Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 juni 2022

Carl Devos. Bij gebrek aan beter werd CD&V een belangenpartij, die zich terugplooit op wat rest van de traditionele a...

HLN
Carl Devos. Bij gebrek aan beter werd CD&V een belangenpartij, die zich terugplooit op wat rest van de traditionele achterban
Dit weekend neemt Sammy Mahdi CD&V over. Met Coens verschuift een van de sympathiekste voorzitters naar de achtergrond. Enkel in CD&V zijn er die geloven dat Mahdi als de verlosser hét verschil zal maken. De uitdagingen zijn daar te groot voor. Als er wat meer profilering komt, valt dat niet eens op naast alle profilering die al op zoveel zenuwen werkt. Veel belangrijker dan scherpe taal is ouderwets beleid.
Lees verder

Twee doden en negentien gewonden bij schietpartij nabij homoclub in Oslo
In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn zaterdag rond 1 uur twee mensen omgekomen en negentien anderen gewond geraakt. Drie gewonden zijn er ernstig aan toe en worden in het ziekenhuis behandeld. Dat meldt de Noorse politie. Een intussen opgepakte persoon zou het vuur geopend hebben nabij en in de nachtclub London, die vooral bij de homogemeenschap populair is.
Lees verder

Amber Heard gaat in beroep tegen vonnis in smaadproces van Johnny Depp
Actrice Amber Heard gaat in beroep tegen de uitspraak in het bijzonder gemediatiseerde proces waarin ze rechtover haar ex-man, acteur Johnny Depp stond. Hun advocaten zouden vrijdag de regeling tussen de twee partijen afwerken, maar in de plaats daarvan liet Heards verdediging weten dat ze in beroep gaat.
Lees verder

Vlaanderen haalt doelstelling verkeersdoden niet en verlegt lat dan maar
De Vlaamse regering speelt met cijfers in haar strijd tegen verkeersdoden. Dat blijkt uit een rapport van het Rekenhof. Terwijl er voor 2030 eerst naar 133 verkeersslachtoffers werd gestreefd, is die doelstelling nu opgetrokken naar 158 doden.
Lees verder

Landbouwer Marc (55) vindt 30 jaar na Jambers opnieuw de liefde in de Filipijnen: "Als mijn vader er niet meer is, trek ik misschien wel voorgoed naar ginder"
Zijn ogen fonkelen als hij ons een foto toont van Rechiel (39). Landbouwer Marc Martain (55) uit Zillebeke is opnieuw verliefd. Hij is net thuis van een onvergetelijke maand op de Filipijnen en kijkt nu al reikhalzend uit naar een nieuwe trip, in september. "Al is het niet allemaal rozengeur en maneschijn momenteel", zucht de West-Vlaming. "Mijn vader is slecht te been en takelt af. En dan is er nog die vervelende rechtzaak rond milieuvervuiling. Rechiel doet me die ellende vergeten, al is er ook één grote 'maar'..."
Lees verder

Komt capaciteitstarief er of niet? Minder dan een week voor invoering nog geen duidelijkheid
Normaal wordt volgende week op 1 juli het nieuwe capaciteitstarief ingevoerd. Dat gaat een deel van de kosten op onze elektriciteitsfactuur anders berekenen. Maar met nog minder dan een week te gaan, is officieel nog steeds niet duidelijk of er nu uitstel komt of niet. "Al is er geen scenario meer dat uitgaat van géén uitstel", valt te horen.
Lees verder

Achter de schermen bij 'Radio Regi' op Qmusic: "Nog maar één keer ruzie gemaakt"
Elke zaterdagavond bouwt Regi samen met Emma een feestje in de Q-studio. Showbits-reporter Jarne ging eens kijken hoe het wekelijkse ritueel aan champagne spuiten daar nu precies in zijn werk gaat. Dit keer was de eer aan niemand minder dan de Nederlandse zangeres Davina Michelle. Volg alles mee achter de schermen in deze nieuwe Showbits-video!
Lees verder

Wat vonden 'Thuis'-acteurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans zelf van de seizoensfinale? "Ik was niet voorbereid op die scène"
'Thuis'-kijkend Vlaanderen zat gisteren op het puntje van hun stoel, want de seizoensfinale van de populairste soap van Vlaanderen zorgde letterlijk voor vonken. Na een wekenlange undercoveroperatie kwam de verhaallijn tussen Chris en Tim eindelijk tot een hoogtepunt. Acteurs Jeroen Lenaerts en Danny Timmermans blikken samen met Showbits-reporter Senne terug op 'de spannendste seizoensfinale tot nu toe'.
Lees verder

Chinese president Xi bezoekt Hongkong voor 25-jarig jubileum overdracht
De Chinese president Xi Jinping zal Hongkong bezoeken bij het 25-jarig jubileum van de overdracht van de stad aan China. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De reis wordt het eerste bezoek van Xi buiten het vasteland van China sinds de uitbraak van Covid-19 begin 2020.
Lees verder

WEERBERICHT. Bewolkte en regenachtige start van het weekend
In het westen van het land is het vanochtend overwegend zwaarbewolkt, met plaatselijk wat regen. In het oosten van het land is het dan weer droog met opklaringen. Later op de dag wordt het overal wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een bui. Dat voorspelt het KMI.
Lees verder

Juwelier die vluchtende overvaller in de rug schoot, krijgt geen straf: "Ik heb een mens gedood. Daar denk ik constant aan"
Juwelier Filip Moens (54) uit Oostakker moet niet worden gestraft omdat hij in de zomer van 2018 een vluchtende overvaller doodschoot. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist. "Ik kan niet zeggen dat ik opgelucht ben", zegt Moens. "Ik heb een mens doodgeschoten. Ik heb dat nooit gewild."
Lees verder

Dagelijks 1 miljoen luisteraars en toch houdt 'De Madammen' ermee op: "Stoppen nu iedereen nog van ons houdt"
Het populairste radioprogramma van het land stopt ermee. Na vijftien jaar in de ether en dagelijks bijna een miljoen luisteraars, draaien 'De Madammen' de volumeknop dicht. "Je moet niet altijd alles willen begrijpen, maar wel respecteren", zegt Anja Daems (57) over het onverwachte nieuws.
Lees verder

Herboren Stijn Meuris na 23 jaar weer met Noordkaap in Werchter: "Vroeger was ik soms na drie songs buiten adem"
'The Barn' is klaar voor een Vlaamse zangstonde. Na bijna een kwarteeuw speelt Noordkaap vandaag weer in Werchter. Gewapend met enkel hits en een topfitte frontman. "Vroeger was ik soms na drie songs buiten adem. Maar sinds mijn hartaanval leef ik anders."
Lees verder

INTERVIEW. Met hulp van Cameron en ondanks voorbereiding gelooft Tim Merlier in BK-winstkansen: "Ik hoop op een duidelijk plan. Dat ik mag sprinten als het zover komt"
Zijn voorbereiding liep niet over rozen, maar schrap Tim Merlier daarom niet van de pronostiek voor zondag op het BK wielrennen. Het vuur brandt wel degelijk. Ook bij vriendin Cameron Vandenbroucke overigens, die zich de afgelopen maanden opwierp tot zijn persoonlijke verpleegster. "Iso-Betadine, zalf, verband... Ik weet intussen hoe het moet."
Lees verder

INTERVIEW. "Ik hoop op een duidelijk plan. Dat ik mag sprinten als het zover komt": Tim Merlier gelooft met hulp van vriendin Cameron in BK-winstkansen
Zijn voorbereiding liep niet over rozen, maar schrap Tim Merlier daarom niet van de pronostiek voor zondag op het BK wielrennen. Het vuur brandt wel degelijk. Ook bij vriendin Cameron Vandenbroucke overigens, die zich de afgelopen maanden opwierp tot zijn persoonlijke verpleegster. "Iso-Betadine, zalf, verband... Ik weet intussen hoe het moet."
Lees verder

Siska Schoeters op matje geroepen na post over grootverdieners VRT: "Ook Niels reageerde erg gepikeerd"
De exclusiviteitscontracten bij de VRT blijven beroeren. Siska Schoeters (40), die onlangs op Instagram aanklaagde dat er bij de zes 'grootverdieners' geen enkele vrouw zat, werd daarvoor op het matje geroepen door haar baas. Ook collega Niels Destadsbader was not amused.
Lees verder

TikToker vindt vintage Dior-jurk van grootmoeder terug op zolder, maar weet niet dat die tot 40.000 euro waard is
De 36-jarige Adeline Vining uit Londen postte eind april een video op TikTok waarin ze een vintage Dior-jurk van haar overleden grootmoeder toont. Vining had het kleed teruggevonden in een koffer op zolder en was naar eigen zeggen helemaal vergeten dat ze de jurk nog had. De video ging viraal en is sindsdien meer dan 7,6 miljoen keer bekeken, onder meer door modegeschiedkundige Henry Wilkinson. Dankzij hem kwam Vining te weten dat de jurk tot maar liefst 43.000 dollar (meer dan 40.000 euro) waard is.
Lees verder

Kim Van Oncen heeft gevulde carrière en privé: "Niels weet al dat ik liever geen publiekelijk aanzoek op één knie heb"
Emoties doorstaan in de 'De Verraders', een glansrol spelen in 'Dertigers', een supermarkt runnen en een kledinglijn creëren, wat kan Kim Van Oncen (38) niet? Binnenkort maakt de actrice haar theaterdebuut in 'Assisen IV: De Sterrenmoord'. "Ik wil het betalend publiek niet teleurstellen", vertelt Kim aan Dag Allemaal. Haar carrière wordt daarbovenop nog eens aangevuld met het moederschap. Jack (7) en Stella (bijna 3) moeten hun mama nu vaker missen. "Ik vind dat Jack en Stella mogen zien dat mama het soms heel druk heeft en moet werken om de rekeningen te betalen."
Lees verder

"De ideale zomerbar? Een stukje Ibiza om de hoek"
Vanaf vandaag gaat HLN op zoek naar De Leukste Zomerbar van 2022. En dat is niets te vroeg nu deze (hopelijk) zonovergoten pop-ups zelfs opduiken tot in de kleinste uithoek van het kleinste gehucht. Al 300 (!) zomerbars schreven zich voor deze verkiezing in. Aan Vlaanderen om er de komende weken de allerbeste uit te kiezen. Om meteen in de juiste sfeer te komen alvast deze vier opvallende zaken: "De ideale zomerbar? Die waarbij je je instant op vakantie waant."
Lees verder

Heel wat sterke Belgische coaches zitten al lang zonder club: "We moeten ons beter in de markt zetten"
Met Carl Hoefkens geeft Club een jonge Belgische trainer een kans. Maar de plaatsen zijn duur: veel gereputeerde Belgische coaches zijn werkloos. Deze zomer start de trainersvereniging BFC Pro officieel weer op: "België levert sterke trainers af, maar we zijn slecht als ambassadeur."
Lees verder