Doorgaan naar hoofdcontent

BV 24/7. Sven Nys interviewt zoon Thibau en van wie is deze Boma-tattoo?

HLN
BV 24/7. Sven Nys interviewt zoon Thibau en van wie is deze Boma-tattoo?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ouders zijn wanhopig en richten zelf school buitengewoon onderwijs op in leegstaande kerk: "Er is nergens plaats voor onze dochter"
"We zijn volzet." Voor zo'n 700 kinderen uit Antwerpen is er vanaf september geen plaats in een school van het buitengewoon onderwijs. Voor heel Vlaanderen gaat het over meer dan duizend kinderen. Als eerste in Vlaanderen richten Tamara en Sven dan maar zelf een school op voor hun veertienjarige dochter. Locatie: een leegstaande kerk in Boom.
Lees verder

CELEB 24/7. Shakira en Nick Jonas gooien hun dansbenen los en Lizzo toont haar nieuwe kapsel
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kamerlid van Groen haalt in reeks tweets uit naar Mahdi: "Recht op opvang wordt systematisch geschonden"
Groen-Kamerlid Eva Platteau haalt in een reeks tweets uit naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). "Het recht op opvang voor bepaalde categorieën van vluchtelingen wordt op dit moment systematisch geschonden. Dat is onaanvaardbaar."
Lees verder

Kust verwacht topweekend dankzij tropisch weer
De kustregio verwacht komend weekend heel wat volk dankzij het voorspelde mooie weer. Hotels noteren nu al een bezetting van 85 procent en verwachten nog een pak lastminuteboekingen. Ook campings en vakantiewoningen doen het goed. Dat blijkt woensdag uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.
Lees verder

Fietser (78) in levensgevaar na zware crash in Torhout tijdens tochtje met echtgenote
Bij een zwaar verkeersongeval in de Roeselaarseweg in Torhout is woensdagmiddag een fietser levensgevaarlijk gewond geraakt. De 78-jarige man uit Oostkamp werd aangereden door een wagen en moest ter plaatse gereanimeerd worden.
Lees verder

Deze zomer drinken we weer rosé uit blik op festivals. Voor welke kies jij?
Rosé uit blik: het was al langer een dingetje. Maar nu het wereldberoemde rosémerk Mateus zich er ook aan waagt, laait de trend vrolijk op. En daar kun je moeilijk treurig om zijn, want canned wine blijft langer koel, is easy to go en ook de smaak stelt niet teleur. We lijsten alvast de lekkerste vino op zodat jij binnenkort een flesje ... euh blikje kan kraken.
Lees verder

Drinken we deze zomer nog rosé uit een gewoon wijnglas? Deze 6 wijnmerken doen uitschijnen van niet
Rosé uit blik: het was vorig jaar al een dingetje. Maar nu het wereldberoemde rosémerk Mateus zich er ook aan waagt, laait de trend weer vrolijk op. En daar kun je moeilijk treurig om zijn: wijn in blik blijft langer koel, is easy to go en — zo ondervond onze redactie — ook de smaak stelt niet teleur. We lijsten de lekkerste opties op, zodat jij binnenkort een flesje ... euh blikje kan kraken.
Lees verder

Na oproep Rode Kruis: helpt witte kleding wel echt tegen de hitte? "Zwarte kledij absorbeert meer warmte"
Met temperaturen boven 30 graden, belooft Graspop dit jaar extra heet te worden. Het Rode Kruis roept daarom alle metalheads op om te kiezen voor een wit T-shirt, en hun zwarte leren jackets en jeans thuis te laten. Maar is witte kledij wel echt zoveel koeler dan zwarte? Wij vroegen het aan wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Rode Kruis vraagt festivalgangers om witte kleding te dragen: maar helpt dat wel tegen de hitte?
Met temperaturen boven 30 graden, belooft Graspop dit jaar extra heet te worden. Het Rode Kruis roept daarom alle metalheads op om te kiezen voor een wit T-shirt, en hun zwarte leren jackets en jeans thuis te laten. Maar is witte kledij wel echt zoveel koeler dan zwarte? Wij vroegen het aan wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Brussels Airport adviseert om maandag niet te vertrekken vanwege stakend veiligheidspersoneel
Brussels Airport adviseert reizigers met een vertrekkende vlucht op maandag 20 juni om die te herboeken naar een andere datum. Er is die dag een nationale vakbondsbetoging in Brussel en het veiligheidspersoneel van G4S plant een staking, zegt de luchthavenuitbater in een persbericht.
Lees verder

Brussels Airlines schrapt ruim helft van vluchten op 20 juni: "U vertrekt beter op andere dag"
Brussels Airport adviseert om niet te vertrekken op 20 juni. Brussels Airlines zal die dag ruim de helft van de vluchten schrappen.
Lees verder

In Nederland nu 15 gevestigde wolven mét territorium, nog eens 11 zwerfwolven en wellicht ook welpjes op komst
Vijftien wolven hebben op dit moment in Nederland een territorium gevonden. Onder die vijftien dieren zijn vier paartjes, die later dit jaar mogelijk ook weer welpen krijgen. Daarnaast zijn in de afgelopen maanden minimaal elf zwerfwolven door het land getrokken, zo blijkt uit een kwartaalrapportage van BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder andere de wolvenschade afhandelt.
Lees verder

Antwerps rapper Glints mag voorprogramma van 50 Cent spelen in het Sportpaleis
Donderdag treedt 50 Cent op in het Sportpaleis en Antwerps rapper Glints mag zijn voorprogramma spelen. De rapper kan zijn geluk niet op. "Mijn jongensdroom is bereikt", schrijft hij op Instagram.
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Laatste rondje in de Vlaamse Ardennen: wie springt naar de zege?
Tijd voor de Baloise Belgium Tour of de Ronde van België in de volksmond. De openingsrit schotelt het peloton meteen een pittige proef voor in de Vlaamse Ardennen. Van Merelbeke gaat het in gestrekte draf naar Maarkedal waar vier lokale rondes over onder meer Berg Ten Houte op het programma staan. Wie pakt de eerste leiderstrui? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Vliegtuig met piloot en leerling moet zonder landingsgestel landen in Luik, inzittenden ongedeerd
Op de luchthaven van Luik is een passagiersvliegtuig zonder landingsgestel moeten landen. Er zaten geen passagiers in het toestel, enkel de piloot en een leerling waren aan boord. Zij bleven ongedeerd, zo meldt de woordvoerder van de luchthaven.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Deila na eerste training Standard: "Beste jaren als coach komen er nu aan" - ook AA Gent is er weer aan begonnen
Voor de Rode Duivels viel gisteren het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

TikTok-duo CEMI maakt eigen film 'Rewind'
Ze maakten al langer filmpjes op TikTok, maar deze keer mag het wat langer duren dan enkele seconden: Céline Dept en Michiel Callebaut, ook wel bekend als CEMI, brengen binnenkort hun eigen film uit in de Belgische zalen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Steil klimmetje levert weinig spektakel op, op weg naar sprint met uitgedund peloton
In de Ronde van Zwitserland krijgen de renners vandaag de etappe met het minste aantal hoogtemeters voorgeschoteld, maar dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat we opnieuw een sprint krijgen. In de finale ligt namelijk een lastige beklimming van bijna vier kilometer. Overleven de sprinters of testen de klassementsmannen de benen? Op deze pagina volgt u de vierde etappe vanaf 12u47 op de voet.
Lees verder

Patrick Van Der Vorst uit 'Stukken van Mensen' is gewijd als diaken
Patrick Van Der Vorst, de antiquair die jarenlang te zien was als dealer in 'Stukken van Mensen', is gewijd als diaken. Onder meer collega's Evy Gruyaert en Bie Baert zakten af naar Rome om hem te feliciteren.
Lees verder