Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

BV 24/7. Leen Dendievel verkleedt zich als Amy Winehouse en Wendy Van Wanten heeft wat te vieren

HLN
BV 24/7. Leen Dendievel verkleedt zich als Amy Winehouse en Wendy Van Wanten heeft wat te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wil Kris Jenner president van de VS worden? Realityster doet mee aan virale TikTok-trend
Nee, realityster Kris Jenner wil geen president worden. Al liet ze haar volgers op TikTok dat wel even geloven. De realityster deelde wat leek op een officiële campagne foto met de tekst: "Ik ben zo blij dat ik dit eindelijk kan aankondigen..." Maar Jenner doet gewoon mee aan een nieuwe TikTok-trend die haar naam draagt. In 'You just got Krissed' wordt er fake news verspreid. Daarna volgen beelden van een dansende Kris Jenner. Het blijkt dus om een prank te gaan.
Lees verder

Belgian Cats grijpen naast groepswinst op WK 3x3 na nipte nederlaag tegen Polen
De Belgian Cats moesten op het WK 3x3 in Antwerpen het onderspit delven tegen Polen: 12-13. Geen groepswinst dus voor onze landgenotes, die naast een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales grepen.
Lees verder

Twee brandweermannen krijgen klappen van dolgedraaide chauffeur tijdens dringende interventie
Twee brandweermannen van de Hulpverleningszone Waasland hebben vrijdagochtend klappen gekregen van een dolgedraaide bestuurder. Die ging door het lint omdat hij voorbij was gestoken door een brandweerwagen op weg naar een dringende interventie. Zonecommandant Thierry Van Goethem spreekt van een verontrustende evolutie. "Eerder is een ambulancier al permanent arbeidsongeschikt verklaard na een trap van een patiënt."
Lees verder

Rel over affiche van Lectrr: "Een voormiddag lang bagger dat er niet genoeg gekleurde mensen op staan, daar heb ik geen tijd voor"
Trefpunt stelde ze met veel trots voor: de affiche voor dit jaar. Ze is getekend door cartoonist Lectrr, in zijn geheel eigen stijl. Een hele voormiddag lang kreeg Lectrr op Twitter bagger over zich heen van een anoniem account, omdat zijn affiche te weinig mensen van kleur zou bevatten. "Ik heb ze maar verwijderd, ik heb hier geen tijd voor."
Lees verder

Regering stelt voor leraren vrijaf te geven voor lerarenopleiding
De Vlaamse regering stelt voor om leraren die de lerarenopleiding nog volgen daarvoor een vermindering van hun opdracht te geven. Het voorstel van Onderwijsminister Ben Weyts wordt voor overleg voorgelegd aan de sociale partners.
Lees verder

Politici en beroemdheden reageren geschokt op terugdraaiing abortuswet: "Iedereen krijgt een wapen maar niemand krijgt lichamelijke autonomie"
In de Verenigde Staten is na een halve eeuw de abortuswetgeving teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet. Beroemdheden en politici laten zich nu negatief uit over de omstreden beslissing: "Dit heeft niets te maken met religie, dit heeft alles te maken met menselijkheid".
Lees verder

Opgepakte pediater Jan D.V.: "Ik was fout, maar ik voel me helemaal niet aangetrokken tot kinderen"
De kinderarts die in de cel zit op verdenking van voyeurisme en het bezit van kinderporno verklaarde dat hij zich niet seksueel aangetrokken voelt tot kinderen. "Ik begrijp dat ik fout was. Ik had die beelden niet mogen maken. Maar ik haal zelf levensvreugde uit het geluk van kinderen. Ik zou nooit een kind misbruiken", zei hij tijdens het verhoor. Dat weet Het Laatste Nieuws via bronnen dicht bij het onderzoek.
Lees verder

Jongetje wil kapsel zoals Ronaldo, waarop papa zijn oogappel op hilarische manier peer stooft
In de hoofdrol in de trending video van hierboven: een piepjonge voetbalfan en zijn vader, die dienst doet als kapper.
Lees verder

Superjacht van 148 miljoen euro toont hoe Dubai hét toevluchtsoord is geworden voor Russische miljardairs
De Verenigde Arabische Emiraten zijn een toevluchtsoord voor Russische oligarchen die banden hebben met Poetin. Een van de voorbeelden daarvan is het blauwe superjacht Madame Gu in de haven van Dubai.
Lees verder

Van Annie-sterretje tot 'Stranger Things'-fenomeen: Sadie Sink is plots overal. "Dit is de volgende Meryl Streep"
"Be running up that road, running up that hill": dat is de soundtrack waarop een roodharig meisje voor haar leven rent in 'Stranger Things'. Een scène die meteen viraal ging. Dat meisje is Sadie Sink (20), en nu het vierde seizoen van de reeks dankzij haar een massahit is op Netflix, zijn alle ogen op de actrice gericht. Sinks carrière en populariteit steeg op korte tijd naar ongekende niveaus, en niet alleen op TikTok. Zelfs Taylor Swift wilde per se met haar samenwerken. Een portret van een rijzende ster die volgens kenners nog decennia zal schitteren in Hollywood, en nu al meer dan 150.000 euro per aflevering verdient.
Lees verder

Parcoursbouwer Johan Museeuw over BK: "Jasper Philipsen is voor mij de topfavoriet"
Zondag staat het BK wielrennen op het programma. Johan Museeuw tekende het parcours mee uit. "Ik heb voor een rustig kampioenschap gekozen, met weinig nervositeit. Maar als er wind is, zijn er waaiers mogelijk."
Lees verder

Passagiers filmen noodlanding en ontsnapping uit brandend vliegtuig
Passagiers hebben het moment dat ze uit een gecrasht vliegtuig in Miami ontsnappen gefilmd. Op andere beelden is te zien hoe het vliegtuig een noodlanding maakt. De passagiers zijn duidelijk opgelucht wanneer blijkt dat die gelukt is. Er barst een spontaan applaus uit. Op dat moment stond het vliegtuig al in brand.
Lees verder

Football Talk. Abdoul Tapsoba verlengt tot 2025 bij Standard - Will Still keert terug naar Stade Reims
Abdoul Tapsoba heeft zijn contract bij Standard verlengd tot juni 2025. Dat maakte de Luikse club bekend. De twintigjarige Burkinees kwam in 2019 toe op Sclessin, op huurbasis van het Ivoriaanse ASEC Mimosas. Standard nam de aanvaller een jaar later definitief over. Intussen kwam hij 46 keer in actie voor de Rouches, waarin hij vier keer scoorde en drie assists gaf. Tapsoba telt ook al dertien caps voor de Burkinese nationale ploeg, met wie hij vorige winter de Afrika Cup afwerkte.
Lees verder

Nederlandse koning Willem-Alexander grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia: "Sorry, ze is 18"
Koning Willem-Alexander (55) kwam vrijdagmiddag tijdens een gesprek met de pers op Paleis Noordeinde in Den Haag op voor zijn dochter Amalia (18) toen hij vond dat een verslaggever te lang doorvroeg naar het liefdesleven van zijn dochter. Het gesprek vond plaats na de jaarlijkse zomerfotosessie van de koning en zijn gezin.
Lees verder

President Biden aangeslagen na abortusbesluit Hooggerechtshof: "Trieste dag voor VS", Trump reageert lovend: "Had al veel eerder moeten gebeuren"
De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Staten kunnen daardoor zelf beslissen of ze abortus op hun grondgebied toelaten. "Ik sta gewoonweg versteld", aldus Biden. Ex-president Donald Trump is daarentegen lovend over het besluit. Volgens hem "had het al veel eerder moeten gebeuren".
Lees verder

KOERS KORT. Quinten Hermans rond met Alpecin-Deceuninck - Pascal Eenkhoorn pakt Nederlandse titel op de weg
Pascal Eenkhoorn heeft de Nederlandse titel op de weg veroverd. De renner van Jumbo-Visma versloeg op de VAM-berg van Wijster zijn medevluchter Daan Hoole van Trek-Segafredo. Achter het tweetal sprintte Taco van der Hoorn naar het brons.
Lees verder

LIVE. Corona teistert Cercle Brugge - Anderlecht stelt nieuwe truitjes voor
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Regisseur 'Lilo & Stitch' kan niet lachen met succes 'Frozen': "Een film over zussen? Wij waren eerst"
'Lilo & Stitch' viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Dat niet die animatiefilm, maar wel succesprent 'Frozen' veel lof kreeg omwille van de mooie boodschap van zusterschap, steekt bij regisseur en co-bedenker Chris Sanders. "Wij waren eerst", klinkt het in 'The New York Times'.
Lees verder

VRAGENSTUK. Omzeilt de nieuwe omikronvariant onze opgebouwde immuniteit? Komt er een tweede booster voor de hele bevolking? En moeten de ziekenhuizen vrezen?
Door de opmars van subvariant BA.5 gaan de coronacijfers opnieuw de foute kant op. De gezondheidsministers roepen al wie nog geen derde prik of booster kreeg op die alsnog te laten zetten, hoogrisicopatiënten worden aangemaand een vierde prik te halen. Al uw pertinente vragen beantwoord door experts.
Lees verder