Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juni 2022

Brussels parlement verwerpt voorstel voor verbod op onverdoofd slachten

HLN
Brussels parlement verwerpt voorstel voor verbod op onverdoofd slachten
De Commissie Leefmilieu van het Brussels parlement heeft woensdag het voorstel van enkele meerderheidspartijen - Défi, Open Vld en Groen - voor een verbod op onverdoofd slachten in het hoofdstedelijk gewest verworpen. Zes leden stemden tegen het voorstel van ordonnatie, zes voor en drie onthielden zich.
Lees verder

Ook OESO somber over groei wereldeconomie en knipt stevig in prognose
De wereldwijde economie zal dit jaar maar met 3 procent groeien, en niet met 4,5 procent zoals eind vorig jaar nog werd vooropgesteld. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De Wereldbank vreest dat de stijgende prijzen nog het hele decennium zullen aanhouden.
Lees verder

Parijse luchthaven moet morgen kwart vluchten schrappen door staking
Ongeveer een kwart van de vluchten op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle worden donderdagochtend geannuleerd door een staking van het luchthavenpersoneel. De werknemers willen een loonsverhoging. Dat meldt uitbater Aéroports de Paris (ADP).
Lees verder

Het turbulente liefdesverhaal van prinses Märtha Louise en haar sjamaan: "We hebben soms drie keer per dag seks"
Huwelijksklokken in Noorwegen: prinses Märtha Louise (50) is officieel verloofd met haar beruchte vriend Durek Verrett (47). Daarmee legt de dochter van koning Harald (85) de harde kritiek op haar wederhelft, een omstreden biseksuele sjamaan die de kost verdient met 'spirituele praktijken', definitief naast zich neer. Nochtans is sinds haar relatie haar inkomen gekelderd en moet ze een strijd voeren om haar koninklijke titels. Een portret van een eigenwijze prinses die zo in de ban is van haar geliefde dat ze haar hele hebben en houden ervoor op het spel zet. "Ik zou met een directeur of een Lord of iemand met een of andere hoge rang moeten zijn."
Lees verder

Het turbulente liefdesverhaal van prinses Märtha Louise en haar sjamaan: "Ze zeggen dat hij me in z'n macht heeft"
Huwelijksklokken in Noorwegen: prinses Märtha Louise (50) is officieel verloofd met haar beruchte vriend Durek Verrett (47). Daarmee legt de dochter van koning Harald (85) de harde kritiek op haar wederhelft, een omstreden Amerikaanse sjamaan die de kost verdient met 'spirituele praktijken', definitief naast zich neer. Nochtans is sinds haar relatie haar inkomen gekelderd en moet ze een strijd voeren om haar koninklijke titels. Een portret van een eigenwijze prinses die zo in de ban is van haar geliefde dat ze haar hele hebben en houden ervoor op het spel zet. "Ik zou met een directeur of een Lord of iemand met een of andere hoge rang moeten zijn."
Lees verder

Vlaanderen telde vorig jaar meer dan 175.000 sociale huurwoningen
Eind 2021 telde het Vlaamse gewest 175.309 sociale huurwoningen. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).
Lees verder

Gekocht voor 156.000 euro en nu 230.000 euro waard: "De Panne is in opmars en dat biedt mooie kansen voor kopers én verkopers"
De Panne is een van de goedkopere gemeenten aan de kust, maar daar blijkt stilaan verandering in te komen. Onze woonexpert Björn Cocquyt bezocht er met Frédéric Delrive van Immo De Panne een gerenoveerd appartement. "De verkoper kan iets meer vragen dan vroeger, maar dan nog blijft het voor kopers een slimme investering."
Lees verder

REVIEW. De Motorola Edge 30 is wat saai, maar ook een goede deal
"De dunste 5G-smartphone die er is." Dat is wat Lenovo naar voren schuift in het persbericht over de Motorola Edge 30. Niemand die daar in het jaar 2022 wild van wordt. Belangrijker is dan de "meest geavanceerde 50 MP-camera" van het bedrijf, die ook in dit toestel zit. Mede dankzij de schappelijke adviesprijs van 449,99 euro is de Edge 30 daardoor gemakkelijker aan te raden dan zijn grote broertje. Lees er alles over in deze recensie.
Lees verder

"Donkere spelers mogen alleen assistent worden, flikker op!": Ruud Gullit haalt hard uit naar Nederlandse voetbalbond
Ruud Gullit, 66-voudig international bij Oranje en voormalig smaakmaker bij onder meer PSV en AC Milan, heeft in een groot interview in het sportmagazine Helden zijn ongenoegen uitgesproken over het beleid van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). Volgens de voormalig assistent van het Nederlands elftal worden donkere trainers nog altijd tekort gedaan."Soms dacht ik bij Advocaat weleens stiekem: zou hij me een keer een training laten geven?"
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Leider Wout van Aert, die om 16u start, heeft verkenning tijdrit achter de rug
Vandaag halen de renners in de Dauphiné de tijdritfiets van stal, want op het programma staat een individuele race tegen de klok van 31,9 kilometer. Voor Wout van Aert meteen een kans om zijn flater van gisteren recht te zetten, al is de concurrentie met vooral wereldkampioen Filippo Ganna niet van de poes. Op deze pagina volgt u de tijdrit op de voet!
Lees verder

Spaanse politie- en douaneagenten opgepakt voor drugssmokkel
Na een maandenlang onderzoek naar twee criminele bendes zijn in Spanje 61 mensen opgepakt, waaronder vijf agenten van de Guardia Civil, een agent van de nationale politie en een douaneagent. Door een samenwerking met de Europese politiedienst Europol hebben de Spaanse ordediensten een heel drugsnetwerk kunnen ontmantelen. Dat heeft Europol gemeld in een persbericht.
Lees verder

LIVE F1. Max Verstappen jaagt op uitdagend stratencircuit van Baku op eerherstel: "Al schort het nog aan snelheid"
De Formule 1 strijkt deze week neer in Azerbeidzjan. Wereldkampioen en huidig WK-leider Max Verstappen zint op revanche nadat hij vorig jaar pech kende op het uitdagend stratencircuit van Baku. Lukt dat, of viert Ferrari (of een andere renstal)? Mis niets van het nieuws, de oefensessies, kwalificaties en uiteindelijk de race zelf op zondag in onderstaande liveblog.
Lees verder

Jef Vermassen viert verjaardag van zijn vrouw in het hof van assisen
De assisenzaal is niet bepaald de meest gezellige en romantische plek die men zich kan inbeelden, maar dinsdagnacht was er toch even sprake van enige vrolijkheid. Vera, de vrouw van lands bekendste strafpleiter was jarig en kreeg er om middernacht drie dikke zoenen van haar echtgenoot.
Lees verder

Britse prof die exact aantal stemmen voor Boris Johnson voorspelde: "Zou me verbazen als hij in herfst nog premier is"
211 parlementariërs van de Britse Conservatieve Partij spraken maandag hun vertrouwen in partijleider en premier Boris Johnson uit. Eén man tweette de juiste uitslag een uur voor hij bekend was: professor Jon Tonge van de universiteit van Liverpool. Op Twitter drukte hij daarna zijn spijt uit dat hij geen geld op zijn gok had ingezet. Volgens Tonge is Johnson wel nog niet uit de problemen en zal hij in het najaar alsnog premier af zijn.
Lees verder

Football Talk. Luka Modric voetbalt ook volgend seizoen nog bij Real Madrid
Luka Modric (36) voetbalt ook volgend seizoen nog bij Real Madrid. De Kroatische middenvelder heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd, tot eind juni 2023. Modric begint straks aan zijn elfde seizoen in Madrileense loondienst, nadat hij in de zomer van 2012 voor 35 miljoen euro overkwam van Tottenham. In die periode groeide Modric uit tot een van de beste en succesvolste middenvelders ter wereld. Met Real won hij onder meer vijf keer de Champions League, drie landstitels en één Spaanse beker. In 2018 werd hij verkozen tot winnaar van de Ballon d'Or en was hij zo de eerste sinds 2007 die de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo wist te doorbreken.
Lees verder

Duitsland haalt een derde van energie uit steenkool
Steenkool is in Duitsland nog steeds de belangrijkste energiebron voor de elektriciteitsproductie. Toch is het aandeel van hernieuwbare energiebronnen de laatste tijd toegenomen. Dat blijkt uit berekeningen van het Duitse bureau voor de statistiek.
Lees verder

Die Schnappers komen met nieuwe single 'Humpa Humpa'
Die Schnappers, bestaande uit Yves Segers en Matthias Lens, hebben een nieuwe single uit. Op Pinkstermaandag lieten de twee feestneuzen hun nieuwe single 'Humpa Humpa' op de wereld los. Daarnaast trakteerden ze hun fans meteen ook op een bijhorende videoclip.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Op Van Aert is het na zijn verkenning nog wachten tot 16u, wereldkampioen Ganna wél al onderweg
Vandaag halen de renners in de Dauphiné de tijdritfiets van stal, want op het programma staat een individuele race tegen de klok van 31,9 kilometer. Voor Wout van Aert meteen een kans om zijn flater van gisteren recht te zetten, al is de concurrentie met vooral wereldkampioen Filippo Ganna niet van de poes. Op deze pagina volgt u de tijdrit op de voet!
Lees verder

Fiasco: Europees Parlement stemt voorstel voor nieuw emissiehandelssysteem weg
Het Europees Parlement is er woensdag niet in geslaagd een meerderheid te vinden voor een hervorming van het emissiehandelssysteem (ETS). De christendemocratische Europese Volkspartij (EVP) verwijt de sociaaldemocraten en de groenen dat ze zich aan de zijde van extreemrechts geschaard hebben.
Lees verder

STUNTPLOEGEN. "Elke dag ging Romaric 'wandelen'. Bleek dat hij gewoon naar het frituur ging": terugblik op de Ivoriaanse succesjaren van KSK Beveren
Waasland-Beveren wordt weer SK Beveren. Voetbalnostalgici springen een gat in de lucht. Meteen flitsen historische beelden van geel en blauw weer door het hoofd. Van Nederlandse lessen met Yaya Touré tot de sateetjes van Romaric: in het Waasland viel begin jaren 2000 veel te beleven, met dank aan een klein leger Ivorianen. "Die jongens dronken nooit alcohol, dus dat durfde wel eens fout lopen..."
Lees verder