Doorgaan naar hoofdcontent

Brussels Airport annuleert vandaag alle vertrekkende passagiersvluchten: “Kunnen veiligheid niet meer garanderen”

HLN
Brussels Airport annuleert vandaag alle vertrekkende passagiersvluchten: "Kunnen veiligheid niet meer garanderen"
Brussels Airport annuleert maandag, op de nationale actiedag van de vakbonden, alle vertrekkende passagiersvluchten. "We kunnen de veiligheid van de reizigers niet garanderen", zegt woordvoerster Nathalie Pierard aan VTM NIEUWS. Maatschappij TUI fly leidt haar vluchten om naar alternatieve regionale luchthavens.
Lees verder

Tegenvaller voor Macron: Franse president verliest absolute meerderheid in parlement
De Franse president Emmanuel Macron verliest zijn absolute meerderheid in het parlement. Dat blijkt zondagavond uit de eerste projecties na afloop van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. De opkomst tijdens de tweede ronde van de parlementsverkiezingen ligt iets lager dan in de eerste ronde vorige week, blijkt uit gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Dries Mertens en Kat Kerkhofs maken festivalweide in Werchter onveilig
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en vertoeft nu in Israël. Cristiano Ronaldo en z'n gezin genieten dan weer op het luxejacht van de Portugese superster. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Formidable! Stromae na 8 jaar weer op de wei van Werchter: bekijk hier eerste beelden
Stromae staat na jaren terug op de wei van Werchter. Als hoofdattractie op Werchter Boutique, z'n eerste Belgische festivaloptreden in járen. Zijn laatste festivaloptreden in België was als afsluiter van Rock Werchter in 2014. Bekijk hierboven de eerste (amateur)beelden van zijn show.
Lees verder

LIVE. Einde race voor Perez en Schumacher na mechanisch probleem, Sainz aan de leiding na pitstop Verstappen
De ogen van de Formule 1-wereld zijn vanavond gericht op het Canadese Montreal. In natte omstandigheden parkeerde WK-leider Max Verstappen zijn bolide gisteren op de pole position. Fernando Alonso verraste en mag starten vanop P2. De Monegask Charles Leclerc begint achteraan door een motorwissel. Volg de race hier LIVE!
Lees verder

Politie onderzoekt inbraak in flat van Donny M., verdacht van ontvoering en moord op Gino (9)
De politie doorzoekt momenteel in het Nederlandse Geleen het gelijkvloerse appartement van Donny M. (22), die verdacht wordt van de ontvoering en moord op de 9-jarige Gino. Volgens buren is het politiezegel aan de voordeur verbroken.
Lees verder

LIVE. We racen opnieuw: houdt Verstappen stand in duel met Sainz?
De ogen van de Formule 1-wereld zijn vanavond gericht op het Canadese Montreal. In natte omstandigheden parkeerde WK-leider Max Verstappen zijn bolide gisteren op de pole position. Fernando Alonso verraste en mag starten vanop P2. De Monegask Charles Leclerc begint achteraan door een motorwissel. Volg de race hier LIVE!
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Waarom het extra pittig wordt tussen Lotto-Soudal en Quick.Step, volgende week op het BK
Mauro Schmid bezorgde Quick.Step de eindzege in de Ronde van België, maar daarvoor moesten zijn ploegmaats alle zeilen bijzetten. Yves Lampaert werd uitgesloten omdat hij Tim Wellens de pas afsneed, die zo op plaats twee eindigde. Het relaas van een slotdag, die het BK extra pigment geeft.
Lees verder

Max Verstappen viert ook in Montreal: Nederlander houdt na spannende race nipt Carlos Sainz af
Max Verstappen heeft met de GP van Canada zijn zesde zege van het seizoen geboekt. Na een boeiende strijd met Carlos Sainz trok de Nederlander aan het langste eind. Lewis Hamilton maakte het podium vol. In de WK-stand loopt Verstappen verder uit op zijn concurrenten.
Lees verder

Joshua krijgt op 20 augustus zijn revanche tegen Usyk
De Oekraïense bokser Oleksandr Usyk zet zaterdag 20 augustus zijn WBA-, IBF-, WBO- en IBO-wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel tegen de Brit Anthony Joshua. Dat maakten de promotoren (Matchroom Boxing) zondag bekend. De titelkamp zal in het Saoedische Djeddah plaatsvinden.
Lees verder

Sterk Australië wint World Cup of Darts, Belgian Arrows sneuvelen in kwartfinales
Australië heeft de World Cup of Darts gewonnen. Simon Whitlock en Damon Heta rekenden in de finale af met Wales (Gerwyn Price en Jonny Clayton): 3-1. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts gingen eerder onderuit in de kwartfinale tegen de Aussies.
Lees verder

Brusselse branie briljant: dit was Stromae op Werchter Boutique
Een herrijzenis op Belgische bodem. Met dank aan een resem hits, sublieme Visuals én een hond. Stromae deed in 2014 het licht uit op Werchter. Maar ondanks alle superlatieven doofde het nadien ook in zijn eigen hoofd. Deze zondag, acht jaar later, mochten alle spots weer aan.
Lees verder

Adriaan Van den Hoof stelt vriendin Emily voor
Genieten van de muziek en van de liefde. Adriaan Van den Hoof kwam de voorbije weken onder vuur te liggen na diverse beschuldigingen, maar liet die zorgen gisteren even achter zich aan de zijde van de mooie Emily. "Dit is inderdaad mijn vriendin, ja," klonk het. "Maar verder kijk ik vooral uit naar Gorillaz en Stromae."
Lees verder

Football Talk. Mbappé overwoog te stoppen bij Frankrijk: "Maar het ging om racisme, niet om die penalty"
Kylian Mbappé heeft gereageerd op een interview dat de voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graet, aan Le Journal du Dimanche gaf. De Franse voetballer gaf toe te hebben overwogen om te stoppen bij de nationale ploeg, maar draagt daarvoor wel een andere reden aan.
Lees verder

Vijf extra verdachten aangehouden na moord op Britse journalist en zijn gids: "Ze kruisten pad van machtige criminele organisatie"
De Braziliaanse politie heeft vijf extra verdachten aangehouden in verband met de moord op de Britse journalist Dom Phillips en de met hem meereizende Braziliaanse expert inheemse volkeren Bruno Pereira. Eerder waren al drie verdachten gearresteerd, onder wie een visser die volgens de politie de twee moorden heeft bekend. De nu aangehouden nieuwe verdachten zouden hebben geholpen bij het verbergen van de lichamen.
Lees verder

Colombia kiest voor het eerst een linkse president, Gustavo Petro: "Vandaag is een feest voor het volk"
De linkse kandidaat Gustavo Petro heeft de presidentsverkiezingen in Colombia gewonnen. Met meer dan 99 procent van de stemmen geteld komt hij uit op 50,5 procent. Zijn rechtse tegenstrever Rodolfo Hernández blijft steken op 47,3 procent en kan hem daardoor niet meer achterhalen.
Lees verder

Colombia kiest voor het eerst een linkse president: Gustavo Petro verslaat 'Colombiaanse Trump'
De linkse kandidaat Gustavo Petro heeft de presidentsverkiezingen in Colombia gewonnen. Met meer dan 99 procent van de stemmen geteld komt hij uit op 50,5 procent. Zijn rechtse tegenstrever Rodolfo Hernández blijft steken op 47,3 procent en kan hem daardoor niet meer achterhalen.
Lees verder

Slangen op maandag. Hoelang zal men blijven doen alsof de budgettaire bomen tot in de hemel groeien?
Bart De Wever heeft overschot van gelijk. Ooit heb ik bij een bezoek aan het stadhuis van Antwerpen gebruik gemaakt van de toiletten aldaar, en die waren inderdaad benedenmaats. Ze riepen herinneringen op aan oude schoolgebouwen, waar leerlingen blaasontstekingen oplopen omdat ze de vieze toiletten mijden. Het stadhuis van Antwerpen is nu in zijn oorspronkelijke, eeuwenoude pracht en praal hersteld, een stadhuis waarop de Antwerpenaar fier mag zijn. Om maar te zeggen dat burgemeester De Wever, omringd door de nog levende Strangers, alle reden had om te glunderen en te genieten van de opening van zijn totaal vernieuwde stadhuis.
Lees verder

OVERZICHT. Hier kan je hinder ondervinden tijdens nationale staking
De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV houden vandaag, maandag 20 juni, in Brussel een nationale vakbondsmanifestatie voor meer koopkracht en tegen de strenge loonnormwet. In sommige sectoren wordt er ook gestaakt. De Lijn en de MIVB verwachten dat hun dienstverlening verstoord zal zijn. Het treinverkeer zou wel normaal rijden, maar de NMBS waarschuwt voor drukte tijdens de piekmomenten en legt extra treinen in naar Brussel. Er vertrekken ook helemaal geen passagiersvluchten van Brussels Airport in Zaventem.
Lees verder

Gorillaz sluit Werchter Boutique 2022 af met pulserend slot
Werchter Boutique, editie 2022, is zondagavond afgesloten door de band Gorillaz. De zesde band van de dag begon langzaam aan de set, maar besloot uiteindelijk met een pulserend en overmeesterend slot.
Lees verder