Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 juni 2022

Brandweer moet uitrukken voor brand bij nieuw filiaal Domino’s Pizza: “Vermoedelijk ontstond de brand door een ba...

HLN
Brandweer moet uitrukken voor brand bij nieuw filiaal Domino's Pizza: "Vermoedelijk ontstond de brand door een batterij van een bromfiets"
Er woedde zondagmiddag een brand in het nieuwe Domino's Pizza filiaal in de Stationstraat te Eeklo.
Lees verder

Onweer trekt over ons land: modderstroom in Landen, straten blank in Lievegem, Extrema Outdoor vraagt festivalgangers om nog even thuis te blijven
Pinksterzondag wordt overschaduwd door een onweerzone die over Vlaanderen trekt. De hevige regenval zorgde al voor heel wat schade. Vooral Oost- en West-Vlaanderen worden getroffen, maar ook in Vlaams-Brabant duiken filmpjes op van wateroverlast. Wij lijsten op waar de schade het grootst is.
Lees verder

De Wever roept De Croo op tot drastische actie in kerndossier: "Wij zijn bereid tot wisselmeerderheid"
N-VA-voorzitter Bart De Wever is vóór een participatie van de Belgische staat in het langer openhouden van twee kerncentrales. Dat heeft hij gezegd in de studio van VTM NIEUWS. "Ik wil de kerncentrales weer in eigen handen krijgen. Maar dan moet je op een realistische termijn verlengen en moet je onderhandelen om te slagen. Tinne Van der Straeten onderhandelt om te mislukken. Dat ligt er vingerdik op. Ze moet zo snel mogelijk van het dossier af." De N-VA-voorzitter vindt dat premier De Croo desnoods de groenen uit de regering moet zetten. "Wij zijn bereid een wisselmeerderheid te leveren (N-VA zit federaal in de oppositie, red.)", aldus nog De Wever.
Lees verder

Deze week in 'Familie': spanningen worden Niko en Sam te veel en Serre krijgt paniekaanval
Hoe kan het ook anders, maar deze week staat er heel wat spanning op til in Familie. Mira wil Quinten (Maxime De Winne) gebruiken om het netwerk van haar organisatie te beveiligen. Alleen, dat netwerk is in Singapore gevestigd...
Lees verder

Deze week in 'Familie': spanningen worden Niko en Sam te veel en Sterre krijgt paniekaanval
Hoe kan het ook anders, maar deze week staat er heel wat spanning op til in Familie. Mira wil Quinten (Maxime De Winne) gebruiken om het netwerk van haar organisatie te beveiligen. Alleen, dat netwerk is in Singapore gevestigd...
Lees verder

Guilian Preud'homme wordt CEO bij Club NXT en Club YLA
Carrièreswitch voor Guilian Preud'homme (29). Hij wordt CEO bij Club Nxt én van Club YLA - de vrouwenploeg van blauw-zwart.
Lees verder

LIVE. Kan Casper Ruud Rafael Nadal van 14e Roland Garros-triomf houden?
Vanmiddag doet Rafael Nadal een gooi naar zijn 14e eindzege op Roland Garros - 't zou zijn 22e grandslamtitel betekenen. De laatste horde: Casper Ruud, het Noorse nummer acht van de wereld. Wie trekt aan het langste eind op het 'Court Philippe-Chatrier'? Vanaf 15u volgt u het hier!
Lees verder

Wout van Aert sprint bij terugkeer meteen naar ritwinst én geel in openingsetappe Dauphiné: "Hard aan sprint gewerkt"
Wout van Aert heeft zijn eerste koers sinds Luik-Bastenaken-Luik meteen winnend afgesloten. In een sprint met een uitgedund peloton troefde hij Hayter en Quinn vrij eenvoudig af. Onze landgenoot is zo ook de eerste leider in het klassement.
Lees verder

"Majesteit, mammie": Charles en William bedanken Queen tijdens jubileumconcert
De Britse kroonprins Charles en zijn zoon William brachten zaterdagavond een eerbetoon aan hun moeder en grootmoeder. "U huilt en lacht met ons, en nog belangrijker, u bent er altijd voor ons geweest deze zeventig jaar", zei Charles onder meer.
Lees verder

Nieuwe grondwet Vaticaan stukje vriendelijker voor vrouwen
In het Vaticaan is sinds vandaag een nieuwe grondwet van kracht. Het nieuwe statuut, gemaakt op initiatief van paus Franciscus, staat onder meer toe dat leken, dus ook vrouwen, aan het hoofd komen te staan van ministeries van de kerkstaat.
Lees verder

Wát een prestatie: triatlonfenomeen Blummenfelt duikt onder de zeven uur bij recordpoging
Kristian Blummenfelt heeft een officieus wereldrecord neergezet. De 28-jarige Noorse triatleet legde op de Lausitzring in Duitsland een Ironman (3,86 km zwemmen, 180,2 km fietsen en 42,195 km lopen) af in een indrukwekkende tijd van 6u44:26. Hij behaalde daarmee zijn doel: onder de zeven uur blijven.
Lees verder

Nu ook code oranje voor provincies Antwerpen en Limburg: "Lokaal kans op hagel en windstoten"
Het KMI kondigt in de provincies Antwerpen en Limburg namiddag waarschuwingscode oranje af wegens onweer. "We verwachten we meer dan 40 liter neerslag per vierkante meter in 6 uur tijd. Lokaal is er kans op hagel en windstoten", aldus het KMI. Ook in een aantal Waalse provincies wordt code oranje van kracht. Eerder vandaag gold al code oranje in West- en Oost-Vlaanderen door wateroverlast. Onder meer in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem stonden de straten blank.
Lees verder

Overstromingen in provincie Namen, code oranje in provincies Antwerpen en Limburg: "Lokaal kans op hagel en windstoten"
Het KMI kondigt in de provincies Antwerpen en Limburg deze namiddag waarschuwingscode oranje af wegens onweer. "We verwachten meer dan 40 liter neerslag per vierkante meter in 6 uur tijd", aldus het KMI. Ook in een aantal Waalse provincies wordt code oranje van kracht. In de provincie Namen en vooral in Andenne veroorzaakt hevige regen overstromingen. Eerder vandaag gold al code oranje in West- en Oost-Vlaanderen. Onder meer in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem stonden de straten blank.
Lees verder

Sea-Watch haalt nog eens 85 migranten uit zee
De Duitse hulporganisatie Sea-Watch heeft in de nacht van zaterdag op zondag nog eens 85 migranten van een boot in de Middellandse Zee gehaald. Er zijn nu meer dan 300 mensen aan boord van de 'Sea-Watch 3', zo deelde de organisatie zondag mee.
Lees verder

Extrema Outdoor raadt festivalgangers aan tot vanavond thuis te blijven door hevige regen
De organisatie van Extrema Outdoor raadt alle festivalgangers aan om zeker tot 19.00 uur thuis te blijven. Zo valt ook op het festivalterrein in Houthalen-Helchteren de regen met bakken uit de lucht.
Lees verder

Drie experts over de problemen bij de Rode Duivels achterin: "Tijd om andere jongens hun kans te geven"
De Belgische defensie, in z'n hemd gezet door Oranje. Gemiddeld gebuisd met een 3, 4 en 5 als quotering voor Boyata, Alderweireld en Vertonghen. Meer dan ooit is het duidelijk dat de verdediging het zorgenkind is van Roberto Martínez. Maar zijn er alternatieven, zoals onze huisanalist Marc Degryse zich afvraagt? Moet de bondscoach overwegen om het tactisch anders aan te pakken en dit is dit nu een reden tot paniek met het oog op Qatar? We vroegen het aan drie ervaringsdeskundigen met samen 111 caps voor de nationale ploeg. Stéphane Demol, Philippe Albert en Jelle Van Damme.
Lees verder

Technisch probleem bij poortjes zorgt voor lange wachtrijen op luchthaven
Op Brussel Airport staan er sinds zondagochtend lange wachtrijen aan de paspoortcontrole op niet-Schengenvluchten. De luchthaven raadt passagiers daarom aan om drie uur voor het vertrek van hun vlucht aan te komen. Vluchten naar bestemmingen in de Schengenzone worden niet beïnvloed.
Lees verder

IN BEELD. 9 slaapkamers, 8 badkamers én een eigen bioscoop: in deze gigantische villa kan Mariah Carey in alle rust rentenieren
Zelf groeide Mariah Carey (53) op in armoede, maar haar elfjarige tweeling zal geen dag moeten werken om rond te komen. En met de aankoop van dit landgoed in Sandy Springs bezorgt de popdiva haar kinderen Monroe en Moroccan een waanzinnig speelparadijs. Hier kunnen ze naar hartenlust ravotten terwijl Mariah en haar vriend Bryan Tanaka (39) luieren bij het zwembad of een balletje slaan op het tennisveld...
Lees verder

LIVE. Nadal pakt eerste set tegen Ruud, is hij op weg naar 14e Roland Garros-eindzege?
Vanmiddag doet Rafael Nadal een gooi naar zijn 14e eindzege op Roland Garros - 't zou zijn 22e grandslamtitel betekenen. De laatste horde: Casper Ruud, het Noorse nummer acht van de wereld. Wie trekt aan het langste eind op het 'Court Philippe-Chatrier'? Vanaf 15u volgt u het hier!
Lees verder

Sven en Severine werden verliefd aan de schoolpoort van hun kinderen: "Via de juf achterhaalde ik haar naam"
Omdat de kinderen van Severine en Sven samen in de klas zitten, zien de twee elkaar vaak aan de schoolpoort. Af en toe wisselen ze een lieve blik en een vriendelijke goeiedag uit, maar Sven durft Severine – die getrouwd is – lang niet aan te spreken. Tot hij single valt: dan trekt hij zijn stoute schoenen aan en schakelt hij zelfs de juf in. "We besloten om af te spreken in het gezelschap van onze zonen: in de speeltuin, waar we elkaar dan 'toevallig' zagen."
Lees verder