Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 juni 2022

BINNENKIJKER. Marc Coucke breidt imperium uit met luxehotels op Ibiza en Kos: videobeelden tonen hoe resort eruitziet

HLN
BINNENKIJKER. Marc Coucke breidt imperium uit met luxehotels op Ibiza en Kos: videobeelden tonen hoe resort eruitziet
Ondernemer Marc Coucke wordt mede-eigenaar van luxehotels op Ibiza en Kos, zo is vandaag bekendgemaakt. Hij koopt 50 procent van de aandelen van de groep boven de OKU-hotels op Ibiza en Kos.
Lees verder

Maximum 110 km/u bij regenweer: deze buitenlandse verkeersregels moet je kennen als je met de auto op reis vertrekt
Heel wat landgenoten vertrekken de komende weken in alle windrichtingen op autovakantie. De Europese wegen hebben echter per land uiteenlopende verkeersregels in petto, denk maar aan de maximumsnelheden, tolpoorten en vignetten. Independer.be wijst je – letterlijk en figuurlijk – de weg per land.
Lees verder

"Hopelijk komt er geen strenge winter op ons af": ontdek de knettergekke kalender van het nieuwe voetbalseizoen
Vanmiddag werd de bomvolle kalender bekendgemaakt van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League en 1B, omgedoopt tot de Challenger Pro League. "Hopelijk komt er geen strenge winter op ons af", bidt kalendermanager Nils Van Brantegem. Ontdek hieronder de volledige kalender, met een openingsweekend om U tegen te zeggen.
Lees verder

Ontdek de volledige kalender van het nieuwe voetbalseizoen, geen winterstop door WK
Vanmiddag werd de kalender bekendgemaakt van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League en 1B, omgedoopt tot de Challenger Pro League. Gisteren wist onze redactie al de hand te leggen op het schema van de eerste vijf speeldagen, met Standard-AA Gent als openingswedstrijd en twee dagen later de topper tussen Club en Genk.
Lees verder

Drie maanden nadat Russen zich terugtrekken, worden er nog altijd lichamen teruggevonden in Boetsja: "Daders zijn geen mensen, maar dieren"
In Boetsja, net buiten Kiev, zijn de Oekraïense autoriteiten nog steeds bezig met het bergen van lichamen. De Russen trokken zich reeds terug eind maart, maar nog steeds worden er dodelijke slachtoffers teruggevonden. Vaak liggen ze vlakbij een controlepost, maar ook werden er massagraven teruggevonden. Het maakt op een pijnlijke manier duidelijk welke gruwel zich heeft afgespeeld in de bezette regio.
Lees verder

Tot 25.000 euro schade nadat vandalen met bulldozer over voetbalvelden rijden: "Ze konden hem starten door Mac-Gyvergewijs twee stroomdraadjes tegen elkaar te houden"
De voetbalvelden, boordstenen, omheiningen en de machine van een aannemer. Niets bleef gespaard van de vandalen die de voetbalterreinen van Diegem Sport een bezoekje kwamen brengen. Er werd voor ongeveer 25.000 euro schade gemaakt. De daders zijn op dit moment nog onbekend.
Lees verder

Muur van 90 meter biedt 100 % privacy in moderne interpretatie van Amerikaanse ranch
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een huis in Paradise Valley in Arizona.
Lees verder

"Ik stel me fysiek en mentaal niet te veel vragen": Nafi Thiam zet dit weekend op BK atletiek eindsprint in richting WK
Nog twee afspraken staan er in Nafi Thiams agenda voor ze op 2 juli afreist naar Eugene voor het WK atletiek: het BK zaterdag en zondag in Gentbrugge en dan de internationale meeting van Luik op 29 juni. Voor de olympische kampioene meteen een 'thuismatch' en een kennismaking met de vernieuwde piste die vandaag is ingehuldigd.
Lees verder

Emotioneel afscheid van verongelukte Axl (17): "Nooit meer krijg ik een berichtje rond 7 uur 's ochtends om je 'stuutjes' te smeren"
Vrienden en familie hebben woensdagochtend afscheid genomen van Axl Van Den Broeck (17). De tiener overleed vorige week bij een tragisch verkeersongeval in Moerkerke. Tijdens de uitvaart werden warme herinneringen opgehaald aan Axl, maar werd vooral duidelijk hoe groot het verdriet is. "Het is nu aan mij om te leren hoe mijn leven te vullen zonder jou", sprak zijn papa.
Lees verder

Gedetineerde ontsnapt uit ziekenhuis: politie houdt grote klopjacht
Een gedetineerde van de gevangenis van Turnhout wist woensdagvoormiddag te ontsnappen aan zijn politiebegeleiding in de Sint-Elisabethcampus van het AZ Turnhout. De man was naar het ziekenhuis overgebracht voor een medische uithaling, maar kon zich daar onttrekken aan zijn begeleiders. De politie is een grootschalige zoekactie gestart in de omgeving van het ziekenhuis en het stadspark.
Lees verder

Ontsnapte gedetineerde ingerekend nadat hij werd aangereden door auto: politie trof hem aan met handboeien nog rond polsen
Een gedetineerde van de gevangenis van Turnhout wist woensdagvoormiddag te ontsnappen aan zijn politiebegeleiding in de Sint-Elisabethcampus van het AZ Turnhout. Na een grootschalige zoekactie werd hij na een uurtje teruggevonden in het stadspark.
Lees verder

Waterlek zet basisschool De Zonnebloem in Kessel-Lo blank, bijna alle leerlingen weer huiswaarts gestuurd: "Alles heeft urenlang onder water gestaan"
Basisschool De Zonnebloem in Kessel-Lo heeft woensdagochtend bijna alle leerlingen weer naar huis moeten sturen. Door een gesprongen chauffagebuis op zolder stroomde het water 's nachts urenlang door de school, met enorm veel schade tot gevolg. Het opkuiswerk zal nog een hele tijd in beslag nemen. "In enkele klassen moet de vloerbekleding er zelfs helemaal uit", vertelt directeur Katrien Helsen (49).
Lees verder

Biden wil federale taks op brandstoffen gedurende drie maanden afschaffen
De Amerikaanse president Joe Biden zal woensdag aan het Amerikaanse Congres vragen om de federale taks op brandstoffen gedurende drie maanden kwijt te schelden. De hoge brandstofprijzen voeden het ongenoegen bij de Amerikaanse consument en dat op enkele maanden van nieuwe verkiezingen, de zogenaamde midterms.
Lees verder

'Queen' Camilla openhartig over haar leven met prins Charles: "Soms passeren we elkaar als schepen in de nacht"
Ze heeft zichzelf nooit 'prinses' mogen noemen, maar binnenkort wordt ze wél koningin. Camilla (74), hertogin van Cornwall, is al lang niet meer dat 'Parker Bowles'-meisje van vroeger. Toch is de storm rond haar nog niet volledig gaan liggen. Zal de steun van Queen Elizabeth genoeg zijn om haar toekomst te garanderen? In een zeldzaam en openhartig interview met 'Vogue' vertelt ze voor het eerst in jaren over haar positie binnen de monarchie, haar toekomstplannen, en de aard van haar relatie met Charles. "Het is niet altijd makkelijk", geeft ze toe. "Maar je moet een manier vinden om ermee te leren leven."
Lees verder

Twee families onder één dak in villa die boven 1,2 miljoen euro wordt geschat: "Door de garages en de werkplaatsen heeft het huis nog andere troeven"
In een riante villa in Temse wonen twee families onder één dak, een woonvorm die almaar populairder wordt. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht met Isabelle De Ro van Bell Estate een bezoek aan de villa, en berekent de waarde van de woning. "De hoge prijs hoeft geen struikelblok te zijn."
Lees verder

Twee families onder één dak in villa die boven 1,2 miljoen euro wordt geschat: "De volgroeide tuin met zwembad en de velden erachter zijn extra troef"
In een riante villa in Temse wonen twee families onder één dak, een woonvorm die almaar populairder wordt. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht met Isabelle De Ro van Bell Estate een bezoek aan de villa, en berekent de waarde van de woning. "De hoge prijs hoeft geen struikelblok te zijn."
Lees verder

Politie neemt zwaar verwaarloosde windhonden in beslag: "Graatmager en tussen de uitwerpselen aangetroffen"
De voorbije dagen kregen we te maken met uitzonderlijk zomerse temperaturen. Hoewel de meesten volop geniet van de warme dagen, kan de warmte ook gevaarlijk zijn en zorgen voor gezondheidsproblemen bij mensen én dieren. Zo bleek dit weekend, toen drie verwaarlozende Spaanse windhonden werden aangetroffen door de lokale politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen).
Lees verder

Slapend naar Barcelona? Dat kan vanaf eind 2023 met de nachttrein
Het Nederlandse nachttreininitiatief European Sleeper wil nu ook een nachttrein naar Barcelona laten rijden. De trein moet vertrekken in Amsterdam en zou in België tussenstops maken in Antwerpen en Brussel.
Lees verder

77 besmettingen met apenpokkenvirus vastgesteld in België
In ons land zijn tot nu toe 77 bevestigde gevallen van apenpokken geregistreerd en 1 mogelijk geval. Dat heeft Sciensano vandaag bekendgemaakt. Vorige week meldde het gezondheidsinstituut nog 52 bevestigde gevallen.
Lees verder

Ophef over uitreiking eretekens: onder meer kritiek op benoeming van Truiense burgemeester Veerle Heeren die voorstak tijdens vaccinatie
Volgende week zouden normaal gezien 31 politici een lintje krijgen van koning Filip, maar er heerst commotie over de uitreiking van de eretekens. Onder meer de benoeming van Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden die voorkroop bij de vaccinatie, doet de wenkbrauwen fronsen. De Kamer heeft beslist om de uitreiking van de 31 eretekens uit te stellen.
Lees verder