Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 juni 2022

Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van miljoenenvastgoed in ons land

HLN
Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van miljoenenvastgoed in ons land
Vorig jaar werden er in ons land bijna 1.700 huizen en appartementen boven het miljoen euro verkocht, nog de helft meer dan het record van een jaar eerder. Zelden krijg je te zien hoe de happy few wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar miljonairswoningen die nu op de markt staan. Hij geeft een unieke blik op tien interieurs en domeinen die schuilgaan achter de gevels van het luxevastgoed.
Lees verder

Last van een middagdip? Diëtiste tipt wat je kan doen om er nooit meer last van te hebben
Wie het woord 'middagdip' op de werkvloer laat vallen, botst al snel op collega's die hetzelfde ervaren. Maar waar komt die vermoeidheid na de lunch precies vandaan? Moeten we lichter eten en meer koffie drinken om het tegen te gaan? Diëtiste Annaleen Koole legt uit hoe de middagdip ontstaat en deelt 7 concrete tips om er voorgoed komaf mee te maken.
Lees verder

"Alle Belgische IS-vrouwen en kinderen die in aanmerking kwamen, zijn gerepatrieerd"
Alle Belgische IS-vrouwen en kinderen die in aanmerking kwamen om gerepatrieerd te worden uit kampen in Syrië, zijn naar België overgebracht. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw op een persconferentie gemeld. Afgelopen nacht is op de militaire luchthaven van Melsbroek een vlucht met zes vrouwen en zestien kinderen geland, die allemaal afkomstig waren uit het kamp Al-Roj. In dat kamp zitten geen vrouwen of kinderen meer die gerepatrieerd kunnen worden.
Lees verder

Sandra Bullock zet acteren op een laag pitje: "Ik ben opgebrand en moe"
Sandra Bullock (57) zet haar acteercarrière voorlopig op een laag pitje. Ze is "opgebrand en moe" en zegt daardoor niet in staat te zijn om "gezonde, slimme beslissingen" te nemen, aldus de Amerikaanse actrice in gesprek met 'The Hollywood Reporter'.
Lees verder

Pearl Jam overnachtte in Limburg bij La Butte aux Bois: "Eddie Vedder was héél sympathiek"
De Amerikaanse rockband Pearl Jam moest na hun concert op Pinkpop vorig week natuurlijk ergens overnachten, en dat deden ze bij La Butte aux Bois in Lanaken. Frontman Eddie Vedder en zijn gezelschap waren vol lof over het complex van Jochen Leen. "Hij vond het hier een verborgen parel en wilde zeker terugkomen."
Lees verder

"Eddie Vedder was down to earth en héél sympathiek": Pearl Jam overnachtte in Limburg bij La Butte aux Bois
Na de passage van de Amerikaanse rockband Pearl Jam op Pinkpop, overnachtte de band in vijfsterrenhotel La Butte aux Bois in Lanaken. Frontman Eddie Vedder en zijn gezelschap waren vol lof over het chique complex van Jochen Leen. "Hij vond het hier een verborgen parel en wilde zeker terugkomen", glundert die laatste.
Lees verder

LIVE. Mané aangekomen in München - Anderlecht denkt aan jonge spits van Inter - Club leent Maouassa uit
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder

Nooit eerder zoveel personen aan het werk, maar dan vooral hooggeschoolden
In het eerste kwartaal van 2022 heeft de Belgische werkgelegenheidsgraad een recordhoogte bereikt. Van de Belgen tussen 20 en 65 jaar oud was toen 71,9 procent aan het werk. Bij hooggeschoolden is de werkgelegenheidsgraad met 82,5 procent het hoogst. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, op basis van de Enquête naar de Arbeidskrachten (EAK).
Lees verder

Meteorologen verwachten voor Griekenland hittegolf van meer dan 40 graden en dat mogelijk 10 dagen lang
Op vele plaatsen meer dan veertig graden en dat mogelijk tot tien dagen lang: Griekse meteorologen kondigen de eerste hittegolf van de zomer aan.
Lees verder

Enquête Statbel: 1 op de 7 Belgen kwam begin dit jaar moeilijk rond
Ongeveer een op de zeven Belgen (14,1%) had het tijdens de eerste drie maanden van dit jaar moeilijk tot zeer moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Nog eens 26,6 procent had het "eerder moeilijk" om rond te komen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Belgische statistiekbureau Statbel.
Lees verder

"Het mooiste circuit ter wereld" en toch is Spa-Francorchamps bedreigd: de troeven en handicaps in de overlevingsstrijd van de Belgische GP Formule 1
Spa-Francorchamps is bedreigd op de kalender van 2023, valt te horen na een meeting van F1-eigenaar Liberty Media en de teambazen. Wat zijn de troeven en handicaps van de aloude Belgische GP? "Spa-Francorchamps maakt deel uit van het patrimonium, maar de F1-eigenaars kijken nu alleen naar dollars."
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Kevin De Bruyne met vrienden op partyboot in... Colombia - Charles De Ketelaere geniet met Jozefien
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en vertoeft nu in Israël. Cristiano Ronaldo en z'n gezin genieten dan weer op het luxejacht van de Portugese superster. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Zwaarste spoorstaking in Groot-Brittannië in 30 jaar
Op het Britse spoor start dinsdag een massale staking voor meer loon. Ook donderdag en zaterdag wordt gestaakt. De hinder is groot. Er rijden ook minder Eurostar-treinen tussen Londen en Brussel. Het gaat om de zwaarste spoorstaking sinds 1989. Meer dan 50.000 Britse spoorwerknemers nemen deel aan de actie van vakbond RMT. De werknemers willen meer loon, in lijn met de stijgende inflatie.
Lees verder

Brussel vierde meest stressvolle hoofdstad van Europa, verrassend hoger in lijst dan Londen
Londen is niet de meest stressvolle hoofdstad van Europa. Maar nog verrassender is dat de stad pas vijfde in die rangschikking staat. Ná Brussel, want onze hoofdstad staat op vier, volgens een nieuwe studie. Omgekeerd zijn de Scandinavische hoofdsteden bij de gelukkigste en scoort ook Amsterdam daar goed met een mooie zevende plaats.
Lees verder

Medewerkster van federale gerechtelijke politie krijgt jaar cel met uitstel voor misbruik van tankkaart en hulp aan phishingbende
Een 46-jarige medewerkster van de federale gerechtelijke politie heeft in de Brugse rechtbank een jaar cel met uitstel gekregen. De vrouw uit Kortrijk tankte maandenlang haar wagen vol op kosten van de politie én fungeerde volgens het openbaar ministerie als geldezel van een phishingbende.
Lees verder

Amy Pieters boekt half jaar na zwaar hersenletsel langzaam progressie: "Volgende stap is weer leren praten"
Amy Pieters (31) boekt een half jaar na haar val, waar de wielrenster een zwaar hersenletsel opliep, langzaam vooruitgang. Praten kan ze nog niet, maar de Nederlandse knikt of lacht wel voorzichtig in het bijzijn van haar familie, waar ze in de weekends vertoeft. "Stig Broeckx kent na zes jaar nog steeds progressie. Ik teken ervoor als Amy zover kan komen."
Lees verder

Mark van Bommel officieel voorgesteld bij Antwerp: "We willen Nederlands voetbal spelen"
Mark van Bommel werd vandaag officieel voorgesteld als de nieuwe coach van Antwerp. "Wat als Gheysens bij de rust de kleedkamer binnenstormt? Dan drinken we samen een kopje koffie."
Lees verder

Niet swipen, maar schrijven: Japanse stad moedigt daters aan liefdesbrieven te sturen
De haperende campagne van Japan om het geboortecijfer op te krikken gooit het over de analoge boeg. De autoriteiten van Miyazaki, een stad in het zuidwesten, moedigen potentiële geliefden aan om met pen en papier de liefde te zoeken. Gewoon rechts swipen is niet meer genoeg.
Lees verder

Spaanse badstad introduceert verbod op plassen in zee, overtreders riskeren boete van 750 (!) euro
In de Spaanse stad Vigo, gelegen in de noordwestelijke regio Galicië, kunnen badgasten hun toiletbezoek maar best inplannen voor ze naar het strand trekken. Zo heeft de stad een wet geïntroduceerd die plassen in de zee of op het strand volledig verbiedt. Strandgangers die zich echt niet kunnen inhouden en toch snel een plasje in de zee doen, riskeren een boete van maar liefst 750 euro.
Lees verder

Estland meldt luchtruimschending door Russische helikopter
Een helikopter van de Russische grensbescherming heeft volgens Estland het Estse luchtruim geschonden. Dat zegt het leger van het Baltische EU- en NAVO-land dinsdag.
Lees verder