Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juni 2022

Bekendste producent van roséwijn brengt nu ook blikjes op de markt

HLN
Bekendste producent van roséwijn brengt nu ook blikjes op de markt
Rosé uit blik: het was vorig jaar al een dingetje. Maar nu het wereldberoemde rosémerk Mateus zich er ook aan waagt, laait de trend weer vrolijk op. En daar kun je moeilijk treurig om zijn: wijn in blik blijft langer koel, is easy to go en — zo ondervond onze redactie — ook de smaak stelt niet teleur. We lijsten de lekkerste opties op, zodat jij binnenkort een flesje ... euh blikje kan kraken.
Lees verder

Daryl Impey wint op zijn oude dag sprint van uitgedund peloton, Williams nog een dagje langer in het geel
Daryl Impey (Israel - Premier Tech) heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. In de sprint met een uitgedund peloton troefde de ervaren Zuid-Afrikaan Michael Matthews en Søren Kragh Andersen af. Stephen Williams behoudt zijn gele leiderstrui. Evenepoel kwam niet in de problemen en bolde in het peloton als 45ste over de streep.
Lees verder

Trein stilgelegd in Gent-Sint-Pieters na melding van apenpokken: drie reizigers afgevoerd naar ziekenhuis
In het station van Gent-Sint-Pieters werd woensdagnamiddag het (vooralarm van het) medisch interventieplan afgekondigd nadat er meerdere passagiers van een trein waren gestapt die besmet zouden zijn met de apenpokken. De reizigers werden druppelsgewijs van de trein gelaten en het vooralarm werd ondertussen weer afgeblazen.
Lees verder

Vooralarm van medisch interventieplan afgekondigd in Gent-Sint-Pieters na melding van passagiers met apenpokken
In het station van Gent-Sint-Pieters is het (vooralarm van het) medisch interventieplan afgekondigd nadat er meerdere passagiers van een trein waren gestapt die besmet zouden zijn met de apenpokken. De hulpdiensten houden zich dus klaar om in te grijpen. Dat schrijft het Nieuwsblad.
Lees verder

Lichtende nachtwolken in aantocht: kijk de komende maand omhoog na zonsondergang
Elk jaar heb je in de periode rond de langste dag - 21 juni - kans om een heel bijzondere wolk te spotten: de lichtende nachtwolk. Dat is een zeldzaam weerfenomeen. Zeker de moeite waard dus om komende maand op een heldere avond na zonsondergang even de hemel boven de horizon af te speuren, vindt wetenschapsjournalist Martijn Peters. Maar waarom is zo'n wolk zo licht?
Lees verder

"Ze was een mentor voor hem. Maar dan wel eentje met wie hij in bed dook": het woelige liefdesleven van Tom Cruise
Hij is een van de grootste filmsterren van het moment, met dank aan de succesvolle blockbuster 'Top Gun: Maverick'. Maar op liefdesvlak gaat het Tom Cruise (59) minder voor de wind. Z'n meest recente relatie, met actrice Hayley Atwell (40), zou nu opnieuw afgesprongen zijn. Een zoveelste tegenslag op romantisch vlak voor de acteur. Van 'enige échte liefde' Diane Cox tot z'n 'grootste vergissing' Nicole Kidman: het liefdesleven van Tom Cruise onder de loep. "Zijn toekomstige moest goed zijn voor zijn carrière én voor scientology. De liefde was bijkomstig."
Lees verder

RECENSIE. 'Halftime': "Halverwege zijn zag er nog nooit zo goed, maar ook nog nooit zo vermoeiend uit"
In het jaar dat ze vijftig kaarsjes uitblies, stond Jennifer Lopez (52) op de top van haar carrière. Ze was in de running voor een Golden Globe met haar film 'Hustlers' en werd ook nog eens geboekt om de halftime show van de Super Bowl -het grootste podium ter wereld- op z'n grondvesten te doen daveren. Geen wonder dat Netflix de camera's aanknipte om dat moment suprême vast te leggen. Maar hoe dicht laat 'Halftime' ons op de huid van deze superster komen? En worden we ook écht iets wijzer over wie er achter dat stoïcijnse, leeftijdsloze en afgetrainde uiterlijk schuilgaat? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Voetballers op vakantie: Courtois zet met verloofde bloemetjes buiten op Mykonos, Dries Mertens blijft z'n roots trouw
Nu de interlands er zo goed als allemaal op zitten, kunnen de heren voetballers na een lang seizoen eindelijk op vakantie. Mykonos, Miami, Ibiza... Of een triatlon in het Duitse Bocholt: voor ieder wat wils, maar toch vooral voor de zonnekloppers. Een overzicht.
Lees verder

Rusland vermindert Nord Stream-gasleveringen met nog eens 33 procent
De Russische gasgigant Gazprom kondigde vandaag aan dat het zijn gasleveringen aan Europa via de Nord Stream-pijpleiding met nog eens een derde zal verminderen. Het ziet zich genoodzaakt een onderdeel van de Duitse Siemens-apparatuur stil te leggen.
Lees verder

Rusland: "Westen schiet zichzelf door het hoofd" in conflict over Oekraïne
Volgens Rusland heeft het Westen "zichzelf door het hoofd geschoten" met de invoerbeperkingen op Russische olie en gas. Die maatregelen kwamen er immers als reactie op de Russische invasie van Oekraïne. China heeft daarentegen de leveringen van brandstoffen uit Rusland opgevoerd.
Lees verder

Voormalig president Rusland trekt voortbestaan Oekraïne in twijfel
Dmitri Medvedev, oud-president van Rusland, heeft woensdag nog eens van zich laten horen met nieuwe uitspraken over Oekraïne. Op Telegram stelde Medvedev vragen bij het voortbestaan van Oekraïne als een soevereine staat. De oud-president en voormalig premier is op dit moment vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad.
Lees verder

België heeft nu ook vereniging voor klokkenluiders
Net zoals in Frankrijk is er in ons land voortaan een 'Huis voor de Klokkenluiders'. De vzw wil steun bieden aan iedereen die een inbreuk op het algemeen belang wil aanklagen, maar zich "eenzaam, verloren of in gevaar voelt". De initiatiefnemers stelden de vereniging vandaag voor.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge' is een retrogaming-triomf
Er is een nieuwe 'Teenage Mutant Ninja Turtles'-game uit, en hij lijkt ontzettend hard op de videogameklassiekers die spelers op leeftijd zich misschien nog uit hun NES- of Sega-tijden zullen herinneren. Maar het écht krasse aan 'Shredder's Revenge' is dat hij tegelijkertijd een heel moderne game is, die precies de juiste componenten van die classics gewoon aan boord houdt, en de andere dan weer helemaal in de hakselaar heeft gegooid.
Lees verder

Mads Pedersen sprint naar zege en eerste leiderstrui in Baloise Belgium Tour: "Philipsen ontplofte in de laatste meters"
Mads Pedersen heeft de openingsrit in de Baloise Belgium Tour naar zijn hand gezet. De wereldkampioen van 2019 haalde het in Louise Marie na een sprint met een uitgedund groepje. De Deen liet Tim Wellens, Jasper Philipsen Quinten Hermans achter zich. Pedersen wordt ook de eerste leider in de wedstrijd.
Lees verder

Verdachte van moord op 9-jarige Gino is eerder veroordeeld voor poging tot doodslag
Donny M., de man die verdacht wordt van de moord op de 9-jarige Gino in Nederland, werd zeven jaar geleden veroordeeld voor poging tot doodslag. De rechtbank achtte op 29 september 2015 bewezen dat de man een stoeptegel vanaf een viaduct in Sittard naar beneden had gegooid op 16 april van dat jaar. De steen kwam vlak voor het voertuig van een passerende automobiliste terecht, zo meldt de rechtbank na berichtgeving van de krant De Limburger.
Lees verder

Gasten van vijfsterrenhotel in Zimbabwe kunnen emmer krijgen als ze warm water willen
Het Zimbabwaanse vijfsterrenhotel Meikles heeft zijn gasten gewaarschuwd dat er geen warm water meer uit de kranen komt en dat de airco in de kamers en de lobby is uitgeschakeld. "Als u warm water nodig heeft voor uw douche zal er een emmer geleverd worden", klinkt het in een briefje. Die bizarre boodschap doet nu druk de ronde op sociale media.
Lees verder

Van der Straeten voorstander van verlenging betalingstermijn voor energiefacturen
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) pleit ervoor om de betalingstermijn van energiefacturen te verlengen van 15 naar 30 dagen. Dat zei ze vandaag in de Kamercommissie Energie.
Lees verder

Ronny Deila charmeert bij lancering nieuwe Standard: "Er is hier druk en passie, daar houd ik van"
Met de eerste training van Ronny Deila is het startschot van het nieuwe Standard echt gegeven. "Ik heb met Celtic het paradijs gekend, nu ben ik in de hel beland", zei de nieuwe Noorse trainer, die voor drie jaar tekende bij de Luikse club. Een impressie van zijn eerste werkdag.
Lees verder

Emotionele brief van Rens (9) aan Demir: "Mevrouw de minister, mag ik alstublieft nog boer worden bij mij thuis?"
Na haar veelbesproken doortocht in Merksplas gaf de 9-jarige Rens Verheyen een mooie tekening van de boerderij van zijn ouders aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), met een smeekbede op. Want hij wil "keigraag boer worden". De minister antwoordde dat ze met haar stikstofakkoord de generatie van Rens juist nog een kans wil geven. "Maar zoals het er nu voor staat, zal dat hier voor Rens niet kunnen. Zelfs niet voor ons", zegt zijn mama. Groter kan de liefde voor koeien niet worden dan op in De Gelsche Heide, het melkveebedrijf van Sonja Mertens (34) en Kim Verheyen (37). "Hier krijgen de koeien nog een naam, we wonen zelfs in on onze stal."
Lees verder

DEEL 1, DE BONDSCOACH. "Martínez lijkt me een fijne schoonmoeder": vijf maanden voor het WK maken Mulder en Degryse de balans op
Vooraleer we de beste analisten van het land met vakantie sturen, schuiven Jan Mulder en Marc Degryse nog eens aan voor een ontbijt. Gewapend met een espresso en een croissant gooien ze het doek over deze interlandbreak en richten ze de blik op het WK in Qatar. Vandaag deel 1: de bondscoach. "Het is afgelopen met de leerschool van professor Martínez."
Lees verder