Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 juni 2022

Bart De Wever en Ben Weyts trappen het WK 3x3 basketbal af in Centraal Station: “De vermoeiendste van alle sporten”

HLN
Bart De Wever en Ben Weyts trappen het WK 3x3 basketbal af in Centraal Station: "De vermoeiendste van alle sporten"
In het Antwerpse Centraal Station is dinsdagmorgen het programma van de Crelan FIBA 3x3 World Cup bekendgemaakt. Het WK vindt van 21 tot en met 26 juni plaats op de Groenplaats in Antwerpen. Tijdens het zesdaagse evenement worden er overal in de stad activiteiten georganiseerd.
Lees verder

'Blote borsten' van Kylie Jenner schokken het internet. "In de 17e eeuw was dat een statussymbool"
Sommige fans dachten dat ze zich van app vergist hadden, maar wel degelijk te zien op Instagram: Kylie Jenner (24) met zichtbare tepels. Maar niet de hare, al lijkt dat zo door de weinig verhullende bikini van Jean-Paul Gaultier die ze draagt, bedrukt met blote borsten. Wel meer ontwerpers laten zich inspireren door boobies: waar komt die fascinatie van de modewereld voor borsten plots vandaan?
Lees verder

EU wil volgend jaar recordbedrag van 300 miljard euro investeren
Met het coronaherstelfonds op volle toeren zal de Europese Unie volgend jaar een recordbedrag van zo'n 300 miljard euro investeren. Dat heeft de Europese Commissie aangekondigd bij de presentatie van de ontwerpbegroting voor 2023. Toch blijft het afwachten in hoeverre dat volstaat om de impact van de oorlog in Oekraïne op te vangen.
Lees verder

Winnie the Pooh krijgt hoofdrol in horrorfilm
De hongerige gele beer van Disney, Winnie the Pooh, kent iedereen. Maar deze keer gaan we een hele andere kant zien van het geliefde personage. Het Disney-verhaal krijgt namelijk een eigen horrorfilm.
Lees verder

Is Heilige Graal van kankeronderzoek gevonden? "Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal niet waar"
"De droom van elke oncoloog." "Primeur in de geschiedenis van kankeronderzoek." Nadat 18 patiënten met darmkanker het geneesmiddel dostarlimab kregen, bleken bij elk van hen de tumoren af te nemen. "Dit is slechts bij één op de tien darmkankerpatiënten toepasbaar", weet darmkankerspecialist Luc Colemont.
Lees verder

Waarom giraffen zo'n lange nek hebben? Wellicht niet om voedsel te verzamelen, wel om te vechten
De lange nek van giraffen zou hét schoolvoorbeeld van de evolutietheorie moeten zijn: giraffen met de langste nek hebben het meeste kans op overleven aangezien zij aan de blaadjes bovenaan de boom kunnen. Al klopt die theorie misschien niet helemaal, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift Science.
Lees verder

Containerschepen zorgen voor opstopping in Noordzee
Volgens het Duitse Kiel Institute moeten containerschepen, voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie, aanschuiven op de Noordzee. Dat heeft een impact op de havens van Rotterdam en van Antwerpen, schrijft De Tijd.
Lees verder

Poolse bondscoach onder de indruk van kern Rode Duivels, maar: "Zijn niet naar hier gekomen om gewoon te verdedigen"
Aan Poolse kant is er aan vertrouwen geen gebrek na de zege tegen Wales, al benadrukte bondscoach Czesław Michniewicz op zijn persconferentie zo'n 10 keer dat België "heel goeie spelers heeft."
Lees verder

AI-gestuurde robotboot slaagt erin om zonder bemanning Atlantische Oceaan over te steken
Meer dan 400 jaar geleden voer het schip Mayflower met 102 Engelse kolonisten vanuit het Britse Plymouth naar Amerika. Die overtocht duurde twee maanden. Een robotboot zonder bemanning en gestuurd via artificiële intelligentie wou de historische trip nog eens overdoen in amper drie weken tijd. Het schip stak de Atlantische Oceaan inderdaad over, maar meerde zondag aan in Canada in plaats van in Amerika.
Lees verder

Ex-Disney-acteur Stoney Westmoreland krijgt twee jaar cel voor seksuele intimidatie
Voormalig Disney-acteur Stoney Westmoreland (52), die vooral bekend is als Officer Saxton in de series 'Better Call Saul' en 'Breaking Bad', is veroordeeld tot twee jaar cel. De veroordeling komt vier jaar na zijn arrestatie in Salt Lake City voor seksuele intimidatie van een minderjarige.
Lees verder

K3 gaat in februari 2023 al opnieuw op tournee: "Hard werken, maar ook zo hard genieten"
De K3-show 'Kom erbij' is nog maar net afgelopen, of Studio 100 kondigt al een nieuwe show aan. Hoe die gaat heten, blijft voorlopig nog even geheim.
Lees verder

Dit is de hoogtechnologische Oura Ring die Koen Wauters over zijn trouwtattoo overweegt te schuiven
Op de exacte naam kon Koen Wauters niet komen, maar om z'n getatoeëerde trouwring wat minder te doen opvallen, overweegt de zanger een Oura Ring aan te schaffen. "Je hebt zo'n ring die alles registreert van hartslagen. Misschien doe ik die er wel over", zei de zanger bij Q-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe in de '10 meest Gegoogelde Vragen'.
Lees verder

Zijn de piloten van Brussels Airlines de kneusjes geworden van de luchtvaartsector? "Zelfs bij Ryanair verdienen ze meer"
De piloten bij Brussels Airlines zijn ontevreden over de hoge werkdruk en hun loon dat niet volledig geïndexeerd wordt. Maar hoeveel verdienen de piloten er tegenwoordig, vergeleken met andere maatschappijen? "Ja, bij KLM verdienen piloten tot 6.000 euro meer en zelfs bij Ryanair ligt het loon hoger. Maar ze mogen niet vergeten: Brussels Airlines is nog niet uit zwaar weer", klinkt het.
Lees verder

Personeel kan lach niet inhouden tijdens tirade van hysterische 'Karen' in Starbucks
In een Californische Starbucks gaat een vrouw compleet door het lint. Waarom is niet helemaal duidelijk. Ze staat zo luid te tieren dat de helft van wat ze zegt onverstaanbaar is.
Lees verder

Vrancken voorgesteld bij RC Genk: "Mijn voetbalfilosofie stemt overeen met die van het bestuur"
Wouter Vrancken (43) is voorgesteld als de nieuwe trainer van Racing Genk. De Limburger zet in de Cegeka Arena de volgende stap in zijn trainerscarrière en er zit na het matige afgelopen seizoen van Genk ook druk op de ketel. "Ik weet wat de fans van de spelers verwachten."
Lees verder

Koppel vervoert drugs op Brusselse Ring...en wordt gepakt omdat ze te lang op middenstrook rijden
Een koppel Albanese twintigers riskeert 2 en 3 jaar cel voor het vervoeren van cocaïne. De twee werden op de Brusselse Ring aan de kant gezet omdat ze de hele tijd op de middelste rijstrook reden.
Lees verder

Koning Filip aangekomen in Congo voor historisch bezoek
Onder een brandende zon is koning Filip (62) vandaag aangekomen in Congo. Historisch. Omdat het de eerste keer is dat de Belgische vorst voet op Congolese bodem zet, maar ook omdat hij morgen naar alle verwachting zijn spijt zal betuigen aan de Congolese bevolking.
Lees verder

Amerikaanse school in lockdown: 'actieve schutter' blijkt misdadiger op de vlucht te zijn
In de Amerikaanse staat North Carolina is even alarm geslagen vanwege een 'actieve schutter' aan een middelbare school. De school liet echter snel weten dat paniek niet nodig was. De politie stond naar verluidt op het punt om een voortvluchtige misdadiger in te rekenen.
Lees verder

Roberto Martínez reageert geïrriteerd op stelling van Louis van Gaal: "Hij zei ook dat Lang meer kans maakt op Gouden Bal dan De Bruyne, dus..."
Een ietwat gepikeerde Roberto Martínez vandaag op de persconferentie. Toen hij de stelling van Louis van Gaal kreeg voorgelegd dat Oranje in de vernedering afgelopen vrijdag meer druk op de bal zette dan de Rode Duivels, reageerde Martínez met een klein sneertje naar de Nederlandse bondscoach, niet wetende dat Van Gaal zijn uitspraak eerder bedoelde als een grap.
Lees verder

Terreurnetwerk ontmanteld van Pakistanen die banden hadden met messentrekker Charlie Hebdo
Een antiterreuroperatie in Italië en andere Europese landen heeft geleid tot de ontmanteling van een netwerk van Pakistanen. Zij hadden naar verluidt banden met de man die in 2020 mensen in de buurt van de redactie van het Franse satirische tijdschrift 'Charlie Hebdo' aanviel.
Lees verder