Doorgaan naar hoofdcontent

Avondje uit met lachgas eindigt met autobrand voor jonge Fransen

HLN
Avondje uit met lachgas eindigt met autobrand voor jonge Fransen
In de Kortrijkstraat in Wevelgem is zondag een Franse auto uitgebrand. De vier inzittenden bleven ongedeerd.
Lees verder

Autobestuurder (29) overleden nadat wagen in water belandt in centrum van Gent
Aan de Nieuwbrugkaai, de 'zijkant' van Portus Ganda, is vanmorgen vroeg een auto in het water beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De inzittende, een 29-jarige man, is uit het voertuig gehaald, en werd nog gereanimeerd. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
Lees verder

Heeft zangeres Petra een romance beleefd met Glenn van Get Ready?
Tijdens 'De tien om te zien' schept Petra (49) zondagavond duidelijkheid over een roddel die vroeger de ronde deed over de zangeres. In het tijdschrift Joepie stond destijds namelijk te lezen dat zij een zwoele romance heeft beleefd met Glenn van Get Ready.
Lees verder

LIVE. Wat kan Remco Evenepoel in openingsetappe Ronde van Zwitserland?
Terwijl de Dauphiné vandaag ten einde loopt, begint een ander deel van het peloton aan de Ronde van Zwitserland. Onder meer Remco Evenepoel, Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martinez en Adam Yates tekenen present. Op het menu vandaag staat een heuvelachtige etappe rond Küsnacht. Wie wint de eerste rit en wordt meteen de eerste leider? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Wat eten studenten tijdens de blok? Onze diëtiste trok drie kotfrigo's open: "Sandwiches zijn niet geschikt als ontbijt"
Voeding is niet alleen belangrijk voor ons lichaam, maar ook voor ons brein: van elke hap die we doorslikken, gaat twintig procent van de energie naar onze hersenen. Wie midden in de examens zit, kan dus maar beter letten op wat hij eet. Onze diëtiste Sanne Mouha trok daarom drie studentenfrigo's open en geeft haar vakkundige oordeel. Bovendien vertelt ze welke voeding goed is voor je brein. "Appel- en sinaasappelsapjes zijn pure suiker."
Lees verder

Dominique Persoone, vader Frank en zoon Julius vieren Vaderdag: "Drugs, meisjes... Alles was bespreekbaar"
"Aan zee kwam ik mijn vader soms 's nachts tegen met een stuk in zijne gilet. Hij zwalpte nog meer dan ik." Dominique Persoone (52) knipoogt naar zijn pa Frank (76), van wie hij overduidelijk de rock-'n-roll heeft geërfd. Ook z'n zoon geeft Dominique veel vrijheid, maar... Julius (23) zit liever in het familiebedrijf 'The Chocolate Line' dan op café. De drie generaties vertellen in Dag Allemaal over hun bijzondere band, hoe het is om professioneel samen te werken en hun liefdesleven. "Hoeveel vriendinnen ik heb gehad? Eerlijk, ik ben de tel kwijt."
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Brand in chemische fabriek Sjevjerodonetsk
Bij de belegering van Sjevjerodonetsk is de chemische Azot-fabriek getroffen. Daarbij is brand uitgebroken, melden zowel Reuters als AP. Volgens de gouverneur van de provincie Loehansk brak het vuur uit doordat in de fabriek tonnen olie waren gelekt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Brand in chemische fabriek waar honderden mensen schuilen - Vrees voor cholera in Marioepol
Bij de belegering van Sjevjerodonetsk is de chemische Azot-fabriek getroffen. Daarbij is brand uitgebroken, melden zowel Reuters als AP. Volgens de gouverneur van de provincie Loehansk brak het vuur uit doordat in de fabriek tonnen olie waren gelekt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Belg verongelukt met zweefvliegtuig in Zwitsers Juragebergte
De piloot van een gemotoriseerd zweefvliegtuig is zaterdagnamiddag omgekomen in het Zwitserse Juragebergte, in de buurt van de Mont Tendre. Volgens het Zwitserse persagentschap ATS gaat het om een Belg van 63 jaar die in Zwitserland woont. De man zat alleen in het vliegtuigje.
Lees verder

Drama vader (56) en zoon (21) brengt dodental TT Isle of Man op vijf: "Het was hun droom om samen te racen"
Bij de TT-races op het Britse eiland Isle of Man zijn weer twee doden gevallen. De 56-jarige Roger Stockton en zijn 21-jarige zoon Bradley verongelukten in de laatste ronde van de tweede zogeheten sidecar-race. De vader was de coureur, zijn zoon zat in de zijspan. Sinds vorige week woensdag zijn vijf deelnemers aan de beruchte race overleden.
Lees verder

LIVE F1. Russell is gestuiter beu en trekt aan alarmbel: "Alle ingrediënten voor een ramp zijn aanwezig"
Om 13u gaan de lichten uit voor de GP van Azerbeidzjan, de achtste manche in de Formule 1. Met Charles Leclerc op de pole. WK-leider Max Verstappen moest tevreden zijn met de derde kwalificatieplaats. Het rondje op het smalle stratencircuit van Bakoe is uitdagend. Krijgen we spektakel? En wie wint? Volg de voorafgaande ontwikkelingen en uiteraard de race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

Single papa's over vaderen in je eentje: "Ik wéét dat ze ooit zal vragen: 'Waarom heeft mama mij verlaten?'"
Van de een op de andere dag valt je partner weg, de moeder van je kinderen, en sta je er als papa alleen voor. Het was het plan niet, maar je moet door. Pieter Declercq en Jonathan D'Hondt maakten het mee, elk op hun eigen manier. Beiden vertellen over het parcours dat ze als single papa afleggen. "Dat ik mijn lief kwijt ben, is hard. Dat mijn dochtertje zonder haar moeder verder moet, daar heb ik het veel moeilijker mee."
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Benfica wil 100 miljoen voor Nunez - Real Madrid maakt komst Tchouaméni officieel
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Moederbedrijf Facebook opent metaverse academie in Frankrijk: "Honderd studenten krijgen in eerste jaar gratis opleiding"
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, gaat samen met een digitale opleidingsorganisatie een speciale metaverse academie beginnen in Frankrijk. Nog voor het nieuwe academische jaar begint, moet de opleiding een feit zijn.
Lees verder

Roger Federer, straks 41, hoopvol over comeback: "In 2023 wil ik helemaal terugkeren, hoe en waar weet ik nog niet"
Roger Federer wordt in augustus 41 en speelde al een jaar geen officiële wedstrijd meer, maar toch denkt de tennislegende nog niet aan een afscheid. In een gesprek met het Zwitserse dagblad Tages-Anzeiger bevestigt hij in 2023 terug te willen keren op de ATP-Tour.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bruyne, Carrasco en Meunier niet mee naar Polen - Duivels arriveren straks in Tubeke
Na het magere gelijkspel in Wales keren de Rode Duivels vandaag terug naar Tubeke. Niet voor lang, want dinsdag in Polen volgt de laatste confrontatie van het vierluik in de Nations League. Alle ontwikkelingen, nieuws en persconferenties kan u op de voet volgen in onderstaande liveblog.
Lees verder

De 15 meest gemaakte fouten in de fitness: "Buikspieroefeningen helpen niet om buikvet weg te krijgen"
Begin je te fitnessen zonder begeleiding? Let dan goed op hoe je aan de slag gaat met al die gewichten en apparaten. "Te weinig of te veel rust tussen je oefensessies geeft je meer risico op overbelasting en blessures, of verlaagt je trainingsrendement", zeggen Julien Prudhomme en Stijn Morand, high performance coaches en personal trainers bij Move to Cure, de sportkliniek van Lieven Maesschalck. Dit zijn de valkuilen.
Lees verder

Schip met 16.000 schapen zinkt voor kust van Soedan
Een schip met ongeveer 16.000 schapen aan boord is zaterdagnacht gezonken in de Rode Zee, net voor de haven van Sawakin (Soedan). De dieren verdronken, maar de bemanning kon gered worden.
Lees verder

"Die lijnen zijn wél goed getrokken": onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij goal Wales
Bondscoach Roberto Martínez was bijzonder ontstemd na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard voelde zich bestolen nadat de gelijkmaker van Wales in de slotfase door de VAR gevalideerd werd. "Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is." Uitspraken die niet goed vielen bij onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, en ook onze huisref Tim Pots dient Martínez van repliek.
Lees verder

Mama van Britney Spears reageert op het huwelijk van haar dochter (ook al kreeg ze geen uitnodiging)
Ze kreeg geen uitnodiging voor het huwelijk van haar dochter, maar dat lijkt Lynne Spears (67) niet te deren. De moeder van Britney (40) heeft onder een Instagram-post van de zangeres haar felicitaties overgemaakt. "Ik ben zo blij voor je", schrijft ze.
Lees verder