Doorgaan naar hoofdcontent

Auto rijdt in water in centrum Gent: bestuurder ter plaatse overleden

Auto rijdt in water in centrum Gent: bestuurder ter plaatse overleden

Een man is zondagochtend om het leven gekomen toen hij met zijn wagen aan Portus Ganda, in het centrum van Gent, in het water reed.

Lees verder

Biden: 'Zelenski wilde onze waarschuwingen niet horen'

Voor de Amerikaanse president Joe Biden was het altijd duidelijk wat het plan was van Vladimir Poetin, zijn Russische ambtsgenoot. Maar volgens Biden wilde Oekraïne de bedreigingen van een invasie niet horen.

Lees verder

Trump verwerpt getuigenis dochter Ivanka

Donald Trump is niet opgezet met de getuigenis van zijn dochter Ivanka Trump over de bestorming van het Capitool.

Lees verder

Groen: 'Er is een ander tijdperk van leiderschap aangebroken'

Het duo Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout volgt Meyrem Almaci op als covoorzitters van Groen. Als covoorzitters zijn ze gelijkwaardig, benadrukken ze zelf. 'Daar kiezen we bewust voor', zeiden ze in De zevende dag.

Lees verder

Ophef om beelden van brutale aanval op vrouwen in Chinees restaurant

Negen mensen werden gearresteerd nadat bewakingsbeelden van een brutale aanval in een restaurant in het noordoosten van China viraal gingen. Op beelden is te zien hoe een vrouw de avances van een man afwijst en dan geslagen wordt. De video heeft veel commotie veroorzaakt op Weibo, een Chinees sociale mediaplatform. 

Lees verder

Britse koningin Elizabeth nu op één na langstzittende vorst ooit

De Britse koningin Elizabeth is weer een stapje dichter bij het 'wereldrecord' van langstzittende monarch ooit. Zondag is ze precies 70 jaar en 126 dagen vorstin en daarmee komt ze op gelijke hoogte met de in 2016 overleden koning Bhumibol van Thailand.

Lees verder

Cherson laat zien wat Rusland van plan is met veroverde delen van Oekraïne: 'De mensen hebben geen normaal leven meer'

Inwoners van Cherson in Oekraïne kunnen nu Russische paspoorten aanvragen en krijgen hun pensioen in roebels uitgekeerd. 'Vrijheid bestaat nu niet meer voor de inwoners van Cherson.'

Lees verder

Stunt met Spider-Manrobot gaat fout in Disney park

Een Spider-Manrobot is neergestort tijdens een show in het Disney California Adventure Park in Anaheim. De robot werd aan een touw gelanceerd en moest vervolgens landen op het gebouw voor hem, maar de stunt mislukte. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Brand in chemische fabriek in Severodonetsk

Russische troepen willen de stad Severodonetsk, in het oosten van Oekraïne, veroveren. Het Russische leger kon geen opmars maken naar het zuiden van de stad, maar er zijn wel zware straatgevechten aan de gang. In de chemische Azot-fabriek is brand uitgebroken.

Lees verder

Verstappen profiteert alweer optimaal van dramatische race Ferrari in Bakoe

Max Verstappen (Red Bull) heeft opnieuw gouden punten veroverd in de GP van Bakoe. De Nederlandse wereldkampioen sloeg genadeloos toe in Azerbeidzjan, nadat de motor van rivaal Charles Leclerc (Ferrari) de geest had gegeven. Wordt ploegmaat Sergio Perez plots de grote uitdager van de WK-leider?

Lees verder

Molenbeek wil asielcentrum sluiten, Mahdi vraagt overleg

In Molenbeek moet een asielcentrum dat bedoeld was voor Oekraïense vluchtelingen de activiteiten stopzetten, op vraag van burgemeester Catherine Moureaux (PS). Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt overleg.

Lees verder

'Wij, tussenpausen? Ik word lastig van zulke opmerkingen'

'We gaan de lat voor Vivaldi erg hoog leggen', waarschuwen Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout. Intern wil het nieuwe voorzittersduo van Groen de teugels strak houden. 'Discussiëren kan, maar als een beslissing is genomen, maken we dat ze uitgevoerd wordt.'

Lees verder

Spaanse hitte komt ook onze richting uit

Het is snikheet in Spanje. Het land heeft te kampen met de warmste lente in twintig jaar met temperaturen die nu al tot boven de 42 graden klimmen. En de Spaanse hitte komt ook onze richting uit. 'Sommige weermodellen geven voor vrijdag of zaterdag zelfs 35 graden aan', zegt Nicolas Roose van NoodweerBenelux.

Lees verder

Jumbo-Visma domineert in Dauphiné: slotrit voor Vingegaard, eindzege voor Roglic

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) heeft zijn eindzege in de Dauphiné niet meer uit handen gegeven. De Sloveen zette samen met ploegmaat Jonas Vingegaard, die de ritzege kreeg, de kers op de taart in de slotrit van de Franse rittenkoers. De Nederlandse brigade is duidelijk klaar voor de Tour de France.

Lees verder

Vrouw (82) omgekomen bij woningbrand Kluisbergen

In het Oost-Vlaamse Kluisbergen is zondag een bejaarde vrouw om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat meldt de brandweer Vlaamse Ardennen. De omstandigheden van de brand worden nog onderzocht.

Lees verder

Evenepoel toont zich, maar Williams wint eerste rit in Ronde van Zwitserland

Stephen Williams (Bahrain-Victorious) heeft de openingsetappe in de Ronde van Zwitserland op zijn palmares gezet. Op de laatste beklimming van de Küsnachter Berg roerden de klassementsmannen en Remco Evenepoel zich. Evenepoel zette van erg ver aan, maar Stephen Williams ging hem nog voor.

Lees verder

Rode Duivels meer dan ooit afhankelijk van De Bruyne

Het seizoen van Kevin De Bruyne zit erop. België speelt morgen in Polen zonder zijn nummer zeven. Tijdens het 1–1-gelijkspel in Wales bleek dat de Rode Duivels niet alleen offensief, maar ook defensief afhankelijk zijn van hun afgepeigerde talisman.

Lees verder

Macron nek-aan-nek met links blok na historisch lage opkomst

De eerste exitpolls wijzen op een gelijke score voor de partij van de Franse president Emmanuel Macron en zijn voornaamste uitdager. De verkiezingen bepalen in belangrijke mate Macrons slagkracht tijdens zijn tweede ambtstermijn.

Lees verder

Belgisch Agoria Solar Team verbreekt wereldrecord met zonnewagen

Het Agoria Solar Team van de KU Leuven heeft het wereldrecord 'meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd' verbroken. Met 1051 kilometer verbeterde het team het vorige record van 924 kilometer, op naam van het Nederlandse Solar Team uit Delft.

Lees verder

'Het olifantenvel van Valerie is misschien wat dunner'

Met Valerie Van Peel verliest N-VA-voorzitter De Wever op korte termijn een tweede ondervoorzitter én vertegenwoordiger van de zachtere flank in zijn partij. De Brugse Maaike De Vreese wordt in stelling gebracht als haar opvolgster.

Lees verder

'De verkiezingen? Was dat vandaag?'

Terwijl in 1993 nog 70 procent van de Fransen een stem uitbracht voor de parlements­verkiezingen, besloot een meerderheid (52,8 procent) zondag niet te stemmen. Nog 1 procent minder dan in 2017.

Lees verder

Podcast | Scheurende huizen in Vlaanderen: wat beweegt er in onze ondergrond?

Het grondwaterpeil in Vlaanderen zakt al jaren sneller na de winter. Onze bodem verdroogt. In het Limburgse Rukkelingen-Loon scheuren huizen en ook elders in Vlaanderen verzakken woningen. Gaat dat fenomeen nog toenemen? En kunnen we er iets aan doen?

Lees verder

Netflix kondigt tweede seizoen van 'Squid game' aan

Er komt een tweede seizoen van de immens populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid game. Dat heeft de Amerikaanse streamingdienst zondagavond officieel bekendgemaakt.

Lees verder

Dode en gewonden nadat man inrijdt op groep fietsers in Mannheim

Een 36-jarige man is zondag met zijn auto op een groep fietsers in Mannheim ingereden. Een 71-jarige fietser is overleden, drie andere mensen raakten zwaargewond, meldt de politie.

Lees verder

Snaefell Mountain zien en sterven

Tijdens de pas afgelopen Isle of Man TT motorraces lieten vijf rijders het leven. Daarmee was het niet eens de dodelijkste editie. 'De TT-racers vormen dat ene procent rijders dat de meest extreme kick opzoekt.'

Lees verder

Roberto Martinez valt uit zijn rol (bis)

Met een harde en ongefundeerde uitval naar de arbitrage viel Roberto Martinez uit zijn rol na Wales-België. De bondscoach lijkt steeds vatbaarder voor de druk.

Lees verder

'Topsport is oncomfortabel zijn, binnen veilige grenzen'

Tijdens haar sportieve carrière bedwong ze de horden, nu moet oud-atlete en psychologe Eline Berings de obstakels rond grensoverschrijdend gedrag wegwerken. Ze gaat halftijds aan de slag als ethisch consulent bij Sport Vlaanderen.

Lees verder

Scheurende huizen in Vlaanderen: wat beweegt er in onze ondergrond?

Het grondwaterpeil in Vlaanderen zakt al jaren sneller na de winter. Onze bodem verdroogt. In het Limburgse Rukkelingen-Loon scheuren huizen en ook elders in Vlaanderen verzakken woningen. Zal dat fenomeen nog toenemen? En kunnen we er iets aan doen?

Lees verder

Zon en bewolking wisselen elkaar af

Het is maandagochtend op de meeste plaatsen licht tot wisselend bewolkt en droog.

Lees verder

Brandweer bevrijdt vrouw uit put van tien meter in tuin

De Brusselse brandweer heeft zondagavond een vrouw moeten bevrijden die in haar tuin in een put was gevallen die zich onder de terrasstenen bevond. De vrouw viel tien meter naar beneden en liep meerdere breuken op.

Lees verder

Platteland lonkt voor prins William en Kate

De Britse prins William zou met zijn gezin deze ­zomer verhuizen vanuit Londen naar het graafschap Berkshire, schrijft The Sunday Times.

Lees verder

Spullen van vermiste Britse journalist aangetroffen in Braziliaanse jungle

Een week nadat de Britse journalist Dom Philips en zijn reisgenoot Bruno Araújo Pereira als vermist zijn opgegeven, zijn spullen van hen aangetroffen in het Amazonegebied. Van Philips zijn zijn vermoedelijke rugzak en schoenen gevonden, van Pereira schoenen en een broek.

Lees verder

Nick Cave duikt op in Berchems frituur

Wie zaterdagavond langs het terras van de Frieterij in Berchem passeerde, wreef mogelijk eens in zijn ogen. Niemand minder dan Nick Cave zat mee frietjes te eten.

Lees verder

'Knip' in hoger onderwijs krijgt definitief groen licht

Studenten die in het academiejaar 2023-2024 starten in het hoger onderwijs, zullen na het tweede jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit het eerste jaar. Anders mogen ze niet naar het derde jaar overgaan. De Vlaamse regering heeft vrijdag definitief het licht op groen gezet voor deze zogenaamde 'knip' in het hoger onderwijs.

Lees verder

Veroordeling oprichter partij Islam in Cassatie bevestigd

Het Hof van Cassatie heeft de veroordeling bevestigd van Redouane Ahrouch, de mede-oprichter van de partij Islam. Hij werd eerder schuldig bevonden aan discriminatie, na seksistische verklaringen tijdens een tv-debat.

Lees verder