Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

Alexander (13) stapte uit het leven na fysieke en mentale mishandeling: moeder krijgt 2 jaar cel, stiefvader 18 maanden

HLN
Alexander (13) stapte uit het leven na fysieke en mentale mishandeling: moeder krijgt 2 jaar cel, stiefvader 18 maanden
De correctionele rechtbank in Brussel heeft vrijdag de strafmaat uitgesproken voor Gaëlle F. (49) en Kurt D.W. (52), de moeder en stiefvader van de 13-jarige Alexander. De jongen beroofde zichzelf van het leven in 2019. Dat zou het gevolg zijn van pesterijen door zijn moeder, maar dat is nooit bewezen. De moeder krijgt twee jaar effectieve celstraf voor effectieve celstraf opgelegd voor fysieke en mentale mishandeling, de stiefvader 18 maanden voor betrokkenheid.
Lees verder

Levenslang voor Nederlandse topcrimineel Willem Holleeder voor geven moordopdrachten
Het gerechtshof van Amsterdam heeft topcrimineel Willem Holleeder (64) vrijdag in beroep conform de eis veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het geven van een reeks moordopdrachten. De straf is gelijk aan de straf die Holleeder van de rechtbank in 2019 kreeg.
Lees verder

De stem van een overleden dierbare terughoren? Dat kan binnenkort met de nieuwe functie van Amazons spraakassistent Alexa
Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon gaat een nieuwe – wel erg speciale – functie voor zijn virtuele assistent Alexa lanceren. De nieuwe functie zal Alexa in staat stellen om eender welke tekst voor te lezen met de stem van een overleden dierbare, gebaseerd op slechts een korte stemopname van die persoon. Op die manier kunnen kinderen binnenkort bijvoorbeeld luisteren naar een verhaaltje dat wordt voorgelezen door een overleden grootouder.
Lees verder

Zo zag de 'planetenparade' eruit: voor het eerst in 18 jaar vijf planeten op een rij te bewonderen
Afgelopen nacht konden we genieten van een zeldzaam astronomisch fenomeen: een 'planetenparade'. Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus waren met het blote oog te zien zijn aan de hemel. En dat in de volgorde waarin ze rondom de zon draaien.
Lees verder

Jongetje (5) sterft in snikhete auto terwijl moeder verjaardagsfeestje voorbereidt
Het noodlot heeft deze week ongemeen hard toegeslagen toen een vrouw haar zoontje per ongeluk urenlang achterliet in een hete wagen in Houston in de Amerikaanse staat Texas. Volgens sheriff Ed Gonzales was de moeder bezig met het voorbereiden van een verjaardagsfeestje voor haar achtjarige dochter en merkte ze niet dat haar zoontje nog in de wagen zat. Alle hulp voor het kind kwam te laat.
Lees verder

Football Talk. FIFA geeft fiat voor 26 spelers in WK-selecties - Will Still keert terug naar Stade Reims
Wat zat aan te komen, werd nu bevestigd: Will Still wordt opnieuw de assistent van hoofdcoach Oscar Garcia bij Stade Reims. Still verliet begin oktober van vorig jaar Reims om bij Standard T3 te worden onder leiding van Luka Elsner. Na de overname door 777 Partners en de aanwerving van Ronny Deila als hoofdcoach werd hem de leiding van de U23 in de Challenger Pro League aangeboden, maar die stap terug zag de ex-T1 van Beerschot niet zitten. (AR)
Lees verder

Synchroonzwemster die aan de dood ontsnapte, komt met opvallende reactie: "Eigenlijk zijn het mooie foto's"
Het was een akelig moment op het WK zwemmen in Boedapest. De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez (25) raakte na haar oefening buiten bewustzijn. Haar coach moest in het water springen om haar te redden op de bodem van het zwembad. "Toen ik de foto's voor het eerst zag, was ik uiteraard geschokt. Maar eigenlijk zijn ze mooi", reageerde Alvarez intussen.
Lees verder

Hackers aan de haal met 100 miljoen dollar na cryptokraak
Hackers zijn erin geslaagd om ongeveer 100 miljoen dollar (zo'n 95 miljoen euro) te stelen uit een cryptomuntenplatform. De criminelen maakten gebruik van een zwak punt in een 'cryptobrug', een platform dat de brug maakt tussen twee verschillende cryptomunten en onderlinge handel mogelijk maakt.
Lees verder

1.098.937,02 euro steun: solidariteitsfonds LIVE2020 blikt terug
Twee jaar geleden werd LIVE2020 opgericht, een solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector. Nu de sector langzaamaan terug op volle toeren draait, maakt de organisatie de balans op.
Lees verder

Vastgoedprijzen ook in eerste kwartaal 2022 verder gestegen
De vastgoedprijzen schoten ook in het eerste kwartaal van dit jaar verder de hoogte in. De mediaanprijs voor een gesloten of halfopen bebouwing steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021 met 13,3 procent tot 255.000 euro. Voor een open bebouwing gaat het om een stijging met 9,4 procent, appartementen werden 7,1 procent duurder. Dat blijkt uit een publicatie van het statistiekbureau Statbel.
Lees verder

Mysterie rond iconisch drijvend restaurant uit Hongkong: mogelijk dan toch niet gezonken
Het vermaarde Jumbo Floating Restaurant uit Hongkong is mogelijk toch niet gezonken, zo bericht het financieel nieuwsagentschap Bloomberg.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Zo ziet nieuw liefdesnestje van Julie Vermeire en haar lief eruit
Julie Vermeire en haar vriend Laurins Dursin zijn verhuisd. In hun vlog tonen ze hun nieuwe stekje. Het koppel is vooral fan van hun nieuwe zetel: "Ik kan u bevestigen dat Lau hier al meerdere keren in slaap is gevallen", lacht Julie. Ze hebben nu ook een kleine tuin, ideaal voor hun hond Sunny.
Lees verder

Nog 6 dagen om je belastingaangifte in te dienen. Check zeker deze codes: "Een fout kan je 500 euro kosten"
Papieren belastingaangiftes moeten tegen 30 juni binnen zijn, voor Tax-on-web heb je nog tijd tot 15 juli. Maar stel het klusje zeker niet uit tot het laatste moment, want zowel het Vereenvoudigde Voorstel van Aangifte (VVA) als de vooraf ingevulde codes in Tax-on-web moet je dubbelchecken als je centen je lief zijn. Soms staan er cijfers die niet kloppen. "En dat kost je al snel 500 euro of meer", waarschuwt fiscalist Koen Tranchet.
Lees verder

Efarmz neemt Belgische activiteiten van Gorillas over
Nadat Gorillas eerder aankondigde ermee te stoppen in België heeft het nu een overnemer gevonden: het Belgische online leveringsplatform Efarm. Brusselse klanten van Gorillas en Frichti kunnen nu al bij hen terecht. In september zal het ook mogelijk zijn voor klanten in Antwerpen. Het concept van beloofde boodschappen aan huis te leveren in minder dan 10 minuten wordt niet verder gezet.
Lees verder

Alisa (43) rent brandende woning binnen, maar alle hulp voor bewoner (78) komt te laat: "Ik kon niets meer doen"
In de Peter Benoitstraat in Oostende is donderdagnacht een 78-jarige man, vader van drie kinderen, om het leven gekomen bij een brand. Alles wijst op een accidentele oorzaak. Alisa (43) probeerde het appartement nog binnen te gaan met gevaar voor eigen leven en reageert aangeslagen. "Ik kon niets meer doen ...", zucht ze. Opvallend: tien jaar geleden kwam in hetzelfde huis al een vrouw om het leven bij een brand.
Lees verder

Antwerp hoopt op Duits "juweel" Scott van Bayern München
Antwerp blijft actief op de transfermarkt. De Great Old hoopt om snel de komst van Christopher Scott (20) van Bayern München af te ronden.
Lees verder

Auto huren op vakantie? Met deze verzekeringen geniet je van een zorgeloze reis
Als je een auto huurt op vakantie, krijg je van de verhuurder de mogelijkheid naast de Burgerlijke Aansprakelijkheid nog een extra verzekering af te sluiten. Maar is dat wel nodig? Of ben je al deels gedekt door een andere verzekering die je thuis hebt? Independer.be geeft raad.
Lees verder

Marmeren vloeren, kranen van 10.000 euro en eigen brouwerij: gelekte mails leiden naar vermeend geheim 'vakantiehuisje' van Poetin
Gelekte e-mails hebben een link gelegd tussen de Russische president Vladimir Poetin en een extravagant, ultraluxueus gebouwencomplex aan de oevers van het grootste meer van Europa.
Lees verder

Acteur Tuur Roels crasht met motor: "Mega Toby had zo'n situatie kunnen ontwijken, maar ik niet"
Pech voor Tuur Roels. De acteur, die Mega Toby speelt, is gecrasht met z'n motor. Met een barstje in z'n knie en enkele blauwe plekken en schrammen komt Roels er al bij al nog goed vanaf. "Gelukkig staan er deze zomer geen Mega Toby-activiteiten op de planning."
Lees verder

Toneelhuis Antwerpen gered: theaterwerking krijgt alsnóg subsidies van Vlaanderen na negatief advies
De werking Toneelhuis achter de befaamde Bourlaschouwburg in Antwerpen is dan toch gered. De theaterwerking kreeg een negatief advies en dreigde geen Vlaamse subsidies meer te krijgen tot minstens 2027. Vandaag werd in Brussel beslist dat Toneelhuis alsnóg subsidies krijgt tot dan. Wel gaat het 'maar' om 2,5 miljoen euro per jaar, in plaats van de gevraagde 3,5 miljoen.
Lees verder