Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 juni 2022

18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko

HLN
18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko
Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave
Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Spice Girls zien een optreden op het Britse festival Glastonbury wel zitten: "Het is een grote droom"
Al maanden wordt er gefluisterd dat de Spice Girls in gesprek zijn met Glastonbury over een optreden op het festival in 2023. Melanie C (48) heeft vrijdag, in een interview met BBC, voor het eerst op de geruchten gereageerd. Volgens de zangeres zien ze een show op het festival wel degelijk zitten.
Lees verder

BK ATLETIEK. Borlées voelen zich niet goed op eerste dag: "Medisch gezien niet verstandig om deel te nemen, maar die verdomde World Ranking..."
Dit weekend staat het Belgisch kampioenschap atletiek op het menu. Het wordt om meerdere redenen een bijzondere editie, want de locatie is uitzonderlijk niet de Heizel, maar wel in Gentbrugge, en het BK duurt voor het eerst drie dagen en begint al op vrijdag. Het BK biedt een laatste kans voor enkele atleten om zich te plaatsen voor het WK in Eugene midden juli, want de selectie sluit zondagavond af. Volg alle ontwikkelingen hieronder.
Lees verder

Football Talk. Abdoul Tapsoba verlengt tot 2025 bij Standard - Rooney na "achtbaan van emoties" niet langer coach van Derby
Oud-topvoetballer Wayne Rooney stopt als coach bij de Engelse voetbalclub Derby County. Die beslissing zegt de 36-jarige Brit te hebben genomen na een periode van anderhalf jaar bij de club die bestond uit een "achtbaan van emoties". De beheerders van de noodlijdende club zeggen nog te hebben geprobeerd de oud-international te overtuigen om te blijven, maar de beslissing van Rooney stond vast.
Lees verder

Grootste deel Belgische militairen ingezet in Roemenië is weer thuis
Het merendeel van de Belgische militairen die vier maanden op missie waren in Roemenië, is terug thuis. Rond 20.30 uur vrijdagavond landde een burgervliegtuig met een zestigtal militairen op de luchthaven van Melsbroek. Ook maandag was er al een vlucht teruggekeerd uit Constanta, aan de Zwarte Zee.
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Messi viert 35ste verjaardag in luxevilla van 280.000 euro per week - Trossard geniet van familie
De profvoetballers genieten momenteel van een deugddoende vakantie. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel naar Mykonos en Israël en vertoeft nu op Ibiza, waar ook Lionel Messi vertoeft. Kevin De Bruyne trekt naar zijn "tweede thuis" na een vrijgezellenfeest in Colombia en ook Charles De Ketelaere zocht met vriendin Jozefien zonnige oorden op. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Vaticaan prijst abortusbesluit Hooggerechtshof VS
Het Vaticaan prijst het besluit van het Hooggerechtshof in de VS om het landelijk recht op abortus te schrappen. De beslissing daagt de wereld uit om na te denken over levenskwesties volgens de Pauselijke Academie voor het Leven. Maar het Vaticaan roept ook op tot sociale veranderingen om vrouwen te helpen hun kinderen te behouden.
Lees verder

IMF verlaagt vooruitzichten economie VS maar verwacht geen recessie
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie verlaagd vanwege de forse renteverhogingen van de Federal Reserve. Ondanks het agressieve rentebeleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten verwacht het IMF nog niet dat dit gaat leiden tot een recessie.
Lees verder

Man verliest op dronken avond USB-stick met persoonlijke gegevens van 460.000 inwoners van zijn stad
Drankjes na het werk lijkt vaak een goed idee, maar voor een werknemer in Japan zal de kater waarschijnlijk nog een tijdje aanhouden. De werknemer verloor een USB-stick met de persoonlijke gegevens van elke inwoner van de stad Amagasaki nadat hij in slaap was gevallen op straat.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh schaart zich bij laatste acht op Dutch Darts Masters, heel wat toppers sneuvelen
Dimitri Van den Bergh (PDC-9) heeft zich in Amsterdam geplaatst voor de kwartfinales van het Dutch Darts Masters. De 27-jarige Antwerpenaar versloeg thuisspeler Ron Meulenkamp (PDC-53) met 6-2.
Lees verder

Burgemeester Berlijn trapt in deepfake-gesprek met 'burgemeester van Kiev': "de oorlog wordt met alle middelen gevoerd"
De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey heeft een vijftien minuten durend videogesprek gehad met een man die beweerde burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev te zijn. In de loop van de conversatie rezen echter vermoedens dat het een om een bedrieger ging die gebruikmaakte van 'deepfake'-technologie en werd het gesprek volgens een Berlijnse woordvoerster verbroken.
Lees verder

Carl Devos. CD&V zal haar relevantie moeten stutten met daden. Woorden zijn er overal genoeg
Dit weekend neemt Sammy Mahdi CD&V over. Met Coens verschuift een van de sympathiekste voorzitters naar de achtergrond. Enkel in CD&V zijn er die geloven dat Mahdi als de verlosser hét verschil zal maken. De uitdagingen zijn daar te groot voor. Als er wat meer profilering komt, valt dat niet eens op naast alle profilering die al op zoveel zenuwen werkt. Veel belangrijker dan scherpe taal is ouderwets beleid.
Lees verder

Protesten in VS na opheffing grondwettelijke bescherming abortusrecht
Na de historische beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijke recht van vrouwen op abortus te vernietigen, zijn onder meer in New York mensen op straat gekomen om protest aan te tekenen. Nabij Washington Square Park, in Manhattan, verzamelden minstens 1.000 actievoerders, en de menigte groeide snel aan. Ook op andere plaatsen in de Verenigde Staten staan acties gepland.
Lees verder

Twee doden en veertien gewonden bij schietpartij nabij homoclub in Oslo
In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn zaterdag rond 1 uur twee mensen omgekomen en veertien anderen gewond geraakt, van wie verschillende zwaargewond. Dat meldt de Noorse politie. Een intussen opgepakte persoon zou het vuur geopend hebben nabij en in de nachtclub London, die vooral bij de homogemeenschap populair is.
Lees verder

Twee doden en tien gewonden bij schietpartij nabij homoclub in Oslo
In het centrum van de Noorse hoofdstad Oslo zijn twee mensen omgekomen en tien anderen gewond geraakt, van wie drie zwaargewond. Een intussen opgepakte persoon zou het vuur geopend hebben nabij en in de nachtclub London, die vooral bij de homogemeenschap populair is. De politie onderzoekt nog of er meer dan één dader is. Dat melden Noorse media.
Lees verder

Opening Batjesweekend eindigt in mineur in Roeselare: fietsster (23) sterft na aanrijding met auto
De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval.
Lees verder

ONZE OPINIE. Maatregelen — ook onpopulaire — zijn beter dan bij elke onweersbui of 'waterbom' de adem te moeten inhouden
Zeg niet: "Het regende heel hard." Zeg: "Dit is de schuld van een waterbom." De burgemeester van Lier haalde de term meteen boven toen er vrijdag een paar straten blank kwamen te staan in zijn stad. Handiger uiteraard dan je af te vragen of je gemeente genoeg heeft gedaan qua ontharding, wachtbekkens en riolering. Een échte waterbom — zoals vorige zomer in Wallonië — zou in Vlaanderen 86.000 woningen doen onderlopen, becijferden experts. Ze komen later deze maand met aanbevelingen om ons daarop voor te bereiden. Dat is geen dag te vroeg.
Lees verder

Het rapport van Sammy Mahdi na 1,5 jaar op asiel en migratie: als crisismanager van CD&V mag het wat meer zijn
Sammy Mahdi (33) moet vanaf vandaag CD&V redden, maar hoe beredderde hij zich als staatssecretaris van Asiel en Migratie? Pleegt hij vaandelvlucht, zoals N-VA en Vlaams Belang beweren of was hij streng maar rechtvaardig zoals elke staatssecretaris van zichzelf beweert? Wij maken zijn rapport.
Lees verder

COLUMN. Neen, een ballenknijper zal het probleem in de recreatiedomeinen niet oplossen
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. Dit keer werd die gekleurd door het woord 'ballenknijper'. Een strakke zwembroek waarmee sommige recreatiedomeinen een ander publiek willen aanspreken en opstootjes willen vermijden. Maar door een zwembroek centraal te stellen, raken we wel heel ver van de kern. Waarom vinden die opstootjes überhaupt plaats? Dat analyseren, brengt méér dan het afdwingen van vestimentaire ingrepen, die vaak discrimineren.
Lees verder