Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juni 2022

10-11! Michael van Gerwen wint voor zesde keer Premier League darts na thriller tegen Joe Cullen: “Ik ben gemaakt o...

HLN
10-11! Michael van Gerwen wint voor zesde keer Premier League darts na thriller tegen Joe Cullen: "Ik ben gemaakt om titels te winnen"
Michael van Gerwen heeft de Premier League darts gewonnen. In een bijzonder spannende finale van de play-offs die uitmondde in een deciding leg versloeg de 33-jarige Nederlander Joe Cullen met 10-11. Van Gerwen heeft nu zes Premier League-titels en evenaart het record van Phil Taylor.
Lees verder

Na alle concurrenten biedt nu ook Colruyt eindelijk levering aan huis. Wanneer mag ik mijn bestelling verwachten, en wat kost thuisbezorging van 'de laagste prijzen'?
Jef Colruyt zelf kondigde het vorige week al vaag aan, sinds vandaag is het werkelijkheid: ook marktleider Colruyt bezorgt voortaan warenhuisaankopen aan huis. Tenminste, in enkele delen van Antwerpen en Brussel. Voorlopig. De retailer zegt binnen een jaar 1 op 2 Belgische huishoudens aan huis te zullen kunnen bedienen.
Lees verder

Brusselse arbeidsrechtbank: "Mahdi schendt systematisch recht op opvang van asielzoekers"
De Brusselse arbeidsrechtbank stelt een "doelbewuste, gecoördineerde en aanhoudende" schending vast van het recht op opvang dat asielzoekers hebben. Die praktijk "lijkt gewenst, overwogen en georganiseerd" door de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi (CD&V). Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg dinsdag.
Lees verder

8 op de 10 Belgen zijn bang: geld, oorlog en klimaatverandering grootste boosdoeners
Maar liefst acht op de tien Vlamingen zijn bang van de huidige staat van de wereld. Dat blijkt dinsdag uit Humo's Grote Angst-enquête. Hiervoor werden eind mei 1.000 Vlamingen bevraagd door iVox. De stijgende prijzen en de eigen financiële situatie blijken de grootste boosdoeners, met maar liefst 82 procent van de respondenten die zich hierover zorgen maakt.
Lees verder

Discriminatie op huurmarkt komt in Antwerpen vaker voor in 'witte buurten': inschattingen makelaars bevorderen segregatie
Discriminatie van etnische minderheden op de huurmarkt komt vaker voor in overwegend witte buurten. Dat blijkt uit een studie van de VUB, waarover De Morgen dinsdag bericht.
Lees verder

COLUMN. De dag is nabij dat Lieven Verstraete door de VRT in een hersteltraject wordt gelanceerd. Mogelijke begeleider wordt Eddy Demarez
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Lieven Verstraete, 'De Zevende Dag'
Lees verder

Nieuwe nucleaire wapenwedloop begonnen — en het zijn niet de Russen die daarin het voortouw nemen
De wereld lijkt op een keerpunt gekomen waarbij het aantal nucleaire wapens niet meer zakt. En dat ligt zeker niet alleen aan het conflict met Rusland. De uitgaven stegen vorig jaar al spectaculair — zo blijkt uit een rapport dat wij al vóór de publicatie mochten lezen — en daar droeg Moskou niet zo veel toe bij. Het zijn vooral twee andere landen die gigantisch veel geld aan kernwapens aan het spenderen zijn.
Lees verder

Wie is verantwoordelijk voor drievoudige moord in Kessel-Lo? "Rikki (47) was een drugsdealer en heeft veel vijanden gemaakt"
Wie heeft Anita D. (54), haar zoon Wesley (24) en hun huisgenoot Rikki (47) vermoord in in Kessel-Lo? Daar proberen de speurders nu een antwoord op te vinden. Wat zeker is: de slachtoffers stierven een "gewelddadige dood" en de dader(s) is al dagen op vrije voeten. Volgens Kevin, broer van Wesley en zoon van Anita, moeten de speurders in de richting van het drugsmilieu kijken en ook de ex-vriendin van Rikki (47) vreest dat zijn problematiek hen fataal is geworden. "Als hij dronk, werd hij heel agressief en bedreigde hij mensen", vertelt ze.
Lees verder

Bond wil langer door met bondscoach Roberto Martínez
Ondanks de steeds luider klinkende kritiek, wil de bond het contract van Roberto Martínez (48) graag met (minstens) zes maanden verlengen. Omdat de timing van zijn huidige verbintenis zorgen baart. Na het WK zitten we namelijk middenin een seizoen...
Lees verder

Na jaren afwezig­heid is Erik Goossens weer overal: "Ik wil het goede voorbeeld geven aan mijn klanten"
Erik Goossens (54) is weer helemaal terug van weggeweest. Een tijdje geleden bracht hij een nieuwe single uit 'Ooit Genoeg', binnenkort vervangt hij Walter Damen in 'Assisen IV' én vanaf dinsdagavond is hij te zien in de populaire soap 'Thuis'. Showbits-reporters Jarne en Desna vroegen Erik of al deze projecten wel echt toevallig z'n pad kruisten.
Lees verder

Na jaren afwezigheid is Erik Goossens weer overal: "Bewuste keuze om opnieuw in de spotlight te staan"
Erik Goossens (54) is weer helemaal terug van weggeweest. Een tijdje geleden bracht hij een nieuwe single uit 'Ooit Genoeg', binnenkort vervangt hij Walter Damen in 'Assisen IV' én vanaf dinsdagavond is hij te zien in de populaire soap 'Thuis'. Showbits-reporters Jarne en Desna vroegen Erik of al deze projecten wel echt toevallig z'n pad kruisten.
Lees verder

WEERBERICHT. Voorproefje van zomer vandaag van start
Het is dinsdag zonnig met wat hoge sluierwolken vanaf het zuidwesten. De maxima liggen tussen 20 à 21 graden aan zee net als in de Hoge Venen en 23 of 24 graden in de Kempen en het uiterste zuiden van het land. Dat meldt het KMI. De wind waait meestal zwak uit oost tot noordoost of uit veranderlijke richtingen. Aan zee steekt na de middag een matige zeebries op uit noordnoordoost. De komende dagen lijken een voorproefje te zijn van de zomer.
Lees verder

Golden State Warriors op één zege van NBA-titel, Andrew Wiggins is dit keer de grote man
De Golden State Warriors staan voor het eerst op voorsprong in de finale van de NBA. De ploeg van coach Steve Kerr versloeg Boston Celtics in de vijfde wedstrijd met 94-104. De stand in de best-of-seven serie is nu 3-2 in het voordeel van de Warriors, dat op één zege van de titel staat.
Lees verder

Martine Jonckheere, vier maanden na exit bij 'Familie: "Anderen die die dag ook ontslagen zijn, zijn heel kwaad geworden"
Vier maanden geleden stond Martine Jonckheere (65) nog op de set van 'Familie'. Daar kwam een definitief einde aan toen haar personage Marie-Rose stierf in een woningbrand. De actrice blikt nu in Dag Allemaal terug op haar acteercarrière, vertelt over de rol van haar leven en het pijnlijke ontslag dat ze tot tweemaal op haar bord kreeg. "Je moet weten dat ik binnengehaald was om de nieuwe mater familias te worden."
Lees verder

James Cooke strikt acht topgasten voor nieuw seizoen 'James de Musical': "Zelfs ík weet nog niet alles van Karen Damen"
James Cooke (37) telt af tot de tweede reeks van 'James De Musical' op het scherm komt. Dat is nog niet voor direct, en zal zonder James' vriend Dorian zijn, maar de acht nieuwe gasten geeft de tv-maker wel al vrij. "Er is iets over Erik Van Looy waarvan Vlaanderen zal opkijken."
Lees verder

Trump haalt opnieuw uit naar parlementscommissie rond bestorming Capitool: "Schaamteloze poging om de aandacht af te leiden van de waarheid"
Ex-president Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de parlementscommissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt. Trump noemde de werkzaamheden van de commissie in een document van twaalf pagina's lang een "aanfluiting van justitie". Ook beweerde hij nogmaals dat de verkiezingen van 2020 frauduleus waren.
Lees verder

'Zomerhit' krijgt grote live finale in Blankenberge
Veel Vlaamse muziek deze zomer op televisie. 'Tien om te Zien', de moeder aller Vlaamse muziekprogramma's is dit jaar acht keer te gast op de dijk van Westende. De opnames met het iconische duo Anne De Baetzelier en Willy Sommers vinden plaats op 25, 26 en 27 juli en 1, 2, 8, 9 en 10 augustus. De uitzendingen zijn telkens op zondagavond.
Lees verder

Parijs moet uitsluitsel brengen voor Junior in 'Junior op zoek naar de liefde'
Het beslissingsmoment nadert voor Junior Planckaert (29). In de race naar zijn hart dingen nog drie dames mee en om te bepalen welke twee volgende week naar de finale gaan, neemt hij ze mee naar de stad van de liefde, Parijs.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Dit is de verwachte opstelling voor match tegen Polen - Martínez: "50.000 fans, we zullen geconcentreerd moeten blijven"
De Rode Duivels zijn in Polen voor hun vierde duel in de Nations League. Vanavond om 20u45 staan ze in een uitverkocht stadion voor de ploeg waar ze vorige week nog 6-1 van wonnen in het Koning Boudewijnstadion. Mis niets van de aanloop en de match zelf in onderstaande liveblog. De uitzending op VTM start om 20u25.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Halftime': zelfs een wereldster als Jennifer Lopez is ook maar een mens
Optreden voor uitverkochte stadions, wereldwijd geliefd en met 'Halftime' nu ook een eigen Netflix-documentaire: Jennifer Lopez (52) bewijst dat op voorspoed geen houdbaarheidsdatum staat. Toch impliceert dat geen leven zonder zorgen. In haar docu toont J.Lo zich van haar meest fragiele kant, en staat ze stil bij de schaduwzijde van haar succes.
Lees verder