Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 mei 2022

Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro

HLN
Zeldzame Chinese vaas, die jarenlang gewoon in keuken stond als decoratie, verkocht voor 1,8 (!) miljoen euro
Een zeer zeldzame Chinese vaas uit de achttiende eeuw is verkocht voor maar liefst 1,5 miljoen Britse pond (omgerekend zo'n 1,8 miljoen euro). De vader van de eigenaar had het unieke stuk in de jaren tachtig gekocht voor "ongeveer honderd Britse pond". Jarenlang stond de vaas gewoon als decoratie in de keuken van de zoon, die geen idee had wat voor een bijzonder object hij in huis had.
Lees verder

Glennis Grace gedagvaard voor geweldpleging en mishandeling
Zangeres Glennis Grace staat op 26 oktober voor de rechtbank in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie dagvaardt de 43-jarige zangeres op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in een supermarkt in Amsterdam. De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor het geweld in de Jumbo aan de Westerstraat op 12 februari.
Lees verder

Zware verkeershinder op E17 door noodherstellingen aan uitzetvoeg van brug
Op de autosnelweg E17 richting Antwerpen staat er momenteel een file tot voorbij Haasdonk door werken ter hoogte van Burcht. Daar was een diepe put geslagen aan de uitzetvoeg van het viaduct over de Pastoor Coplaan. De wachttijd loopt op tot meer dan een uur.
Lees verder

Belgische première op filmfestival van Cannes start half uur te laat... vanwege Tom Cruise
In Cannes is het filmfestival opnieuw van start gegaan. Meteen stond de Belgische film 'Le Otto Montagne' van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch op het programma. Al liep dat niet helemaal van een leien dakje... De film startte namelijk een halfuur te laat, met dank aan Tom Cruise. Die stond namelijk nog doodleuk handtekeningen uit te delen op de rode loper.
Lees verder

De beste tablets voor elk budget: vier aanraders van onze expert
Surf je graag in alle comfort? Meestal volstaat een smartphone, maar 's avonds op de sofa of in bed is een tablet met een groter scherm toch net iets aangenamer. Valt kiezen uit het ruime aanbod je zwaar? Technologiesite Tweakers plaatst de vier beste exemplaren van dit moment naast elkaar.
Lees verder

Professioneel geluk én rust in de liefde voor Sylver: "In de showbizz is een relatie niet makkelijk, maar ik ben weer verliefd"
Met twee jaar uitstel zijn Silvy De Bie (41) en Wout Van Dessel (48) eindelijk op tournee met hun jubileumconcerten 20 jaar Sylver. Na al die jaren zijn ze meer dan een muzikaal duo. "Als ik eronderdoor zit, is Wout mijn psycholoog. Veel mensen begrijpen niet dat we geen koppel zijn", zo klinkt het in een openhartig gesprek over hun gedeelde jeugd, de prille beginjaren van Sylver, de dood van Wouts vader en hun liefdesleven. "Ja, er is iemand in het spel."
Lees verder

Waarom zijn er veel muggen en hoe kan je je beschermen? "Er zijn vier verdedigingslinies, en insectensprays zijn pas de laatste"
Niets zo vervelend als wakker liggen van het gezoem van muggen. En stilaan zijn ze er ook weer. "Dat heeft te maken met het warme en vochtige weer', zegt bioloog Bart Knols, auteur van het boek 'Mug'. 'We letten maar beter op, want elk jaar sterven er wereldwijd één miljoen mensen door een muggenbeet." HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters deelt ook zijn advies voor wie last heeft van muggenbeten.
Lees verder

Olie voor glanzend haar gaat viraal: beautyredactrice Sophie test producten van 9 tot 125 euro
Hair oiling is een trend op sociale media. Niet zo gek, want de juiste olie levert je een haardos à la Hollywood op: zacht, gezond, pluisvrij en glanzend als een spiegel. Maar welke olie koop je best? En vooral: scoort een haarolie van 9 euro evengoed als eentje van — jawel — 125 euro? Beautyredactrice Sophie test en beoordeelt twaalf verschillende producten. "Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één haarproduct zou mogen gebruiken, dan was het dit."
Lees verder

Banken werken aan koppeling naam en rekeningnummer tegen factuurfraude
De Belgische banken werken aan een systeem tegen factuurfraude waarbij gecontroleerd wordt of de ingevoerde naam bij het rekeningnummer op een overschrijving hoort. Dat meldt bankenfederatie Febelfin.
Lees verder

Harry en Meghan laten camera's binnen in hun woning in Montecito voor eigen realityreeks
Vergeet 'Keeping up with the Kardashians', hier is 'Keeping up with the Sussexes'. Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) hebben de camera's in hun huis gelaten voor een eigen realityserie die later te zien is op Netflix. Het is onduidelijk of Archie en Lilibet in beeld zullen komen.
Lees verder

Thee en overheidfilmpjes: Noord-Korea bestrijdt Covid met schaarse middelen
Tijdens een recent nachtelijk bezoek aan een apotheek klaagde een dubbel gemaskerde Kim Jong-un over de trage levering van medicijnen. Daarnaast hebben de luitenants van de Noord-Koreaanse leider honderdduizenden vermoedelijke Covidpatiënten in quarantaine geplaatst en mensen met milde symptomen opgeroepen wilgenblad- of kamperfoeliethee te nemen.
Lees verder

Katten kennen niet alleen hun eigen naam, maar ook die van andere katten én die van hun huisgenoten
Ze lijken zich soms niet al te veel aan te trekken van ons bestaan, maar toch zijn katten in werkelijkheid meer geïnteresseerd in ons doen en laten dan we zouden denken, zo moet blijken uit een Japans onderzoek. Net zoals honden kennen ze hun eigen naam. Méér nog: ze kunnen ook de naam van andere katten uit hun 'kennissenkring' herkennen, én die van hun huisgenoten.
Lees verder

"Hoofdzaak is dat we de beker wonnen": Frankfurt-kapitein deelt niet alledaags aandenken aan heroïsche finale
Heroïsch avondje voor Frankfurt, gisteravond in Sevilla. Het Duitse team won er de Europa League ten koste van de Rangers, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Vraag dat maar eens aan Sebastian Rode...
Lees verder

Nadat dolgedraaide Frankfurt-spelers coach dopen tijdens persconferentie, deelt hun aanvoerder een niet bepaald alledaags souvenir
Eintracht Frankfurt-coach Oliver Glasner werd na de Europa League-zege tegen de Rangers getrakteerd op een natte verrassing van zijn spelers. Zo kreeg hij op de persconferentie heel wat drank over zich heen. Kapitein Sebastian Rode hield dan weer een spectaculair souvenir over aan de finale.
Lees verder

Rusland zegt laserwapens te gebruiken in Oekraïne, Zelensky: "Dit wijst op volledige mislukking van de invasie"
Het Russisch leger gebruikt laserwapens in de oorlog tegen Oekraïne. Dat zegt toch vice-premier Yury Borisov, belast met militaire ontwikkeling, in een persconferentie. De laserwapens worden ingezet om drones neer te halen.
Lees verder

Ontwerper van Marilyn Monroe-jurk niet te spreken over Kim Kardashian: "Het is een enorme fout"
De passage van Kim Kardashian (41) op het Met Gala in New York enkele weken geleden ging - op zijn zachtst gezegd - niet onopgemerkt voorbij. De realityster verscheen er in een iconische jurk van niemand minder dan Marilyn Monroe. Volgens ontwerper Bob Mackie (82) had dat nooit mogen gebeuren.
Lees verder

Klacht tegen 'aaien met dolfijnen' in Brugge: "Dit moet gewoon verboden worden"
Dierenrechtenorganisatie Bite Back dient een klacht in bij de Commissie Dierenwelzijn over een vergunning voor het dolfinarium in Brugge om er bezoekers toe te laten dolfijnen te aaien. "Wij betwisten de pedagogische waarde hiervan. Het is puur commercieel gewin", klinkt het. Volgens het park voldoet de vergunning aan alle strenge criteria. "Het aaien van de dolfijnen duurt 1 minuut tijdens een educatief programma van 90 minuten."
Lees verder

Pijnlijke verspreking van George W. Bush: "Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne"
Oud-president van de Verenigde Staten George W. Bush maakte een pijnlijke blunder tijdens een speech over de oorlog in Oekraïne. "Een onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne", klinkt het. Bush refereerde na een korte stilte aan zijn leeftijd als oorzaak van zijn verspreking. "In elk geval, ik ben 75", aldus Bush.
Lees verder

BINNENKIJKEN. In dit karaktervolle hotel bereiden Courtois en Hazard zich voor op finale Champions League (maar een glimp van hen opvangen zit er niet in)
Real Madrid speelt op 28 mei in Parijs de Champions Leaguefinale tegen Liverpool en laat daarbij niets aan het toeval over. Courtois, Hazard en co. vertoeven drie dagen in L'Auberge du Jeu de Paume. Een vijfsterrenhotel waar rust, natuur en geschiedenis centraal staan en niets ontbreekt. Pottenkijkers zijn niet welkom: de Koninklijke heeft het hele etablissement afgehuurd.
Lees verder

Virologe bezorgd over uitbraken apenpokken: "Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon"
De Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van de apenpokken in verschillende landen. "We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder", klinkt het. "Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon."
Lees verder