Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 mei 2022

Zeker 10 doden nadat schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt

HLN
Zeker 10 doden nadat schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt
Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart.
Lees verder

Harde kernen ontsieren bekerfinale vrouwenvoetbal: vier politie-inspecteurs en twee politiehonden gewond
Voetbal een feest? Niet in Mechelen zaterdagavond. Voor, tijdens en na de bekerfinale in het damesvoetbal kwam het tot onlusten. De trieste balans: vier gewonde politie-inspecteurs en twee getraumatiseerde politiehonden. Een supporter raakte gewond toen hij van de boventribune naar beneden stortte.
Lees verder

LIVE. Zelensky: Songfestival volgend jaar in Marioepol - "Finland dient woensdag NAVO-aanvraag in"
Oekraïne wil het Eurovisiesongfestival 2023 organiseren in de zo goed als verwoeste Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol. Dat liet de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht weten, nadat de Oekraïense act Kalush Orchestra zoals verwacht gisteravond de 66e editie van het festival won. Finland dient woensdag waarschijnlijk zijn aanvraag in om lid te worden van de NAVO. Dat heeft de Finse minister Pekka Haavisto van Buitenlandse Zaken tegen de Zweedse krant Aftonbladet gezegd. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Zweedse regeringspartij komt met NAVO-standpunt, "Finland dient woensdag aanvraag voor lidmaatschap in"
De Zweedse sociaaldemocraten brengen vandaag hun standpunt naar buiten over een eventueel NAVO-lidmaatschap. Finland dient woensdag waarschijnlijk zijn aanvraag in om lid te worden van het militaire bondgenootschap. Voor toetreding van nieuwe leden moeten alle dertig NAVO-landen groen licht geven. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Zelensky: Eurovisiesongfestival volgend jaar in Marioepol
Oekraïne wil het Eurovisiesongfestival 2023 organiseren in de zo goed als verwoeste Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol. Dat liet de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdagnacht op Instagram weten, nadat de Oekraïense act Kalush Orchestra zoals verwacht gisteravond de 66e editie van het festival won. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Duitsland begint grootschalig bevolkingsonderzoek
Duitsland organiseert voor het eerst in elf jaar een grootschalig onderzoek onder de bevolking. Meer dan 30 miljoen mensen worden geïnterviewd. Het doel is vast te stellen hoeveel mensen er in Duitsland wonen en wat hun woon- en werksituatie is.
Lees verder

Oekraïense president wil volgende editie songfestival in Marioepol organiseren
Na de overwinning van Oekraïne op het Eurovisiesongfestival in Turijn, wil de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de komende editie in Marioepol organiseren. Dat zei hij op zijn Telegram-kanaal. Het Eurovisiesongfestival wordt elk jaar georganiseerd in het land dat de vorige editie won. Aangezien de Oekraïense inzending Kalush Orchestra, met het lied 'Stefania', zaterdag de meeste punten sprokkelde bij de deelnemende landen, valt die eer volgend jaar Oekraïne te beurt.
Lees verder

België achtste in halve finale Songfestival
De Belgische inzending Jérémie Makiese heeft met zijn nummer 'Miss You' de achtste plaats behaald in zijn halve finale. Dat blijkt uit de resultaten die na afloop van de finale bekend zijn gemaakt.
Lees verder

Man rijdt vrouw aan en sleurt haar lichaam zeker 13 kilometer lang mee
Een man die ervan wordt verdacht een voetganger te hebben aangereden en het lichaam vervolgens 13 kilometer te hebben meegesleurd met zijn pick-uptruck, is vrijdag door de politie van de Amerikaanse staat Californië gearresteerd.
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan Vincent Van Quickenborne: "In het huwelijk moet je vooral beseffen hoe moeilijk je zélf bent"
'Ook politici zijn maar mensen', evenveel geldt voor Vincent Van Quickenborne. Acht maanden geleden overleed zijn vader en geen olifantenvel dat dan helpt. "In 1999 heb ik hem bedankt. En gelukkig maar want erna kwam Alzheimer en ging het niet meer."
Lees verder

De opeenstapeling van tegenslagen die leidden tot de vlucht van Jürgen Conings: hoe het gepeste schriele mannetje zich omschoolde tot een bodybuilder die steeds bozer werd op de wereld
Corona zette zijn legermissies on hold en hield hem als vurig Anderlechtsupporter al maanden uit het stadion. En dan moest ook nog het fitnesscenter in zijn tuin waar hij bootcamps wilde geven op slot. Allemaal door die "klote regering en virologen". Morgen is het één jaar geleden dat Jürgen Conings (46) een zak vol oorlogsgeschut stal uit de kazerne van Leopoldsburg voor een aanslag. Vijf weken lang stond het land in rep en roer, tot de militair uit Dilsen-Stokkem uiteindelijk dood werd teruggevonden. Wij spraken met naasten van Conings over wat er voor, tijdens en na zijn raid gebeurde. Vandaag deel 1: de opeenstapeling van tegenslagen en blunders die leidden tot de vlucht van Jürgen Conings.
Lees verder

Noordrijn-Westfalen maakt zich op voor duel tussen CDU en SPD
In Noordrijn-Westfalen vinden vandaag de derde deelstaatverkiezingen van het jaar in Duitsland plaats. Die worden vaak als "kleine parlementsverkiezingen" omschreven. Het gaat met goed 18 miljoen inwoners dan ook om de deelstaat waar het grootste deel van de Duitse bevolking woont. De peilingen voorspellen een nek-aan-nekrace tussen de christendemocratische CDU en de sociaaldemocratische SPD van bondskanselier Olaf Scholz.
Lees verder

De erfenis van Wouter Beke. "Als we binnen twee jaar een objectieve analyse van zijn beleid maken, zullen we zien dat hij er nog niet zo slecht uitkomt"
Amper twee jaar na de start van zijn ministeriële carrière neemt Wouter Beke afscheid in mineur. Welke erfenis laat de Limburger na?
Lees verder

Davina Michelle over haar Vlaamse 'zusje': "Ik snap heel goed wat Camille nu meemaakt"
Maandagavond staat Davina Michelle centraal in de laatste 'Liefde voor Muziek' van dit seizoen. Ze is een superster in Nederland, maar was lange tijd een nobele onbekende in Vlaanderen. Ook al scoorde ze een monsterhit met 'Hoe het danst', samen met Marco Borsato en Armin van Buuren. Dankzij 'Liefde voor Muziek' is Davina nu wel een bekend gezicht en leert ze ook Vlaamse artiesten beter kennen. Zoals haar 'zusje' Camille. Al krijgt ze die naam amper over haar lippen en heeft ze het steevast over 'Camiel' in haar interview met Jarne. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Temperaturen tot 28 graden in Vlaanderen
Het wordt zondag warm met temperaturen tot 23 graden in de Ardennen en 28 graden in Vlaanderen. Het is zonnig met hoge wolkenvelden. In het westen kunnen wat regendruppels vallen. Dat zegt het KMI. In de loop van de avond en nacht neemt de bewolking toe en kunnen er buien vallen. Op sommige plaatsen kan het ook onweren. Het is heel zacht, met maxima van 13 tot 18 graden.
Lees verder

UITGELEGD: Hoe Microsoft, Apple en Google ons van paswoorden willen verlossen (+VIDEO)
Achttien jaar geleden voorspelde Microsoft-oprichter Bill Gates het einde van het paswoord. Maar pas nu lijkt het zover: de grote techbedrijven werken eindelijk samen om ons ook écht te verlossen van het hele 'minimaal 12 karakters, waarvan zeker 1 cijfer en een hoofdletter.'
Lees verder

70 vliegtuigen eren Britse koningin Elizabeth tijdens viering troonjubileum
Tijdens de viering van het 70-jarige troonjubileum van de Britse koningin Elizabeth vliegen zeventig vliegtuigen en helikopters over Buckingham Palace. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Libanezen trekken naar stembus te midden van zwaarste economische crisis ooit
Vandaag trekken de Libanezen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Het zijn de eerste verkiezingen sinds de zware explosie in de haven van hoofdstad Beiroet in 2020, die geleid heeft tot grote betogingen en een - nog zwaardere - scepsis tegenover het politieke establishment. De Libanese bevolking gaat namelijk al jaren gebukt onder een zware economische crisis. Toch worden niet meteen grote politieke verschuivingen verwacht.
Lees verder

"Dít gaat Club niet meer uit handen geven": onze chef voetbal ziet hoe blauw-zwart 44 jaar na Happel weer geschiedenis kan schrijven
Club Brugge heeft zondag een afspraak met de geschiedenis. Als het wint van Antwerp (of gewoon even goed doet als Union tegen Anderlecht), mag het voor het derde jaar op rij de landstitel vieren. Iets wat enkel het blauw-zwart van Ernst Happel hen al voordeed, weet onze chef voetbal. "De trilogie kondigt zich aan. De apotheose is in de maak."
Lees verder

Amerikaanse trappistenbrouwers houden ermee op
De monniken van Spencer Brewery, de enige Amerikaanse brouwerij van trappistenbieren, zijn "na meer dan een jaar van overleg en bezinning" tot de vaststelling gekomen dat bier brouwen geen "levensvatbare activiteit" is en dat ze dus de brouwerij sluiten. Dat meldt de brouwerij op Facebook. Daarmee blijven er nog tien brouwerijen, waarvan vijf Belgische, over die het Authentic Trappist Product-logo mogen blijven voeren.
Lees verder