Doorgaan naar hoofdcontent

Wouter (31), festivalorganisator en boezemvriend van Conner Rousseau, overlijdt op vakantie: “Hij gaat naar het Wal...

HLN
Wouter (31), festivalorganisator en boezemvriend van Conner Rousseau, overlijdt op vakantie: "Hij gaat naar het Walhalla, wij eren onze held met Wouterland"
"We dopen het Walhalla Festival in Sint-Niklaas deze zomer opnieuw om tot Wouterland, als eerbetoon." Op vakantie in Portugal is Wouter Thyssen (31) donderdag onverwacht gestorven. Het gaat om een natuurlijk overlijden. Zijn vele vrienden, onder wie Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, reageren verslagen. Jarenlang organiseerden ze samen het event. "Het logo met de letter 'W' was een knipoog naar zijn verdienste."
Lees verder

Politie brengt meegenomen geitjes gezond en wel terug naar Domein Kiewit
Vier geitjes werden afgelopen woensdag en donderdag meegenomen uit de kinderboerderij van Domein Kiewit. De politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) kon de geitjes telkens in goede gezondheid terugvinden en naar huis brengen.
Lees verder

4 op de 10 partners gaat weleens 'financieel vreemd'. Hoe vermijd je dat? "Voor seks en geld gaat dezelfde regel op"
In 4 op de 10 koppels zou weleens iemand 'financieel vreemdgaan'. Misschien doe je stiekem een dure aankoop, heb je nog een geheime spaarrekening of houd je schulden achter. Feit is: in elke relatie kan geld voor wantrouw, onevenwicht en ruzie zorgen. Hoe pak je geldzaken samen gezond aan, ook als jullie lonen of attitudes tegenover geld verschillen? Relatietherapeute Chloé De Bie en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geven advies. "Las 'boekhoudmomenten' in, hoe onsexy dat ook klinkt."
Lees verder

"Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er 's ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass 'Beter Slapen'. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
Lees verder

Patrick Vieira werkt opdringerige fan tegen de grond, politie Liverpool opent onderzoek
Patrick Vieira (45) kreeg het gisteravond na de wedstrijd tussen Everton en Crystal Palace flink aan de stok met een supporter van de thuisploeg, die het veld bestormde nadat zijn club handhaving realiseerde met een 3-2-overwinning.
Lees verder

Personeel van Luminus-elektriciteitscentrale in Seraing staakt al 22 dagen
Al 22 dagen staakt het personeel dat de controlekamer van de Luminus-centrale in het Luikse Seraing bemant. Het gemeenschappelijk vakbondsfront vraagt een herwaardering van het beroep van assistent-dispatcher. Bovendien stelt het de vele overuren en de beperkte bezetting aan de kaak. Vanochtend demonstreerde het personeel nog maar eens voor de ingang van de centrale. "Het kaderpersoneel heeft de controle over de centrale overgenomen om de elektriciteitsproductie te garanderen", zegt Luminus in een reactie.
Lees verder

Vlaamse regering verlengt en verruimt mandaat PFAS-opdrachthouder
De Vlaamse regering verlengt het mandaat van Karl Vrancken als PFAS-opdrachthouder tot eind 2022. Tegen dan moet er een versterkt PFAS-actieplan op tafel liggen. De rol van de opdrachthouder wordt ook uitgebreid. Zo moet Vrancken een aanpak voor grote werven uitwerken. Zelf dingt de opdrachthouder aan op snelle duidelijkheid over de stilgelegde Oosterweel-werf.
Lees verder

Nieuwe 'Saints Row' wordt een brok prettig gestoorde misdaadquatsch
Videogamenajaar 2022 zal vroeg beginnen met 'Saints Row' eind augustus, een reboot van de crapuleus grappige misdaadgames. We kregen een vroege demo ervan te zien, en werden bijna verblind door de vele kleurrijke toetsen die de game samenbrengt.
Lees verder

Onweerastma: ademhalingsklachten na een onweer
Het is 21 november 2016. In de nasleep van een onweersbui worden de spoedafdelingen van Melbourne in Australië overspoeld met nieuwe patiënten. Ook de dag erna blijven mensen met ademhalingsgerelateerde klachten binnenstromen. Er sterven zelfs enkele mensen. De boosdoener? Onweerastma.
Lees verder

IN KAART. In deze landen werden al gevallen van apenpokken ontdekt
Er worden over de hele wereld steeds meer gevallen van de apenpokken gerapporteerd. De ziekte is nu al ontdekt in elf landen, waaronder België. In totaal staat de teller op 39 bevestigde gevallen en 78 mogelijke. Een overzicht.
Lees verder

LIVE GIRO. Opgave Romain Bardet, vroege vlucht met vijf renners
In de dertiende rit van de Giro moeten de renners vandaag een afstand van 150 kilometer overbruggen tussen Sanremo en Cuneo. Na 44 kilometer krijgt het peloton de Colle di Nava voor de wielen geschoven. De beklimming is wel een col van derde categorie, maar daarna hebben de sprinters nog tijd genoeg om terug te keren. Wie schrijft deze etappe op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina!
Lees verder

ASSISEN. Hamidovic-clan reed ambulance met moeder en pasgeboren baby klem om hulp te eisen voor neergeschoten kompaan: "ze vluchtten weg en lieten de overleden man achter"
Op 27 augustus 2015 vluchtte de Hamidovic-leden na de moord op Silvio Aquino in hun zwarte jaguar richting Nederland. Ze reanimeerden intussen hun jongste kompaan Samson (22), die Silvio met een afgenomen wapen net voor hij geliquideerd werd nog had kunnen neerschieten. Op de A73 in Roermond reden ze een ambulance met een vrouw en een pasgeboren baby klem om hulp op te eisen. "Het was voor ons meteen duidelijk dat die man overleden was," getuigde de ambulancier vandaag.
Lees verder

Bernd Storck praat zondag met Genkse clubleiding: "De geruchten van deze week? Je leert ermee leven"
• Slotspeeldag Europe play-offs • Aftrap: zaterdag, 20u45 • AFAS Stadion Achter de Kazerne • Neemt Wouter Vrancken in schoonheid afscheid van Malinwa?
Lees verder

OPROEP. Moedig jij onze Rode Duivels straks LIVE aan bij DPG Media?
Begin juni werken onze Rode Duivels al liefst vier van hun zes Nations League-wedstrijden af: op 3 juni wordt geopend met een thuiswedstrijd tegen Nederland in het Koning Boudewijnstadion, vijf dagen later is Brussel ook het toneel voor het duel tegen Polen. Vervolgens volgen op 11 juni (in Wales) en 14 juni (in Polen) nog twee uitwedstrijden. En jij kan Kevin De Bruyne en co samen met Maarten Breckx en analisten Jan Mulder en Marc Degryse aanmoedigen! Wil jij één van die laatste drie wedstrijden bijwonen in de hoofdzetel van DPG Media in Antwerpen? Vul dan meteen DIT FORMULIER in!
Lees verder

Erdogan kondigt gesprekken met Finland aan over NAVO-toetreding
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal met de Finse regering in overleg treden over de Finse wens om lid te worden van de NAVO. Er is al gesproken met de Nederlandse regering, zaterdag zal er een telefonisch onderhoud plaatsvinden met Helsinki en Londen, zei Erdogan vrijdag. Hij doet dat naar eigen zeggen enkel om de telefonische diplomatie in stand te houden. Daarnaast zal hij zaterdag ook spreken met de NAVO-baas, Jens Stoltenberg.
Lees verder

"Blij dat we niet meer moeten liegen": zo hielden Camille en Loredana hun vriendschap geheim in 'Liefde voor muziek'
Ze kenden elkaar eigenlijk al, maar in 'Liefde voor muziek' moesten Loredana en Camille doen alsof ze helemaal geen goede vriendinnen waren. De twee hadden elkaar leren kennen bij 'The Masked Singer', maar ten tijde van de opnames was dat programma nog niet uitgezonden. "Wij mochten niet laten merken dat we elkaar zo goed kenden", zegt Loredana. "Dus wij hadden het er echt over gehad: hoe gaan we doen op de luchthaven? Niet te extreem, want dan zou het opvallen." De twee zijn dan ook dolblij dat de aap uit de mouw is: "Ik ben zo blij dat het geen geheim meer is en dat we niet meer moeten liegen", klinkt het bij Camille.
Lees verder

LIVE GIRO. Tagliani moet lossen op Colle di Nava, FDJ controleert in peloton
In de dertiende rit van de Giro moeten de renners vandaag een afstand van 150 kilometer overbruggen tussen Sanremo en Cuneo. Na 44 kilometer krijgt het peloton de Colle di Nava voor de wielen geschoven. De beklimming is wel een col van derde categorie, maar daarna hebben de sprinters nog tijd genoeg om terug te keren. Wie schrijft deze etappe op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina!
Lees verder

"Populairder dan de Oscars": Greet De Keyser analyseert het proces Depp versus Heard
Dat het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen zijn ex Amber Heard (36) de gemoederen blijft bedaren, kan Amerika-correspondente Greet De Keyser vanop de eerste rij meemaken. Zij brengt een bezoek aan het gerechtsgebouw in Virginia waar zich dagelijks honderden fans verzamelen, in de hoop een glimp op te kunnen vangen van hun idolen. "Beide partijen zijn rijk, bekend en even hard voor elkaar."
Lees verder

1+1 actie: schrijf je Gouden Giro-ploeg in voor de start van de volgende etappe en krijg er een gratis team bij
De dertiende etappe in de Ronde van Italië is volop aan de gang. De sprintersploegen hebben deze rit ongetwijfeld aangekruist en zullen straks hoogstwaarschijnlijk strijden om de zege. Ook jij kunt in deze Giro het zegegebaar maken door deel te nemen aan de Gouden Giro. Schrijf voor morgen om 13:15 jouw Gouden Giro-ploeg in en krijg er gratis een team bij.
Lees verder

"Ik kom er al 30 jaar voor kaaskroketten of filet americain": acteur Mathias Vergels' favoriete plekjes
Hij acteert in 'Thuis,' runt samen met zijn vriendin en actrice Lynn Van den Broeck (29) een B&B en is de toegewijde papa van Emile. Om volledig tot rust te komen in zijn hectische leven, springt Mathias Vergels (30) dolgraag de motor op, richting het prachtige Pajottenland of Molsbroek. Maar ook in de drukte van de stad vertoeft hij graag. "Nergens vind je in Brussel zo'n kwaliteit voor zo weinig geld."
Lees verder