Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 mei 2022

Wie was de 18-jarige schutter in Texas? Hij werd gepest, werkte in een hamburgertent en kocht zijn wapen in de winkel

HLN
Wie was de 18-jarige schutter in Texas? Hij werd gepest, werkte in een hamburgertent en kocht zijn wapen in de winkel
De man die dinsdagmiddag lokale tijd 21 mensen doodschoot - 19 kinderen en 2 volwassenen - op een basisschool in Uvalde (Texas), is geïdentificeerd als de achttienjarige Salvador Ramos. Hij kwam zelf ook om het leven toen de politie ingreep.
Lees verder

Al 212 'mass shootings' geteld in VS: meer schietpartijen dan dagen van het jaar
In de Verenigde Staten vond opnieuw een 'mass shooting' plaats. Tot nog toe telde de Amerikaanse non-profit Gun Violence Archive in 2022 meer van zulke massaschietpartijen dan dagen van het jaar: op 144 dagen tijd vonden in de Verenigde Staten 212 massaschietpartijen plaats.
Lees verder

Geen totaalrenovatie van Koning Boudewijnstadion: Golden Generation Arena dood en begraven
Er komt geen totaalrenovatie van het Koning Boudewijnstadion. Drie jaar geleden rekenden de voetbalbond en de Memorial Van Damme nog op 200 miljoen euro overheidsgeld voor die zogenaamde 'Golden Generation Arena'. Dat idee is nu in alle stilte afgevoerd. Minstens tot de verkiezingen van 2024 zit het stadiondossier muurvast.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Tokyo Vice' (Streamz): Michael Mann en de yakuza
Op de dag dat het vervolg op 80's-klepper 'Top Gun' door de Belgische zalen scheurt, maakt ook 'Miami Vice' z'n terugkeer. Zij het in een Japans decor, maar desalniettemin met Michael Mann die terugkeert als producent.
Lees verder

Freek blijft slapen bij Karen Damen: "Ik ben heel kieskeurig geworden na K3"
Karen Damen is al lang niet meer gewoon 'de rosse van K3'. In een mum van tijd bouwde ze haar eigen muzikale en tv-carrière uit. Freek Braeckman bleef slapen bij Karen, haar echtgenoot Antony Van der Wee en haar zoontje, Sky. In zijn podcast laat Karen ons even binnenkijken in haar dagelijks leven. "Ik had veel meer structuur toen ik nog in K3 zat."
Lees verder

Melissa Hendrikx debuteert als de opvallende Sterre in 'Familie': "Als ik hierom herexamens heb, is dat maar zo"
Sinds deze week telt 'Familie' met het studentencomplex niet alleen een nieuw decor, maar met bewoonster Sterre ook een nieuw, fris gezicht. Melissa Hendrikx (21) beleeft zo haar acteerdebuut. Tijd voor een eerste kennismaking, denken wij dan. "Toen ik deze rol kreeg, ben ik in huilen uitgebarsten."
Lees verder

Hij komt! Kevin De Bruyne zakt dit weekend af naar KVE Drongen, de plek waar het allemaal begon: "We plannen een foto- en signeersessie"
Een handtekening of selfie scoren met Kevin De Bruyne? Dat kan zaterdag op het veld van KVE Drongen. De voetballer van wereldformaat bezoekt dit weekend de club waar het voor hem allemaal begon.
Lees verder

Melissa Hendrikx debuteert als de opvallende Sterre in 'Familie': "Als ik hierdoor herexamens heb, is dat maar zo"
Sinds deze week telt 'Familie' met het studentencomplex niet alleen een nieuw decor, maar met bewoonster Sterre ook een nieuw, fris gezicht. Melissa Hendrikx (21) beleeft zo haar acteerdebuut. Tijd voor een eerste kennismaking, denken wij dan. "Toen ik deze rol kreeg, ben ik in huilen uitgebarsten."
Lees verder

Garry en Els uit 'Boer zkt Vrouw' geven hun liefde toch nog een kans: "Maar ik zal mijn huis nooit verkopen"
De reünie met de andere kandidaten uit 'Boer zkt Vrouw' was voor geitenboer Garry Sterckx (46) en Els (43) een bijzonder emotioneel moment. Hun liefdesbreuk zag niemand aankomen. Maar intussen is er goed nieuws: het koppel heeft zich verzoend en ziet de toekomst – voorzichtig – rooskleurig in. Wij spraken hen over de reden van de breuk en hoe het met hun hernieuwde liefde gaat. "Eerlijk? Ik had gemengde gevoelens. Ik wilde niet opnieuw gekwetst worden."
Lees verder

'Boer Zkt Vrouw': Kim en Emi lezen gemene tweets. "Is Boer Kim de nieuwe Fabrizio?"
Het laatste seizoen van 'Boer Zkt Vrouw' bleek een recordeditie te zijn: maar liefst 4 van de 5 koppels zijn op dit moment nog samen. Zo ook aardappelboer Kim en zijn Emi. En dat terwijl boer Kim eigenlijk eerst voor Ginny had gekozen.
Lees verder

Hugo Cuypers op weg naar AA Gent: spits van KV Mechelen legt medische testen af bij Buffalo's
Hugo Cuypers is op weg naar AA Gent. De spits van KV Mechelen legde al zijn medische testen af bij de Buffalo's, die wel nog een akkoord met Malinwa moeten vinden. Cuypers zelf is er in grote lijnen uit.
Lees verder

Tamara en Bob zorgen voor de bruiloft van het jaar in 'Thuis', actrice Tine Priem ook in echt getrouwd
Het wordt een romantische Hemelvaartsdag voor de 'Thuis'-fans, want de bruiloft van het jaar staat op stapel. Tamara en Bob geven elkaar het jawoord. Eindelijk.
Lees verder

Tijs Vanneste na tien jaar nog eens voor de klas: "Mijn vrouw vroeg me of ik er niet te intensief mee bezig was"
Tijs Vanneste (43) ruilt zijn kemping voortaan in voor een klaslokaal. In zijn nieuwe reeks 'Meneer Vanneste' staat de oud-leerkracht na meer dan tien jaar nog eens zelf voor de klas. Nadat we in de afgelopen maanden overstelpt werden met sombere berichten over ons onderwijs besloot Vanneste om het heft in eigen handen te nemen en zelf op onderzoek te gaan. Wat zijn de problemen in het onderwijs? En krijgen leerkrachten wel het respect dat ze verdienen? "Vroeger was het vechten om een job te vinden. Nu kon ik in elke school waar ik geweest ben meteen beginnen."
Lees verder

Bijna één op de tien inactieven in ons land heeft niet-Europese nationaliteit
Bijna één op de tien inactieven in ons land (9,4 procent) heeft een niet-Europese nationaliteit. Dat blijkt uit een studie van de UGent. In totaal heeft of zoekt 44,2 procent van de niet-Europese beroepsbevolking in ons land geen werk, waarmee België het slechter doet dan andere Europese landen.
Lees verder

Brecht Horsten (24), dé ontdekking van het assisenproces tegen viervoudig moordenaar Alexander Dean: "Godverdikke, die gast heeft talent"
Amper 24 is hij en dé ontdekking van het assisenproces tegen viervoudig moordenaar Alexander Dean (29). Hij werd er bedolven onder de complimenten. Van zijn patron Johan Platteau (57), maar ook van de assisenvoorzitter én zelfs van de grote Jef Vermassen. "Dat doet iets met een advocaat-stagiair", zegt Brecht Horsten. Zijn fiere baas: "Je steekt er gewoon met kop en schouders bovenuit.
Lees verder

Vandaag overwegend droog en zonnig, rest van de week bewolkt met kans op lichte neerslag
Na het verdwijnen van het ochtendgrijs wordt het vandaag zonnig. In de loop van de dag wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af, maar blijft het overwegend droog. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Ardense hoogten en 20 graden in de Kempen. Aan zee kan de wind krachtig waaien met rukwinden tot 60 kilometer per uur. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Uw spaarboekje kan (eindelijk) weer wat gaan opbrengen: banken krijgen wellicht ruimte om intrest op te trekken
Tegen het einde van het jaar krijgen de banken wellicht ruimte om de rente op hun spaarboekjes te verhogen, zegt hoofdeconoom Peter Vanden Houte van ING. Het zal dan voor hen opnieuw aantrekkelijk worden om meer spaargeld te werven.
Lees verder

Mijnbouwreus Glencore bekent omkoping en manipulatie, verwacht boete van 1 miljard in VS
Na beschuldigingen van omkoping en manipulatie van de olieprijzen heeft de Zwitserse grondstoffenhandelaar en mijnbouwreus Glencore schuld bekend en met internationale gerechtelijke autoriteiten van de Verenigde Staten, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk ingestemd met een schikking. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington.
Lees verder

Hanne uit 'Boer zkt vrouw' heeft na breuk met boer Frits een nieuwe vriendin
Hanne Zoomers, die in 2020 deelnam aan 'Boer zkt vrouw' en een relatie begon met boer Frits, heeft de liefde opnieuw gevonden. "ZIJ", schrijft ze bij een foto op Instagram met haar nieuwe vriendin, Jaike Dekkers.
Lees verder

Nu corona van de werkvloer is verdwenen: wat is er voor jou veranderd? Onderzoekers willen het graag van u weten
De tijd van lege pendeltreinen en zo goed als verlaten kantoorgebouwen is ondertussen weer een ver verleden. Dik twee jaar is het al geleden dat we massaal gingen telewerken, of plichtbewust met een groot boog om de collega's liepen. Wat is er in die coronatijd voor jou veranderd? Zijn je verwachtingen over werk veranderd? En matchen ze nog met die van je werkgever? Onderzoekers Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos willen het voor een afsluitend onderzoek graag van u weten.
Lees verder