Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 mei 2022

Wie kan Wouter Beke opvolgen? "Uiterlijk maandagavond wil CD&V opvolger hebben"

HLN
Wie kan Wouter Beke opvolgen? "Uiterlijk maandagavond wil CD&V opvolger hebben"
Met het vertrek van Wouter Beke (CD&V) als Vlaams minister voor Welzijn valt een belangrijke ministerpost open. CD&V wil nu even de tijd en ruimte nemen om een nieuwe minister aan te duiden, klinkt het. "Uiterlijk maandagavond wil CD&V opvolger voor Beke hebben", zegt politiek VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez.
Lees verder

Wie kan Wouter Beke opvolgen?
Met het vertrek van Wouter Beke (CD&V) als Vlaams minister voor Welzijn valt een belangrijke ministerpost open. CD&V wil nu de tijd en ruimte nemen om een nieuwe minister aan te duiden, klinkt het.
Lees verder

"82% van beleggers vindt het bezit van een eigen woning belangrijk": deze zaken moet je weten als je een huis of appartement wil kopen
Voor meer dan acht mensen op tien is een eigen woning heel belangrijk, zo blijkt uit de maandelijkse peiling van ING bij de Belgische beleggers. Wie een woning wil kopen, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: het blijft nog dringen met tientallen andere geïnteresseerden op een kijkdag. Maar welke vragen moet je jezelf stellen voor je een bod uitbrengt? Is een huis altijd een goede investering? En maak je als jongere of alleenstaande wel kans op een eigen stekje? "Kandidaat-kopers staan er vandaag niet per se slechter voor dan dertig jaar geleden", nuanceert notarieel expert Bart van Opstal.
Lees verder

Viktor Verhulst presenteert ook derde seizoen van 'Love Island'
Viktor Verhulst (27) en Holly Mae Brood (27) zullen ook het derde seizoen van 'Love Island' in goede banen leiden. De datingshow is deze zomer te bekijken op Streamz.
Lees verder

Mindervalide man valt in panne met zijn scootmobiel: politiecombi sleept hem naar huis
De politie heeft donderdag een mindervalide man op Linkeroever geholpen. Met een combi werd de man in zijn elektrische rolwagen naar huis gesleept.
Lees verder

Auto van voormalig Roemeense dictator Ceausescu te koop: minimumprijs is slechts 500 euro
Een Renault Fuego GTS die de voormalige Roemeense dictator Nicolae Ceausescu ooit aan zijn dochter gaf, wordt binnenkort geveild. De vanafprijs van deze coupé werd vastgesteld op 500 euro.
Lees verder

14-jarige Yura overleeft Russische aanval in Boetsja: "Ik zag mijn vader in een plas bloed."
Er zijn al meer dan 1000 lichamen gevonden in Boetsja en steden rond Kiev. De 14-jarige Yura Nechyporenko was er bijna een van. Yura en zijn vader, de 47-jarige Ruslan, waren op weg om kwetsbare buren te bezoeken wanneer ze werden tegengehouden door een Russische soldaat.
Lees verder

Ophokplicht voor pluimvee vervalt
Omdat de besmetting met het vogelgriepvirus de laatste weken afgenomen is, vervalt vanaf morgen de ophokplicht voor pluimvee. Dat heeft minister van Landbouw David Clarinval (MR) beslist. De periode van hoog risico blijft wel gelden. Volgens het Federaal Voedselagentschap (FAVV) moet ook nog steeds waakzaamheid aan de dag gelegd worden.
Lees verder

66 procent van Belgen heeft (ver)bouw of koopplannen
De Belg heeft nog altijd een baksteen in de maag. Dat blijkt uit een rondvraag van iVox bij 2.000 landgenoten in opdracht van de Confederatie Bouw. 28 % wil werk maken van een renovatie en dus verbouwing, 17 % heeft bouwplannen en 19 % wil een woning kopen. Renoveren gebeurt in de eerste plaats om meer comfort te creëren en niet om de energieprestaties te verbeteren.
Lees verder

"Ik koop je twee dozen chips als je doorgaat": ouders zwaar onder vuur nadat zoontje van zes marathon loopt
Een familie uit Kentucky krijgt de wind van voren omdat ze hun zesjarig zoontje een marathon lieten uitlopen. Maar liefst 8 uur en 35 minuten deed hij erover. Achteraf regende het klachten van andere deelnemers, die beweren dat de kleine Rainier huilend over de finish kwam en uitgeput viel. Een Instagrampost waarin mama Kami schrijft dat ze Rainier twee dozen Pringles-chips beloofde wanneer hij zou doorlopen, wakkert de kritiek aan. Intussen kregen de ouders kinderbescherming over de vloer.
Lees verder

Oekraïne blaast twee pontonbruggen op terwijl Russen rivier in Donbas proberen over te steken: tientallen Russische legervoertuigen in puin
Het Russische leger is bij de mogelijk zwaarste Oekraïense artillerieaanval tot nu toe in de Donbas tientallen tanks en pantservoertuigen in één keer kwijtgeraakt. De dodentol loopt mogelijk in de honderden. Het Britse ministerie van Defensie noemt de mislukte aanval een teken aan de wand: "Dit zegt veel over de druk die Russische officieren ondervinden om vooruitgang te boeken."
Lees verder

Prins William lapt koninklijke regels aan zijn laars en omhelst oudere man tijdens bezoek aan Schotland
Prins William (39) en Kate Middleton (40) zijn momenteel in Schotland voor een tweedaagse koninklijke tournee om Mental Health Awareness Week onder de aandacht te brengen. De hertog en hertogin gingen onder meer op bezoek bij de Wheatley Group in Glasgow om met hun eigen ogen te zien hoe ze de levens van kansarme of kwetsbare mensen veranderen, inclusief personen die het risico lopen dakloos te worden. Het is toen dat prins William op de gevoelige plaat werd vastgelegd.
Lees verder

"Een héél ongemakkelijke situatie": Amber uit 'Boer zkt vrouw' reageert op uitspraken van concurrente Titjana
"Vanaf onze eerste date hing er chemie in de lucht." En toch moest Amber lang wachten voor ze duidelijkheid kreeg over de gevoelens van boer William. Er was namelijk ook nog de mysterieuze Titjana, tot wie William zich fysiek aangetrokken voelde. Uiteindelijk bleek Amber toch zijn uitverkorene, al was dat niet bepaald naar de zin van afvaller Titjana. De sfeer dook daarop onder het vriespunt. "Als zij wil denken dat het tussen ons niet gaat werken... Ik hou haar niet tegen."
Lees verder

Een overzicht per provincie: waar kan u dit weekend al veilig genieten van zwempartij in openlucht?
Zaterdag klimt het kwik tot 25 graden, zondag zit er zelfs 28 graden in. De omegablokkade brengt de zomer in het land en dan kan waterpret niet uitblijven. Maar waar kan u dit weekend in veilige omstandigheden genieten van een zwempartij in openlucht? Dankzij dit overzicht per provincie komt u alvast niet voor verrassingen te staan.
Lees verder

Gerechtelijk onderzoek El Kaouakibi officieel afgerond
Het gerechtelijk onderzoek naar de fraudezaak tegen politica El Kaouakibi is officieel afgerond. Dat heeft VTM Nieuws vernomen. Het parket zal nu een vordering opmaken en dat voorleggen aan de raadkamer. El Kaouakibi zal dus binnenkort horen waarvan ze beschuldigd wordt en of ze voor de rechter moet verschijnen.
Lees verder

Gwyneth Paltrow lanceert luxeluiers met edelstenen als publiciteitsstunt: "Het is gemaakt om ons kwaad te maken"
De Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow heeft met haar lifestylemerk Goop een luxeluier gelanceerd. Of dat stond deze week toch te lezen op de socials van Goop. De luiers zouden gemaakt zijn van alpacawol en edelstenen bevatten. Daar hangt een stevig prijskaartje aan: een pak van 12 luiers zou 115 euro kosten. Er kwamen dan ook heel wat verontwaardigde reacties op het item.
Lees verder

LIVE GIRO. Eerste kans voor klassementsrenners in zevende etappe: behoudt Juan Pedro López roze trui?
De renners in de Giro krijgen in de zevende etappe tussen Diamante en Potenza 4.510 hoogtemeters voorgeschoteld. Het peloton moet een col van eerste, twee van tweede en één van derde categorie overbruggen. Kan de vroege vlucht overleven vandaag of strijden de favorieten een eerste keer voor de etappezege? Volg de ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

"Na die paar uren in de cel had ik mijn lesje wel geleerd." 7 stoute vragen aan actrice Ianthe Tavernier
Zangeres en actrice Ianthe Tavernier (33) kennen we van het tv-programma 'De buurtpolitie' op VTM. Daarin speelt ze een agente — en dat doet ze zo overtuigend dat mensen haar op straat bedanken voor haar dienst. "Iemand sprak me zelfs aan om aangifte te doen." Maar in het echte leven kan Ianthe nogal een boefje zijn, ontdekken we wanneer we haar zeven stoute vragen stellen. "Mijn ouders moesten me ophalen in een cel voor minderjarigen."
Lees verder

Familie van meisje (10) dat omkwam door virale TikTok-challenge klaagt platform aan
Het socialmediaplatform TikTok is aangeklaagd voor de dood van een Amerikaans kind dat deelnam aan een zogenaamde 'challenge'. De 10-jarige Nylah Anderson werd in december bewusteloos teruggevonden in haar kamer nadat ze de 'Blackout Challenge' had uitgeprobeerd. Die gevaarlijke trend daagt mensen uit om zichzelf te verstikken tot ze flauwvallen. De familie van het kind geeft het algoritme van TikTok de schuld. Zo werd de trend aangeraden op Nylahs 'for you-page' of gepersonaliseerde pagina.
Lees verder

Test Aankoop bekritiseert manier waarop energieleveranciers tarieven berekenen: "Misleidend en nodeloos complex"
Consumentenorganisatie Test Aankoop vindt de manier waarop leveranciers van elektriciteit en aardgas hun tarieven berekenen "misleidend en "nodeloos complex". Het maakt dat prijzen vergelijken zo goed als onmogelijk is, luidt de kritiek.
Lees verder