Doorgaan naar hoofdcontent

Wie is de mol? Ex-mollen verdenken Uma terwijl premier De Croo een deelname als kandidaat wel ziet zitten

HLN
Wie is de mol? Ex-mollen verdenken Uma terwijl premier De Croo een deelname als kandidaat wel ziet zitten
Wie is de mol? En wie zijn de winnaar en de verliezer? Wij stelden de vraag aan heel wat belangrijke personen op de rode loper vlak voor de bloedstollende finale in Paleis 12. Ook de premier gaf zijn verdachte.
Lees verder

Wie is de mol? Dit zijn de verdachten van de ex-mollen: "Er zijn zoveel aanwijzingen naar deze kandidaat"
Wie is de mol? En wie zijn de winnaar en de verliezer? Wij stelden de vraag aan heel wat belangrijke personen op de rode loper vlak voor de bloedstollende finale in Paleis 12. Ook de premier gaf zijn verdachte.
Lees verder

Antwerpse piloot zweefvliegtuig komt om bij crash in Bevekom
In Bevekom in Waals-Brabant is zondagnamiddag een licht vliegtuigje neergestort. De piloot, een zestiger uit de regio Antwerpen, kwam daarbij om het leven. Dat is vernomen van de hulpdiensten en bevestigd door de burgemeester van Bevekom.
Lees verder

Piloot zweefvliegtuig komt om bij crash in Bevekom
In Bevekom in Waals-Brabant is zondagnamiddag een licht vliegtuigje neergestort. De piloot kwam daarbij om het leven. Dat is vernomen van de hulpdiensten en bevestigd door de burgemeester van Bevekom.
Lees verder

Wat mogen we van de 9 mei-toespraak van Poetin verwachten? "Hij zal zich voordoen als een 'absolutely crazy guy'
"Poetin zal zich voordoen als een 'absolutely crazy guy'." Als een gek. Dat voorspelt Abbas Gallyamov, zijn voormalig speechschrijver. Wat dat betekent, moet vandaag blijken, maar dat de toespraak van Poetin tot op de letter ontleed zal worden, staat als een paal boven water. "Gaat hij voor een oorlogsverklaring? Dat is mogelijk", zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).
Lees verder

Toby Alderweireld te gast op Bosuil en in gesprek met Marc Overmars
Opvallende aanwezige op de Bosuil bij Antwerp-Anderlecht: Toby Alderweireld (33). De Rode Duivel heeft even vakantie - de Qatarese competitie ligt stil - en maakte van de gelegenheid gebruik om de topper mee te pikken op de eretribune. De verdediger van Al Duhail ging ook in gesprek met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Over hun verleden bij Ajax of over een toekomstige transfer? De fans van Antwerp hopen wellicht op het laatste. U kunt de wedstrijd overigens LIVE volgen op deze pagina.
Lees verder

Mathieu van der Poel amuseert zich kostelijk in z'n eerste Giro-week, maar blijft realistisch: "Dinsdag ben ik de trui kwijt"
Winst op dag één, leider blijven na de tijdrit op dag twee en de sprint aantrekken op dag drie. "La vie en rose", zou mama Corinne in haar moedertaal zeggen. Het debuut van Mathieu van der Poel in de Giro verliep voor de Nederlander zoals gepland. "Hier had ik vooraf voor getekend, maar dinsdag op de Etna ben ik de roze trui kwijt."
Lees verder

LIVE. 0-4! Anderlecht doet in tien minuten het licht helemaal uit op de Bosuil, Amuzu scoort hattrick tegen apathisch Antwerp!
• Champions' play-offs • Bosuil • Speeldag 3 • Aftrap: 18u30
Lees verder

LIVE. Anderlecht op zuinige, maar verdiende voorsprong bij Antwerp: Amuzu klopte Butez al snel, Arnstad trof de paal!
• Champions' play-offs • Bosuil • Speeldag 3 • Aftrap: 18u30
Lees verder

Pech voor nieuwe Miss Exclusive Daphné Nivelles: kroon van 28.000 euro valt én raakt beschadigd vlak na haar overwinning
Op zaterdag vond de grote finale van Miss Exclusive 2022 plaats. Uiteindelijk kwam de 21-jarige Daphné Nivelles als winnares uit de bus. Al kreeg de kersverse miss meteen af te rekenen met pech: toen ze naar voren stapte viel de peperdure kroon - goed voor 28.000 euro - op de grond en raakte beschadigd. "Daphné verloor ietwat haar evenwicht", verduidelijkt de organisatie. "Onze nieuwe miss viel gelukkig niet, de kroon helaas wel."
Lees verder

5-0! City rekent onder dirigent De Bruyne simpel af met Newcastle en zet Liverpool op drie punten
Twee punten dichter bij een vierde landstitel in vijf jaar. Met de Champions Leaguetrofee zal het niet pronken in de straten van Manchester, maar in de Premier League blijft Man City wel 'hot'. Vier dagen na de dreun in Madrid veerde City weer recht. Ook De Bruyne deed wat De Bruyne sinds december bijna wekelijks doet in eigen competitie: zijn stempel nalaten.
Lees verder

Slager (41) overleden nadat collega hem neersteekt na ruzie in het slachthuis van Anderlecht: "Hij stak hem recht in het hart"
Een 41-jarige slager is om het leven gekomen bij een uit de hand gelopen ruzie in de vleesmarkt van Anderlecht. Een collega (43) stak hem neer toen hij tussenbeide wou komen. "Het is echt een drama. Het was een daad van jaloezie", zegt een collega-slager over de verdachte.
Lees verder

LIVE (21u). Courtois op de bank bij Real, dat met veredeld B-elftal speelt - Carrasco wel in de basis bij Atlético
• La Liga • Aftrap: 21u • Wanda Metropolitano • Real is al landskampioen, Atlético kan nog tweede worden
Lees verder

Onze chef voetbal ziet Club, onder leiding van twee Rode Duivels, weer in poleposition komen: "Big players step up in big moments"
Een tweevoudige laureaat van de Gouden Schoen en een winnaar van de Champions League toonden Club Brugge de weg in het Dudenpark. "Vanaken en Mignolet kénnen dit soort rendez-vous", zegt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die zich wel vragen stelt bij enkele bizarre keuzes van Club-coach Alfred Schreuder.
Lees verder

Racing verovert eerste hockeytitel sinds 1941
Het is de Brusselse traditieclub Racing gelukt: na 81 jaar mogen de hockeymannen zich opnieuw landskampioen noemen. Na twee stevige duels werd in de ION Hockey Finals de maat genomen van Gantoise. De Oost-Vlaamse club mocht bij de vrouwen wel vieren.
Lees verder

CDU wint in Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, SPD zwaar onderuit
In de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein heeft de christendemocratische CDU, die er al de plak zwaait, de parlementsverkiezingen gewonnen. De partij, die tot vorig jaar in de nationale regering zat, behaalde een forse winst. Het is het eerste succes van de CDU sinds de landelijke verkiezingsnederlaag vorig jaar. De sociaaldemocratische SPD ging er toen met de zege vandoor.
Lees verder

Vorig jaar dreigde Facebook zijn apps betalend te maken: gaat dat nog gebeuren?
Moet je straks geld betalen om Facebook te gebruiken? Dat dreigende scenario leek vorig jaar ineens reëel, toen de app gebruikers vroeg om zogenoemde trackers toe te staan 'om ons gratis te houden'.
Lees verder

Vorig jaar dreigde Facebook zijn apps betaald te maken: gaat dat nog gebeuren?
Moet je straks geld betalen om Facebook te gebruiken? Dat dreigende scenario leek vorig jaar ineens reëel, toen de app gebruikers vroeg om zogenoemde trackers toe te staan 'om ons gratis te houden'.
Lees verder

LIVE F1. Coureurs worden in luxewagens voorgesteld, Leclerc start straks op pole op "vrij tricky baantje"
In de vijfde WK-manche van het Formule 1-seizoen begeven de piloten zich op onbekend terrein. In Miami wordt spektakel verwacht, zowel op als naast de baan. Charles Leclerc start om 21u30 op de pole, met Ferrari-collega Carlos Sainz achter zich. Daarachter: wereldkampioen Max Verstappen. Een derde voor Charles? Een derde voor Max? Of een eerste zege voor iemand anders? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog!
Lees verder

Dik twee maanden zat haar zoon vast in Oekraïne. Nu heeft Antwerpse moeder hem eindelijk kunnen terughalen: "Het was heftig. Dit doe ik nooit meer"
Precies op moederdag en na dik 10.000 kilometer rijden in twee maanden naar en door oorlogsgebied, kon de Antwerpse Renate Degryse (46) gisteren haar zoon Wessel De Winter (24) weer in de armen sluiten aan de Russisch-Estse grens. "Het is heftig geweest. Honderden tanks zag ik - ook platgebrande tanks, of opgeblazen - en duizenden soldaten. De paranoïde militairen."
Lees verder