Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 mei 2022

Wetsontwerp laat fiscus straks in al uw telefoniegegevens neuzen

HLN
Wetsontwerp laat fiscus straks in al uw telefoniegegevens neuzen
De fiscus kan straks je telefoniegegevens opvragen zonder tussenkomst van een onderzoeksrechter. Dat is een kwalijk gevolg van het wetsontwerp dat de federale regering voorbereidt om de strijd tegen terreur op te voeren, schrijft Het Nieuwsblad maandag.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Thuisverplegers intimideren patiënten: "Wie niet tekent, krijgt geen zorg meer"
"Laat je voortaan door ons verzorgen, anders krijg je binnenkort geen thuisverpleging meer." Talloze patiënten kregen het afgelopen jaar een contract onder de neus geduwd door een thuisverpleger. Met een duidelijke boodschap: wie niet tekent, krijgt geen zorg meer. De onderzoekscel van 'VTM Nieuws' en 'Het Laatste Nieuws' kwam flagrante intimidatie door thuisverpleegbedrijven op het spoor. Het gevolg van een totale oorlog in een sector waarbij patiënten voor grof geld worden doorverkocht zonder enige inspraak.
Lees verder

IN BEELD. 'Thuis'-fans vieren huwelijk Bob en Tamara in Hasselt: "Zonder hen bestaat 'Thuis' niet"
Tine Priem verwelkomde gisteren zo'n 1.700 soapfans in de Abdij van Herkenrode in Hasselt voor de huwelijksceremonie van haar personage Tamara met Bob (Christophe Haddad). De bruiloft was vorige week al op tv te zien, maar werd live nog eens overgedaan.
Lees verder

Zaak-Schild & Vrienden vandaag voor raadkamer: Dries Van Langenhove en co dit najaar voor de rechter?
De raadkamer in Gent buigt zich vandaag opnieuw over de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij het Oost-Vlaamse parket de verwijzing vraagt van oprichter Dries Van Langenhove en elf andere personen die banden hadden met de groepering. Als er geen vertragingsmanoeuvres meer opgeworpen worden, wordt de zaak deze namiddag gepleit voor de raadkamer.
Lees verder

Laatste voorronde proces moord Peter R. de Vries: "alle schijn" van verband met grote liquidatiezaak
De rechtbank in Amsterdam houdt maandag een laatste inleidende zitting in de strafzaak tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Op 7 en 15 juni volgt het inhoudelijke proces, waarin het Openbaar Ministerie de strafeisen kenbaar zal maken.
Lees verder

Australische mama ziet hoe dief haar auto steelt en wegrijdt met haar baby
In Adelaide, in het zuiden van Australië, heeft een man maandagochtend (plaatselijke tijd) een auto gestolen met op de achterbank een vier maanden oude baby. Dat melden Australische media. Het kindje werd teruggevonden, de dader is nog op de vlucht.
Lees verder

Ook in Nederland ontspoort het helemaal na promotiematch: agenten gewond na 'fors geweld', meerdere aanhoudingen
Niet alleen in Saint-Etienne, maar ook bij ADO Den Haag zijn rellen uitgebroken na een promotiematch. Supporters bekogelden de politie met bakstenen en andere voorwerpen, staken vuurwerk af en rukten borden uit de grond. De politie spreekt van 'fors geweld' waarbij agenten gewond zijn geraakt. Meerdere relschoppers zijn aangehouden.
Lees verder

Ook in Liverpool was het feest: "Zelfs als niemand op deze wereld begrijpt waarom"
Feest in Madrid, maar ook in Liverpool. De verliezende Champions League-finalist won met de League Cup en de FA Cup dit seizoen ook twee prijzen en dat werd gevierd met een busrit doorheen de Engelse stad.
Lees verder

Zware brand bij afvalverwerkend bedrijf Transcoma: sorteermachines gaan in vlammen op
Bij afvalverwerker Transcoma in de Winterbeeklaan in Genk is in de nacht van zondag 29 op maandag 30 mei een grote brand uitgebroken. Dat meldt de brandweerzone Oost-Limburg op Facebook. Ze vragen omwonenden ook om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Onze chef voetbal over de keuze van Mazzu: "Hij is geen ezel. Hij zal zich geen twee keer aan dezelfde steen stoten"
Felice Mazzu (56) zet na een meer dan geslaagde tussenstop bij Union opnieuw de stap naar een Belgische topclub. En niet zomaar één, wel de recordkampioen: RSC Anderlecht. Onze chef voetbal heeft enkel begrip voor zijn keuze. "Felice Mazzu heeft gelijk. Als een welbepaalde trein passeert, moet je erop springen. Anders dreig je voor eeuwig achter te blijven met de vraag: 'Wat als…?'"
Lees verder

Roméo Elvis slaat nieuwe weg in: "Misschien had ik die mep in mijn gezicht wel dringend nodig"
De gotspe van weleer is naar het achterplan gedrukt op 'Tout peut arriver'. De isolatie van de lockdown heeft zonder twijfel gepeuzeld aan het ego van publiekslieveling Roméo Elvis. Maar wat natuurlijk net zo goed meespeelt, is een schandaal dat hem ei zo na de kop en carrière heeft gekost. "Ik bén een klootzak geweest."
Lees verder

Frisse en bewolkte start van de week
Het is vandaag fris en vaak bewolkt met soms wat zon. Het blijft vaak droog, hoewel er lokaal nog enkele geïsoleerde buitjes tot ontwikkeling kunnen komen. De maxima schommelen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden elders. In het binnenland staat een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Aan zee is de wind soms matig uit het noorden, zegt het KMI.
Lees verder

Celtics trekken in 'Game 7' Eastern Conference-titel naar zich toe en staan voor het eerst sinds 2010 in NBA-finale
Boston Celtics heeft na twaalf jaar weer de grote finale van de NBA bereikt. Boston won de Eastern Conference tegen Miami Heat na een nagelbijter in het beslissende zevende duel met 100-96.
Lees verder

Eigen woonst van Cedric en Anaïs uit 'Huis gemaakt' is onbewoonbaar verklaard
Het zijn spannende dagen voor Cedric en Anaïs uit 'Huis gemaakt'. De finaleweek van het VTM-programma gaat z'n laatste week in en op woensdag weten we welk koppel het ultieme cadeau krijgt: een gratis huis. Voor Cedric en Anaïs, team Antwerpen, is winnen belangrijker dan ooit. Hun eigen woonst is namelijk onbewoonbaar verklaard.
Lees verder

Politiewoordvoerder Peter De Waele overleden
Peter De Waele, woordvoerder van Europol, is zondag in intieme kring overleden. Dat is bevestigd aan onze redactie. De Waele was al een tijdje ziek. Hij werd 59. De Waele was tussen 2013 en 2018 woordvoerder van de federale politie, maar werd vooral bekend als hoofd van de cel pedofilie van de Brusselse federale gerechtelijke politie.
Lees verder

Politiewoordvoerder Peter De Waele (59) overleden
Peter De Waele, woordvoerder van Europol, is zondag in intieme kring overleden. Dat is bevestigd aan onze redactie. De Waele was al een tijdje ziek. Hij werd 59. De Waele was tussen 2013 en 2018 woordvoerder van de federale politie, maar werd vooral bekend als hoofd van de cel pedofilie van de Brusselse federale gerechtelijke politie.
Lees verder

Vrachtwagen met 12 ton worsten kantelt op E40: urenlang hinder op snelweg richting binnenland
Op de E40 in Veurne is maandagmorgen een vrachtwagen, geladen met 12 ton worsten, gekanteld. Het ongeval zorgt voor de nodige hinder in de richting van het binnenland.
Lees verder

Topoverleg in Parijs om "lessen te leren" na chaos bij finale Champions League
Op het Franse ministerie van Sport vindt vanochtend topoverleg plaats tussen de partijen die betrokken waren bij de organisatie van de finale van de Champions League in Parijs. Minister Amélie Oudéa-Castéra ontvangt vertegenwoordigers van de Europese voetbalbond UEFA, de Franse voetbalbond FFF, het Stade de France, de politie van Parijs en de stad Saint-Denis. "Om de incidenten bij de Champions League-finale te analyseren en om lessen te leren voor onze grote sportevenementen in de toekomst", zegt Oudéa-Castéra over het doel van de bijeenkomst.
Lees verder

Ministers Vandenbroucke (Vooruit) en Crevits (CD&V) veroordelen wanpraktijken in de thuisverpleging: "We roepen patiënten op om klacht in te dienen"
"Deze praktijken zijn ontoelaatbaar", reageert federaal minister voor Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) op het onderzoek naar thuisverpleging van 'VTM Nieuws' en 'Het Laatste Nieuws'. "We roepen patiënten op om een klacht in te dienen bij de federale ombudsdienst 'Rechten van de patiënt' indien er ongeoorloofde praktijken plaatsvinden." Ook Vlaams minister voor Welzijn Hilde Crevits (CD&V) veroordeelt de wanpraktijken. "Vlaamse Zorginspectie zal grondig onderzoek doen naar de dienst."
Lees verder

Megadeal in het land van studentenkoten: Belgische Xior betaalt bijna miljard euro voor koten in Denemarken, Duitsland en Polen
Xior breidt zijn portefeuille aan studentenkoten in één klap met een derde uit. Het Belgische beursgenoteerde vastgoedbedrijf, gespecialiseerd in studentenaccommodaties, telt 939 miljoen euro neer voor meer dan 5.300 koten.
Lees verder