Doorgaan naar hoofdcontent

"Weet je hoeveel druk er nodig is om een pols te breken?”: zo hard verschillen de verhalen van Depp en Heard

HLN
"Weet je hoeveel druk er nodig is om een pols te breken?": zo hard verschillen de verhalen van Depp en Heard
Dat Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) het niet eens zijn over wat er zich tijdens hun relatie heeft afgespeeld, vormt de kern van de smaadrechtszaak die op dit moment loopt. Maar over welke incidenten gaat het precies? En hoe hard verschillen hun getuigenissen van elkaar? We leggen vier belangrijke voorvallen naast elkaar. "Zijn security en zijn assistenten zaten allemaal mee op het vliegtuig. Ik kan je niet vertellen hoe vernederend dat was."
Lees verder

GETEST. De Skoda Enyaq Coupé iV: "Waarom zou je 5.000 euro meer betalen voor wat meer uitstraling alleen?"
Onze auto-expert Joost Bolle ging rijden met de nieuwe elektrische coupé van Skoda. Wat je daarvan moet onthouden? Dat het Tsjechische merk niet langer synoniem is met "meer auto voor je geld dan elders". En dat de crisis rond levertijden nog lang niet voorbij is.
Lees verder

Al vijf generaties en 130 jaar 'Omer': het opmerkelijke levensverhaal van familiebrouwerij Omer Vander Ghinste
Opboksen tegen de groten. Dat doet de West-Vlaamse familiebrouwerij Omer Vander Ghinste nu al 130 jaar. En - zeker de laatste jaren - met succes. Met dank aan succesproduct 'OMER.'. Dat binnenkort ook in de buurlanden vlotter over de toog moet gaan.
Lees verder

"Moesten we wachten tot een minderjarige verkracht zou worden?": Jonge 'pedojagers' riskeren achttien maanden cel
Twee jongemannen uit het Waasland riskeren achttien maanden cel omdat ze in de zomer van vorig jaar een 65-jarige man in elkaar sloegen in Sint-Niklaas.
Lees verder

Telefoon nekt Quincy Promes en linkt de international van Oranje aan grootschalig drugsnetwerk en het neersteken van zijn neef
Opvallende naam in Operatie Sky: Quincy Promes (30), vorige zomer nog op het EK met Oranje en goed voor 50 caps, ex-Ajax en momenteel op de loonlijst van Spartak Moskou. Zijn pgp (pretty good privacy)-telefoon was aangesloten op het vorig jaar door de politie ontsleutelde Sky-ECC-netwerk, waaruit blijkt dat de voetballer de spil was in een omvangrijk drugsnetwerk dat cocaïne invoerde en synthetische drugs naar Australië exporteerde. Daarnaast is de voetballer een verdachte in nog een aantal zaken, zoals poging tot moord en huiselijk geweld.
Lees verder

Mogelijk uitstel van executie voor VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali
Iran gaat de executie van de Iraans-Zweedse spoedarts en VUB-gastprofessor Ahmedreza Djalali, die ter dood veroordeeld is, mogelijk uitstellen. Dat meldt het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Nederlander die nabij Breda Belgische fietsers aanreed, meldt zich alsnog
De bestuurder van een auto die zondag betrokken was bij een ongeval met wielrenners in het Nederlandse Bavel, nabij Breda, heeft zich gemeld bij de politie. Mogelijk heeft hij de fietsers opzettelijk aangereden. Hij was doorgereden na het voorval. Het gaat om een 20-jarige man uit Bavel.
Lees verder

SOAPCHECK. Veel babygeluk en een onherkenbare actrice
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

"Leeft ze nog? Zit ze ergens opgesloten?": ouders van vermiste Natacha (28) kritisch over falend onderzoek
Na 113 dagen wordt in Peru niet meer ernstig gezocht naar Natacha de Crombrugghe (28), tot woede van haar uitgeputte ouders Eric en Sabine. "Ligt ze in de Colca-kloof? Of is er iets gebeurd in Cabanaconde? Misschien leeft ze nog en wordt ze gevangen gehouden?", klinkt het. Zondag is er een Mars van de Hoop.
Lees verder

Vlaams gezin verloor zijn hart aan Canadese ranch: "Gewoon cowboy zijn, dat wil ik doen tot ik 40 ben"
Het leven van Christine Remen en Hendrik Tytgat, een architectenkoppel uit Roeselare, nam een drastische wending in januari 2015. Tijdens hun reis in Canada werden ze halsoverkop verliefd op een ranch in de Chilcotin, een bergachtige regio in de westelijke provincie British Columbia. Twee weken later keerden ze terug naar België met de eigendomspapieren op zak. Wij bezochten hen in 2017 op de plek waaraan ze hun hart verloren.
Lees verder

Na drie jaar geeft Belgische overheid opnieuw staatsbons uit
De Belgische overheid zal voor het eerst in ruim drie jaar opnieuw een staatsbon uitgeven. Dat heeft het Federaal Agentschap van de Schuld maandag aangekondigd.
Lees verder

Opnieuw waait er Saharazand richting Europa
West-Europa krijgt komend weekend mogelijk weer een lading stof uit de Sahara over zich heen.
Lees verder

"Vrouwen kunnen zichzelf ook aftrekken." Praktische tips van 2 seksuologen om te leren masturberen
"Veel mensen denken dat soloseks gelijk staat aan dj'en over de clitoris. Maar je kan nog véél meer doen." Mei is masturbatiemaand, maar voor heel wat vrouwen voelt zelfbevrediging nog als een taboe. Seksuologen Chloé De Bie en Michelle Hufkens leggen uit hoe beginners kunnen starten én geven praktische tips voor een nog explosiever orgasme, van de nodige speeltjes voor je 'schatkistje' tot trucjes met je bekkenbodem. "Dit type orgasme voel je tot in elke centimeter van je lichaam."
Lees verder

ECDC waarschuwt voor nieuwe subtypes van omikron die voor "significant" meer coronabesmettingen kunnen zorgen
Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de BA.4- en BA.5-subtypes van de omikronvariant van het coronavirus benoemd tot 'variants of concern'. Ze zouden volgens de gezondheidswaakhond kunnen zorgen voor "significant" meer besmettingen, maar virologen voorspellen niet meteen een nieuwe golf.
Lees verder

Profbokser deelt indrukwekkende video van dochtertje: Talaya (7) verliest schoen bij start 200 meter spurt, maar geeft niet op
Haar papa is een profbokser die na 38 kampen nog altijd ongeslagen is, maar de zevenjarige Talaya Crawford is duidelijk zelf ook een talentje. Het meisje verloor vorige zaterdag al bij de start van een loopwedstrijd haar schoen, maar van opgeven wilde ze totaal niet weten. Terecht, zo bleek. De trotse vader, Terence 'Bud' Crawford, postte op Instagram een video van de indrukwekkende prestatie van zijn dochtertje.
Lees verder

"Hier komt veel bij kijken": Fred volgt in 'Blind gesprongen' voor het eerst match van Rode Duivels mee
In 'Blind gesprongen' mag Fred aan de slag als IT-medewerker bij de Rode Duivels. Voor het eerst mag hij mee achter de schermen tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. Een droom die uitkomt voor de voetbalfanaat.
Lees verder

Stoppen met roken heeft meeste kans op slagen met hulp van tabakoloog: "Persoonlijke aanpak geeft net dat extra duwtje in de rug"
Wie wil stoppen met roken vergroot de kans om daarin te slagen als hij de hulp inroept van een tabakoloog. Dat is de boodschap van de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding (VRGT) en haar Franstalige zusterorganisatie FARES naar aanleiding van de Week zonder Tabak, die deze week plaatsvindt.
Lees verder

Openbaar Ministerie bevestigt: "Onderzoek naar Johan Derksen loopt nog"
Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek van het Openbaar Ministerie is afgerond naar de beweringen die Johan Derksen vorige maand deed in het tv-programma 'Vandaag Inside'. Volgens het OM gaat het om 'een kortlopend onderzoek naar de feiten en omstandigheden' maar 'lopende het onderzoek doen wij geen mededelingen'.
Lees verder

Bloedstollende beelden tonen hoe man peuter (3) redt die uit raam van appartementscomplex bengelt
In Kazachstan wordt een man geprezen nadat hij zijn eigen leven heeft geriskeerd om een driejarige peuter te redden die uit een raam van een appartementsgebouw hing te bengelen. Het incident deed zich afgelopen woensdag voor in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan. Terwijl de moeder van het meisje naar de supermarkt was, had het kind kussens en speeltuigen gebruikt om uit het raam te klimmen. De held, Shontakbaev Sabit (36), was op weg naar zijn werk toen hij tot zijn grote verbazing vaststelde wat er aan de hand was.
Lees verder

Weinig hoop op doorbraak over zesde sanctiepakket tijdens EU-ministerraad: "EU wordt gegijzeld door Hongarije"
Het ziet er niet naar uit dat de Europese ministers van Buitenlandse Zaken maandag een doorbraak zullen bereiken over het zesde sanctiepakket tegen Rusland. Volgens de Litouwse minister Gabrielius Landsbergis wordt de EU "gegijzeld" door Hongarije.
Lees verder