Doorgaan naar hoofdcontent

Waar eet...minister Zuhal Demir? “Als je deze huisgemaakte limoncello hebt geproefd, kan je waardig sterven”

HLN
Waar eet...minister Zuhal Demir? "Als je deze huisgemaakte limoncello hebt geproefd, kan je waardig sterven"
"Wanneer ik op restaurant ga, bestel ik meestal een hoofdgerecht én een voorgerecht om te delen", zegt Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA). "Een dessert bestel ik zelden, al ben ik wel mega ontgoocheld als er geen koekje bij de koffie zit. Dat is voor mij zoals frieten zonder mayonaise!" De politica schuift het liefst aan één van deze zeven tafels aan in Genk, Hasselt, Blankenberge, Antwerpen, Oudsbergen, Cadzand en Toscane.
Lees verder

De Vriendt kijkt richting premier voor een "groot akkoord"
Is de federale regering nog tot akkoorden in staat? De vraag werd de voorbije weken al vaker gesteld. Dat was de voorbije week opnieuw het geval, ditmaal over de arbeidsdeal. Daarbij werd ook verwezen naar de persconferentie die de PS maandag gaf in aanwezigheid van vicepremier Pierre-Yves Dermagne en waar ze voor meer dan 6 miljard maatregelen voor de koopkracht naar voren schoof.
Lees verder

"De affaire stoppen? Het lukt niet." Luc (65) en Chantal (55) willen hun echtgenoten trouw zijn, maar zijn te verliefd
Luc (65) en Chantal (55) zijn tot over hun oren verliefd. Eén probleem: allebei zijn ze gehuwd met iemand anders. Ze blijven (voorlopig?) bij hun vaste partners, maar dat valt hen bijzonder zwaar. "Een vrij goed huwelijk verbreken op mijn leeftijd? Dat doe je niet, hè. Maar bij Chantal vind ik een liefde die ik thuis niet ken." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft concreet advies voor verliefde minnaars. "Misschien kan je je relatievorm aanpassen?"
Lees verder

Jasper Pillen (Open Vld): Groen moet aanvaarden "dat we regeerakkoord uitvoeren" en budget voor Defensie verder optrekken
"Groen zal moeten aanvaarden dat we het regeerakkoord verder uitvoeren" en de investeringen in Defensie nog verder optrekken. Dat heeft Kamerlid Jasper Pillen (Open VLD) verklaard in De Zevende Dag op Eén. Het moet volgens Pillen de bedoeling zijn dat premier Alexander De Croo binnen enkele weken op de NAVO-top in Madrid kan aankondigen dat onze investeringen in Defensie naar 2 procent van het bbp gaan.
Lees verder

Opnieuw straffe dashcambeelden uit Lochristi met links en rechts voorbijstekende wagens
Eén dag nadat er straffe dashcambeelden van een levensgevaarlijk inhaalmanoeuvre van een bus op Denen opdoken in Lochristi, zijn er opnieuw opmerkelijke beelden. Ditmaal op de N70 richting Oostakker.
Lees verder

REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen aan de Kaaien: "Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp"
Zo'n 6.500 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega's van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: "Avontuurlijke techniekers en mekaniekers zijn meer dan ooit nodig."
Lees verder

Groot zinkgat in Schaarbeek: Gustave Latinislaan afgesloten
Vrijdagavond is een groot zinkgat ontstaan in de Gustave Latinislaan in Schaarbeek. De straat is er afgesloten en bussen moeten een omleiding volgen.
Lees verder

LIVE GIRO. Grote kopgroep met Dries De Bondt en Mathieu van der Poel, INEOS Grenadiers bepaalt tempo in peloton
Opnieuw een belangrijke dag voor de klassementsmannen. De vijftiende etappe van de Giro voert het peloton van Rivarolo Canavese naar Cogne. Op het menu: twee beklimmingen van eerste categorie en een slothelling van tweede categorie. Wie triomfeert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Maar liefst vier Unionspelers en slechts twee Clubspelers bij elf genomineerden Profvoetballer van het Jaar
De Pro League heeft de elf genomineerden voor de trofee van Profvoetballer van het Jaar bekendgemaakt. Nog vier Unionspelers maken kans op de bekroning. Landskampioen Club Brugge levert twee genomineerden.
Lees verder

Héritier, Nidal en Thomas verkozen tot nieuwe Ketnet-wrappers
Ketnet heeft er drie nieuwe wrappers bij. Na een lange zoektocht, waarbij maar liefst 4.087 jongeren zich kandidaat stelden, werden uiteindelijk Héritier Tipo (22), Nidal van Rijn (19) en Thomas De Smet (22) verkozen tot nieuwe Ketnet-wrappers.
Lees verder

LIVE (15u). Verzilvert Charles Leclerc zijn pole in Barcelona?
WK-leider Charles Leclerc snelde gisteren naar de pole in Barcelona. Meteen een serieuze optie op de overwinning, want maar liefst 23 van de 31 races op Circuit de Barcelona-Catalunya werden gewonnen door de polepakker. Verstevigt Leclerc zijn leiderspositie in de WK-stand of kan Max Verstappen wat aan zijn achterstand knabbelen? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE. Verzilvert Charles Leclerc zijn pole in Barcelona?
WK-leider Charles Leclerc snelde gisteren naar de pole in Barcelona. Meteen een serieuze optie op de overwinning, want maar liefst 23 van de 31 races op Circuit de Barcelona-Catalunya werden gewonnen door de polepakker. Verstevigt Leclerc zijn leiderspositie in de WK-stand of kan Max Verstappen wat aan zijn achterstand knabbelen? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Zowat 150 mensen nemen deel aan mars voor vermiste Natacha: "We willen ouders moreel en financieel steunen"
In Watermaal-Bosvoorde hebben zowat 150 mensen zondagmiddag een mars gehouden voor Natacha de Crombrugghe, de 28-jarige vrouw uit Linkebeek die ondertussen al vier maanden vermist is in Peru. "Dat we hier vandaag met zoveel volk zouden zijn, had ik nooit verwacht", zegt organisator Pierre Visart.
Lees verder

IN BEELD. 5.000 MINI's maken circuit van Zolder onveilig tijdens grootste bijeenkomst van Europa
MINI-eigenaars en -liefhebbers moesten vandaag in Zolder zijn voor hét evenement van Europa. Bijna 5.000 MINI's reden in alle maten, kleuren en leeftijden reden in colonne op het circuit voor de jaarlijkse MINI Fan & Track Day die na twee jaar corona terug van weggeweest is. "Fiere gezichten, pronkende eigenaars uit alle hoeken van de Benelux en de meest uiteenlopende MINI's: dit is genieten", klinkt het.
Lees verder

Football Talk. PSG zet sportief directeur Leonardo op straat - Heeft Mertens laatste match voor Napoli gespeeld?
Napoli heeft zijn seizoen in de Serie A met een overwinning afgesloten. Op de 38ste en laatste speeldag kende het zondagmiddag weinig moeite op bezoek bij Spezia (0-3). Halfweg hadden de Napolitanen hun schaapjes al op het droge met goals van Matteo Politano (4.), Piotr Zielinski (25.) en Diego Demme (36.). Dries Mertens mocht middenin de tweede helft van de bank komen, maar kon niets meer aan de score helpen veranderen. Mertens en co sluiten het seizoen in de Italiaanse hoogste voetbalafdeling af op de derde plaats met 79 punten.
Lees verder

Ook Oostenrijk onderzoekt mogelijke besmetting met apenpokkenvirus
In Oostenrijk wordt voor het eerst een mogelijk geval van het apenpokkenvirus onderzocht, meldt een woordvoerder van de lokale gezondheidsautoriteiten aan de Oostenrijkse omroep ORF. Het zou gaan om een 35-jarige man uit de hoofdstad Wenen die afgelopen nacht in een ziekenhuis is opgenomen.
Lees verder

Emotionele Onur Kaya speelde laatste profmatch: "Wát een afscheid"
Het zit erop voor Onur Kaya. De 36-jarige spelverdeler speelde zaterdagavond tegen Racing Genk de laatste wedstrijd uit zijn profcarrière. Het werd een emotionele avond. "Dit zal ik niet snel vergeten."
Lees verder

Co-ords of complete outfit-setjes zijn populair. NINA-styliste tipt de 11 mooiste van het moment
Twinning is winning, luidt het. En dat geldt ook voor jouw outfit. Een matching set is enorm trendy en bespaart jou dit seizoen veel combinatiestress. Onze modekenner Hilde Geudens haalde haar trukkendoos vol stijladvies opnieuw boven en tipt de mooiste combinaties voor de lente en de zomer.
Lees verder

"De bekendste oorzaak van kalknagels is een schimmelinfectie": Dermatoloog legt uit wat je er zelf aan kan doen
Heb je al eens gekleurde vlekken op je vinger- of teennagels opgemerkt? Ze camoufleren met nagellak zal je misschien beter doen voelen, maar je denkt beter na over een duurzame oplossing. Het is daarbij belangrijk om je kalknagel goed te bestuderen en de oorzaak ervan te achterhalen – want die vlekken ontstaan niét door je te wassen met verkalkt water. "Het is een infectie, die oppervlakkig of diep zijn", weet dermatoloog Reinhart Speeckaert over dit vervelende kwaaltje. Hij legt uit hoe je ervan verlost raakt.
Lees verder

LIVE GIRO. Koen Bouwman virtueel leider in bergklassement, Ineos bepaalt tempo in peloton
Opnieuw een belangrijke dag voor de klassementsmannen. De vijftiende etappe van de Giro voert het peloton van Rivarolo Canavese naar Cogne. Op het menu: twee beklimmingen van eerste categorie en een slothelling van tweede categorie. Wie triomfeert? Volg het hier LIVE!
Lees verder