Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

Voormalige vriendin Amber Heard getuigt over geweld: “Ik heb hem haar nooit pijn zien doen”

HLN
Voormalige vriendin Amber Heard getuigt over geweld: "Ik heb hem haar nooit pijn zien doen"
Nu Amber Heard (36) het woord gevoerd heeft op het proces dat Johnny Depp (58) tegen haar aanspande, is het tijd om andere getuigen aan het woord te laten. Zal vandaag alvast zeker te horen zijn: Rocky Pennington, een voormalige vriendin van de actrice.
Lees verder

Tekening van Michelangelo verkocht voor 23 miljoen euro
Een tekening van Michelangelo is woensdag voor 23 miljoen euro, inclusief koperskosten, verkocht bij veilinghuis Christie's in Parijs. Het gaat om een nieuw record voor een tekening van de Italiaanse schilder en beeldhouwer.
Lees verder

Russische soldaat die als eerste terechtstaat voor oorlogsmisdaden pleit schuldig
Een jonge Russische soldaat die in Oekraïne terechtstaat voor oorlogsmisdaden, heeft op zijn proces schuldig gepleit. Het gaat om het eerste proces rond oorlogsmisdaden sinds de start van de Russische invasie in Oekraïne.
Lees verder

Russische soldaat die als eerste terecht staat voor oorlogsmisdaden pleit schuldig
Een jonge Russische soldaat die in Oekraïne terecht staat voor oorlogsmisdaden, heeft op zijn proces schuldig gepleit. Hij erkent de feiten waarvan hij wordt beschuldigd. Het gaat om het eerste proces rond oorlogsmisdaden sinds de Russische invasie in Oekraïne.
Lees verder

Vakbonden VRT kondigen staking op dinsdag 31 mei aan tegen transformatieplan
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de VRT kondigt een staking aan op dinsdag 31 mei. De vakbonden wil op die dag een stakingspost oprichten en verwachten acties tussen 10 en 13 uur, zo meldt ACOD VRT.
Lees verder

De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: "Hier beleef je rond het vuur écht het outdoor-gevoel in de zomer"
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. "In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met barbecue, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk." Waar snuift hij dat outdoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.
Lees verder

De 7 favoriete eetadressen van barbecuechef Peter De Clercq: "Rond het vuur genieten van de gerechten, hier beleef je écht het outdoor-gevoel"
Voormalig wereldkampioen in barbecue Peter De Clercq heeft - niet zo onverwacht - een voorkeur voor licht rokerige toetsen in zijn gerechten. "In dit restaurant gaan ze op een rebelse manier om met fine dining, zo at ik er bijvoorbeeld een langoustine op de grill. Heerlijk." Waar snuift hij dat oudoor-gevoel het liefst op als hij niet bezig is met restaurant Elckerlijc of zijn winkel Soto? Hij deelt zijn favoriete eetadressen in Marke, Koksijde en (Knokke)-Heist.
Lees verder

Zwerven tussen verleden, toekomst en heden: dit zijn onze favoriete series over tijdreizen
Het verleden herschrijven, het heden beïnvloeden of de toekomst verkennen: series en films over tijdreizen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Naar aanleiding van Streamz' nieuwe release 'The Time Traveler's Wife' bundelen we deze week in onze Kijkgids vijf series die de gimmick eer aandoen. Van antiheld Loki (Disney+) tot een griezelig grottenstelsel in 'Dark' (Netflix): dit zijn onze favoriete 'tijdloze' series om te streamen.
Lees verder

Wereldbank maakt 12 miljard dollar vrij om voedselcrisis aan te pakken
De Wereldbank zal de komende vijftien maanden 12 miljard dollar besteden aan nieuwe projecten om de wereldwijde voedselcrisis, die werd verergerd door de oorlog in Oekraïne, te bestrijden. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.
Lees verder

Emiraten op hun beurt door zandstorm getroffen
De hoogste toren ter wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai, was woensdag bijna helemaal niet meer zichtbaar vanwege een dik stofgordijn na de aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) van zandstormen die al dagen lang huishouden in het Midden-Oosten.
Lees verder

Emiraten op hun beurt getroffen door zandstorm
De hoogste toren ter wereld, de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai, was woensdag bijna helemaal niet meer zichtbaar vanwege een dik stofgordijn na de aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) van zandstormen die al dagen lang huishouden in het Midden-Oosten.
Lees verder

Italiaanse koffiebar krijgt boete van 1.000 euro nadat klant klaagt over prijs van kopje espresso
Een koffiebar in het centrum van de Italiaanse stad Firenze heeft een boete gekregen van 1.000 euro, nadat een klant een klacht had ingediend over de prijs van een kopje espresso. Dat meldt de uitbater van de zaak op Facebook, schrijft 'The Guardian'.
Lees verder

Club Brugge geniet op Ibiza van boottocht en waterplezier, niet voor het eerst met groeten van Bart Verhaeghe
Work hard, play hard - met de titel op zak vertoeft Club Brugge deze week op Ibiza. Op het programma vandaag: een boottochtje. Een geschenk van voorzitter Bart Verhaeghe, en dat niet voor het eerst.
Lees verder

Tweeledige mastodont verdwaalt in kleinste straatjes van Vilvoorde: "Chauffeurs vinden de weg niet meer met al die omleidingen"
In de kleine straatjes in het centrum van Vilvoorde kon je tijdens de Vilvoordse woensdagmarkt een mastodont aanschouwen. Een tweeledige bus van De Lijn reed zichzelf vast en deed de vlag en enkele gevelstenen van Kapper Sven sneuvelen. "Hij raakte uiteindelijk door de bocht, maar niet zonder brokken."
Lees verder

Zeldzaam apenpokkenvirus duikt ook op in Spanje en Portugal
Na in het Verenigd Koninkrijk is het apenpokkenvirus nu ook in Spanje en Portugal opgedoken. Dat bevestigen de gezondheidsdiensten van beide landen. Portugal registreerde twintig mogelijke besmettingen nabij de hoofdstad Lissabon, waarvan vijf gevallen al zeker bevestigd zijn. In buurland Spanje gaat het om acht verdachte gevallen die momenteel worden onderzocht.
Lees verder

Mertens naar kwartfinales in Straatsburg - Bonaventure op één kwalificatieronde van Roland Garros
Elise Mertens (WTA 33) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Franse Straatsburg (gravel/251.750 dollar). De Belgische nummer één, het vierde reekshoofd, haalde het na twee uur en 22 minuten tennis in twee sets (7-5 en 7-5) van de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 116).
Lees verder

Amerikaanse voetbalbond gaat vrouwen evenveel betalen als mannen
Het had veel voeten in de aarde maar het doel van Megan Rapinoe en co is bereikt: de Amerikaanse voetbalbond zal z'n vrouwelijke speelsters evenveel betalen als z'n mannelijke. Dat werd opgenomen in de nieuwe cao die tot 2028 loopt.
Lees verder

LIVE GIRO. Dries De Bondt waagt zijn kans in elfde etappe Giro, sprintersploegen zetten achtervolging in
Na de zege van Girmay in de tiende etappe is het opnieuw tijd om te sprinten. De renners moeten vandaag 203 vlakke kilometers overbruggen tussen Santarcangelo di Romagna en Reggio Emilia. De wind kan mogelijk een rol gaan spelen, maar alles wijst erop dat we straks een massasprint krijgen. Wie spurt naar de zege in de elfde etappe van de Giro? Volg het live op deze pagina.
Lees verder

Woningprijzen in Nederland op minder dan tien jaar bijna verdubbeld
Het gaat hard op de Nederlandse woningmarkt. In 2013 was er nog een huizencrisis, de prijzen stonden toen op een dieptepunt. Maar sindsdien steeg de prijs van een gemiddelde woning bij onze noorderburen met ruim 90 procent, zo berekende het Nederlandse persagentschap ANP op basis van gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees verder

Met dit leger wil Kim Jong-un het coronavirus in Noord-Korea bestrijden
De coronasituatie in Noord-Korea evolueert van kwaad naar erger. 1,7 miljoen Noord-Koreanen hebben sinds eind april last van 'koorts'. De afgelopen week werden er in Noord-Korea 232.880 nieuwe besmettingen vastgesteld. Zo'n 691.170 Noord-Koreanen zitten momenteel in quarantaine. Daarom zet Kim Jong-un dit leger van militaire artsen in. Zij moeten het coronavirus bestrijden in de hoofdstad Pyongyang.
Lees verder