Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

‘Voorbruinen’ onder de zonnebank of toch maar die zelfbruiner? Dermatoloog geeft advies voor een zongebruind kleu...

HLN
'Voorbruinen' onder de zonnebank of toch maar die zelfbruiner? Dermatoloog geeft advies voor een zongebruind kleurtje
Door de hoge temperaturen is de kans groot dat je deze week al wat zal bruinen, maar sommige mensen doen liever al op voorhand een kleurtje op onder de zonnebank. Is dat eigenlijk een goed idee, of net schadelijk voor je gezondheid? En hoe zit het met zelfbruiners? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
Lees verder

Is 'voorbruinen' onder de zonnebank een goed idee? Dermatoloog geeft advies
Door de hoge temperaturen is de kans groot dat je deze week al wat zal bruinen, maar sommige mensen doen liever al op voorhand een kleurtje op onder de zonnebank. Is dat eigenlijk een goed idee, of net schadelijk voor je gezondheid? En hoe zit het met zelfbruiners? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
Lees verder

Senioren hebben goesting, maar seks is grootste taboe in het rusthuis. "Men treedt er zelfs fel tegen op"
"Er staat een nieuwe, mondigere generatie ouderen voor de deur van rusthuizen. Zij zullen het niet pikken dat ze niet naar Pornhub kunnen surfen." Seksueel actieve seniors blijven in het rusthuis op hun honger zitten. Meer zelfs: in woonzorgcentra is seks een gigantisch taboe en worden die noden soms met mensonwaardige praktijken onderdrukt, vertelt expert en hulpverlener Steven De Weirdt. "Ze zien de verlangens van die senioren als een probleem. Er is een dringende shift nodig."
Lees verder

Inflatie in eurozone klimt tot 7,4 procent door hoge energieprijzen
De inflatie in de eurozone is in april uitgekomen op 7,4 procent op jaarbasis. Daarmee gingen de consumptieprijzen tegen hetzelfde recordtempo omhoog als in maart. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat bekendgemaakt.
Lees verder

Wouter Torfs wordt nieuwe voorzitter van 'Centra Algemeen Welzijnswerk'
De bekende ondernemer Wouter Torfs, van de gelijknamige schoenwinkelketen, wordt de nieuwe voorzitter van CAW Groep, dat de Centra Algemeen Welzijnswerk groepeert. Dat is woensdag bekendgemaakt op een persconferentie. Een enthousiaste Torfs werd aangetrokken door "het zinvolle engagement".
Lees verder

Cat Burns en Dylan verzorgen voorprogramma Ed Sheeran in Koning Boudewijnstadion
Naast special guest Maisie Peters heeft Ed Sheeran nu ook zijn voorprogramma bekendgemaakt. Op vrijdag 22 juli is dat Cat Burns, op zaterdag 23 juli is het Dylan. Het concert in het Koning Boudewijnstadion op vrijdag is uitverkocht, voor de show van zaterdag zijn er nog tickets beschikbaar.
Lees verder

DE ZOMER VAN DE VRIJE TRANSFER. Op naar een 'gratis' trouwfeest in het wit of blijft Mbappé bij PSG?
Binnen zijn kamp houden ze hun uiteindelijke beslissing nog even geheim. Terwijl Kylian Mbappé (23) zijn hand op het hart legt, onder het clublogo van PSG, wijst alles in de richting van Real Madrid. Situatieschets van de meest besproken transfer (?) van de zomer. Op naar een groots 'gratis' trouwfeest in het wit?
Lees verder

DE ZOMER VAN DE VRIJE TRANSFER. Hoeveel miljoenen kan Mbappé verdienen bij Real Madrid, of wordt hij verleid door ultiem voorstel van PSG?
Binnen zijn kamp houden ze de uiteindelijke beslissing nog even geheim. Maar terwijl Kylian Mbappé (23) zijn hand op het hart legt, onder het clublogo van PSG, wijst alles in de richting van Real Madrid. Situatieschets van de meest besproken transfer van de zomer. Miljoenendans om een speler die 'gratis' op te halen is.
Lees verder

Energiespecialist vreest deze zomer voor dieselprijs van 3 euro per liter
Zowel de prijs van benzine als die van diesel bedraagt momenteel zo'n 2 euro per liter en zit daarmee op recordhoogte. Toch kan het volgens energiespecialist Damien Ernst, professor aan de universiteit van Luik, nog erger, zo zegt hij in 'La Dernière Heure'. Hij verwacht dat de prijs van diesel deze zomer kan stijgen tot 3 euro per liter.
Lees verder

Duitse regering wil bijzondere privileges voormalig bondskanselier Schröder opheffen door aanhoudende banden met Rusland
De Duitse regeringscoalitie wil de bijzondere rechten van oud-bondskanselier Gerhard Schröder drastisch inperken. De sociaal-democratische politicus verliest zijn kantoor en zijn personeel door banden met onder meer Gazprom. Daarnaast heeft hij de Russische invasie ook nog niet veroordeeld.
Lees verder

Kleine meisjes worden groot: metamorfose voor Millie Bobby Brown van 'Stranger Things'
Fans van 'Stranger Things' moesten twee keer kijken toen ze Millie Bobby Brown (18) afgelopen weekend op de rode loper in New York zagen. De actrice zag er onherkenbaar uit met haar blonde haren en lange witte jurk. Brown lijkt helemaal niet op haar personage in de serie 'Stranger Things'. De actrice werd in het sterrendom gekatapulteerd toen ze slechts 12 jaar oud was door haar rol als Eleven. Het eerste deel van 'Stranger Things 4' is vanaf 27 mei te zien op Netflix.
Lees verder

Hanne Mestdagh zet een punt achter interlandcarrière bij Belgian Cats: "Het is een eer geweest"
Hanne Mestdagh heeft aangekondigd te zullen stoppen als basketbalinternational. De 29-jarige West-Vlaamse deelde haar beslissing mee in een video op het Twitteraccount van de Belgian Cats.
Lees verder

Groen trekt kandidatuur Renaat Van Rompaey en Djalikhatou Barry in: "Geen ernstige kandidaat-voorzitters"
Het partijbestuur van Groen heeft maandag besloten om de kandidatuur voor het voorzitterschap van Renaat Van Rompaey en Djalikhatou Barry met onmiddellijke ingang in te trekken. Dat meldt de partij in een persbericht. "Van Rompaey gaf te kennen dat hij het voorzitterschap van de partij niet ernstig ambieerde en hield zich niet aan gemaakte afspraken", klinkt het.
Lees verder

Ex-adviseur van Trump over diplomatiek diner met Poetin: "Hij had een vreemde geur en at of dronk amper"
Fiona Hill, voormalig Rusland-adviseur onder de Amerikaanse ex-president Donald Trump, heeft in een radioprogramma van de BBC verteld over haar ervaring met de Russische president Vladimir Poetin. Hill zat enkele jaren geleden naast Poetin aan tafel tijdens een diplomatiek diner en herinnert zich hoe het Russische staatshoofd "een vreemde geur had en amper at of dronk". Daarnaast was het duidelijk dat Poetin een bril kon gebruiken, aangezien hij geheugenkaartjes met "gigantische woorden" erop bij zich had.
Lees verder

Van Dylan Teuns op zijn tractor tot wegwaaiende reclameborden: ook zij stonden na soms bizarre ongelukjes aan de kant
Had iemand het op voorhand gezegd, we hadden het weggelachen wegens te onrealistisch. En toch verlaat Biniam Girmay de Ronde van Italië nadat hij de kurk van de fles prosecco tegen zijn oog liet schieten bij de podiumceremonie na zijn overwinning. Een nieuw verhaal in het lijstje van klungelige blessures. Een korte bloemlezing.
Lees verder

ASSISEN. Advocaat Kris Vincke benadrukt in pleidooi dat Maïlys' mama zich niet schuldig mag voelen: "Niets is jouw schuld, Jasmijn. Die man is levenslang levensgevaarlijk"
De advocaat van de mama van Maïlys trok in zijn pleidooi voluit de emotionele kaart. Kris Vincke vertelde over zijn eerste ontmoeting met jasmijn Cappon (51), die haar dochter en beide ouders verloor door Alexander Dean (29). Zij had de raadsman gebeld voor een verkennend gesprek bij haar thuis in Moere.
Lees verder

"Een laffe daad": dolgedraaide fan geeft nietsvermoedende spits van tegenpartij kopstoot
Nottingham Forest won gisteravond van Sheffield United in de eerste promotiefinale van The Championship. De fans van liepen dol van vreugde het veld op om de overwinning te vieren met de spelers. Maar daar liep het uit de hand. Een supporter van The Tricky Trees liep recht naar Billy Sharp, de 36-jarige spits van Sheffield en gaf hem een kopstoot.
Lees verder

Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto
In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
Lees verder

Waarom in Duitsland wél een morele discussie wordt gevoerd over de wapenleveringen aan Oekraïne
Terwijl bondskanselier Olaf Scholz hardere taal spreekt aan het adres van Rusland en praat over wapenleveringen, groeit bij sommige Duitsers de zorg over het morele kompas van het land. Zwenkt Duitsland, na bijna tachtig jaar politiek pacifisme, te abrupt naar almaar verdergaande militaire steun aan een oorlog op het Europese continent?
Lees verder

Nu het brood duurder wordt: topbakker deelt 9 tips om thuis te bakken. "Blijf weg van de broodbakmachines"
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. "Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen."
Lees verder