Doorgaan naar hoofdcontent

VIDEO. Kinderziektes op gloednieuw CORE-festival: lang aanschuiven om betaalkaart te activeren

HLN
VIDEO. Kinderziektes op gloednieuw CORE-festival: lang aanschuiven om betaalkaart te activeren
Lange wachtrijen op het CORE-festival in Brussel. Daar moeten de festivalgangers meer dan een uur aanschuiven om hun betaalkaarten te activeren. Het evenement is een samenwerking tussen Rock Werchter en Tomorrowland en moet de festivalzomer officieel openen.
Lees verder

Slotpleidooien in rechtszaak Johnny Depp vs Amber Heard zijn afgerond: wat staat er ons nog te wachten?
Op donderdag werden de laatste getuigen opgeroepen in het proces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (36). Vrijdag was het dan weer tijd voor de slotpleidooien en kregen de advocaten nog een laatste kans om de jury te overtuigen. Het juridische team van Depp smeekte de juryleden om de acteur zijn leven terug te geven. "Zijn leven staat op het spel." En ook de advocaten van Amber Heard waren opnieuw bijzonder strijdvaardig. "Als hij haar één keer heeft misbruikt, dan wint ze."
Lees verder

Man leeft maandenlang op matras in Antwerpse kelder zonder water of sanitair
De politie heeft vorige week een man aangetroffen in een kelder in de Provinciestraat. Hij bleek er al enkele maanden te leven in mensonterende omstandigheden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Naar eigen zeggen betaalde de man huur, maar de huisbaas ontkent dat.
Lees verder

Eerste geval van apenpokken in Latijns-Amerika
De apenpokken zijn nu ook in Latijnse-Amerika opgedoken. Bij een man in Argentinië is het virus bevestigd, zo deelde het ministerie van Gezondheid van het Zuid-Amerikaanse land vrijdag mee.
Lees verder

Van Gaal gaat interlandperiode gebruiken om zijn '1-3-5-2' er verder in te slijpen (en dat is geen goed nieuws voor de startkansen van Noa Lang)
Hij zit er weer bij. Noa Lang, vleugelflitser van Club Brugge, behoort tot de 26 namen die Louis van Gaal selecteerde voor de komende Nations League-matchen. Zijn kansen op een WK-deelname met Oranje stijgen, maar een basisstek is zo goed als uitgesloten.
Lees verder

Autoriteiten Texas erkennen dat politie te lang wachtte om school binnen te gaan tijdens schietpartij
De politie heeft een "verkeerde beslissing" gemaakt door niet snel de school in Uvalde, Texas binnen te gaan, waar zich een schutter had verschanst die in een klas een bloedbad had aangericht. Dat zegt Steven McCraw, directeur van het departement van openbare veiligheid in Texas.
Lees verder

"Ik was 16 jaar toen je me ontmaagdde": vrouw confronteert pastoor voor volle kerk met seksueel misbruik
Een Amerikaanse pastoor heeft voor een volle kerk moeten toegeven dat hij als 38-jarige seksuele contacten had met een 16-jarig meisje. John B. Lowe (65) probeerde de zaak in eerste instantie nog te minimaliseren, maar daarna confronteerde Bobi Gephart (43) hem met het seksueel misbruik. "Ik was amper 16 jaar toen je me ontmaagdde", klonk het. De nachtmerrie zou daarna nog negen jaar blijven duren.
Lees verder

5,5 miljard aan beurswaarde gaat in rook op: wat is er aan de hand met Colruyt?
Colruyt zit in een storm. Niet alleen past de winkelketen voor het eerst in 50 jaar zijn 'rode prijzen' aan. Het bedrijf kampt ook nog steeds met de naweeën van de coronalockdowns, slinkende winstmarges en bikkelharde concurrentie. Resultaat? Op drie jaar tijd is liefst 5,5 miljard euro aan beurswaarde in rook opgegaan. Wat is er aan de hand? "De knipperlichten gaan af. En het zijn er veel."
Lees verder

Elise Mertens staat na vier jaar weer in achtste finales op Roland Garros: "Dit is een aangename verrassing"
Na vier jaar nog eens een achtste finale op Roland Garros voor Elise Mertens (WTA 32), die zich met 6-2, 6-3 voorbij Varvara Gracheva (WTA 71) werkte. Een kwartfinale ligt binnen haar bereik, maar dan moet ze zondag wel voorbij tienersensatie Coco Gauff (WTA 23).
Lees verder

Hoe het Vlaams Belang Vlaanderen wil veroveren bij de volgende verkiezingen
Het Vlaams Belang is sinds de verkiezingen van 2019 samen met N-VA de grootste partij in onze HLN/VTM-peilingen. Partijvoorzitter Tom Van Grieken klinkt combattief: "Het Vlaams Belang moet dé grootste partij worden in 2024, zodat ze niet om ons heen kunnen omdat wij dan het initiatiefrecht hebben". Maar hoe wil Van Grieken het VB die cruciale verkiezingen inloodsen? En met wie?
Lees verder

ANALYSE. Het strategische plan van Tom Van Grieken: hoe het Vlaams Belang Vlaanderen wil veroveren bij de volgende verkiezingen
Het Vlaams Belang is in onze peilingen de grootste partij van Vlaanderen geworden, maar wordt het dat ook na de verkiezingen? Partijvoorzitter Tom Van Grieken (35) probeert daar in de luwte alvast alles aan te doen. Zijn strategisch plan: bloemetjes werpen naar CD&V, een reeks studiedagen en een duidelijker inhoudelijk lijn. Maar lukt het hem dat ook? En met wie?
Lees verder

LIVE. "Rusland overweegt tweede aanval op Kiev" - Minstens tien doden bij raketaanval op militaire basis
Rusland overweegt een tweede aanval op de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat stelt de onafhankelijke nieuwssite Meduza op basis van twee bronnen dicht bij het Kremlin én de getuigenis van een lid uit de regering-Poetin. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Moeder Alec Baldwin op 92-jarige leeftijd overleden
Carol Baldwin, de moeder van Alec Baldwin, is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse acteur deelt het nieuws samen met zijn broers en zussen via zijn social media. "Tot ons grote verdriet moeten we mededelen dat onze moeder is overleden", aldus Baldwin.
Lees verder

LIVE. Courtois daags voor CL-finale: "Liverpool in het voordeel? Dat vind ik niet", Engelse fans zetten Parijs op stelten
Zaterdag is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Volg alle nieuwtjes, persconferenties en op de dag zelf uiteraard de match in onderstaande liveblog.
Lees verder

Belgische staat opnieuw veroordeeld in zaak-Trabelsi, mogelijke dwangsom opgetrokken naar 250.000 euro
De Belgische staat is tegen een nieuwe nederlaag aangelopen in de aanslepende zaak rond Nizar Trabelsi. De Tunesiër werd in 2004 veroordeeld voor een geplande aanslag op de legerbasis van Kleine Brogel. Het hof van beroep van Brussel oordeelt nu dat België aan de Verenigde Staten moet laten weten dat Trabelsi geen tweede keer kan veroordeeld worden voor dezelfde feiten. De mogelijke dwangsom die eraan vasthangt, werd opgetrokken van 50.000 naar 250.000 euro.
Lees verder

Bitcoin zakt verder weg, ook nu aandelenbeurzen weer stijgen
De waarde van de bitcoin is net als die van de meeste andere cryptomunten gedaald. De belangrijkste digitale munt was rond 21 uur Belgische tijd zo'n 28.500 dollar waard (ongeveer 26.500 euro). Het is de achtste week op rij dat de waarde van de bitcoin gedaald is en dat gebeurt voor het eerst in meer dan tien jaar. De aandelenbeurzen stegen net aan het einde van de handelsweek.
Lees verder

LIVE F1. Ferrari's heersen tijdens tweede vrije training, Hamilton kritisch voor circuit: "De meest hobbelige achtbaanrit ooit"
Met de GP van Monaco trekt de Formule 1 naar een van de meest legendarische circuits op de kalender. De race in het Prinsdom brengt quasi altijd spektakel. Neemt Ferrari zondag revanche voor het pechweekend in Barcelona? Of wordt het een vier op rij voor Max Verstappen? Mis in onderstaande liveblog niets van de persconferenties, nieuwtjes, kwalificaties en race zelf.
Lees verder

Alweer Palestijnse tiener gedood door Israëlisch leger op Westelijke Jordaanoever
Een vijftienjarige jong is gedood bij een schermutseling met Israëlische soldaten in de gemeente al-Khader nabij Bethlehem op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat hebben Palestijnse bronnen gemeld. Hij is al de tweede Palestijnse tiener die deze week wordt gedood door het Israëlische leger.
Lees verder

BV 24/7. Adil El Arbi is klaar voor de wereldpremière van 'Rebel' en Kobe Ilsen is lid van #teamnosleep
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Morgen witte rook? Racing Genk en KV Mechelen zo goed als rond over de afkoopsom voor Wouter Vrancken
Een akkoord is dichtbij. Wouter Vrancken wordt behoudens een ommekeer de nieuwe coach van Racing Genk. Morgen wordt witte rook verwacht.
Lees verder