Doorgaan naar hoofdcontent

Verschillende klachten bij VRT over ongepast gedrag presentator Adriaan Van den Hoof

Verschillende klachten bij VRT over ongepast gedrag presentator Adriaan Van den Hoof

De voorbije weken liepen bij de VRT meerdere meldingen binnen over ongepast gedrag van presentator Adriaan Van den Hoof (49). Dat meldt Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door de openbare omroep. Die benadrukt dat het niet gaat om incidenten op de werkvloer.

Lees verder

Na val Marioepol richten Russen zich op Donbas

Nu met de Azovstal-fabriek het laatste Oekraïens bolwerk in Marioepol gevallen lijkt, richten de Russische troepen zich op de oostelijke Donbas-regio. Het Oekraïense ministerie van Defensie spreekt van 'intense vuurgevechten' langs het front nabij Donetsk en Loehansk.

Lees verder

Biden kondigt uitbreiding aan van gezamenlijke militaire activiteiten VS en Zuid-Korea

De Verenigde Staten en Zuid-Korea gaan hun gezamenlijke militaire activiteiten rond het Koreaanse schiereiland opschalen. Dat hebben de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Yoon Suk Yeol zaterdag afgesproken tijdens een ontmoeting in Seoel.

Lees verder

Man aangehouden die via Snapchat vroeg of hij 4-jarig meisje mocht misbruiken

Een 21-jarige man uit Dadizele is door de onderzoeksrechter aangehouden omdat hij plannen zou gehad hebben om een 4-jarig meisje seksueel te misbruiken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. De verdachte zou de moeder van het slachtoffer via Snapchat benaderd hebben.

Lees verder

Agente zes weken werkonbekwaam na aanval van dronken vrachtwagenchauffeur

Twee agentes van de federale wegpolitie zijn in de nacht van woensdag op donderdag aan een snelwegparking in Wetteren aangevallen door een Bulgaarse truckchauffeur. Eén agente is zes weken werkonbekwaam. Dat bevestigt de federale wegpolitie.

Lees verder

Prins Charles haalt dansmoves boven tijdens drumshow in Canada

Tijdens het bezoek van Charles en Camilla aan Canada, brachten ze ook een bezoek aan de Dene First Nation Leadership. Zij brachten ter ere van het prinselijke bezoek een traditionele drumshow. Maar ook Charles liet zich niet onbetuigd. Bekijk de dansmoves van de prins in bovenstaande video.

Lees verder

Kevin De Bruyne is voor de tweede keer 'Speler van het Jaar' in de Premier League

Kevin De Bruyne werd zaterdag verkozen tot 'Speler van het Jaar' in de Premier League. Het is de tweede keer in zijn carrière dat die eer de 30-jarige Rode Duivel te beurt valt.

Lees verder

Nieuwe Starliner-capsule van Boeing is succesvol gekoppeld aan ISS

Na meer dan twee jaar uitstel is de Starliner, de ruimtevaartcapsule van Boeing, is succesvol gekoppeld aan het Internationaal Ruimtestation ISS. De onbemande CST-100 Starliner vloog naar het ISS met een testvlucht.

Lees verder

Yates pakt tweede etappezege in Giro, Carapaz verovert het roze

Simon Yates (Team BikeExchange - Jayco) heeft een geanimeerde veertiende rit in de Giro gewonnen. In een etappe die bol stond van de spanning sprong de Brit op vijf kilometer van de finish weg uit een elitegroepje met Vincenzo Nibali, Jai Hindley en Richard Carapaz. Deze laatste wordt de nieuwe leider.

Lees verder

Vandendriessche verbaast iedereen en wint Ironman in Lanzarote

Kenneth Vandendriessche heeft de Ironman in Lanzarote, één van de zwaarste volledige triatlons ter wereld, op zijn naam geschreven. Voor Vandendriessche is het zijn allereerste Ironman-overwinning. Het is na Dirk Van Gossum, twee keer Bert Jammaer, Bart Aernouts en Frederik Van Lierde al de zesde keer dat een Belg aan het langste eind trekt op het Canarische eiland.

Lees verder

Turks veto tegen Finland en Zweden blijft overeind na dag tele-diplomatie

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft telefonisch overlegd met de premier van Zweden en de president van Finland, en daarna met Navo-baas Jens Stoltenberg. Maar voorlopig is er nog geen witte rook voor de Navo-toetreding van de twee Scandinavische landen.

Lees verder

Artsen en ziekenhuizen extra waakzaam voor apenpokken, ook organisatie Belgian Pride sensibiliseert

Omdat de eerste besmettingen met het apenpokkenvirus in de homogemeenschap vastgesteld werden, riep de organisatie van de Belgian Pride haar bezoekers zaterdag op om voorzichtig te zijn. Ook bij ziekenhuizen en huisartsen in ons land is er alertheid. Zij verwachten de komende dagen en weken extra patiënten die mogelijk apenpokken hebben.

Lees verder

Lyon klopt Barcelona na demonstratie in Champions League-finale

Olympique Lyon heeft voor de achtste keer de Champions League bij de vrouwen gewonnen. Lyon, met Red Flame Janice Cayman als invalster, klopt het ongenaakbare Barcelona met 1-3 na een eerste helft waarin het domineerde. Voor Janice Cayman is het al de tweede CL-trofee op haar palmares.

Lees verder

Vijf doden bij crash van sportvliegtuig in Franse Alpen

Bij de crash van een sportvliegtuig in de Franse Alpen zijn zaterdag vijf mensen om het leven gekomen. Dat melden Franse media.

Lees verder

Vierde geval van apenpokkenvirus in ons land, opnieuw gelinkt aan Antwerps festival

Er is een vierde geval van besmetting met het apenpokkenvirus in België vastgesteld, ditmaal in Wallonië. Dat meldt viroloog Emmanuel André (KU Leuven). Net zoals de drie eerder vastgestelde gevallen is er een link met een festival in Antwerpen.

Lees verder

Baas La Liga dient klacht in bij Uefa na contractverlenging Mbappé bij PSG

Kylian Mbappé trekt dan toch niet naar Real Madrid, maar blijft bij PSG. Tot woede van La Liga-baas Javier Tebas: 'Dit is een belediging voor het voetbal.'

Lees verder

Europe play-offs | Charleroi wint op valreep in Gent, Mechelen en Genk delen punten op slotspeeldag

AA Gent is er niet in geslaagd de Europe play-offs in stijl af te sluiten. De Buffalo's, die al zeker waren van groepswinst, gingen na een late goal met 1-2 onderuit tegen Charleroi. KV Mechelen en KRC Genk kwamen niet tot scoren.

Lees verder

Zondag droog en vrij zonnig

Zondag blijft het droog en wordt het vrij zonnig met hoge sluierbewolking en wat stapelwolken. In het zuiden van het land wordt het in de loop van de namiddag mogelijk zwaarbewolkt.

Lees verder

Belgische Stéphanie Huang naar finale Koningin Elisabethwedstrijd

Stéphanie Huang gaat door naar de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze is de enige Belgische kandidaat van de prestigieuze muziekwedstrijd die dit jaar voor cello wordt gehouden.

Lees verder

Sterke Delfine Persoon heeft tien rondes nodig om Franse Elhem Mekhaled te kloppen

Delfine Persoon heeft zich nog eens van haar beste kant laten zien. Onze landgenote klopte in Abu Dhabi de Franse WBC-interimkampioene Elhem Mekhaled. Na tien rondes gaf niemand er de brui aan, waarna de jury unaniem onze landgenote tot winnares verkoos.

Lees verder

Gilkinet wil boetes forser laten meestijgen met overdreven snelheid: 'Duidelijk signaal geven aan iedereen die levens in gevaar brengt'

Wie veel te snel rijdt, heeft een veel grotere kans op een zwaar ongeval, dus vindt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) het maar normaal dat de boetes sterker meestijgen. Hij wil die 'exponentieel' laten stijgen voor iedereen die meer dan 20 kilometer per uur te snel rijdt. 'Als we écht iets willen veranderen, moeten we een duidelijk signaal geven aan iedereen die andere levens in gevaar brengt', zegt hij.

Lees verder

Voor u getest: hoe moeilijk is het om zelf een smartphone te herstellen?

U heeft het vast zelf weleens voorgehad: uw smartphone maakt een onfortuinlijke val en u moet verder met een dikke barst in het scherm. U kunt dan een nieuw toestel kopen, maar er is ook een goedkopere oplossing: dankzij een doe-het-zelf-reparatiekit vervangt u het kapotte scherm voortaan gewoon thuis. Onze redacteur Cultuur en Media Dominique Deckmyn test in bovenstaande video met een setje van iFixit of dat wel zo eenvoudig is als het klinkt.

Lees verder

15 mensen onwel tijdens KV Mechelen-Racing Genk: politie start onderzoek

Tijdens de voetbalwedstrijd KV Mechelen-Racing Genk, zaterdagavond, zijn een vijftiental mensen onwel geworden. De oorzaak wordt onderzocht.

Lees verder

Nieuwe Australische premier: 'Australië kan supermacht voor hernieuwbare energie worden'

Anthony Albanese legt maandag de eed af als de nieuwe eerste minister van Australië. De leider van het sociaaldemocratische Labor won zaterdag de parlementsverkiezingen.

Lees verder