Doorgaan naar hoofdcontent

Veroordeelde kinderverkrachter opgepakt: man zat toch niet in Ibiza

Veroordeelde kinderverkrachter opgepakt: man zat toch niet in Ibiza

De 54-jarige Rony Van Weyenberg, die in ons land veroordeeld werd voor verkrachting van een minderjarige, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, is opgepakt. Dat meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

Lees verder

Premier De Croo in Davos: 'Met geld kunnen we niet helpen, met hersenen wel'

Met een focus op halfgeleiders en gezondheid, twee sectoren waarin België bij de wereldtop behoort, trok premier Alexander De Croo naar Davos om investeerders te lokken. Gastspreker en topviroloog Peter Piot waarschuwde ondertussen dat het 'tijdperk van de pandemieën nog niet voorbij is'.

Lees verder

Van protest naar trots: het stadion van Tirana beroert de Albanezen

Feyenoord speelt vanavond tegen AS Roma de finale van de Conference League in een kleine voetbaltempel in de Albanese hoofdstad Tirana. Albanezen protesteerden tegen de bouw, maar nu is iedereen trots.

Lees verder

Niemand betaalt meer belastingen dan de Belgische single

In de jaarlijkse OESO-rangschikking zijn Belgische werknemers opnieuw wereldkampioen belastingdruk. Vooral alleenstaanden zonder kinderen worden zwaar belast. 'De regering moet in haar fiscale hervorming rekening houden met singles', zegt de vakbond ACV.

Lees verder

Ricky Gervais onder vuur door transfobe opmerkingen

De nieuwe Netflix-special SuperNature van Ricky Gervais heeft kritiek gekregen vanwege transfobe opmerkingen. De Amerikaanse lgbtqi-rechtengroep Glaad noemt zijn show 'gevaarlijk'.

Lees verder

Twee leerkrachten en 19 kinderen overleefden het niet: 'Mijn tante heeft haar leven opgeofferd'

Bij de schietpartij in Texas zijn, naast de schutter, 19 kinderen en twee volwassenen omgekomen. De meeste slachtoffers vielen in het vierde leerjaar, waar twee juffen en verschillende 10-jarigen gedood werden.

Lees verder

Zesde geval van apenpokken in ons land

In ons land zijn intussen zes gevallen van een besmetting met het apenpokkenvirus vastgesteld. Dat meldt Sciensano. Er is ook nog één waarschijnlijk geval.

Lees verder

Amerikaanse senator en NBA-coach woedend over schietpartij: 'Waar zijn we mee bezig'

De Democratische senator Chris Murphy heeft een emotionele speech gegeven over de schietpartij in Texas, waarbij onder meer 18 kinderen zijn omgekomen. Hij smeekte zijn collega's om actie te ondernemen. 'Dit gebeurt alleen in de VS'. Ook basketbalcoach Steve Kerr heeft fel gereageerd. In een persconferentie voor de NBA-match wou hij niet over basketbal praten, maar haalde hij uit naar de senatoren die weigeren iets te doen aan de wapenwetten in het land. 'Ik ben het beu', aldus Kerr. 

Lees verder

Eupen stelt Bernd Storck officieel aan als nieuwe coach

Drie dagen na zijn vertrek bij KRC Genk heeft Bernd Storck al een nieuwe club gevonden. De 59-jarige Duitser is rond met KAS Eupen, waar hij de Australiër Michael Valkanis zal opvolgen. Storck was vorige zomer ook al nadrukkelijk in beeld aan de Kehrweg, maar toen ging de club uiteindelijk in zee met een andere Duitser, Stefan Krämer.

Lees verder

Morozovcollectie is teruggekeerd naar Rusland

De befaamde Morozovcollectie, die na de expo in de Fondation Louis Vuitton vastzat in Parijs, is weer in Rusland. Voor het transport waren dertig vrachtwagens en diplomatieke onderhandelingen op hoog niveau nodig.

Lees verder

Luc Sels over gastcollege Tom Van Grieken: 'Iemand het woord geven is niet hetzelfde als gedachtegoed normaliseren'

Dinsdag gaf Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken voor het eerst in de geschiedenis een gastcollege geven aan de KU Leuven. KU Leuven-rector Luc Sels: 'Mij is geen toestemming gevraagd.'

Lees verder

Vincent Kompany ook in beeld bij Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach zou verregaande interesse tonen in Anderlecht-coach Vincent Kompany, meldt Het Nieuwsblad. De Duitse subtopper kende een matig seizoen met een tiende plaats in de Bundesliga en zette coach Adi Hütter vorige week op straat.

Lees verder

Antwerp toch niet in zee met Nike, Jako blijft kledingsponsor

Voetbalclub Royal Antwerp FC wisselt na dit seizoen dan toch niet van kledingsponsor. Eind vorig jaar raakte bekend dat huidig partner Jako zou ingeruild worden voor Nike. Maar de affaire Overmars gooide roet in het eten. Het internationale sportmerk en de Great Old zouden daarop in onderling overleg beslist hebben om de deal niet door te laten gaan. Antwerp bereikte ondertussen al een nieuwe overeenkomst met Jako, meldt Gazet van Antwerpen.

Lees verder

Nabestaanden van Sandy Hook en Parkland spreken zich uit: 'Hoeveel keer nog?'

De schietpartij in Uvalde, Texas waarbij zeker 19 kinderen en twee leraressen vermoord werden op school, dwingt nabestaanden van basisschool Sandy Hook in Connecticut en de middelbare school in Parkland, Florida om hun trauma's te herleven. Ze roepen op tot actie: 'Gedachten en gebeden brachten mijn moeder niet terug.'

Lees verder

Live | Boris Johnson reageert in parlement op Partygate-rapport

Het volledige Partygate-rapport van de Britse topambtenaar Sue Gray is gepubliceerd. Premier Boris Johnson reageert in het parlement.

Lees verder

Club Brugge hakt knoop door en promoveert Carl Hoefkens tot hoofdtrainer

Club Brugge heeft een nieuwe trainer. Carl Hoefkens (43), tot nu assistent, wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Ervaring als T1 heeft hij niet, maar hij geniet duidelijk veel vertrouwen van het bestuur.

Lees verder

IJslanders beantwoorden uw e-mails op vakantie: 'wFwhxsqjnzg'

'Niets verpest een gletsjerwandeling zoals een e-mail van je baas.' IJsland heeft een nieuwe campagne gelanceerd om hun toeristische sector te doen floreren. Zij hebben dé oplossing voor wie moeite heeft om het werk achter zich te laten op vakantie: 'Laat de IJslandse paarden uw out of office-mails versturen, zodat u in alle rust van uw reis kunt genieten', klinkt het op de website. Hoe dat in zijn werk gaat ziet u in de video hierboven.

Lees verder

Brusselse galeriehouder getuigt van queerbashing tijdens Pride

'Twee jongens begonnen me te achtervolgen. Ze riepen dingen, ik antwoordde dat ik hen niet begreep en stapte weg. Toen probeerden ze me vast te grijpen en te slaan', schrijft de Brusselse galeriehouder Nathan French op Facebook.

Lees verder

Rechter verplichtte Fedasil al 740 keer om toch onmiddellijk opvangplaats te geven aan asielzoeker

Dit jaar gaat er nauwelijks een dag voorbij waarop alle asielzoekers die daar recht op hebben, een opvangplaats krijgen. Omdat Fedasil met een wachtlijst voor opvangplaatsen werkt, stapt Vluchtelingenwerk systematisch naar de rechter. De rechtbank verplichtte Fedasil zo al 740 keer om toch onmiddellijk een opvangplaats toe te wijzen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is desondanks niet van plan om de wachtlijst te laten vallen.

Lees verder

Treinreizigers verrast door nazivlaggen in Antwerps Centraal Station

In het Centraal Station van Antwerpen keken treinreizigers woensdag raar op toen ze in het station werden geconfronteerd met nazivlaggen en Duitse SS'ers. Het blijkt te gaan om filmopnames van het boek Wil van Jeroen Olyslaegers.

Lees verder

Alison Van Uytvanck uitgeschakeld op Roland Garros

Alison Van Uytvanck heft de tweede ronde op Roland Garros niet overleefd. Onze landgenote moest in twee sets haar meerdere erkennen in het Amerikaanse toptalent Coco Gauff. Het 18de reekshoofd in Parijs won met 6-1 en 7-6 (4).

Lees verder

Kate Moss over Johnny Depp: 'Hij heeft me nooit geduwd, geschopt of van een trap gegooid'

Op het proces tussen het voormalige acteurskoppel Johnny Depp en Amber Heard kwam vandaag voormalig topmodel Kate Moss getuigen. Zij ontkende dat Depp geweld gebruikte in hun relatie.

Lees verder

Koffie met Ursula, debatteren met Ilham

Koffiedrinken met Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, een gesprek met Kenneth Roth (de topman van Human Rights Watch) of zetelen in een panel over gelijkwaardigheid met Solvay-ceo Ilham Kadri. Petra De Sutter (Groen) kleeft op het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos de ene ontmoeting na de andere aan elkaar.

Lees verder

Ook de pijn van dit bloedbad zal niets veranderen aan wapengekte

'Ik ben het zo kotsbeu. Wanneer zetten we onze pijn eindelijk om in daden?', reageerde een aangeslagen Joe Biden op het bloedbad in een Texaanse basisschool. Wanneer? Met sint-juttemis. De negentien dode kindjes in Uvalde zullen geen verschil maken.

Lees verder

Bevrijde walvis geeft 'teken van dank' aan Spaanse redder

Voor de kust van het Spaanse eiland Majorca werd een bultrug in de problemen gespot. Het dier zat verwikkeld in een visnet en kon haar mond niet meer openen. Gigi Torras, die dinsdag jarig was en meewerkte aan de reddingsoperatie, zei dat ze zich geen beter cadeau kon wensen. 'Toen we haar bevrijd hadden, gaf ze een teken van dank', zei ze vol verwondering. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Te weinig wij-gevoel in Willebroek

Een samenscholingsverbod voor meer dan drie jongeren in het centrum van Willebroek gedurende een maand moet de rust doen terugkeren, zegt het bestuur. Omdat een honderdtal jongeren, met een harde kern van 24, er amok maken.

Lees verder

Buitrago pakt de zege in zeventiende Girorit

De Colombiaan Santiago Buitrago (Bahrain - Victorious) heeft woensdag de zeventiende etappe in de Giro op zijn naam geschreven. Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) blijft leider in het klassement.

Lees verder

'Minstens acht fouten in stikstofakkoord'

Open VLD en CD&V bekvechten publiekelijk met N-VA over het stikstofakkoord. 'Als de Vlaamse regering bij de lijsten en parameters van het akkoord blijft, 'hebben we een probleem', waarschuwt Open VLD-Parlemenslid Gwendolyn Rutten.

Lees verder

Hommeles over jurk uit 'The wizard of Oz'

Een jurk van Dorothy uit de legendarische film The wizard of Oz, teruggevonden na jarenlang zoek te zijn geweest, is het voorwerp van juridisch getouwtrek. Van wie is de jurk? En vooral: van wie is het fortuin dat ze waard is?

Lees verder

Kinderopvang in Langemark gesloten nadat peuter schedelfractuur heeft opgelopen

Kind en Gezin heeft kinderopvang Kiekeboe in Langemark tijdelijk gesloten 'na een incident'. Een peuter liep een schedelfractuur op toen het een stoel op zijn hoofdje kreeg.

Lees verder

Uit Clubs keuze voor Carl Hoefkens spreekt vertrouwen, maar geen ambitie

Club Brugges keuze om Carl Hoefkens (43) door te schuiven als hoofdcoach, is niet zonder risico. Het getuigt van een groeiend vertrouwen in trainers van het huismerk, meer dan van ambitie om de 1/8ste finales van de Champions League te spelen.

Lees verder

Plenaire Kamer kan niet stemmen: meerderheid met onvoldoende leden aanwezig

De plenaire Kamer heeft woensdagavond geen stemmingen kunnen houden omdat er onvoldoende leden van de meerderheid in het halfrond aanwezig waren. De afgewerkte wetteksten zullen tijdens de volgende plenaire vergadering worden gestemd.

Lees verder

Trump en gouverneur van Texas dit weekend te gast op evenement van wapenlobbygroep

Oud-president van de VS Donald Trump en Texaans gouverneur Greg Abbott wonen dit weekend een evenement bij van wapenlobbygroep NRA. Nog geen 72 uur eerder werd de wereld opgeschrikt door een schietincident in het Texaanse stadje Uvalde.

Lees verder

Campagne moet Vlaming warm maken voor verplichte asbestattest

Met de campagne 'Eerlijk Huis' wil de Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij OVAM Vlamingen informeren over het asbestinventarisattest, kortweg asbestattest, dat vanaf eind november verplicht wordt bij de verkoop van een woning die voor 2001 werd gebouwd.

Lees verder

Gentse bluesmuzikant Tiny Legs Tim overleden: 'Zijn ziel zal altijd bij ons zijn'

De Gentse bluesmuzikant Tiny Legs Tim - artiestennaam van Tim De Graeve - is woensdag overleden. Tijdens een operatie begaf zijn hart het. 'Hij was niet alleen de beste bluesmuzikant van ons land, maar maakte de muziek ook weer hip voor jongeren.'

Lees verder

Tienerfestival We R Young stilgelegd na meldingen van needle spiking

In Hasselt is het tienerfestival We R Young stilgelegd na meldingen van needle spiking. Vijftien meisjes werden onwel. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Lees verder

Remco Evenepoel verliest leiderstrui in Ronde van Noorwegen, Ethan Hayter sprint naar ritwinst

De tweede etappe in de Ronde van Noorwegen komt op naam van Ethan Hayter. Hij haalde het woensdag na 123,8 km van Ulvik naar Geilo in een waaieretappe in een sprint met een kleine groep voor Mike Teunissen en Tobias Halland Johannessen. De Noor neemt dankzij de bonificatieseconden wel de leiderstrui over van Remco Evenepoel.

Lees verder

Spaanse sensatie Carlos Alcaraz overleeft thriller van 4,5 uur op Roland Garros

Carlos Alcaraz heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Het zesde reekshoofd moest wel het onderste uit de kan halen tegen zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP 44).

Lees verder

Voormalig ceo Jack Dorsey stapt op bij Twitter

Voormalig ceo en oprichter Jack Dorsey stapt uit de raad van bestuur van microblogsite Twitter. Dat is woensdagavond bekendgemaakt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, zo meldt Axios.

Lees verder

AS Roma wint Conference League

Een doelpunt van Nicolò Zaniolo was genoeg voor winst van AS Roma tegen Feyenoord. De Nederlandse club holde achter de Italianen aan, maar de gelijkmaker bleef uit.

Lees verder