Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

Verongelukte postbode Jeroen (33) werd nog maar vier maanden geleden voor de tweede keer papa: “Hoe gaan we dit aan...

HLN
Verongelukte postbode Jeroen (33) werd nog maar vier maanden geleden voor de tweede keer papa: "Hoe gaan we dit aan de kindjes vertellen?"
Jeroen Smets, de postbode (33) die dinsdagmorgen in Diest verongelukte, laat zijn vrouw en twee kleine kindjes achter. Mogelijk werd de man verblind door de laaghangende ochtendzon, maar uitsluitsel is er niet. Vier maanden geleden werd hij nog voor de tweede keer vader. "Ik zal hen later vertellen hoe geweldig hun papa was", zegt Michael, de broer van Jeroen.
Lees verder

Geen wittebroodsweken, wel achter tralies: tandarts (46) die verdacht wordt van moord op haar verloofde (45) blijft in de cel
Tandarts M.S. uit Lummen die verdacht wordt van de moord op haar verloofde, verscheen dinsdagmorgen voor de Hasseltse raadkamer. Daar werd beslist om haar aanhouding te bevestigen. De vrouw zelf ontkent in alle talen en wijst naar de piste van zelfmoord bij het slachtoffer.
Lees verder

Diplo mag niet binnen op feestje waar hij is ingehuurd als dj: "De volgende keer zet ik mij op de gastenlijst"
De Amerikaanse dj Diplo (43) was onlangs in Cannes voor het filmfestival. Maar ondanks zijn populariteit werd de ster niet overal herkend in de Franse badplaats. Op sociale media deelde hij een video waarin te zien is dat hij niet binnen mocht op een feestje. De security hield hem tegen, ook al was Diplo er geboekt als dj. De Amerikaan kon er gelukkig wel mee lachen: "De volgende keer zet ik mij op de gastenlijst."
Lees verder

Football Talk. De Bruyne en Courtois in 'Ploeg van het Seizoen' van de Champions League - Perisic ruilt Inter voor Tottenham
Ivan Perisic kiest op zijn 33ste nog voor een avontuur in de Premier League. De Kroatische vleugelspeler heeft een contract voor twee jaar getekend bij Tottenham, dat hem transfervrij wegplukt bij Inter. Perisic, die in het verleden in België actief was bij Roeselare en Club Brugge, was sinds 2015 aan de slag bij Inter. Met de Nerazzuri werd hij in 2021 kampioen. Tijdens het seizoen 2019-2020 werd hij een jaartje uitgeleend aan Bayern, waarmee hij de Champions League won.
Lees verder

LIVE. Eerbetoon aan Rode Duivels met meer dan 100 caps onthuld - Openda: "Hier zijn, is een droom die uitkomt"
Deviltime! De Rode Duivels maken zich sinds gisteren klaar voor vier Nations League-wedstrijden die de komende weken op het programma staan. Al het nieuws over de nationale ploeg kunt u de komende dagen volgen op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard spreekt over moeilijke jaren bij Real en WK in Qatar: "Moeten de ambitie hebben om te winnen"
Deviltime! De Rode Duivels maken zich sinds gisteren klaar voor vier Nations League-wedstrijden die de komende weken op het programma staan. Al het nieuws over de nationale ploeg kunt u de komende dagen volgen op deze pagina.
Lees verder

Doorbraak in lugubere zaak in Amsterdam: romp in rivier is afkomstig van Russische zakenman
De romp die in 2013 werd gevonden in de rivier het IJ in Amsterdam, blijkt afkomstig te zijn van een vermogende Russische zakenman die zich bezighield met de handel in kunst en antiek. De Nederlandse politie meldt vandaag dat er hiermee een doorbraak is in de lugubere zaak.
Lees verder

"Het is aanpassen of oprotten": hoe de tabloids de band tussen de royals en het volk voor altijd veranderden
Voor Queen Elizabeth (96) bleken de jaren zestig allesbehalve de 'golden sixties'. Niet alleen moest ze leren omgaan met de tabloids, die op ongeziene wijze te werk gingen, maar er waren ook de uitspattingen van prinses Margaret die voor heel wat druk zorgden. "De Queen werd genadeloos afgekraakt in de Britse pers én zelfs ter verantwoording geroepen."
Lees verder

Ook chaos op Britse luchthavens door personeelstekorten
De Britse luchthavens kampen de jongste dagen met vertragingen en afgelaste vluchten. Het is door de feestdagen in mei, zoals Bank Holiday, erg druk: veel mensen willen na corona eindelijk naar de zon, maar tegelijk kampen luchtvaartmaatschappijen met personeelstekorten en moeten ze dus noodgedwongen vluchten schrappen.
Lees verder

Priske heeft al nieuwe club: ex-Antwerp-trainer tekent contract bij Tsjechische topper Sparta Praag
Brian Priske heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe werkgever. De Deense coach die nog maar enkele weken geleden moest opstappen bij Antwerp gaat volgend seizoen bij Sparta Praag aan de slag.
Lees verder

Minister Demir bestelt audit naar stikstofadviezen Agentschap Natuur en Bos: rechtstreekse contacten met Boerenbond?
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) bestelt een audit naar de manier waarop het Agentschap Natuur en Bos (ANB) adviezen heeft afgeleverd in het stikstofdossier. Zo is er in verschillende dossiers van 'piekbelasters' of rode bedrijven sprake van rechtstreekse contacten tussen ANB en de Boerenbond, waarbij er nadien gunstige adviezen en vergunningen zijn gevolgd. De minister wil daarom de adviesverlening onder de loep laten nemen door Audit Vlaanderen. Dat heeft ze geantwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.
Lees verder

Na 1,5 jaar werken maakt Gent kennis met 'turborotonde': "Voor België is dit een primeur"
Aan het kruispunt Euro-Silo in Gent is de eerste 'turborotonde' van ons land geopend. Het verkeer moet er eindelijk vlotter én veiliger verlopen. Maar wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan de rotonde? "Dit is goed nieuws voor de vele vrachtwagens", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.
Lees verder

Nederlandse soldaten krijgen 8,5 procent meer loon
In Nederland krijgt het personeel van Defensie 8,5 procent meer loon en een eenmalige uitkering van 1.750 euro. Dat zijn het ministerie en militaire vakbonden overeengekomen. De bonden leggen het resultaat van de cao-onderhandelingen met een positief advies voor aan hun leden.
Lees verder

Elektronisch betalen weer mogelijk na problemen bij betalingsverwerking Worldline
Eerder vandaag was er sprake van een grote storing bij elektronische betalingen. Verschillende mensen meldden dat ze niet konden betalen in winkels door problemen met het betalingssysteem Worldline. "Er was sprake van een grote storing bij alle betalingsoplossingen", aldus Lotta de Meulenaere, woordvoerder bij Bancontact. Inmiddels zouden de problemen van de baan moeten zijn.
Lees verder

Storing bij bancontact: tal van mensen rapporteren problemen met het betalingssysteem
Eerder vandaag was er sprake van een grote storing bij bancontact. Verschillende mensen meldden dat ze niet konden betalen in winkels door problemen met het betalingssysteem. Inmiddels zouden de problemen van de baan moeten zijn.
Lees verder

Nu ook helemaal zeker: Felice Mazzu is de nieuwe trainer van Anderlecht
Daar is 'm, de nieuwe coach van RSC Anderlecht. Felice Mazzu (56) zette zijn handtekening onder een contract van onbepaalde duur op Neerpede en is de opvolger van Vincent Kompany.
Lees verder

Felice Mazzu is de nieuwe trainer van Anderlecht: "Ik wil de grootste club van België terugbrengen naar de plek waar ze thuishoort"
Daar is 'm, de nieuwe coach van RSC Anderlecht. Felice Mazzu (56) zette zijn handtekening onder een contract van onbepaalde duur op Neerpede en is de opvolger van Vincent Kompany. "
Lees verder

PS wil Belgisch-Congolese metiskinderen toegang geven tot koloniale archieven
De PS legt een wetsvoorstel neer in de Kamer waardoor metiskinderen bredere toegang krijgen tot de koloniale archieven. Zo krijgen ze inzicht in hun familiale geschiedenis.
Lees verder

Eden Hazard: "Als ik in de vier maanden voor Qatar opnieuw veel sukkel, zal ik na het WK niet meer doorgaan bij de Duivels"
Eden Hazard (31) heeft vandaag in Tubeke de pers toegesproken. De Rode Duivel had het onder meer over de moeilijke voorbije drie jaar, zijn toekomst bij Real Madrid én die bij de Rode Duivels. "Het is moeilijk om daar nu uitspraken over te doen - het hangt af van hoe ik me voel."
Lees verder

Eden Hazard: "Als ik in de maanden voor Qatar opnieuw veel sukkel, zal ik na het WK niet meer doorgaan bij de Duivels"
Eden Hazard (31) heeft vandaag in Tubeke de pers toegesproken. De Rode Duivel had het onder meer over de moeilijke voorbije drie jaar, zijn toekomst bij Real Madrid én die bij de Rode Duivels. "Het is moeilijk om daar nu uitspraken over te doen - het hangt af van hoe ik me voel."
Lees verder