Doorgaan naar hoofdcontent

Verenigde Staten willen strengere sancties na rakettesten van Noord-Korea

Verenigde Staten willen strengere sancties na rakettesten van Noord-Korea

De Verenigde Staten willen Noord-Korea strengere sancties opleggen in reactie op de drie rakettesten van het land op woensdag. De Amerikanen leggen daartoe een resolutie voor in de VN-Veiligheidsraad. De stemming gebeurt donderdag, bevestigt de VN.

Lees verder

Democraat confronteert gouverneur Texas: 'De schietpartij is uw schuld'

De Democraat Beto O'Rourke heeft een persconferentie onderbroken van de Texaanse gouverneur Greg Abbott in Uvalde, waar dinsdag 19 kinderen en twee leraren zijn gedood bij een schietpartij op school. O'Rourke fulmineerde tegen de versoepelde wapenwetten in Texas.

Lees verder

Belgische vrouw verdronken in Tunesië

Een Belgische vrouw van in de veertig is woensdag verdronken nadat ze ging zwemmen in zee bij Cap Bon, een schiereiland van Tunesië. Dat melden lokale media, en wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken. De hulpdiensten konden haar nog uit het water halen, maar alle hulp kwam te laat.

Lees verder

Deze robots wil Dyson in uw huishouden inzetten

Het Britse technologiebedrijf Dyson heeft in het geheim gewerkt aan robots die huishoudelijke taken kunnen uitvoeren. In bovenstaande video is te zien hoe robotarmen borden en glazen vastgrijpen, een zetel stofzuigen of speelgoed opruimen. Het bedrijf maakt bekend dat het zulke robots tegen 2030 in de eerste huishoudens wil introduceren.

Lees verder

Sciensano: 'Bescherming coronavaccins neemt snel af, vooral tegen besmetting met symptomen'

De bescherming die de coronavaccins bieden tegen een besmetting met het virus neemt na enkele maanden stevig af. Vooral tegen de omikronvariant is dat het geval. Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige studie van gezondheidsinstituut Sciensano. De vaccins blijven wel beschermen tegen een ziekenhuisopname door de omikronvariant.

Lees verder

Harry en Meghan herenigd met de Queen... in Madame Tussauds

De Britten maken zich op voor een groot feestweekend volgende week. Ze vieren dan het 'Platinum Jubilee' van koningin Elizabeth, vanwege haar zeventig jaar op de troon. Ook in Madame Tussauds in Londen wordt dat gevierd: de koninklijke familie kreeg een blacktiemake-over, en de beelden van Harry en Meghan staan weer bij de andere royals.

Lees verder

Dit is de steractrice van de broers Dardenne: Joely Mbundu

Na Marion Cotillard, Cécile de France en Adèle Haenel vonden Luc en Jean-Pierre Dardenne hun nieuwe hoofdrolspeelster in Ganshoren. De 17-jarige Joely Mbundu maakte een entree door de grote poort op het filmfestival van Cannes.

Lees verder

Van Bommel op de Bosuil om contract te tekenen

Mark van Bommel is zopas gearriveerd bij Antwerp. De Nederlander is vanochtend naar de Bosuil afgezakt om zijn tweejarig contract te tekenen. Hij volgt Brian Priske op.

Lees verder

Unwind, een festival voor fijnproevers

Met het splinternieuwe Unwind in het Antwerpse Rivierenhof is de festivalzomer nu écht gestart. Al was dat op het gemakje, want met acts als Naima Joris en Gabriel Ríos belooft Unwind 'slow music & food.' Op de openingsavond maakte het die belofte alvast waar.

Lees verder

Onderzoek needle spiking We R Young: 'De paniekreactie is even erg als de prik'

Op vijf bloedstalen van jongeren die aanwezig waren op het Hasseltse festival We R Young wordt toxicologisch onderzoek uitgevoerd. 'Met het festivalseizoen dat eraan komt, heeft iedereen er baat bij dat we zo snel mogelijk weten wat er precies gebeurd is', zegt parketmagistraat Anja De Schutter.

Lees verder

Ex-directeur Louvre verdacht van fraude met Egyptische schatten

Jean-Luc Martinez, voormalige directeur van het Louvre-museum in Parijs, wordt verdacht van fraude met een aantal Egyptische archeologische schatten. Hij zou volgens een Franse gerechtelijke bron hebben meegewerkt aan het verdoezelen van de herkomst van de vondsten die tijdens de Arabische Lente (2010-2012) uit Egypte werden gesmokkeld.

Lees verder

David Goffin naar derde ronde Roland Garros na viersetter tegen Amerikaan Frances Tiafoe

David Goffin heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De 31-jarige Luikenaar klopte Frances Tiafoe, het nummer 27 van de wereld, in vier sets (3-6, 7-6, 6-2 & 6-4). Goffin verloor de eerste set, maar herpakte zich en kon dankzij erg goed tennis zijn plekje in de derde ronde alsnog veroveren. Daarin wacht waarschijnlijk de Pool Hubert Hurkacz.

Lees verder

Het tv-duel van het jaar: Obi-Wan Kenobi versus Stranger Things

In Obi-Wan Kenobi, de nieuwe reeks op Disney+, krijgt de titelheld te maken met zijn aartsvijand en voormalige pupil, Darth Vader. Maar eigenlijk moet de grijzende jedi het opnemen tegen nog veel meer te duchten tegenstand: de jongelui uit het dorpje Hawking in Stranger things. Beide reeksen debuteren namelijk vrijdag.

Lees verder

Onze man in Davos: rustige nachten zonder de oligarchen

'Yes! Got it.' Met een brede glimlach op het ­gezicht stapt Richard Baldwin het podium af. Net voor Alexander De Croo zijn toespraak in Davos aanvat, heeft de Amerikaanse econoom en professor nog snel een selfie gemaakt met de ­Belgische premier. 'Die gebruik ik in mijn reeks "schaamteloze" selfies', zegt een lachende Baldwin, die op Twitter een kleine 35.000 volgers heeft. In de reeks figureren onder meer Mark Carney, de voormalige gouverneur van de Bank of England, en de Britse historicus Adam Tooze.

Lees verder

Belg Dries De Bondt is sprinters te slim af en wint in Giro

Wat een ontknoping van de achttiende rit. Een massasprint stond in de sterren geschreven, maar de vluchters hielden stand. Daarin was Dries De Bondt de snelste, voor Affini en Cort Nielsen. Wat een zege voor de Antwerpenaar. Carapaz kwam niet in de problemen en start in het roze aan het slotweekend.

Lees verder

Acteur Kevin Spacey in Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor aanranding drie mannen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is in Groot-Brittannië aangeklaagd voor vier feiten van seksueel misbruik bij drie mannen.

Lees verder

Google-baas Sundar Pichai: 'We willen mensen niet weghalen uit de echte wereld'

Artificiële intelligentie en augmented reality zullen ons leven gemakkelijker maken, voorspelt Sundar Pichai, de ceo van Google in een gesprek met Europese journalisten. Technologie zal meer toepassingen kennen, maar het moet nuttig zijn, benadrukte Pichai.

Lees verder

Een gewapende beveiliger bij de deur maakt Amerikaanse scholen juist onveiliger

Na elke schietpartij op een Amerikaanse school pleiten Republikeinse politici voor meer gewapende beveiliging. Onderzoek leert dat dit het gemiddelde dodental juist laat oplopen. Een agent aan de schoolpoort kan een schutter met zelfdodingsplannen net aantrekken.

Lees verder

Remco Evenepoel wint koninginnenrit en is opnieuw leider in Ronde van Noorwegen

Remco Evenepoel (22) heeft donderdag een gouden zaak gedaan voor het algemeen klassement in de Ronde van Noorwegen. Onze landgenoot was tijdens de derde etappe van Gol naar Stavsro de sterkste op de loodzware slotklim en kwam solo over de meet. Evenepoel verovert zo opnieuw de leiderstrui en zet een grote stap richting eindwinst.

Lees verder

Sportanker Ruben Van Gucht getrouwd met hoogspringster Blanka Vlašic, koppel verwacht zoontje

VRT-sportanker Ruben Van Gucht (35) is in alle stilte in het huwelijksbootje gestapt met hoogspringster Blanka Vlašic (38). De twee verwachten ook een zoontje. Dat maakten ze bekend op Instagram.

Lees verder

Acteur Ray Liotta (67) plots overleden

Hij excelleerde in intense, hardgekookte rollen zoals Henry Hill in maffia-klassieker Goodfellas. Maar Ray Liotta, die plots is overleden tijdens filmopnames, had nog heel wat meer in zijn mars.

Lees verder

BBC schrapt 1.000 jobs, twee zenders verdwijnen

De lineaire zenders CBBC en BBC Four verdwijnen uit de Britse ether. Het worden online diensten. De ingreep maakt deel uit van een reorganisatie die de komende jaren zo'n 1.000 jobs zal kosten.

Lees verder

Kiev verwacht 'hevige verliezen' in Donbas

Dat de Russen erin slaagden hun reserves aan te ­vullen in de Donbas, maakt dat de ­situatie voor Oekraïners extreem moeilijk geworden is.

Lees verder

'Journaliste Al-Jazeera gedood door Israëlische kogel'

Een Israëlische soldaat heeft journaliste Shireen Abu Akleh opzettelijk dood­geschoten op 11 mei in Jenin. Tot dat besluit is de procureur-generaal van de Palestijnse ­Autoriteit gekomen.

Lees verder

'Ik heb altijd gebeden dat zoiets niet in Uvalde zou gebeuren'

De schietpartij op een lagere school in het Texaanse stadje Uvalde heeft de Verenigde Staten diep geschokt. Het gemoedelijke stadje voegt zich in een rij van beruchte schietpartijen, zoals die in Sandy Hook in Connecticut en Parkland in Florida.

Lees verder

Andy Flechter (60), toetsenist van Depeche Mode, overleden

Andy Flechter, de toetsenist en mede-oprichter van de Britse band Depeche Mode, is overleden. Dat meldt de band op Twitter.

Lees verder

Is het een goed idee om zelf je smartphone te herstellen?

Geen nood als het scherm van je smartphone gebarsten is of je batterij versleten is, je kunt je telefoon nu ook zelf herstellen. Maar is dat wel zo eenvoudig en goedkoop?Eén ding is zeker: je wordt er behoorlijk zen van.

Lees verder

Is mindful sporten dé truc om voornemens vol te houden?

Het was een kwestie van tijd vooraleer mindfulness ook in de sport zou infiltreren, maar helpt het ook om te beginnen en vooral te blijven sporten? Marjan Justaert nam zich op 1 januari voor om aan mindful lopen te doen in 2022. Na vijf maanden maakt ze de balans op.

Lees verder

Is mindful sporten dé truc om voornemens vol te houden?

Het was een kwestie van tijd vooraleer mindfulness ook in de sport zou infiltreren, maar helpt het ook om te beginnen en vooral te blijven sporten? Marjan Justaert nam zich op 1 januari voor om aan mindful lopen te doen in 2022. Na vijf maanden maakt ze de balans op.

Lees verder

Peking en Moskou stellen veto tegen sancties voor Noord-Korea

China en Rusland hebben donderdag in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties hun veto uitgesproken tegen de resolutie van de Verenigde Staten om nieuwe sancties op te leggen aan Noord-Korea na de veelvuldige testen van ballistische raketten. De dertien andere leden van de VN-Veiligheidsraad hadden voor de resolutie gestemd.

Lees verder

President Biden en first lady reizen zondag naar Uvalde

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill Biden zullen zondag afreizen naar Uvalde, de plaats in de Amerikaanse staat Texas waar een schutter dinsdag het vuur opende in een basisschool. Dat meldt het Witte Huis donderdag.

Lees verder

Weerbericht | Droog en zonnig, maar iets frisser

De dag begint vrijdag met wolken en wat regen. Later wordt het op de meeste plekken droog en zonnig. Het is wel iets frisser, met maxima van 16 graden aan zee tot 17 graden in de Ardennen en 19 graden elders. Ook 's nachts blijft het koel, met minima tussen 6 graden in het centrum van het land en 12 graden aan de kust. De wind is matig uit noordwest. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Seksueel strafrecht hervormd: maximumstraf voor verkrachting verdubbelt, toestemming staat centraal

Een grondige hervorming van het seksueel strafrecht treedt op 1 juni in werking. Het begrip 'toestemming' staat centraal in deze hervorming. Ook de definitie van verkrachting werd aangepast.

Lees verder