Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Vandaag tot 26 graden: zijn warme lentedagen voorbode van hete zomer? “Kans op warme, droge zomer is groter”

HLN
Vandaag tot 26 graden: zijn warme lentedagen voorbode van hete zomer? "Kans op warme, droge zomer is groter"
Het wordt ook vandaag een warme en overwegend zonnige dag met temperaturen die kunnen oplopen tot 26 graden. De komende dagen blijft het mooie weer aanhouden, meldt het KMI. Zijn de warme lentedagen een voorbode van een hete zomer? "Ja en neen", legt onze weerman David Dehenauw uit.
Lees verder

Niet langer moederschapsrust kwijt wanneer baby te vroeg geboren wordt? CD&V wil ongelijkheid in prenatale rust wegwerken
Vrouwelijke werknemers die vroeger bevallen dan voorzien, verliezen vaak enkele dagen moederschapsrust. In tegenstelling tot zelfstandigen, mogen werknemers de zeven dagen verplichte prenatale rust niet opnemen na de bevalling, ook niet als hun kindje vroeger dan verwacht geboren werd. CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri heeft een wetsvoorstel ingediend om deze ongelijkheid weg te werken.
Lees verder

Met de transfer van Haaland is Guardiola's puzzel van 1 miljard compleet: "Succes draait niet alleen om geld"
Met Erling Haaland heeft de Pep Guardiola een stukje van 75 miljoen euro waar hij al twee jaar op aandringt. Ontdek hier Peps puzzel 1 miljard. Het verhaal en de cijfers achter 's wereld meest begeerde spits die straks in het duurste elftal ter wereld speelt. Guardiola: "Ik weet al wat de mensen zullen zeggen als we straks de Champions League toch een keer winnen…"
Lees verder

Bedrijf achter King-muntjes en Sportlife kondigt sluiting aan op website, vakbonden vallen uit de lucht
Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta wil zijn vestiging in Turnhout sluiten. Dat blijkt uit een mededeling van het bedrijf. De vakbonden blijken nog niet op de hoogte te zijn.
Lees verder

Bedrijf achter King-muntjes en Sportlife wil Belgische fabriek sluiten, vakbonden vallen uit de lucht
Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta wil zijn vestiging in Turnhout sluiten. Dat blijkt uit een mededeling van het bedrijf. De vakbonden blijken nog niet op de hoogte te zijn.
Lees verder

Droom je van een brandend huis of naaktheid in het openbaar? Dit willen je dromen je vertellen volgens de psychotherapeut
Iedereen droomt, maar niemand weet waarom. Waarover wetenschappers het wel eens zijn, is dat dromen van belang zijn voor onze emotionele, mentale en fysieke gezondheid. Sommigen zijn er ook van overtuigd dat dromen een betekenis hebben en je wegwijs maken in je eigen leven. Psychotherapeute Rosie March-Smith is het daar helemaal mee eens. Ze onderzoekt al ruim tien jaar de betekenis van dromen en hoe ze te interpreteren.
Lees verder

"Dit nummer schreef ik voor Robbie Williams": Ozark Henry in de bloemetjes gezet in 'Liefde voor muziek'
Maandagavond stond Piet Goddaer - beter bekend als Ozark Henry - centraal in een nieuwe aflevering van 'Liefde voor muziek'. Hij werd door de overige kandidaten getrakteerd op nieuwe versies van z'n nummers.
Lees verder

Opnieuw sterft een Russische oligarch onder mysterieuze omstandigheden
De 43-jarige Alexander Subbotin, voormalige topman bij het oliebedrijf Lukoil, is gestorven aan een vermeende paddenvergiftiging. Subbotin is daarmee de zoveelste oligarch die op korte tijd onder mysterieuze omstandigheden is gestorven.
Lees verder

Bitcoin daalt verder en zakt even onder 30.000 dollar
De waarde van de bitcoin is vandaag verder gedaald en dook even onder de 30.000 dollar. De digitale munt was rond 7.30 uur Belgische tijd zo'n 31.500 dollar waard (bijna 30.000 euro).
Lees verder

Ziek tijdens je verlof: ben je dan je vakantiedagen kwijt?
Stel: je hebt vakantie en wordt ziek. In plaats van lekker te ontspannen, lig je uit te zieken in je bed. Op dit ogenblik heb je brute pech: vakantiedagen waarop je ziek bent, kan je immers niet op een later tijdstip opnemen - voor zover de ziekte niet eerder dan je vakantie begon. Maar binnenkort zou daar verandering in kunnen komen. Jobat.be vroeg Marijke Beelen, expert vakantieregeling bij Acerta, de nieuwe regels te kaderen.
Lees verder

Oplopende kosten bouwmaterialen bedreigen je woonlening: hoe kan je bank helpen?
Alles is in orde gebracht om uw gedroomde nieuwbouwproject te realiseren. Het woonkrediet is geregeld met de bank. De architect heeft al je bouwkundige wensen vervuld. En ook met de aannemer loopt alles gesmeerd. Maar plots gaan de transportkosten en prijzen voor bouwmaterialen door het plafond en kan jouw budget het project niet langer dragen. Kan de bank je te hulp snellen met een extra lening? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Denis Shapovalov schiet in Canadese colère en kaffert Italiaanse fan uit: "Shut the f*ck up!"
Opmerkelijke beelden uit het ATP-toernooi van Rome. Daar viel Denis Shapovalov even uit zijn rol tijdens zijn wedstrijd tegen thuisspeler Lorenzo Sonego. Toen de Italiaanse fans de Canadees uitjouwden was diens repliek er niet naast: "Shut the f*ck up!"
Lees verder

ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) bekende pas in tweede verhoor aan de speurders: "Ik wilde Maïlys beschermen"
Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Dinsdag komen speurders getuigen hoe Dean pas in z'n tweede verhoor bekentenissen aflegde. Volg de derde procesdag hieronder in onze liveblog.
Lees verder

Golden State doet goede zaak met dank aan Curry, Boston komt opnieuw naast Milwaukee
Golden State Warriors zijn nog één zege verwijderd van een plek in de finale van de Western Conference in de NBA. Het team uit San Francisco won in de tweede ronde van de play-offs haar vierde wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies met 101-98. Het staat daardoor 3-1 voor in de best-of-seven-serie.
Lees verder

Wat gebeurt er met de erfenis als een (plus)ouder in een nieuw samengesteld gezin overlijdt? Onze geldexpert legt de fiscale regels uit
Dat ouders na een echtscheiding een nieuwe relatie beginnen met een partner met kinderen, is lang geen rariteit meer. In Vlaanderen zou zowat één op de tien gezinnen een samengesteld gezin zijn, al is het niet zo makkelijk om dit in precieze cijfers te vatten. Maar wat zijn de fiscale gevolgen op het vlak van erfrecht in zulke nieuw samengestelde gezinnen? Onze geldexpert Michel Maus geeft advies.
Lees verder

BV 24/7. Twee Mollen bij elkaar en Eline De Munck geniet van de ochtendzon
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Heb jij vragen over je belastingbrief? Stel ze aan onze fiscaal expert Michel Maus
Hoe zit het ook alweer met de regels rond de woonbonus? Heb je vorig jaar een extra centje verdiend door in het weekend bij te klussen? Of had je daar geen tijd voor omdat je heel wat overuren hebt gepresteerd? Het zijn maar enkele voorbeelden van vragen die heel wat Vlamingen zich stellen wanneer ze hun jaarlijkse belastingaangifte krijgen voorgeschoteld. HLN wil jou daarbij helpen en schakelt Michel Maus, belastingexpert binnen ons geldpanel, daarvoor in.
Lees verder

Ombudsman Energie wil betalingstermijn energiefacturen omhoog van 15 naar 30 dagen
De federale Ombudsdienst voor Energie, die door de gestegen energieprijzen vorig jaar een recordaantal klachten ontving, pleit voor een uitbreiding van de betalingstermijn van energiefacturen van 15 naar minstens 30 kalenderdagen. Dat meldt de ombudsdienst bij de publicatie van zijn activiteitenverslag 2021.
Lees verder

Stijging energieprijzen leidt tot recordaantal klachten bij ombudsman
De sterke stijging van de energieprijzen sinds de tweede helft van vorig jaar, heeft in 2021 tot een recordaantal klachten geleid bij de federale Ombudsdienst voor Energie. De dienst ontving vorig jaar 9.088 klachten, een stijging met 37 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.
Lees verder

Geen smalltalk bij de kapper? Neem plaats in de 'stille stoel': "Zwijgen is minder gênant dan praten over het weer"
Na een kappersbezoek kom je meestal niet enkel met frisse coupe buiten, maar ook met de nieuwste roddels en weetjes. Wie liever stilzwijgend zijn haar onder handen laat nemen, kan sinds kort een afspraak maken bij een 'stille kapper'. Kapster Jasmien Hoffmann biedt stille afspraken aan in haar salon in Gent, Studio Gaga. "Ik ben geconcentreerd op mijn werk en de klant geniet in rust en stilte van de behandeling."
Lees verder