Doorgaan naar hoofdcontent

Van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi: 5 gerechten van HLN Eten ter inspiratie van je weekmenu

HLN
Van puree met hamburgers tot roodbaars met paksoi: 5 gerechten van HLN Eten ter inspiratie van je weekmenu
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag te hulp. Deze vijf recepten maken er zonder twijfel een smakelijk succes van. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
Lees verder

Amper 1 kind op de 3 gehoord door familierechter bij echtscheiding: "Papa zei vooraf: 'Weet dat ik alles wat je zegt zal kunnen lezen'"
Amper één familierechter op de drie gaat altijd in op de vraag van kinderen jonger dan twaalf om gehoord te worden als hun ouders gaan scheiden. Zij zijn daar nochtans toe verplicht. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: "Dit moet anders. Het kind weegt te licht."
Lees verder

Voor één keer schermt Jeroom zijn gevoelens niet af: "Sinds ik zelf een zoon heb, mis ik mijn vader elke dag"
"Ik ben zo dankbaar dat ik Élodie heb leren kennen, zij heeft de verlegen jongeman die ik was helemaal doen openbloeien", zegt Jeroom Snelders (45). Dat hij en zijn verloofde Élodie Ouédraogo (41) een goed tweespan zijn, hadden we al in het snuitje, maar wist u ook dat zij hém in haar netten heeft gestrikt en niet andersom? Een Geluksrapport vol openhartige en emotionele onthullingen.
Lees verder

BINNENKIJKER. Zo woont Bart Appeltans van 'Blind Gekocht': "Zes maanden nodig gehad om het volledige huis te strippen"
In Vier-programma 'Blind Gekocht' zagen we keer op keer dat kandidaat-kopers hun oorspronkelijke wensen moesten bijsturen om binnen hun budget te blijven. Hetzelfde gold voor interieurarchitect Bart Appeltans toen hij en zijn vriend zelf op zoek ging naar een woonst. "We zetten onze zinnen op een nieuwbouw, maar de weinige beschikbare gronden in de buurt van de stad waren allemaal te duur." Gelukkig kon hij gebruikmaken van zijn magic touch om een villa uit de jaren 60 om te toveren tot een moderne parel.
Lees verder

Federale regering neemt verdere maatregelen tegen verblijfsfraude met schijnrelaties en schijnerkenningen
De federale regering neemt verdere maatregelen om fraude tegen te gaan met schijnrelaties en -erkenningen om op die manier verblijfsrecht in ons land te krijgen. Ze heeft daarvoor vrijdag een koninklijk besluit van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) goedgekeurd. Zodra iemand eenmaal probeert een schijnrelatie af te sluiten, wordt dat geregistreerd en zichtbaar voor alle bevoegde instanties.
Lees verder

Meer brandwonden door gebruik van brandversnellers, hoge energieprijzen spelen mogelijk een rol
De afgelopen maanden hebben de Stichting Brandwonden en het brandwondencentrum van het UZ Gent meer brandwonden vastgesteld. Die zijn voornamelijk het gevolg van het gebruik van vloeibare brandversnellers. Het ziekenhuis en de stichting pleiten dan ook voor een verbod op het gebruik van die brandversnellers in de privésfeer.
Lees verder

Zweden snapt niet dat Erdogan NAVO-toetreding weigert: "Na Turkije waren wij het eerste land dat de PKK terroristisch noemde"
De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde spreekt Turkse beschuldigingen tegen en beklemtoont dat Zweden als eerste land na Turkije de PKK als terroristisch bestempelde. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwijt vooral Zweden dat het veel sympathie heeft getoond en steun gegeven aan leden van de terroristische Koerdische Arbeidspartij (PKK).
Lees verder

Politie vindt honderden erectiepillen bij woninginval in Rotterdam
Een bijzondere vondst van de politie in Rotterdam: bij een inval in een woontoren aan het Marconiplein werden honderden erectiepillen gevonden. Ook trof de politie grote hoeveelheden contant geld en een geldtelmachine aan, wat duidt op illegale gokpraktijken.
Lees verder

Football Talk. Bob Peeters weg bij Nederlandse tweedeklasser - Kaya krijgt basisplaats in laatste match voor KV Mechelen
Onur Kaya (36) krijgt een gepast afscheid. De ouderdomsdeken van KV Mechelen, die zaterdagavond tegen Racing Genk een punt zet achter zijn carrière, mag in de basis starten. Kaya - nog steeds aanzien als de kapitein van de ploeg - speelt sinds 2018 voor KV Mechelen. Hij pakte er de titel in 1B, de beker en speelde in totaal 100 matchen voor de club. In zijn hele carrière zal hij afklokken op 455 wedstrijden. Ook voor Wouter Vrancken - en hoogstwaarschijnlijk nog enkele spelers - wordt het de laatste wedstrijd bij Malinwa. Hugo Cuypers (knie) is onzeker voor het slotduel. (ABD)
Lees verder

Eerste titel ooit (met groot volksfeest) en Harry Kane in zak en as: de exploten van Hein Vanhaezebrouck
"Er was geen enkele reden om niét met Hein door te gaan", haalde manager Michel Louwagie aan bij de contractverlenging van Vanhaezebrouck tot 2024. Want Hein in een combo met AA Gent, dat is al een succes gebleken. Van de eerste titel - met legendarische boottocht - over de sippe blik van Harry Kane en een straffe 37 op 42. De exploten van Hein Vanhaezebrouck op een rij.
Lees verder

Bodycam van dokter legt hel van Marioepol bloot, nu is haar lot uiterst onzeker: "Russen gebruikten haar als trofee"
Een vrouwelijke dokter heeft met een bodycam gefilmd hoe ze in Marioepol zowel Oekraïense als Russische soldaten verzorgde. Persagentschap AP geeft de beelden nu vrij, waardoor de kijker voor het eerst een accuraat beeld krijgt van de hartverscheurende taferelen op de ziekenhuisvloer. Het lot van de Oekraïense Yuliia Paievska zelf is uiterst onzeker. Drie weken na de start van de oorlog werd ze gevangengenomen door de Russen. Na een korte verschijning op tv werd niets meer van haar vernomen. De arts werd daarbij als trofee voorgesteld, met handboeien en blauwe plekken in het gezicht.
Lees verder

Duik het weekend in met 'Thuis'-actrice Leah Thys (en lees morgen haar interview in NINA)
Chardonnay of champagne? Geen moeilijke vraag voor Leah Thys. "Champagne!", antwoordt ze volmondig. Of ze dat glaasje liever thuis drinkt, of in haar vakantiehuis aan de Franse Opaalkust? Daar heeft ze het wat moeilijker mee. De 'Thuis'-actrice vertelt morgen in NINA meer over die speciale plek aan de kust. Een plek waar ook Jos De Man, haar echtgenoot die ze een jaar geleden verloor, zich volledig thuis voelde. Maar voor nu beantwoordt ze eerst enkele dilemma's.
Lees verder

Voormalig Duits bondskanselier Schröder zwicht voor politieke druk, weg bij Russisch Rosneft
De voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder is gezwicht voor politieke druk. Hij stapt op bij het Russische staatsolieconcern Rosneft.
Lees verder

Twee doden bij ongeval met paraglider in Duitsland
Bij een ongeval met een paraglider in Duitsland hebben een man en een vrouw het leven gelaten. Het gaat om twee 59-jarige Fransen.
Lees verder

Club praat met Zwitsers toptalent, dat ongeveer 5 miljoen euro moet kosten
Club Brugge heeft haar pijlen gericht op de 21-jarige Kastriot Imeri. De landskampioen voert gesprekken met de Zwitserse vleugelspits van Servette Genève, die ongeveer 5 miljoen euro moet kosten.
Lees verder

LIVE GIRO. Vroege vlucht met vijf renners, geen Belgen mee
In de dertiende rit van de Giro moeten de renners vandaag een afstand van 150 kilometer overbruggen tussen Sanremo en Cuneo. Na 44 kilometer krijgt het peloton de Colle di Nava voor de wielen geschoven. De beklimming is wel een col van derde categorie, maar daarna hebben de sprinters nog tijd genoeg om terug te keren. Wie schrijft deze etappe op zijn naam? Volg het hier live op deze pagina!
Lees verder

Is Tom Cruise dan toch samen met zijn 'Mission Impossible'-collega Hayley Atwell?
Tom Cruise (56) zou dan toch iets hebben met Hayley Atwell (40). De twee acteurs zouden verliefd geworden zijn tijdens de opnames van de nieuwe 'Mission Impossible'-film, maar gingen niet veel later uit elkaar. Ondertussen zou de vonk echter opnieuw overgeslagen zijn.
Lees verder

Einde van het gezinsbusje: waarom de nieuwe Renault Scenic totaal anders wordt
Ook Renault stopt met het maken van gezinsbusjes. De komende generatie van de Scenic, waarvan het merk vandaag een voorbode heeft onthuld, wordt niet langer een zogenoemde MPV (Multi Purpose Vehicle) met bovengemiddeld veel ruimte. De opvolger gooit het over een heel andere boeg, en daar heeft het Franse merk goede redenen voor.
Lees verder

Verzwijg jij aankopen voor je partner? Zo herken je 'financieel vreemdgaan' en praat je over geld als koppel
In 4 op de 10 koppels zou weleens iemand 'financieel vreemdgaan'. Misschien doe je stiekem een dure aankoop, heb je nog een geheime spaarrekening of houd je schulden achter. Feit is: in elke relatie kan geld voor wantrouw, onevenwicht en ruzie zorgen. Hoe pak je geldzaken samen gezond aan, ook als jullie lonen of attitudes tegenover geld verschillen? Relatietherapeute Chloé De Bie en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geven advies. "Las 'boekhoudmomenten' in, hoe onsexy dat ook klinkt."
Lees verder

Slechte slaper? Vijf verrassende tips van slaapexpert Annelies Smolders: "eet geen chocolade"
Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er 's ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass 'Beter Slapen'. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
Lees verder