Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 10 mei 2022

Van beenamputatie tot coma en vroege dood: overlijden Jody Lukoki (29) slaat in Nederland in als een bom

HLN
Van beenamputatie tot coma en vroege dood: overlijden Jody Lukoki (29) slaat in Nederland in als een bom
Jody Lukoki, oud-speler van Ajax, PEC en Cambuur, is vanochtend op tragische wijze overleden. De rappe aanvaller tekende een jaar geleden bij FC Twente. Wat volgde was een zware knieblessure, ontslag vanwege huiselijk geweld en een ruzie die hij uiteindelijk moest bekopen met de dood.
Lees verder

Steeds meer kans op overschrijden grens van opwarming aarde
De aarde kan in de jaren voor 2027 al minstens een jaar 1,5 graden Celsius warmer zijn dan voor het industriële tijdperk. De kans daarop is 48 procent, heeft de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) in een jaarlijkse klimaatupdate berekend. Dat toont aan dat de overschrijdingskans steeds meer toeneemt. In de voorgaande vijf jaar was de kans 10 procent dat een van die jaren de grens van 1,5 graden zou bereiken.
Lees verder

Kim Clijsters speelt volgende maand demonstratieduel in Rosmalen
De 38-jarige Kim Clijsters, die een maand geleden aankondigde dat ze een punt heeft gezet achter haar tweede comeback, komt volgende maand in actie in een demonstratieduel tijdens het WTA-toernooi in het Nederlandse Rosmalen.
Lees verder

"Hersenschade verandert iemands gedrag en kan zelfs leiden tot criminele vergrijpen": 'Amerikaanse generaal' spoorde 69-jarige Marie aan om haar man om te brengen
Bijna 20.000 euro. Zoveel geld zou Bright D. de 69-jarige Marie afhandig hebben gemaakt. Hij gaf zich uit als viersterrengeneraal van het Amerikaanse leger en beloofde haar een romantische toekomst met zijn tweeën. Toen hij geen geld meer kreeg, moest Marie haar echtgenoot maar van kant maken, wat ze ook probeerde. Hij riskeert nu 13 jaar cel, zij een internering. "Haar echtgenoot, die ze wilde doden, woonde na de feiten nog 8 maanden met haar samen."
Lees verder

Kato van The Starlings had na haar huwelijk een miskraam: "Het was de genadeslag"
Kato Callebaut (30) van The Starlings heeft in 'De Cooke & Verhulst Show' verteld dat ze een tijdje geleden een miskraam heeft gehad. Een zoveelste tegenslag nadat de zangeres ook al op korte tijd haar oma en moeder verloren was.
Lees verder

Romantiek ten top in 'Villa Zuid-Afrika': Steven vraagt Kathleen opnieuw ten huwelijk
Romantiek viert dinsdagavond hoogtij in 'Villa Zuid-Afrika'. Kathleen Aerts en haar echtgenoot Steven hebben met de verbouwing van hun Droom Guesthouse "de zes mottigste maanden van hun leven" achter de rug, maar naar nu alles op volle toeren draait, is het tijd om de liefde te vieren. Na twaalf jaar huwelijk gaat Steven daarom voor een tweede keer op de knie voor zijn Kathleen. Het moet een romantisch aanzoek worden, maar dat is buiten z'n klungeligheid gerekend… Geeft Kathleen nog eens haar jawoord?
Lees verder

Luchtvaart herstelt sneller dan verwacht na coronapandemie
Er is zo'n sterke vraag naar vliegreizen dat de luchtvaartsector volgend jaar alweer op het niveau van voor de coronapandemie kan zitten. Dat heeft de wereldwijde branchevereniging IATA laten weten. Eerder ging die organisatie nog uit van een herstel in 2024.
Lees verder

Ferdinand Marcos Jr., zoon van ex-dictator, op punt Filipijnse presidentsverkiezingen te winnen
In de Filipijnse presidentsverkiezingen gaat Ferdinand Marcos Jr. hoogstwaarschijnlijk met een klinkend overwinning aan de haal. Dat blijkt alvast uit de voorlopig resultaten. Marcos is de zoon van de controversiële dictator Ferdinand Marcos, die van 1965 tot 1986 president was van de Filipijnen en verdreven werd na een volksopstand. Volgens waarnemers kon Marcos Jr. de publieke opinie in zijn voordeel ombuigen dankzij een enorme desinformatiecampagne.
Lees verder

"Je moet een kaduke kapitein zijn om haar schip te doen stranden": zo verliep het intense eerbetoon aan Reinhilde Decleir in De Roma
Reinhilde Decleir is niet meer en dat heeft Antwerpen geweten. Zo'n 1340 tickethouders zakten maandagavond af naar De Roma om een laatste eerbetoon aan de actrice te huldigen. Onder leiding van haar theatergezelschap Tutti Fratelli bracht de liveshow soms droevige, vaak hilarische emoties in de zaal naar boven.
Lees verder

Minstens een dode en meerdere gewonden bij treinongeluk in Oostenrijk
Bij een treinongeluk net buiten de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn volgens een woordvoerder van het Rode Kruis maandag een dode en meerdere gewonden gevallen, onder wie drie zwaargewonden. Zeker negen mensen liepen lichte verwondingen op. De trein ontspoorde en belandde deels naast de rails, zo is te zien op beelden van media uit het Alpenland. Twee wagons zijn gekanteld en liggen in het weiland naast het spoor.
Lees verder

Ferdinand Marcos Jr., zoon van ex-dictator, wordt nieuwe Filipijnse president
Ferdinand Marcos Junior, de zoon van de vroegere Filipijnse dictator Ferdinand Marcos, heeft een verpletterende overwinning behaald bij de Filipijnse presidentsverkiezingen. De zege betekent een opsteker van formaat voor de familie Marcos, die na de opstand van 1986 uit het land verjaagd werd maar de voorbije jaren al enkele belangrijke posities in handen kreeg. Volgens waarnemers kon Marcos Jr. de publieke opinie in zijn voordeel ombuigen dankzij een enorme desinformatiecampagne.
Lees verder

"VK wil bijzondere EU-status Noord-Ierland afschaffen"
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss wil de bijzondere EU-status van Noord-Ierland afschaffen, meldt de Britse krant The Times. Truss zou haar poging om een overeenkomst te sluiten met de EU rondom de brexitdeal hebben opgegeven.
Lees verder

The Times: "VK wil bijzondere EU-status Noord-Ierland afschaffen"
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss wil de bijzondere EU-status van Noord-Ierland afschaffen, meldt de Britse krant The Times. Truss zou haar poging om een overeenkomst te sluiten met de EU rondom de brexitdeal hebben opgegeven.
Lees verder

LIVE. Biden ondertekent wet voor vlottere wapenleveringen aan Oekraïne, Macron en Scholz betuigen in Berlijn steun aan Oekraïne
De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag een wet ondertekend die de levering van wapens aan Oekraïne en andere Oost-Europese staten moet vergemakkelijken. Biden sprak van "een belangrijk instrument om de Oekraïense regering en het volk te steunen in hun strijd om hun land en hun democratie te verdedigen tegen Vladimir Poetin". De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is verheugd met de beslissing en spreekt van een "historische stap". Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Voortvluchtige moordverdachte en gevangenisbewaakster na lange klopjacht opgepakt
Na een langdurige klopjacht zijn de voortvluchtige gevangene Casey White en zijn bewaakster Vicki White maandag opgepakt in Indiana. Naar de twee werd al bijna twee weken naarstig gezocht.
Lees verder

Amnesty: staat van beleg in Oost-Congo moet afwijkende meningen zwijgen opleggen
De staat van beleg die intussen al meer dan een jaar geldt in de twee Oost-Congolese provincies Noord-Kivu en Ituri moet vooral afwijkende meningen de kop indrukken. Dat besluit mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport. In de officiële lezing door Kinshasa kwam de staat van beleg er in de strijd tegen de talrijke rebellengroepen in Oost-Congo, maar de realiteit is dat het aantal burgerslachtoffers door gewapende groepen het voorbije jaar is verdubbeld.
Lees verder

Senaat VS wil familie van rechters Hooggerechtshof beveiligen
De Amerikaanse Senaat heeft maandag een wetsvoorstel goedgekeurd dat ervoor moet zorgen dat familieleden van de rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof beveiliging kunnen krijgen, meldt persbureau Bloomberg. Het wetsvoorstel volgt op het lekken van een conceptbesluit van het Hooggerechtshof, waaruit blijkt dat een meerderheid van de rechters het recht op abortus wil schrappen.
Lees verder

Dodental explosie hotel in Havana loopt op tot veertig
Het aantal doden door de ontploffing in het historische hotel Saratoga in de Cubaanse hoofdstad Havana is verder gestegen naar veertig. Dat meldt het lokale ministerie van Gezondheid maandag (lokale tijd). Volgens het ministerie raakten 54 mensen gewond, van wie er zes nog in kritieke toestand verkeren. De explosie van vrijdag werd vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek.
Lees verder

Warhol brengt recordbedrag van ruim 184 miljoen euro op
Een beroemd portret van Marilyn Monroe, gemaakt door kunstenaar Andy Warhol, is bij veilinghuis Christie's geveild voor 195 miljoen dollar (185 miljoen euro). Daarmee is het het duurste kunstwerk uit de twintigste eeuw dat ooit werd verkocht op een openbare veiling.
Lees verder

Yoon ingezworen als nieuwe president van Zuid-Korea
Yoon Suk-yeol is dinsdag tijdens een grote ceremonie in Seoul beëdigd als nieuwe president van Zuid-Korea. De conservatieve Yoon won in maart de presidentsverkiezingen van de kandidaat van de regeringspartij, Lee Jae-myung.
Lees verder