Doorgaan naar hoofdcontent

Tweede geval van apenpokkenvirus in ons land

Tweede geval van apenpokkenvirus in ons land

Er is een tweede persoon in ons land besmet met het apenpokkenvirus. Dat schrijft viroloog Marc Van Ranst op Twitter.

Lees verder

Code oranje voor stormweer in provincies Luik en Luxemburg

Door nakend stormweer heeft het Nationaal Crisiscentrum code oranje aangekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg. Andere provincies kregen een gele kleur.

Lees verder

Podcasttips | Het dubbelleven van een Limburgse slager achtervolgt zijn zoon

De VRT reist langs de gaybars van Limburg op zoek naar sporen van een overleden slager uit Vlijtingen. De Amerikaan Brendan F. Newman reist om zichzelf terug te vinden. En wie fan is van het oplichtersgenre, vindt zijn gading bij Achter gesloten deuren.

Lees verder

(V)echtscheiding? Spreekrecht is voor kinderen ticket naar een betere toekomst

Kinderen en jongeren mogen nog te zelden hun mening uitspreken in zaken die hen aanbelangen, zoals hun verblijfsregeling na de scheiding van hun ouders. De Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens pleit ervoor dat familierechters kinderen altijd zouden horen in zulke zaken, ook als het geen vechtscheiding betreft.

Lees verder

Een Sportpaleis vol kogelhulzen en vriendschap

De tempel van de videogames staat eventjes in Antwerpen. Met het wereldkampioenschap Counter-Strike worden e-sports ook bij ons volwassen. 'Dit is niet niche. Dit is mainstream.'

Lees verder

Kate Middleton schittert met Tom Cruise op de rode loper

De sterrencast van 'Top Gun: Maverick' verzamelde donderdagavond in Londen voor de première in het Verenigd Koninkrijk. Ook op de lijst van de genodigden: prins William en Kate Middleton. Die laatste stal in een zwarte avondjurk en met glamoureuze oorbellen de show.

Lees verder

Finland wordt afgesneden van het Russisch gas

Na Polen en Bulgarije komt Finland op de Russische strafbank terecht en krijgt het vanaf zaterdag geen gas meer. Finland staat op het randje van Navo-lidmaatschap.

Lees verder

De sergeant die geen oorlogsmisdaad wou begaan

Het proces in Kiev tegen de jonge Russische tankbestuurder Vadim Sjisjimarin (21) die een Oekraïense burger doodschoot, geeft een donkere inkijk in de manier waarop Rusland met zijn soldaten omgaat.

Lees verder

Oud-journalist Terry Verbiest overleden op 66-jarige leeftijd

Terry Verbiest, de eerste hoofdredacteur van TV Brussel, is donderdagavond op 66-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz vrijdag.

Lees verder

Schaarbeekse schepen dient een klacht in tegen collega voor handtastelijkheden

De Schaarbeekse schepen van Gelijke Kansen Sihame Haddioui (Ecolo) beschuldigt haar collega Michel De Herde (Défi) van seksisme en handtastelijkheden. De burgemeester greep in februari al in en besloot dat de twee niet meer naast elkaar mochten zetelen. Maandag heeft Haddioui formeel een klacht ingediend. De Herde ontkent.

Lees verder

Maandag verdwijnt PLF en mondmasker op openbaar vervoer

De mondmaskerplicht op het openbaar vervoer verdwijnt vanaf maandag. Voor de meeste bestemmingen vervalt ook het Passenger Location Form (PLF).

Lees verder

Aan de sociale partners heeft De Croo geen vrienden

Vakbonden en werkgevers bereiken geen deal over de arbeidsdeal. Alweer slecht nieuws voor de federale regering, waar aan Vlaamse kant het geduld met de sociale partners slinkt.

Lees verder

Wat doe je als je kind graag met tampons speelt?

Wat doe je als je kind graag met tampons speelt? De menstruatiecyclus uitleggen of het veel simpelere 'leg dat neer en blijf daar af'?
Columniste An Olaerts koos voor de moeilijkste weg - waarna haar zoontje toch nog enkele vragen had over eieren en eitjes.

Lees verder

Harry Styles zoekt naar een thuis

Op zijn derde album schildert Harry Styles zichzelf af als de ideale man voor 2022: begripvol, bedachtzaam, begeerlijk en emotioneel beschikbaar. En hij kan nog eens zingen ook.

Lees verder

Brits koppel is in één klap rijker dan Adele

184 miljoen pond, of omgerekend 217 miljoen euro. Dat is het bedrag dat afgelopen week gewonnen werd in het Verenigd Koninkrijk, tijdens de trekking van Euromillions. Het winnende echtpaar is daarmee plots rijker dan wereldster Adele, maar kon dat zelf eerst niet goed geloven. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

21 dagen isolatie voor wie besmet raakte met apenpokken

Wie besmet is met het apenpokkenvirus, moet 21 dagen in isolatie. Hoogrisicocontacten niet, maar ze waken het best over eventuele symptomen. Intussen wil viroloog Marc Van Ranst onderzoeken of het virus zich luchtgedragen kan verspreiden.

Lees verder

Igor Zelenski: niet de Oekraïense president, wel de schoonzoon van Poetin

Igor Zelenski, de voormalig artistiek directeur van het Bayerisches Staatsballet, is volgens het Russische magazine Vazjnye Istorii zowaar de schoonzoon van de Russische president Vladimir Poetin.

Lees verder

'Aardappelen zijn Belgische cultuur. Die mag je niet verloren laten gaan'

Vorige week kon u hier nog lezen dat de aardappel van ons bord verdween, nu zetten verschillende chefs hem op hun suggestiebord. 'Rodekool kan je toch niet eten met rijst of met frieten?'

Lees verder

Démare sprint naar derde ritzege in Giro

Arnaud Démare heeft de dertiende rit in de Ronde van Italië gewonnen. De Fransman haalde het in een sprint voor Phil Bauhaus en Mark Cavendish.

Lees verder

Rock Werchter voert bisronde af en plaatst line-up met Florence + The Machine door naar TW Classic

Rock Werchter Encore, de geplande extra festivaldag om de terugkeer van de zomerfestivals na twee jaar corona te vieren, gaat niet door. Te hoge productiekosten, personeelstekorten en te weinig festivalgangers gaven de doorslag. Wie al een kaartje kocht, hoeft echter niet te wanhopen. De line-up van 'Encore' wordt toegevoegd aan het programma 'TW Classic', dat dit jaar een extra large versie krijgt.

Lees verder

Bart Somers: 'De conclusie is duidelijk. Ventilus moet bovengronds'

Open VLD verwerpt de piste om de hoogspanningslijn Ventilus ondergronds te trekken. Vlaams viceminister-president Somers spreekt in een interview met De Standaard klare taal. 'We moeten nu onze verantwoordelijkheid nemen.'

Lees verder

Tien piekuurtreinen minder vanaf maandag wegens personeelstekort

Vanaf maandag 23 mei zullen tien piekuurtreinen, voornamelijk in de provincie Antwerpen, tijdelijk niet meer rijden door een tekort aan treinbegeleiders. Dat liet de spoorwegmaatschappij vrijdag weten in een persbericht.

Lees verder

Défi wil 'politiek cordon' rond N-VA

Het hernieuwde communautaire programma van Défi toont aan dat 'het FDF nooit is weggeweest', zoals voorzitter François De Smet zelf stelt. Hij wil een 'politiek cordon' rond de N-VA.

Lees verder

Activiste crasht rode loper in Cannes: 'Stop met het verkrachten van Oekraïense vrouwen'

Tijdens de première van George MillersThree thousand years of longing slaagde een activiste erin tussen de sterren te glippen, waarna ze zich uitkleedde op de rode loper.

Lees verder

In nieuwe Franse regering zitten veel oude bekenden

De nieuwe Franse première ministre Elisabeth Borne heeft de puzzel van haar regering gelegd. Die telt niet minder dan 28 ministers, 14 vrouwen en 14 mannen.

Lees verder

Hoe Kendrick Lamar zichzelf van z'n troon rapt, maar toch koning blijft

Na vijf jaar radiostilte komt Kendrick Lamar met Mr. Morale & The Big Steppers. Een plaat die zich eerder als een boek laat lezen. Nick De Leu legt je uit waarom.

Lees verder

'Waarom geven we de Rode Duivels in België geen speciaal statuut?'

Na negen jaar Premier League en drie jaar Club heeft kampioenenmaker Simon Mignolet een voorstel. 'Het Belgische voetbal moet Rode Duivels aantrekken in plaats van ze weg te duwen.'

Lees verder

Kinderen hebben te weinig inspraak bij scheiding

Jongeren mogen zelden hun mening geven in zaken die hen aanbelangen, zoals hun verblijfsregeling na de scheiding van hun ouders.

Lees verder

We houden het overwegend droog dit weekend

Zaterdag is het meestal bewolkt, zondag komt de zon er wat meer door. Tegen het begin van volgende week wordt er weer regen verwacht.

Lees verder

Dode en veertig gewonden bij tornado in West-Duitsland

Lees verder

Het succes van de rijkste mens ter wereld verklaard

De ondernemer Elon Musk heeft op dit moment een vermogen van 212 miljard, wat 1.01% is van het BBP van de Verenigde Staten. Daarmee is hij de rijkste mens op aarde. Maar wat maakt hem zo'n geniale businessman, of heeft hij gewoon geluk gehad? In bovenstaande video zoekt economiejournalist Stijn Decock naar de verklaring voor zijn succes.  

Lees verder

Mondeling akkoord tussen Antwerp en coach Mark van Bommel

Mark van Bommel (45) wordt de coach van Antwerp. Er is een akkoord en eerstdaags zet de Nederlander ook zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Lees verder