Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Tom De Cock over het belang van een dag tegen homofobie: “Op hotel vaak aparte bedden voor mij en m’n man”

HLN
Tom De Cock over het belang van een dag tegen homofobie: "Op hotel vaak aparte bedden voor mij en m'n man"
Het is vandaag de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie (IDAHOT). En dat zo'n dag nog altijd nodig is, ondervinden Q-dj's Tom De Cock (38) en Jana De Wilde (24) nog vaak in het dagelijkse leven. "Als ik op vakantie ga met mijn man, staan er nog vaak twee aparte bedden op hotel. Dan kan je weer gaan uitleggen aan de receptie dat wij een getrouwd koppel zijn", vertelt Tom. Ook Jana De Wilde, zelf transpersoon, heeft het idee dat ze zich nog te vaak moet verstoppen op straat. Wat de radiopresentatoren vandaag in petto hebben, vertellen ze in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Hoe kon ongeval met op hol geslagen PostNL-bestelwagen gebeuren? Bewoonster (68) en dakwerker (59) liepen op geroep van chauffeur af. En net dán kwam dat busje
In het centrum van Aalst zijn gisterenvoormiddag twee mensen om het leven gekomen nadat een PostNL-bestelwagen - zonder chauffeur achter het stuur - hen aanreed. De pakjesbezorger was net aan het leveren toen zijn camionette naar beneden begon te bollen. Het aanstormende voertuig verraste het tweetal toen ze een kijkje kwamen nemen op straat.
Lees verder

Politie doet vandaag en morgen extra controles op afleiding achter het stuur
Vandaag en morgen houdt de politie een eerste nationale actie tegen afleiding achter het stuur. Daarvoor werken de federale wegpolitie en 110 lokale politiezones samen. "De statistieken liegen er niet om: tot wel 25 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door afleiding achter het stuur", zegt de federale politie.
Lees verder

Wereldwijd meer dan tien miljoen ondervoede kinderen door droogte, corona en oorlog in Oekraïne
Wereldwijd zijn meer dan 10 miljoen kinderen in gevaar door acute ondervoeding. Volgens UNICEF verslechtert de situatie in de Hoorn van Afrika en neemt het aantal gevallen van ernstige ondervoeding ook in andere delen van de wereld ernstig toe. Oorzaken zijn volgens de VN-kinderorganisatie de aanhoudende droogte, de oorlog in Oekraïne en de nasleep van de coronapandemie.
Lees verder

Gloednieuwe News City Academy Awards gaan op zoek naar de mediamakers van morgen
DPG Media lanceert de News City Academy Awards: de allereerste 'Oscars' voor jong aanstormend mediatalent in Vlaanderen. Iedereen tussen 18 en 26 jaar met passie voor media en nieuws, kan haar of zijn mediawerk indienen. Wie wint, krijgt bovenop de Award en de erkenning, de kans om op de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en onze magazines een journalistiek droomproject waar te maken.
Lees verder

Gedumpte Ginny uit 'Boer Zkt. Vrouw' ontgoocheld in boer Kim: "Pas op tv ontdekt dat hij voor Emi koos"
Coup de théâtre in 'Boer Zkt. Vrouw'. Aardappelboer Kim (30) besloot zijn uitverkorene Ginny (27) na hun -romantische trip alsnog in te ruilen voor Emi (23), die hij maar niet kon vergeten. Ginny reageert nu voor het eerst: "Op weekend gaf Kim duidelijk aan dat hij echt een toekomst zag in ons. Jammer dat hij zo oneerlijk is geweest tegen mij"
Lees verder

Kelly Pfaff presenteert nieuw tv-programma: "Zelf een behoorlijke waaghals, tot er ratten aan te pas komen"
Wie heeft het meeste lef en haalt zonder verpinken de strafste stunts uit, in een spel van durven en bluffen? In het nieuwe VTM 2-programma 'De Grootste Lefgozer', stelt Kelly Pfaff acht waaghalzen op de proef. "Mensen zeggen snel dat ze iets aankunnen. Tot puntje bij paaltje komt."
Lees verder

Met Crevits op Welzijn wil CD&V fouten vermijden
Geen wit konijn zoals Inge Vervotte of dossiervreter als Vera Jans: Hilde Crevits (CD&V) wordt de Vlaamse minister van Welzijn. Met Jo Brouns als minister van Werk en Economie kan CD&V een nieuw Limburgs gezicht lanceren.
Lees verder

Docureeks van Eric Goens over Sihame El Kaouakibi niet voor de zomer te zien: "Ik ga niet zwichten voor politieke druk"
"Niet vóór de zomer", antwoordt Eric Goens (53) op onze vraag wanneer z'n docureeks over Sihame El Kaouakibi (35) op tv komt. En da's veel later dan gepland. Is het dan toch zo dat het programma 'politiek te gevoelig' ligt, zoals her en der wordt beweerd? De tv-maker geeft tekst en uitleg.
Lees verder

ANALYSE. Eerst zijn spionnen, nu zijn officieren. Wie kan Poetin nog de schuld geven, behalve zichzelf?
Rusland loopt de ene vernedering na de andere op in Oekraïne. En daar zijn al wel wat koppen voor gerold. Het is niet door de stuurman te vervangen, dat Poetin zijn Titanic drijvend houdt. Maar het wijst wel op een gevaarlijke grond voor onberekenbaar, irrationeel en apocalyptisch gedrag.
Lees verder

Clubs droomtransfer? Een extra jaar 'King Charles': verlengd verblijf De Ketelaere allesbehalve uitgesloten
Als het van Club Brugge afhangt, dan blijft hij nog een jaar. Charles De Ketelaere (21): deze zomer mogelijk de beste 'transfer' van blauw-zwart, met het WK als troef en Hans Vanaken als voorbeeld.
Lees verder

Gloednieuwe News City Academy Awards gaan op zoek naar het mediatalent van morgen
DPG Media lanceert de News City Academy Awards: de allereerste 'Oscars' voor jong aanstormend mediatalent in Vlaanderen. Iedereen tussen 18 en 26 jaar met passie voor media en nieuws, kan haar of zijn mediawerk indienen. Wie wint, krijgt bovenop de Award en de erkenning, de kans om op de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en onze magazines een journalistiek droomproject waar te maken.
Lees verder

COLUMN. Het land zou in betere staat verkeren mocht het zijn budget blind toevertrouwen aan Béa Vandendael en haar realiteitszin
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Béa Vandendael van 'Blind gekocht'.
Lees verder

Belgische spookrijdster en drie anderen sterven bij zware klap op Franse snelweg
Een vrouw van middelbare leeftijd uit de Kortrijkse regio is om het leven gekomen toen ze om nog onbekende reden ging spookrijden op de snelweg A1 in Frankrijk en na enkele kilometers frontaal in botsing kwam met een auto waarin drie jonge mensen zaten. Iedereen kwam om het leven.
Lees verder

Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren
De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen.
Lees verder

Wouter uit Deinze speelde drums bij Mika voor 200 miljoen kijkers tijdens finale Eurovisiesongfestival
Jérémie Makiese was niet de enige Belg op het podium van het Eurovisiesongfestival in Turijn. Tijdens het optreden van Mika stal ook zijn drummer Wouter Van Tornhout uit Deinze de show. "Je weet dat er 200 miljoen mensen kijken, maar daar probeerde ik niet aan te denken."
Lees verder

OVERZICHT. Bezetting op intensieve zorg blijft rond de honderd coronapatiënten schommelen
Op de afdelingen intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen liggen momenteel nog 106 coronapatiënten. Zaterdag zakte de bezetting op intensieve zorg zelfs even onder de honderd coronapatiënten, wat geleden was van augustus vorig jaar. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere parameters gaan verder in dalende lijn.
Lees verder

Recordaantal jobs raakt niet ingevuld en vraag naar arbeid wordt nóg groter: "De vijver waaruit kan worden gevist, groeit niet meer"
Tussen nu en 2030 zullen er in Vlaanderen jaarlijks 77.000 vacatures bijkomen. En dat is alleen nog maar om uittredende 55-plussers op de arbeidsmarkt te kunnen vervangen. De vraag naar arbeid zal dus nóg fors stijgen. Maar hoe gaan we dat in hemelsnaam klaren, met nu al een recordaantal oningevulde arbeidsplaatsen?
Lees verder

Overwegend droge dag met temperaturen tot 27 graden, lokaal kans op een bui
Het wordt vandaag wisselend bewolkt met kans op een lokale bui, maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. In de loop van de dag komen er bredere opklaringen vanuit het westen. De maxima schommelen van 21 of 22 graden aan zee en in de Hoge Venen, tot 26 à 27 graden in Laag- en Midden- België, zo voorspelt het KMI.
Lees verder

Verjonging bij Eén: Fien Germijns vervangt Adriaan Van den Hoof bij 'Switch'
Adriaan Van den Hoof is niet langer de presentator van het zomerse spelprogramma 'Switch'. In het kader van de verjonging en de vervrouwelijking ruimt hij baan voor Fien Germijns, de nieuwe VRT-bom.
Lees verder