Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 mei 2022

Toerist (37) rijdt met gehuurde Maserati van Spaanse Trappen in Rome

HLN
Toerist (37) rijdt met gehuurde Maserati van Spaanse Trappen in Rome
Een 37-jarige man uit Saudi-Arabië is met een gehuurde Maserati van de beroemde Spaanse Trappen in Rome gereden. Hij nam naar eigen zeggen "de verkeerde afslag". De bestuurder werd aangehouden op de internationale luchthaven van Milaan toen hij de Maserati inleverde bij een autoverhuurbedrijf.
Lees verder

Bart De Wever waarschuwt voor "ideologische verdwazing" in strijd tegen klimaatverandering: "Tijd om deze onzin actief te counteren"
N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever waarschuwt in een opiniestuk in De Morgen voor het gedachtegoed dat geweld gerechtvaardigd zou zijn in in de strijd tegen klimaatverandering. "De toekomst van de mensheid is te belangrijk om ze over te laten aan ideologische verdwazing."
Lees verder

Gasprijs verder omlaag door EU-plan voor betalingen aan Rusland
De Europese gasprijs is maandag opnieuw gedaald. Het plan van de Europese Unie om energiebedrijven een manier te bieden om voor Russisch aardgas te betalen zonder de sancties te schenden, zorgde voor opluchting bij de inkopers van Russisch gas.
Lees verder

OPROEP. Hoe bescherm jij jouw spaarcenten tegen de hoge inflatie? Deel jouw tips en help lezers om slimmer met hun geld om te gaan
Deel via de reacties hieronder hoe jij in deze uitdagende economische tijden omgaat met je spaargeld. Met jouw tips help je andere lezers om meer over te houden op het einde van de rit.
Lees verder

Gentse maakt prachtige beelden van zogende vosjes: "Een magisch moment, de wereld staat even stil"
De Gentse Isabelle Onselaere (51) volgt al langer een vossenfamilie in haar stad, maar ze slaagde er nog niet in om zogende welpen te zien of fotograferen. Tot nu. Met haar telelens stak ze vastberaden de grens met Nederland over, met prachtige beelden van een vos en haar twee jongen tot resultaat. Haar geheim? Vele uren stil wachten.
Lees verder

1 jaar later. Dit was de klopjacht op Jürgen Conings: "Jullie hebben me getraind om te worden wie ik ben, ik ga dat nu tegen jullie gebruiken"
Drie brieven had hij geschreven, Jürgen Conings. Eén naar zijn vriendin. Eén naar de politie. En één naar het Belgisch leger. Uren eerder die maandag had hij thuis de deur achter zich dicht gedaan. Wat leek op een ochtend als andere anderen - nog snel een zoen voor de vrouw die naast hem sliep en naar buiten - werd een vijf weken durende zoektocht naar een zwaar bewapende militair. Stond in zijn brief: 'Het maakt mij niet uit of ik sterf of niet. Maar dan zal het op mijn manier zijn'. Reconstructie van een massale zoektocht, te beginnen met een toevallige halve vrije dag die mogelijks het leven van viroloog Marc Van Ranst heeft gered.
Lees verder

Prachtig moment: Dries Mertens en Kat Kerkhofs stellen zoontje Ciro Romeo voor aan Napoli-fans
Een prachtig moment voor Dries Mertens en Kat Kerkhofs. Na de laatste thuismatch van Napoli stapten de spelers met hun gezin het veld op. Het moment om zoontje Ciro Romeo, intussen anderhalve maand, vanop de grasmat voor te stellen aan de Napolitaanse fans. "Napoli, bedankt voor jullie liefde richting mijn twee Ciro's. Mijn hart is vol", schreef Kat op Instagram.
Lees verder

Britse geheime diensten: "Rusland heeft reeds een derde van zijn invasiemacht in Oekraïne verloren"
Rusland is mogelijk een derde kwijtgeraakt van de invasiemacht die het naar Oekraïne heeft gestuurd, omdat hun offensief blijft stuiten op hevige weerstand, zo heeft de Britse militaire inlichtingendienst gezegd.
Lees verder

Zweden stuurt diplomaten naar Turkije om te praten over NAVO-lidmaatschap
Zweden stuurt diplomaten naar Turkije om te praten over een eventueel NAVO-lidmaatschap, waar Turkije bezwaren tegen heeft. Minister van Defensie Peter Hultqvist zei maandag dat de diplomaten de kwestie willen oplossen en "kijken waar dit echt om gaat".
Lees verder

Nederlandse arts: vraag uit VS naar abortuspillen stijgt snel
De vraag uit de Verenigde Staten naar abortuspillen van Aid Access, een organisatie van de Nederlandse arts Rebecca Gomperts die zulke pillen online verstrekt, stijgt snel. Gomperts zegt in een interview met het Franse persbureau AFP dat sommige mensen "in paniek zijn geraakt".
Lees verder

VUB-professor: "Slechte aanpak Covid-19 vloeit voort uit neoliberaal beleid"
Koen Byttebier, professor voor socio-economische ethiek aan de Vrije Universiteit Brussel, onderzocht de geslaagde en mislukte aanpak van de coronapandemie door overheden. Hij stelt duidelijk vast dat een gefaald coronabeleid voortvloeit uit een neoliberaal beleid.
Lees verder

Rolstoel van Alexander (3) is terecht: "Net op tijd voor zijn operatie"
De familie van de kleine Alexander (3) kan opgelucht ademhalen: zijn op maat gemaakte rolstoel, die dinsdag gestolen werd, is terecht. Een man die in de buurt woont, bracht de rolstoel zondagavond terug.
Lees verder

Innovatieve beha voor jonge meisjes groeit mee van A-cup naar C-cup
Een vrouw vergeet nooit haar allereerste beha. Zeker niet nu studenten van de Universiteit Hasselt een exemplaar op de markt brengen dat kan meegroeien van een A-cup naar een C-cup. Jonge meisjes hoeven zo niet telkens een nieuwe beha te kopen: goed voor de planeet én voor hun portemonnee.
Lees verder

Studenten creëren beha die meegroeit van A-cup naar C-cup: "Helpt meisjes in de puberteit"
Een vrouw vergeet nooit haar allereerste beha. Zeker niet nu studenten van de Universiteit Hasselt een exemplaar op de markt brengen dat kan meegroeien van een A-cup naar een C-cup. Jonge meisjes hoeven zo niet telkens een nieuwe beha te kopen: goed voor de planeet én voor hun portemonnee.
Lees verder

Na stopzetting samenwerking Apple: Lab9 neemt 15 winkels van Switch over
Vijftien winkels van elektronicaketen Switch worden overgenomen door directe concurrent Lab9. Die laatste heeft nog wél een samenwerking met techgigant Apple. Switch moest in april namelijk verder zonder Apple, nadat het in opspraak kwam door misleidende verkooptechnieken.
Lees verder

Fins en Zweeds parlement buigen zich over NAVO-kandidatuur
Het Finse en het Zweedse parlement buigen zich maandag elk over de NAVO-kandidatuur van hun land. In beide parlementen is een overgrote meerderheid voorstander van de kandidatuur.
Lees verder

Belgische vissers hebben nooit eerder zoveel...afval aan wal gebracht: "We willen iedere visser motiveren om dat te doen"
De Belgische vissers hebben vorig jaar samen 65 ton vuilnis aan wal gebracht, een verdrievoudiging ten opzichte van een jaar eerder. Al het plastic en ander afval komt uit onze Noordzee. Het zijn de vissers die meewerken aan het project Fishing for Litter die het vuilnis aan boord nemen. "Uiteindelijk gaat alles naar het containerpark en worden onze zeeën toch een beetje netter", zegt minister Vincent Van Quickenborne, die het resultaat maandag kwam bekijken.
Lees verder

Bram en Lucas, de beste vrienden van 'verlegen' Junior Planckaert: "In het echt is hij niet de man die je ziet op tv"
"Dat ongeval waarbij hij geblesseerd raakte, zag ik voor mijn ogen gebeuren. Dat was een moeilijke periode." Bram (30) en Lucas (30) kennen Junior Planckaert (29) door en door. Geen betere kandidaten om hem mee te helpen zoeken naar de liefde, dus. Al had hij die volgens hen ooit misschien al gevonden, zo vertellen ze in een dubbelgesprek over hun beste maat. "Zijn eerste vriendin was eigenlijk echt de liefde van zijn leven, Junior heeft zelfs nog geprobeerd mij aan haar zus te koppelen."
Lees verder

"Een kruimel brood is voldoende om mij ziek te doen voelen": hoe herken je glutenintolerantie en wat kan je eraan doen?
16 mei is het Internationale Dag van de Coeliakie: een onzichtbare auto-immuunziekte waarvoor glutenvrij eten een oplossing kan zijn. Alleen is 'glutenvrij' vandaag zo'n gezondheidshype geworden, dat patiënten die écht afzien van gluten niet altijd serieus genomen worden. "Nochtans heeft 1 op 100 mensen de ziekte", getuigt diëtiste én coeliakiepatiënt Katrien Wellens. Ze vertelt wat de ziekte inhoudt en legt uit hoe je het herkent.
Lees verder

'Hoe Het Danst' goes rock: Koen Buyse covert Davina Michele met 'Dance Without Me'
In België brak Davina door met de monsterhit 'Hoe het Danst'. Het werd het langst op 1 genoteerde Nederlandstalige nummer van dit decennium in Vlaanderen. In 'Liefde voor muziek' steekt Koen Buyse de plaat in een nieuw jasje.
Lees verder