Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 mei 2022

‘The Centennial Case’ toont opnieuw dat videobeel­den niet thuishoren in een game

HLN
'The Centennial Case' toont opnieuw dat videobeel­den niet thuishoren in een game
Als videogame 'The Centennial Case: A Shijima Story' één ding aantoont, is het wel dat het – zacht gezegd – niet makkelijk is om een geslaagde videogame met live videogamebeelden te maken. Misschien moeten gamemakers wel gewoon eens ermee ophouden om dat te proberen.
Lees verder

KOERS KORT. Evenepoel aan de start van Gullegem Koerse - Nederlandse Ellen van Dijk verpulvert werelduurrecord - Alaphilippe mee op trainingskamp
Het herstel van Julian Alaphilippe na zijn zware van in Luik-Bastenaken-Luik verloopt goed. De Fransman zit sinds kort opnieuw op de fiets en gaat al mee met de ploeg op trainingskamp naar de Sierra Nevada. "Uiteraard kan ik nog niet alles meedoen met de andere jongens. Ik voel me steeds beter, maar ik weet dat ik geduldig moet blijven en niks mag forceren. Maar het voelt al heel goed om er terug bij te zijn. De Ronde van Frankrijk halen blijft mijn doel en dat is nog altijd mogelijk. Ik wil hoe dan ook de medische staf van de ploeg al enorm bedanken en ook iedereen die mij steunberichtjes gestuurd heeft," aldus Alaphilippe.
Lees verder

LIVE. "Hazard toont veel enthousiasme. Hij kan spelen": Ancelotti spreekt over Champions Leaguefinale (en Mbappé)
Zaterdag is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Real houdt vandaag een mediadag. Coach Carlo Ancelotti kwam al aan het woord. Hij sprak ook over Eden Hazard. "Eden is enthousiast en traint heel goed. Hij kan spelen." Straks kunnen ook de spelers individueel worden gesproken. Volg het allemaal in onderstaande liveblog.
Lees verder

Ambulancier in shock na mesaanval: "Fysiek en mentaal gebroken"
Een ambulancier is vorige week aangevallen met een mes in een dorp nabij Charleroi. De daders zijn een man en zijn minderjarige zoon, meldt RTL Info. De nieuwssite kreeg beelden van het incident in handen. Het slachtoffer liep geen steekwonden op, maar is nog steeds in shock.
Lees verder

Harde beelden tonen mesaanval op ambulancier nabij Charleroi: "Fysiek en mentaal zit ik aan de grond"
Een ambulancier is vorige week aangevallen met een mes in een dorp nabij Charleroi. De daders zijn een man en zijn minderjarige zoon, meldt RTL Info. De nieuwssite kreeg beelden van het incident in handen. Het slachtoffer liep geen steekwonden op, maar is nog steeds in shock.
Lees verder

Ex-gevangene over de gruwel in Russische cel: "De muren hangen er vol bloed en uitwerpselen"
Amerikaans ex-marinier Trevor Reed (30) werd in 2019 opgepakt door de Russische autoriteiten toen hij er op reis was met zijn vriendin. Hij had zogezegd enkele agenten aangevallen, maar dat werd nooit bewezen. Reed zat bijna drie jaar in de Russische gevangenis waar het leven een echte hel was. "Er hangt overal bloed aan de muur van gevangenen die zichzelf het leven hebben ontnomen of anderen probeerden te vermoorden."
Lees verder

LIVE. Britse geheime dienst: "Russen boeken lokale terreinwinsten in Donbas"
Rusland heeft enkele lokale terreinwinsten geboekt bij het offensief in het oosten van Oekraïne. Dat zeggen de Britse geheime diensten. Moskou heeft de intensiteit van de operaties opgevoerd en probeert verschillende steden te omsingelen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Totaalplan tegen grensoverschrijdend gedrag in de gymnastiek
De Gymnastiekfederatie (Gymfed) heeft een omvattend plan klaar tegen grensoverschrijdend gedrag in de gymnastiekwereld. Dat melden de federatie en Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Elien en Lorenz uit 'Boer zkt vrouw' kregen weerstand: "Ik heb haar ouders op de man af gevraagd: wat is jullie probleem?"
Dina Tersago (43) heeft haar naam als patroonheilige van de boeren én de liefde helemaal waargemaakt, want 'Boer zkt vrouw' levert dit jaar liefst vier koppels op. Zo ook bij Elien (26), die intussen negen maanden samen is met Lorenz (28): "Hij wist me op de juiste momenten te raken." In een dubbelinterview blikken de twee tortelduifjes terug op hun liefdespad, het moment dat de cameraman in de bres moest springen en de moeilijke start met de (schoon)ouders. "Ik heb de knoop pas op het laatste moment doorgehakt, toen Dina hier al stond."
Lees verder

"Een hersentumor is een kwestie van brute pech": neurochirurg vertelt over de symptomen en behandeling
Vorige maand maakte minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) via sociale media bekend dat ze haar taken voor onbepaalde tijd neerlegt. De reden: de zorg voor haar echtgenoot, bij wie een agressieve hersentumor werd vastgesteld. Hoeveel kans heb je op zo'n wrede diagnose? Wat zijn de symptomen? En wat ligt er aan de basis? Prof. dr. Johan van Loon van het UZ Leuven legt uit: "In het begin zijn de symptomen eerder subtiel: je vergeet de weg naar je afspraak, bijvoorbeeld."
Lees verder

Werken als vastgoedmakelaar: dit zijn de voor- en nadelen (én het loon)
Ben jij klaar voor een carrière in het vastgoed? Jobat.be legt uit wat je moet doen voor je kan beginnen als makelaar en zoomt in op de plus- en minpunten van de veelzijdige maar soms veeleisende job.
Lees verder

"Hij heeft er bijna mijn tanden uitgebeukt": Noel Gallagher komt met bizar verhaal over incident met vader van City-sterkhouder Dias
Als fervente City-fan zal Noel Gallagher, ex-Oasis, de razend spannende titelmatch van gisteren niet snel vergeten. Al is er nog een extra reden waarom 22 mei 2022 voor altijd in z'n geheugen staat gegrift. Gallagher werd in de loges op de vloer gebeukt door de vader van verdediger Rúben Dias.
Lees verder

Kürt Rogiers speelt mee in nieuwe theatershow 'Nachtwacht'
Kürt Rogiers (51) heeft een nieuwe acteerjob te pakken. Hij gaat meespelen in de nieuwe 'Nachtwacht'-show 'Het donkere spiegelbeeld'.
Lees verder

Potjes babyvoeding bevatten volgens Test Aankoop niet de juiste voedingsstoffen: wat geef je je baby best te eten?
Kies jij voor je baby een kant-en-klaar groente- en fruitpapje of een versgemaakte versie? Volgens een recent onderzoek van Test Aankoop bevat de kant-en-klare optie niet de juiste voedingsstoffen die een baby tussen 6 en 12 maanden oud nodig heeft. Kinderdiëtiste Wendy Willems legt uit wat er absoluut in moet zitten en waar je best op let in de ingrediëntenlijst per leeftijd. "Koop zeker nooit een potje voor een leeftijdscategorie hoger."
Lees verder

Europees gezondheidsagentschap waarschuwt dat Europa mogelijk niet meer van apenpokken af raakt als uitbraak blijft voortduren
Als we de uitbraak van het apenpokkenvirus in Europa niet onder controle krijgen, bestaat het risico dat de aandoening 'endemisch' wordt. Dat zegt het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) in een nieuw rapport.
Lees verder

Vlaamse cultuursector verloor 1.500 banen in 2020
De cultuursector in Vlaanderen klokte eind 2020 af op 45.536 arbeidsplaatsen, tegenover 47.104 het jaar voordien. De daling is te wijten aan de coronamaatregelen, zo leren cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

Asteroïde twee keer zo groot als grootste gebouw ter wereld scheert deze week voorbij onze planeet
(7335) 1989 JA, een asteroïde die zeker twee keer zo groot is als de Burj Khalifa in Dubai, zet koers richting de aarde. Vrijdag 27 mei is de afstand tussen onze planeet en de gigantische ruimtesteen het kleinst, zo berekenden astronomen. Geen zorgen, de asteroïde zal nog steeds een veilige afstand van vier miljoen kilometer bewaren.
Lees verder

LIVE. Ancelotti: "Hazard toont veel enthousiasme. Hij kan spelen" - Courtois en co. werken open training af in aanloop naar Champions Leaguefinale
Zaterdag is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Real houdt vandaag een mediadag. Coach Carlo Ancelotti kwam al aan het woord. Hij sprak ook over Eden Hazard. "Eden is enthousiast en traint heel goed. Hij kan spelen." Straks kunnen ook de spelers individueel worden gesproken. Volg het allemaal in onderstaande liveblog.
Lees verder

Carlos Alcaraz is de gedoodverfde opvolger van Rafael Nadal, maar zijn ze écht te vergelijken? "Mijn droom? Ooit Roland Garros winnen, zoals Rafa"
Op 25 april 2005 werd Rafael Nadal als achttienjarige voor het eerst lid van de top tien na titelwinst in Barcelona. Op 25 april 2022 werd Carlos Alcaraz als achttienjarige voor het eerst lid van de top tien na titelwinst in Barcelona. De ene is een 21-voudige grandslamkampioen, de andere zijn gedoodverfde opvolger. Maar zijn Nadal (36) en Alcaraz (19) ook echt te vergelijken?
Lees verder

Jaren ouder in 30 seconden: zo transformeren Jelle De Beule en Rik Verheye in de 'Nonkels'
In 'Nonkels' hebben personages nonkel Willy en nonkel Luc danig wat meer jaartjes op de teller dan hun vertolkers, Rik Verheye (35) en Jelle De Beule (41). Het is dan ook een hele klus om de twee acteurs om te toveren in hun personages.
Lees verder