Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 mei 2022

Terwijl de meeste miljardairs geld verliezen, groeit het fortuin van Warren Buffett

HLN
Terwijl de meeste miljardairs geld verliezen, groeit het fortuin van Warren Buffett
De rijkste mensen ter wereld verloren dit jaar al honderden miljarden. De oorzaak? Het extreem woelige beursklimaat. Onder meer Elon Musk, Jeff Bezos, Bernard Arnault en Bill Gates behoren tot de verliezers. Maar bij de vijf rijksten is er ook één die zijn fortuin ziet groeien: de 91-jarige meester-belegger Warren Buffett. Zijn strategie is al 60 jaar onveranderd.
Lees verder

Maak kennis met de 'Beernemse Babbelbanken', een plek om gesprekken aan te knopen
In Beernem staan sinds kort de nieuwe 'Beernemse Babbelbanken'. "Een plek waar we ook een beetje aan het mentaal welzijn van onze inwoners willen werken", zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V).
Lees verder

Carl Hoefkens volgt Alfred Schreuder op als hoofdcoach van Club Brugge: "Kijk enorm uit naar deze nieuwe rol"
Club Brugge is de opvolger van de naar Ajax vertrokken Alfred Schreuder niet ver gaan zoeken. Blauw-zwart geeft het vertrouwen aan Carl Hoefkens, die de stap zet van assistent naar hoofdcoach. "Ik wil mij volledig geven om bij te dragen aan de verdere uitbouw en successen van Club", aldus Hoefkens, die zal bijgestaan worden door beloftencoach Rik De Mil en ex-speler Paul Okon.
Lees verder

CNN: "Militairen schoten bewust op Al Jazeera-journaliste"
De Amerikaans-Palestijnse Al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh (51) is vermoedelijk om het leven gekomen door gerichte kogels van het Israëlische leger. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN, die onder meer videobeelden onder de loep nam en ooggetuigen ondervroeg voor een reconstructie van de feiten.
Lees verder

Zeg niet te snel 'airco' tegen een aircooler: er zijn wel degelijk verschillen
Onze zomers worden steeds heter. De traditionele ventilator, die bij hoge temperaturen de warme lucht gewoon verspreidt, voldoet niet meer. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar een aircooler of installeren airconditioning. Maar wat is nu het verschil tussen beide? Hoe bepaal je je keuze? En wat zijn de prijsverschillen? HLN Shop zoekt het uit.
Lees verder

"Geef je huisdier geen aandacht": hondencoach legt uit wat je moet doen als je hond bedelt aan tafel
Hondencoach Laura Lefebvre (30) heeft met haar nieuwe boek 'Beter communiceren met jouw hond' maar één missie: de band tussen hond en eigenaar op een positieve en natuurlijke manier versterken door meer rust en vertrouwen te creëren. Zo weten veel baasjes niet wat ze moeten doen als hun hond aan tafel bedelt om eten. Met concreet advies legt ze uit hoe je dit kan aanpakken.
Lees verder

Bedelt jouw hond steeds om eten? Hondencoach legt uit hoe je dit probleem kan oplossen
Hondencoach Laura Lefebvre (30) heeft met haar nieuwe boek 'Beter communiceren met jouw hond' maar één missie: de band tussen hond en eigenaar op een positieve en natuurlijke manier versterken door meer rust en vertrouwen te creëren. Zo weten veel baasjes niet wat ze moeten doen als hun hond aan tafel bedelt om eten. Met concreet advies legt ze uit hoe je dit kan aanpakken.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens over de genotskloof in bed: "Heterovrouwen hebben de slechtste seks"
Ben jij tevreden over je seksleven? De kans dat je 'ja' zegt, is kleiner als je een heterovrouw bent, blijkt uit onderzoek. Seksuologe Goedele Liekens geeft op haar typerende vlijmscherpe manier, vier redenen voor die genotskloof: vier pijnpunten, dus, die je als heterovrouw kan aanpakken. Van een jammerlijk stilzwijgen tussen de lakens tot een gebrek aan 'mindful seksen'. "Niet alles moet gezegd worden met woorden. Je wil geen 'Hoger! Lager!'-flik zijn in bed."
Lees verder

Frankrijk ontmantelt vluchtelingenkamp nabij Duinkerke na dodelijk schietincident
Woensdagochtend heeft de Franse politie het vluchtelingenkamp van Loon-Plage ontruimd. De afgelopen dagen vonden in het kamp nabij Duinkerke twee schietincidenten plaats, waarbij een persoon om het leven kwam en drie anderen gewond raakten. Dat meldt de prefectuur van het departement Nord.
Lees verder

'Needle spiken' was ook meer dan 100 jaar geleden al een mysterieuze misdaad
Gedrogeerd worden met een injectienaald tijdens het uitgaan. De afgelopen weken kwamen er meerdere meldingen binnen in België en Nederland, maar bewijzen zijn er nog altijd niet gevonden. Is het de perfecte misdaad? Of is er iets anders aan de hand? "Het is vreemd dat er nog geen naalden zijn gevonden."
Lees verder

Zeer grote spoorstaking dreigt in het Verenigd Koninkrijk
De Britse spoorwegen zouden de komende weken wel eens af te rekenen kunnen krijgen met een van de grootste stakingen in de geschiedenis. Bij een stemming van spoorvakbond RMT spraken bijna negen op de tien leden zich namelijk uit voor een staking.
Lees verder

Vijf redenen waarom ook Joe Biden niets zal kunnen doen aan het wapengeweld in de VS
De Amerikaanse president Joe Biden pleit openlijk voor een strengere wapenwetgeving in zijn land, nadat een schutter dinsdag 21 mensen doodschoot in een basisschool in Texas. Toch zal ook hij wellicht geen kentering kunnen veroorzaken in het escalerende wapengeweld.
Lees verder

Tv-kijkend Nederland ziet Johan Derksen roepen: "Ik zit hier alleen voor de poen"
Johan Derksen (73) zit alleen "voor de poen" aan tafel bij zijn dagelijkse talkshow 'Vandaag Inside'. Dat riep de 73-jarige analist voor het oog van de 910.000 Nederlandse kijkers die gisteravond naar zijn praatprogramma keken.
Lees verder

Orka gespot in de Seine: "Uiterst zeldzaam"
Opmerkelijk schouwspel in de Seine in Frankrijk. Sinds enkele weken wordt in de rivier een orka gespot. Het dier werd begin april voor het eerst waargenomen voor de kust van Normandië en zou al zeker tot in de gemeente Yainville gezwommen zijn, zo'n 60 kilometer landinwaarts.
Lees verder

India beperkt na tarwe nu ook uitvoer van suiker
India gaat de uitvoer van suiker beperken, nadat het eerder al de export van tarwe had verboden. Dat heeft het Indiase ministerie van Voeding aangekondigd.
Lees verder

Doe jij graag een praatje bij het afrekenen? Jumbo start met eerste 'kletskassa' in België
De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in het Antwerpse Balen een nieuwe supermarkt. Wie graag een praatje doet, kan er terecht bij een 'kletskassa'.
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Behoudt Evenepoel leiderstrui in korte bergetappe?
De tweede etappe van de Ronde van Noorwegen brengt het peloton over een afstand van 123,8 kilometer van Ulvik naar Geilo. Na 40 kilometer krijgen de renners de beklimming van de Dyranut voor de wielen geschoven. Daarna gaat het peloton in licht dalende lijn richting de finish in Geilo. Behoudt Remco Evenepoel zijn oranje leiderstrui? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

'Visuele geilheid' die stukken van mensen mocht kosten: waarom 'Top Gun' na 36 jaar nog altijd razend populair is
Meer dan dertig jaar na datum vliegt het vervolg op 'Top Gun' woensdag de zalen in. Met een score van 97% op Rotten Tomatoes krijgt die ook meteen een uitzonderlijk hoge score van critici. "De beste blockbuster van het decennium", blokletterde GQ. En dat heeft veel te maken met het cultkarakter van het origineel uit de jaren 80. Waar heeft die prent zijn iconische status aan te danken? Een poging tot verklaring in vijf bedrijven.
Lees verder

Is deze Belgische e-bike zijn geld waard? Onze expert deed de test: "Dit ding oogt strak en hypermodern"
Deze Belgische e-bike is mooi en hip, maar ook niet perfect en zeker niet de goedkoopste. Is hij je geld waard? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn deed de test. "Voor wie gek is op design, maar niet voor een ambitieuze fietstocht."
Lees verder

Minister Verlinden pleit voor snelle invoering rijbewijs met punten
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) pleit voor de snelle invoering van het rijbewijs met punten. Ze sluit zich met haar pleidooi aan bij het instituut voor verkeersveiligheid Vias, dat dinsdag een lans brak voor datzelfde rijbewijs met punten.
Lees verder