Doorgaan naar hoofdcontent

Stad Poperinge: Poperinge verwelkomt nieuwe inwoners

Stad Poperinge
Poperinge verwelkomt nieuwe inwoners
Een dertigtal nieuwe Poperingenaars werd op zaterdag 14 mei feestelijk ontvangen in het Hopmuseum. Stadsgidsen gaven hen een rondleiding door het stadscentrum, daarna volgde een receptie met welkomstwoord door burgemeester Christof Dejaegher.
Lees verder

OverKop Poperinge feestelijk gestart
Op vrijdag 13 mei opende het OverKop-huis in Poperinge officieel de deuren. Na het laatste belsignaal gaven Yellow G en CandyFlip Soundsystem het muzikale startschot op de Grote Markt. Aviko zorgde voor gratis frietjes. Het OverKop-huis wordt een plaats waar jongeren een luisterend oor vinden.
Lees verder

Zomerzoektocht start op 26 mei
Op Hemelvaart, donderdag 26 mei, start de nieuwe zomerzoektocht van Toerisme Poperinge. De fotozoektocht trekt jaarlijks heel wat fietsers aan en is een leuke ontdekkingstocht door het hoppeland.
Lees verder

Nieuwe uitdaging in Poperinge voor mountain- en gravelbikers
Poperinge zet in op trage onverharde fietspaden in de open natuur. Een vernieuwde route laat mountainbikers, gravelbikers en trailrunners genieten van het prachtige grensgebied.
Lees verder

Samen studeren bij bloksquare
In Poperinge is bloksquare opnieuw van start gegaan. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Casselstraat zijn 120 plaatsen voor studenten voorzien. Je hoeft niet meer te reserveren.
Lees verder

Goed gevuld programma op Dag van het Park
Op zondag 22 mei viert Poperinge Dag van het Park. Om 11 u. gaat het feest van start met Café Artistiek. Onder andere Jan Delvaux, Fokkersvreugde en Sofie Leyts zijn te gast.
Lees verder

Seniorenwoning boven De Bres te huur
Ben je als 65-plusser op zoek naar een aangepast appartement in het centrum van Poperinge? Momenteel heeft de dienst Seniorenzorg een aanleunflat beschikbaar boven Lokaal Dienstencentrum De Bres, met zicht op de Grote Markt.
Lees verder

Veiligheidsmaai op kruispunten
Volgens het Wegbermdecreet mag Poperinge bermen enkel tussen 15 juni en 15 september maaien. Zo kunnen bloeiende planten hun zaad vormen in de lente, waardoor de berm een landschappelijke en ecologische functie vervult. Een uitzondering wordt toegestaan voor een veiligheidsmaai.
Lees verder

Nestor Poperinge voorziet vervoer naar vaccinatiecentrum
Ruim 400.000 ouderen vanaf 80 jaar krijgen de komende weken een uitnodiging voor een tweede boostervaccin. Ouderen zijn vaak wat minder mobiel, daarom biedt de vervoersdienst van Nestor opnieuw hulp aan.
Lees verder