Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 mei 2022

Stad Oudenburg: Dag van de Zorg op zondag 15 mei

Dag van de Zorg op zondag 15 mei
Tijdens de Dag van de Zorg zetten heel wat zorg- en welzijnsorganisaties in Vlaanderen hun deuren open. Ook Lokaal Dienstencentrum, Biezenbilk en Woonzorgcentrum Riethove ontvangen je met open armen op zondag 15 mei 2022 van 10 tot 17 uur.

In maart 2020 waren alle voorbereidingen getroffen voor een spetterende editie toen plots alle deuren op slot gingen. Ook in 2021 moesten we genoegen nemen met een alternatieve campagne en konden we nog niemand fysiek ontvangen. Maar uitstel is geen afstel. Dit jaar is iedereen van harte welkom.
 
In LDC Biezenbilk kan je kennis maken met het diverse aanbod aan ontspannings- en vormingsmomenten. Heel wat partners stellen er hun werking voor zoals de voedselbedeling, het Huis van het Kind, het Welzijnshuis, de Zorgbib, … Ook het dagverzorgingscentrum NOAH is een bezoekje waard.

In woonzorgcentrum Riethove stap je in de dagelijkse leefwereld van de bewoners. Je maakt er ook kennis met de medewerkers en vrijwilligers die er dagelijks instaan voor een kwalitatieve werking. Na een bezoek aan deze site willen we je het vertrouwen geven dat 'leven' en 'beleven' helemaal niet hoeft te stoppen wanneer eenzaamheid dreigt of wanneer de zorgafhankelijkheid de bovenhand haalt!

Wil je meer weten over de Dag van de Zorg en waar je allemaal terecht kan? Neem een kijkje op www.dagvandezorg.be.
Lees verder

I-School wordt i-Active
I-School, het online inschrijvingsplatform dat gebruikt wordt voor de inschrijvingen bij Zoo BKO en de vrijetijdsdiensten, heet voortaan i-Active. Een nieuwe naam maar de werking van het platform blijft hetzelfde.

Deze naamsverandering brengt toch enkele belangrijke wijzigingen met zich mee. We zetten ze even op een rijtje.
  • De mails die vanuit het platform verzonden worden, komen voortaan van noreply@mailing.i-active.be.
  • De link naar de algemene loginpagina verandert ook van i-school.be/login naar i-active.be/login.
Eventuele bladwijzers in je browser zullen ook aangepast moeten worden naar deze nieuwe link. De oude links blijven voorlopig nog actief en sturen je door naar de nieuwe links. Het is echter belangrijk om toch de nieuwe links te gebruiken, want de oude links zullen in de nabije toekomst gedeactiveerd worden.
 
Wij raden je dus aan om zeker al eens in te loggen in jouw ouderportaal via de nieuwe link vóór de start van de inschrijvingen van de zomervakantie.

Lees verder

Rouwregister voor gemeenteraadslid Nathalie Poldervaart
Op dinsdag 10 mei 2022 is gemeenteraadslid Nathalie Poldervaart plots overleden. De stad Oudenburg opent een rouwregister in LDC Biezenbilk voor wie Nathalie wenst te herdenken. Met dit onverwachte overlijden verliest de stad een dynamisch en goedlachse dame.

Nathalie was getrouwd met Patrick Vandenberghe, mama van drie kinderen en oma van een kleindochter. Ze was geen onbekend gezicht in Oudenburg, als kapster verzorgde ze de snit van menig Oudenburgnaars in haar eigen kapsalon 'Hairstyle Luna' in de Zandvoordsestraat. Nathalie stond steeds klaar voor de mensen rondom haar. Wie met haar in contact mocht komen kan beamen dat de immer goedlachse dame hield van tussen het volk te zijn.  Daarnaast was de immer goedlachse Nathalie een graag geziene dame in de stad en dat vertaalde zich ook in haar engagement. Als bestuurslid was ze één van de drijvende krachten achter Rope skippingclub 'SKipOudenburg'. 

In 2012 zette Nathalie haar eerste stappen in de politiek bij de gemeenteraadsverkiezingen waarbij ze toen 385 voorkeursstemmen behaalde. De politieke microbe had haar duidelijk te pakken gekregen en ze bleef zich inzetten voor haar partij, Open Vld. Als bestuurslid van de partij stond ze als teamplayer steeds paraat om de handen uit de mouwen te steken. Zowel bij de organisatie van evenementen, alsook om mee te denken over de toekomst van haar geliefde stad Oudenburg. Want voor vele inwoners van de stad was Nathalie een klankbord over het reilen en zeilen in de stad.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde ze 548 voorkeursstemmen, wat aanvankelijk resulteerde in het mandaat binnen het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst van de stad. Niet veel later legde Nathalie in april 2019 de eed af als gemeenteraadslid. Daar drukte ze haar stempel op verschillende dossiers, maar haar liefde voor het volk primeerde. Zo zette ze zich dan ook in op sociale thema's zoals jeugd en gezin en meer beleving in de stad.

Het stadsbestuur wenst de familie en de vele vrienden en kennissen van Nathalie een hart onder de riem te steken en opent een rouwregister, als blijk van waardering voor een zetelend gemeenteraadslid. Vanaf woensdag 11 mei 2022 om 13.30 uur kan iedereen wie dit wenst het rouwregister tekenen in het onthaal van LDC Biezenbilk. Het onverwachte verlies van een bijzonder gewaarde persoon laat een diepe indruk na, er wordt dan ook gevraagd om deze periode in de nodige sereniteit te kunnen doormaken. Op een later moment zal er gecommuniceerd worden over de uitvaartplechtigheid.
 
Nathalie Poldervaart
Lees verder