Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

Stad Hamont-Achel: Binnenkort op vakantie? Vraag tijdig je reisdocumenten aan!

Binnenkort op vakantie? Vraag tijdig je reisdocumenten aan!
Ga jij binnenkort op vakantie naar het buitenland? Check voor je vertrek op www.diplomatie.belgium.be welke reisdocumenten je nodig hebt. Kijk ook zeker na of deze documenten nog voldoende lang geldig zijn en of ze niet beschadigd zijn. Zo kan je - indien nodig - tijdig nieuwe exemplaren aanvragen.
 
Voor het aanvragen van reisdocumenten maak je een afspraak bij de dienst Burgerzaken. Dat kan eenvoudig via https://hamont-achel.mijnafspraakmaken.be/client of telefonisch via 011 51 05 00 (tijdens de kantooruren). Voor identiteitskaarten, verblijfskaarten en Kids ID's reken je op een doorlooptijd van 3 à 4 weken. Paspoorten en rijbewijzen worden binnen de 2 weken afgeleverd.
 
Gaat je zoon of dochter zonder jou naar het buitenland? Dan dien je hiervoor een toelatingsdocument te tekenen op het stadhuis zodat de begeleiders kunnen aantonen dat je toelating gaf voor deze trip.
Lees verder

14 mei: Internationale Dag van de Fair Trade

Vandaag is het Internationale dag van de Fair Trade, een dag die helemaal in teken staat van eerlijke handel. Wist je dat Hamont-Achel al sinds 2007 een FairTradeGemeente is? Het stadsbestuur zet zich in voor een duurzame en sociaal rechtvaardige samenleving waarbij we streven naar een eerlijk loon en goede werk- en milieuomstandigheden voor boeren en producenten wereldwijd. Zo versterken we de familiale landbouwer in het buitenland én de duurzame lokale producent dichter bij huis.

Het label FairTradeGemeente krijg je niet zomaar, en moet je verdienen. In Hamont-Achel:

  • zet het stadsbestuur zich geëngageerd in voor eerlijke handel en denkt men erover na wanneer textiel, voeding of drank wordt aangekocht;
  • bieden zo'n 20 handelaars en horeca-uitbaters in Hamont-Achel eerlijke FairTrade producten aan;
  • dragen ook Hamont-Achelse scholen, bedrijven en organisaties hun steentje op vlak van eerlijke handel bij.

Om als FairTradeGemeente erkend te worden, is dus zowel de inzet van het stadsbestuur als die van inwoners zeer belangrijk. Het stadsbestuur wil vandaag dan ook graag iedereen bedanken die eerlijke handel voor mens én planeet hoog in het vaandel draagt.

Lees verder

Benefietevenement 'Dance for Ukraine' ten voordele van Oekraïense vluchtelingen

Op zaterdag 18 juni organiseert de Jeugdraad van Hamont-Achel een benefietevenement '30+ Party - Dance for Ukraine'. Het belooft een gezellige avond te worden met muziek uit de jaren 70, 80 en 90. De volledige opbrengst van het evenement gaat integraal naar het goede doel, namelijk hulp voor Oekraïense vluchtelingen.

'30+ Party - Dance for Ukraine' gaat door in de Posthoorn en start om 21.00 uur. Dj's als Tony de Ruyter en Dj Krullie verzorgen de muziek die avond. Plezier gegarandeerd dus. Wil jij komen mee feesten? Tickets kan je zowel online bestellen als aan de kassa kopen aan 5 euro per stuk.

Hamont-Achelse basisscholen verzorgen aankleding

De leerlingen van de Hamont-Achelse basisscholen zijn volop bezig met de aankleding van de foyer om er een prachtig evenement van te maken. Wist je trouwens dat je als bezoeker kans maakt op een gesigneerde tennisbal van Elise Mertens? Kom dus zeker een kijkje nemen!

Meer info vind je op de Facebookpagina '30+ Party Hamont - Dance for Ukraine'.

Lees verder

Sportmix: sport en spel voor jong en oud

Heb jij zin in een sportieve zaterdagnamiddag met je oma of opa? Op 18 juni organiseert Sportregio Noord-Limburg de Sportmix. Tijdens deze sportnamiddag (13.00 – 16.00 uur) kunnen kinderen samen met hun grootouder(s) deelnemen aan tal van leuke acitiviteiten zoals dans, knutselen, Lego, reuzespelen en zoveel meer.

Inschrijven kan via sport@hamont-achel.be of aan de balie van het UiTpunt. Schrijf je per duo in vóór 15 juni en beleef samen een leuke en sportieve namiddag.

Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.hamont-achel.be/sportmix.  

18.06.2022 // 13.00 uur // Sporthal De Koekoek
Prijs: € 5,00 per duo // VVK: € 4 per duo

Lees verder