Doorgaan naar hoofdcontent

San Tibu! Sterren van Real Madrid worden gehuldigd in kathedraal Almudena en vieren met fans op Plaza de Cibeles

HLN
San Tibu! Sterren van Real Madrid worden gehuldigd in kathedraal Almudena en vieren met fans op Plaza de Cibeles
La Decimocuarto. Real Madrid heeft het opnieuw geflikt in de Champions League: de veertiende 'Beker met de Grote Oren' is binnen. Als geen ander weet 'de Koninklijke' hoe een finale naar zijn hand te zetten. Met dank aan Thibaut Courtois. 'San Tibu' kroonde zich hoogstpersoonlijk tot Man van de Match met in totaal 9 saves - nooit deed een winnende doelman in een Champions League-finale beter - waarvan twee ronduit fantastische reddingen. Vandaag dus geen trouwfeest van zijn broer Gaetan, wel een grootse fiesta met Real. In een open bus worden de sterren vandaag gefêteerd door de tienduizenden fans. Na een eerste stop in de kathedraal Almudena op naar de Plaza de Cibeles, waar aan de fontein halt wordt gehouden, en dan richting het Bernabéu.
Lees verder

Officieel onderzoek naar 'te traag' politieoptreden bij bloedbad in Texaanse school
Gezien de ernstige tekortkomingen van de politie bij het bloedbad in een basisschool in Texas wil de Amerikaanse Justitie een onderzoek opstarten. De politie ligt onder vuur omdat de agenten die ter plaatse waren niet snel genoeg ingegrepen zouden hebben om de schutter te stoppen. Net vandaag bracht de Amerikaanse president Joe Biden ook een bezoek aan de Texaanse stad Uvalde.
Lees verder

Vreugde en vermoeidheid bij aankomst van 1.000 km voor Kom op tegen Kanker: 5.000 fietsers trappen opnieuw recordbedrag bij elkaar
Een indrukwekkend bedrag van maar liefst 6.073.000 euro, dat is het resultaat van de elfde editie van de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Die afstand werd op vier dagen tijd afgelegd door 1.006 pelotons van alles samen 5.000 fietsers. Het geld zal gebruikt worden voor kankeronderzoek.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Met de vierde nederlaag tegen Union als druppel: hoe Vandenhaute in Mazzu de ideale opvolger van Kompany begon te zien
Anderlecht heeft zijn nieuwe trainer beet. Felice Mazzu (46) verlaat Union en tekent een contract van onbepaalde duur in het Lotto Park. De verwachting is dat morgen alle handtekeningen worden gezet. Mazzu was vanaf het begin topprioriteit voor voorzitter Wouter Vandenhaute. Een reconstructie.
Lees verder

EU-landen aan vooravond top nog niet eens over olieboycot Rusland
De EU-landen zijn het ook een dag voor een speciale EU-top over Oekraïne nog niet eens geworden over een embargo voor Russische olie. De Europese Commissie verwacht wel dat ze er komende week uitkomen, zeggen EU-bronnen.
Lees verder

Premier De Croo wil vaart maken tegen 21 juli: "Arbeidsdeal en pensioenhervorming hangen samen"
Terwijl in de Europese wijk in Brussel over het energiedossier wordt gesproken, koppelt premier Alexander De Croo (Open Vld) ook twee andere prioriteiten die op de werkplank van Vivaldi liggen.
Lees verder

ROLAND GARROS. Nadal overleeft vijfsetter tegen Auger-Aliassime en mag zich opmaken voor clash met titelverdediger Djokovic
Rafael Nadal (ATP-5) heeft zich na een bloedstollende vijfsetter tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-9) geplaatst voor de kwartfinales. De Spanjaard haalde het met 6-3, 3-6, 2-6, 6-3 en 3-6. Nadal - die op zoek is naar een 14de eindzege in Parijs - neemt het dinsdag in de kwartfinale op tegen titelverdediger Novak Djokovic, die in drie sets Diego Schwartzman opzij zette.
Lees verder

"Dat gaan we niet doen, Eden": Kroos laat Hazard, die ook met medaille pronkt, zijn zoontje geen champagne geven
Ook zijn palmares is zo goed als compleet. Zijn aandeel in de Champions Leaguetriomf is miniem, maar ook Eden Hazard mocht de beker met de grote oren omhoog hijsen. Hij was de heilige geest dit seizoen.
Lees verder

Juichen, dansen en huilen voor Ros Beiaard: "Als ge niet van Dendermonde zijt, kunt ge dat niet verstaan"
De straten van Dendermonde liepen zondag vol voor de doortocht van het Ros Beiaard. De passage van het zwarte paard met de vier kinderen op de rug deed mensen juichen, dansen en huilen, alsof de Rode Duivels pas het WK hadden gewonnen en Dendermonde hadden gekozen voor een ereronde. "Als ge niet van Derremonne zijt, kunt ge dat niet verstaan."
Lees verder

Omstreden luxeflat van Braziliaanse ex-president Lula verloot
Het appartement dat de voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva (2003-2010) in de gevangenis deed belanden, is verloot. Lula zou het luxeappartement aan zee hebben ontvangen in de omkopingsaffaire 'Carwash'. Een man heeft het ongeveer 215 vierkante meter grote appartement met drie verdiepingen in de badplaats Guarujá gewonnen, meldt het bedrijf Pancadão de Prêmios.
Lees verder

Onze F1-watcher ziet Perez dankzij de vloek van Monaco winnen: "Zelfs de meest serene ziel aan het nagelbijten"
De regen zorgde voor chaos in het eerste wedstrijdgedeelte, en een ingekorte koers. Strategisch geklungel zorgde voor een winnaar die niemand voorspeld had. Maar de laatste tien minuten kregen zelfs de meest serene ziel aan het nagelbijten. En vooral: zal Charles Leclerc nu eindelijk geloven dat er zoiets is als 'de vloek van Monaco'?
Lees verder

Football Talk. Nottingham Forest na 23 jaar weer in Premier League - Cobbaut definitief naar Parma
Elias Cobbaut (24) keert deze zomer niet terug naar Anderlecht, maar blijft bij Parma voetballen. De Italiaanse Serie A-club lichtte de aankoopoptie in het huurcontract - paars-wit vangt om en bij de 3 miljoen euro voor de centrale verdediger. Anderlecht plukte Cobbaut in de zomer van 2018 weg bij KV Mechelen, maar een echt succesverhaal werd die overgang nooit.
Lees verder

Eden Hazard maakt fans én ploegmaats helemaal gek met belofte tijdens titelviering: "Volgend seizoen ga ik alles geven voor jullie"
Real Madrid heeft vandaag de Champions Leaguetriomf van gisterenavond gevierd in Madrid. Na een huldiging in de kathedraal Almudena ging het met de bus naar de Plaza de Cibeles, en daar nam niemand minder dan Eden Hazard het woord. Na zijn boodschap werd de Rode Duivel besprongen door zowat al zijn ploegmaats.
Lees verder

Enorme chaos in Frankrijk na degradatie Saint-Étienne: duizenden fans bestormen het veld en gooien met vuurpijlen
AS Saint-Étienne is na achttien jaar uit de Ligue 1 gedegradeerd. AJ Auxerre won zondagavond in een penaltyserie van de gedeeld recordkampioen van Frankrijk in de finale van de play-offs om promotie en degradatie. Daarna ging het helemaal mis in het Stade Geoffrey-Guichard, waar duizenden supporters het veld op renden en met vuurwerk gooiden.
Lees verder

Hagelbollen zo groot als appels vallen uit de lucht in Bulgarije
Een krachtige hagelstorm heeft zaterdag voor ongeziene taferelen gezorgd in delen van Bulgarije. Sociale media staan vol met foto's van hagelbollen, soms zelfs zo groot als appels. Sommige straten waren volledig bedekt door een dikke laag van 15 à 20 centimeter witte hagelbollen.
Lees verder

Tom Dice onthult in Lotto Arena het ontroerende geheim achter 'Me And My Guitar'
Ze vonden elkaar in de liefde en voor het altaar, maar nu ook voor een groot publiek. 'The Starlings' prikten aanvankelijk Valentijnsdag 2021 voor hun debuut in de Lotto Arena, maar sloegen zondag eindelijk hun vleugels uit. 20 songs. Verliefde blikken op de planken en verliefde blikken in de zaal. En voor het eerst het aangrijpende en verrassende verhaal achter 'Me and My Guitar'.
Lees verder

ROLAND GARROS. Exit Mertens tegen Gauff: "Vandaag niet goed genoeg" - Nadal overleeft vijfsetter tegen Auger-Aliassime, nu clash met Djokovic
Rafael Nadal (ATP-5) heeft zich na een bloedstollende vijfsetter tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-9) geplaatst voor de kwartfinales. De Spanjaard haalde het met 6-3, 3-6, 2-6, 6-3 en 3-6. Nadal - die op zoek is naar een 14de eindzege in Parijs - neemt het dinsdag in de kwartfinale op tegen titelverdediger Novak Djokovic, die in drie sets Diego Schwartzman opzij zette.
Lees verder

Red Lions steken in wedstrijd twee tandje bij en domineren tegen Frankrijk: 3-1
Net als vorige week tegen Spanje schakelden de Red Lions nu ook in de tweede wedstrijd tegen Frankrijk een versnelling hoger. De 3-1-eindstand stond reeds bij de pauze op het scorebord. Cédric Charlier opende de score, daarna trof Tom Boon twee keer op strafcorner raak.
Lees verder

LIVE. Zelensky ontslaat chef veiligheidsdiensten regio Charkiv - Moskou: "bevrijding" Donbas-regio prioriteit
In het oosten van Oekraïne woedt de strijd om de Donbas-regio in alle hevigheid. De Russische minister van Defensie noemde zondag "bevrijding" van de regio een "onvoorwaardelijke prioriteit". De Russen versterken hun greep op de strategisch belangrijke stad Severodonetsk en ook het naburige Lysytsjansk wordt fel belegerd. Intussen heeft president Volodymyr Zelensky de geteisterde regio Charkiv in het oosten van het land bezocht. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Bezoeker Louvre valt Mona Lisa aan met taart en strooit met rozen
Het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa is zondag door een bezoeker van het Louvre aangevallen. Dat schrijft het Spaanse dagblad 'El País'. Het werk van kunstenaar Leonardo Da Vinci bleef onbeschadigd dankzij een glazen vitrine die het schilderij beschermt.
Lees verder