Doorgaan naar hoofdcontent

Russische teams ook volgend seizoen uitgesloten in Europa, wat betekent dat voor de Belgische ploegen?

HLN
Russische teams ook volgend seizoen uitgesloten in Europa, wat betekent dat voor de Belgische ploegen?
Slecht nieuws voor de Russische clubs en mogelijk goed nieuws voor de Belgische teams. Alle ploegen uit Rusland worden ook volgend seizoen uitgesloten van Europees voetbal. Omdat Rusland voor ons land staat in de coëfficientenranking, kan dit goed nieuws betekenen voor de Europese tickets in de Jupiler Pro League.
Lees verder

Liftende twintiger uit Gooik opent vuur op Waals gezin: "Er is iets geknakt na jarenlange vernederingen"
Een 22-jarige uit Gooik zit momenteel in de cel nadat hij het vuur opende op een jong gezin in de provincie Luik. De twintiger was sinds zaterdagnacht vermist en had een afscheidsbrief achtergelaten. Zondagavond loste hij om onbekende reden drie schoten op een Waals koppel dat hem een lift had aangeboden. "Er moet iets geknakt zijn in zijn hoofd", zucht de vader. "Onze zoon is zeker geen monster – het is de braafste jongen die ik ken. Maar door zijn autisme wordt hij al zijn hele leven vernederd en gepest."
Lees verder

LIVE. VS bevestigen niet dat Russische opperbevelhebber gewond geraakt is - "Doden en gewonden bij raketaanval op Odessa"
De Verenigde Staten zijn van mening dat de Russische opperbevelhebber Valeri Gerasimov vorige week in de Donbas geweest is. Mediaberichten dat hij daar gewond geraakt is, kunnen ze echter niet bevestigen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VS bevestigen niet dat Russische opperbevelhebber gewond geraakt is - "Doden en gewonden bij raketaanval op Odessa"
De Verenigde Staten zijn van mening dat de Russische opperbevelhebber Valeri Gerasimov vorige week in de Donbas geweest is. Mediaberichten dat hij daar gewond geraakt is, kunnen ze echter niet bevestigen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Russische miljardair naar eigen zeggen gedwongen om bank te verkopen wegens kritiek op oorlog in Oekraïne
Oleg Tinkov (54), een Russische miljardair en oligarch, beweert dat hij gedwongen werd om zijn bank 'Tinkoff Bank' voor een fractie van de waarde te verkopen. De reden daarvoor? De oligarch zou kritiek hebben geuit op de Russische invasie in Oekraïne. "Ik had niets te zeggen over de prijs. Het leek op een gijzeling: Je moet nemen wat je krijgt", zo beschrijft Tinkov de transactie in een interview met de Amerikaanse krant 'The New York Times'.
Lees verder

Nederlandse Anna (7) zingt voor overleden vader en wordt verrast door K3: "Zou alles ruilen voor nog één seconde met jou"
Anna Oostendorp (7) wilde speciaal voor haar overleden vader Hans op de radio een liedje van K3 zingen. Vorige week was het zover: samen met tweelingbroer Stan zong ze 'Wanneer zie ik jou terug?' op het Nederlandse radiostation Qmusic. En wie stonden er als verrassing te luisteren naar Anna en Stan? Hun idolen: de meisjes van K3.
Lees verder

David Goffin stoot door naar tweede ronde in ATP-toernooi van Madrid
David Goffin (ATP 60) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP Masters 1000-toernooi in Madrid (gravel/6.744.165 dollar). De Luikenaar, die zich via de kwalificaties tot op de hoofdtabel knokte, versloeg de Rus Aslan Karatsev (ATP 34) in twee sets met 6-2 en 7-5.
Lees verder

BV 24/7. Romina en Jan uit 'Boer zkt vrouw' zijn op citytrip en Kat Kerkhofs is lid van #teamnosleep
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Minister Van der Straeten: "België niet gekant tegen embargo op Russische olie"
Hoewel ons land tot 30 procent afhankelijk is van Russische olie, steunt België een progressief embargo op de invoer van Russische olie in de EU. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) maandag gezegd bij haar aankomst op een buitengewone vergadering van de EU-ministers van Energie in Brussel. Ons land is ook niet gekant tegen uitzonderingen voor landen die afhankelijker zijn van de Russische invoer.
Lees verder

Football Talk. Bologna-coach Mihajloviic mag ziekenhuis verlaten - Babygeluk voor Castagne
Rode Duivel Timothy Castagne heeft de geboorte van dochtertje Lya aangekondigd. De voetballer van Leicester viel vorige week nog uit in de halve finales van de Conference League met een hoofdblessure. Normaal gezien raakt hij fit voor de return tegen AS Roma komende donderdag.
Lees verder

Belfius trekt reeks tarieven op, Arco-korting verdwijnt
Belfius trekt vanaf 1 juli een reeks tarieven op. Onder meer de korting voor Arco-coöperanten verdwijnt. De bank bevestigt de berichtgeving van 'De Tijd' over de prijsverhogingen.
Lees verder

CELEB 24/7. Katy Perry transformeert in een zeemeermin en herken jij de zangeres op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Twee doden bij brand in Russische munitiefabriek
Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen bij een brand in een munitiefabriek in de Russische stad Perm. Dat melden de Russische autoriteiten maandag.
Lees verder

Frontvrouw Go_A mag op Songfestival punten voor Oekraïne aankondigen
Kateryna Pavlenko, de frontvrouw van de Oekraïense band Go_A, mag tijdens het aankomende Songfestival de punten voor haar land aankondigen. Dat maakt de band, die vorig jaar zelf deelnam, bekend via sociale media.
Lees verder

"Wie weet is hij de nieuwe Usain Bolt wel": ex-spurter Patrick Stevens over Amerikaanse spurtfenomeen Erriyon Knighton (18)
Hij is op z'n 18de sneller dan Usain Bolt op die leeftijd. Een fenomeen op spikes. Maar wordt Erriyon Knighton de ware erfgenaam van de Jamaicaan? "Dat lijkt me voorbarig maar de tijden die hij loopt, zijn wel uitzonderlijk," meent ex-spurter Patrick Stevens.
Lees verder

BMW best verkochte merk in april
BMW was in april het populairste automerk van ons land. Dat blijkt uit cijfers van autofederatie Febiac. De Duitse producent van luxewagens had in april een marktaandeel bij de nieuwe wagens van meer dan 12 procent.
Lees verder

Ex-Anderlechtspits Mitrovic is topschutter aller tijden in Championship, Fulham pakt titel
Fulham heeft zich maandagavond verzekerd van de titel in de Championship, de Engelse tweede afdeling. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) scoorde twee keer in het duel met Luton Town. Hij lukte tot dusver 43 doelpunten dit seizoen, niemand deed ooit beter in de Championship.
Lees verder

Filip Watteeuw overwoog voorzitterschap Groen: "Maar dan kwam ontslag van Elke Decruyenaere"
De Gentse schepen Filip Watteeuw zegt dat hij ook heeft overwogen zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap bij Groen. "Ik heb erover nagedacht, maar dan kwam het ontslag van Elke Decruyenaere (de Groen-schepen kondigde tien dagen geleden aan dat ze stopt met politiek; nvdr). Vervolgens heb ik beslist om me geen kandidaat te stellen", zegt hij aan persagentschap Belga.
Lees verder

Eriksen verrast cardiologisch centrum met bezoek: "Ik weet hoe belangrijk deze onderzoeken zijn"
Christian Eriksen heeft een cardiologisch centrum in Londen verrast met zijn bezoek. De onderzoeken werden georganiseerd door 'Cardiac Risk in the Young' in samenwerking met Premier League-club Brentford. Eriksen kreeg op het EK vorige zomer zelf een hartstilstand op het veld. Hij weet dus hoe belangrijk deze onderzoeken kunnen zijn. "Ik denk dat het heel slim is om je hart te laten onderzoeken", reageert de Deen.
Lees verder

Petitie om Amber Heard uit 'Aquaman 2' te knippen haalt meer dan 3 miljoen handtekeningen
Het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) is nog maar halverwege, maar maakt nu al veel los bij het publiek. Meer dan 3 miljoen mensen willen bijvoorbeeld dat de actrice uit de nieuwe film 'Aquaman 2' geschrapt wordt.
Lees verder