Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 mei 2022

Russische minister van Defensie: “Toetreding van Finland en Zweden tot NAVO bedreigt Rusland”

HLN
Russische minister van Defensie: "Toetreding van Finland en Zweden tot NAVO bedreigt Rusland"
De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe ziet in de geplande NAVO-toetreding van Finland en Zweden een gevaar voor Rusland. De toestand aan de westelijke grens van Rusland wordt gekenmerkt door een toenemend militair gevaar, stelde Sjojgoe vrijdag.
Lees verder

Verzekert voormalig Zwitsers international alsnog mee voortbestaan van Excelsior Moeskroen?
Bestaat er nog een kans dat Excelsior Moeskroen blijft voortbestaan ? Blijkbaar wel. Het stadsbestuur en de intercommunale IEG ondernemen nog een laatste poging om het faillissement en de verdwijning van stamnummer 216 te verhinderen en zodoende 'Les Hurlus' volgend seizoen te laten aantreden in 2de amateur ACFF. Met de hulp van een Zwitsers consortium. De deadline is 31 mei.
Lees verder

WHO: "Gevallen van apenpokken zijn atypisch"
De gevallen van het apenpokkenvirus die de jongste dagen in minstens acht Europese landen zijn vastgesteld, zijn "atypisch", zo zegt dokter Hans Kluge, de directeur voor Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Lees verder

ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken
Een virus dat enkel na intens contact overgedragen wordt. Dat bij ons quasi geen dodelijke slachtoffers maakt. En waarvan maar enkele gevallen bekend zijn. Tot twee jaar geleden zouden de apenpokken enkel bij wetenschappers een onderwerp van belang zijn geweest. Corona zadelt ons nog zeker een generatie lang op met 'virusangst'. Dat de wereld weinig échte lessen trok uit de pandemie, helpt niet om die vrees weg te nemen.
Lees verder

Roebel op hoogste peil in zeven jaar door stijgende energieprijzen
De roebel is vrijdag naar de hoogste koers tegenover de euro gestegen in zeven jaar tijd. Steeds meer Europese bedrijven lijken in te gaan op de eis van de Russische president Vladimir Poetin om aardgas in de Russische munt te betalen.
Lees verder

Anouk: "Ook twee meiden uit mijn team slachtoffer 'The Voice'"
De Nederlandse zangeres Anouk (47), oud-coach bij 'The Voice of Holland', zegt twee meiden in haar team te hebben gehad die slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. De zangeres kwam daar naar eigen zeggen pas achter toen ze, naar aanleiding van de uitzending van 'Boos' waarin verhalen over seksueel wangedrag bij de talentenjacht naar buiten kwamen, op onderzoek uitging.
Lees verder

LIVE. Courtois keert terug tussen de palen tegen Real Betis, Eden Hazard begint op de bank
• 38ste speeldag • Aftrap: 21u • Santiago Bernabéu • Courtois tussen de palen, Hazard begint op de bank
Lees verder

Football Talk. Jeunechamps nieuwe coach van Seraing - Openda Speler van de Maand in Eredivisie - OHL strikt doelman Jackers
José Jeunechamps is de nieuwe coach van Seraing. De 55-jarige Luikenaar tekende een contract voor twee jaar bij de Metallo's. Jeunechamps keert zo terug naar de club die hij in 2016 al eens onder zijn hoede had. Bij Seraing is hij de opvolger van de Fransman Jean-Louis Garcia. Die besloot eerder deze maand op te stappen om familiale redenen. Seraing beëindigde de reguliere competitie als zeventiende en verzekerde zich daarna van het behoud door in de barrages RWDM, tweede in 1B, te verslaan.
Lees verder

Elon Musk zet Starlink in voor "niet-aangesloten scholen" en "milieubewaking" Amazone
Multimiljardair Elon Musk bevindt zich vandaag in Brazilië voor de lancering van de Starlink-technologie van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Na een ontmoeting met de Braziliaanse president Jair Bolsonaro in een luxehotel in Porto Felix op 100 kilometer van Sao Paulo, tweette Musk dat hij "heel enthousiast" was "om in Brazilië te zijn voor de lancering van Starlink voor 19.000 niet-aangesloten scholen in landelijke gebieden en milieubewaking van de Amazone".
Lees verder

Tweedehands vibrator scoren voor 1 euro? Het kan tijdens eroticabeurs in Opnieuw & Co in Mortsel
Vintage Playboys, sexy lingerie, de Kamasutra, dvd's met porno ... Je vindt het allemaal voor zeer scherpe prijsjes in Opnieuw & Co in Mortsel. Vandaag en morgen organiseert de kringloopwinkel de Zwoele Tweedaagse, een eroticabeurs met tweedehands seksspeeltjes. "Vroeger gooiden we zulk materiaal gewoon weg, maar dat is eigenlijk jammer."
Lees verder

Jongeman (22) in cel na oneerbare online voorstellen voor 4-jarig dochtertje alleenstaande mama
Een 22-jarige jongeman uit Dadizele (Moorslede) is door de onderzoeksrechter in Kortrijk aangehouden. Een 26-jarige vrouw uit Kortrijk diende klacht in nadat hij haar via Snapchat geld bood om seksuele handelingen te mogen stellen met haar 4-jarige dochter.
Lees verder

Drugsdealende 'Visboer' die cocaïne invoerde, afgeleverd aan gevangenis
Mohamed A. is vanmiddag afgeleverd aan de gevangenis van de Begijnenstraat. De man was veroordeeld tot 7 jaar cel voor invoer van cocaïne. Hij was één van de leden van een Marokkaanse familie die verschillende viswinkels uitbaatte, maar die volgens het rechtbank vooral dienden voor het witwassen van drugswinsten.
Lees verder

Experts beantwoorden vragen die rijzen nu apenpokkenvirus ook in België opduikt: "Minstens zes besmette patiënten hebben op dezelfde vlucht gezeten"
Nu België al drie bevestigde cases telt, rijzen er nog meer vragen over de gevaren van het apenpokkenvirus. Moeten we dit zien als een seksueel overdraagbare ziekte? Wat weten we al uit de contactopsporing? Zijn oudere Belgen nog immuun door hun pokkenvaccinatie? Moet ons land het vaccin tegen apenpokken bestellen? Vaccinoloog Pierre Van Damme (UZA) en Steven Callens, specialist infectieziekten van het UZ Gent, beantwoorden elf essentiële vragen.
Lees verder

Experts beantwoorden vragen die rijzen nu apenpokkenvirus in België opduikt: "Zes patiënten hebben op dezelfde vlucht gezeten"
Nu België al drie bevestigde cases telt, rijzen er nog meer vragen over de gevaren van het apenpokkenvirus. Moeten we dit zien als een seksueel overdraagbare ziekte? Wat weten we al uit de contactopsporing? Zijn oudere Belgen nog immuun door hun pokkenvaccinatie? Moet ons land het vaccin tegen apenpokken bestellen? Vaccinoloog Pierre Van Damme (UZA) en Steven Callens, specialist infectieziekten van het UZ Gent, beantwoorden elf essentiële vragen.
Lees verder

Vrouw (44) verdacht van moord op haar verloofde (45)
Het onderzoek naar een ongewoon overlijden in Lummen kende vanavond een plotse wending. De 44-jarige partner van het slachtoffer is opgepakt en aangehouden op verdenking van moord. De man stierf door verstikking.
Lees verder

Onze journalist neemt afscheid van Marie-Louise Susic, de sterke vrouw naast de sterke 'Mister Michel'
Michel Verschueren (91) verloor vrijdag zijn echtgenote Marie-Louise Susic (86), bijna 60 jaar na hun trouwdag. Marie-Louise was al die tijd de sterke vrouw naast de sterke 'Mister Michel', voor wie ze zich al die tijd wegcijferde.
Lees verder

Onze journalist neemt afscheid van Marie-Louise Susic: "In de schaduw van 'Mister Michel', voor wiens carrière ze zich wegcijferde"
Michel Verschueren (91) verloor vrijdag zijn echtgenote Marie-Louise Susic (86), bijna 60 jaar na hun trouwdag. Marie-Louise was al die tijd de sterke vrouw naast de sterke 'Mister Michel', voor wie ze zich steevast wegcijferde.
Lees verder

"Verkoopverbod voor Ford in Duitsland"
In Duitsland geldt binnenkort een verkoopverbod voor auto's van Ford. De Amerikaanse producent zou chips gebruiken in de auto's waarvoor het geen licentierechten betaalt. Houders van de octrooien stapten daarop naar de rechter. Die oordeelde nu dat er een verkoopverbod komt, tenzij het bedrijf op korte termijn de licenties regelt. Dat schrijft het Duitse weekblad Wirtschaftswoche.
Lees verder

Tennissers kunnen geen ATP-punten verdienen op Wimbledon door ban van (Wit-)Russen
Er zullen op de komende editie van Wimbledon geen ATP-punten te verdienen zijn als de Engelse organisatie vasthoudt aan de ban van Russische en Wit-Russische spelers. Dat maakte de ATP, het overkoepelende orgaan in het mannentennis, bekend. "Als er niets verandert, zien wij tot onze grote spijt en met veel tegenzin geen andere mogelijkheid."
Lees verder

Netflix verrast fans met eerste acht minuten van nieuwe seizoen 'Stranger Things'
Nog precies een week wachten en dan komt het nieuwe seizoen van 'Stranger Things' op Netflix. Wie niet tot dan kan wachten, wordt door de streamingdienst getrakteerd op de eerste acht minuten van seizoen 4.
Lees verder