Doorgaan naar hoofdcontent

Rode Duivels oefenen in Bahrein voor WK

Rode Duivels oefenen in Bahrein voor WK

Roberto Martinez wil zoals bekend voor het begin van het WK op maandag 21 november nog een oefenwedstrijd spelen. Omdat er de week voordien (12-13 november) nog competitievoetbal gespeeld, is het kort dag. Het plan is om op 17 of 18 november nog een vriendschappelijk duel te spelen.

Lees verder

Delfine Persoon moet wachten op titelgevecht, want Amerikaanse tegenstandster vecht eerst voor vier wereldtitels

Amper één dag nadat Delfine Persoon aankondigde dat ze de officiële challenger is van WBC-wereldkampioene bij de supervedergewichten Alycia Baumgardner, liet de Amerikaanse bokster weten dat ze een contract heeft getekend voor een "unification fight" tegen Mikaela Mayer, de wereldkampioene WBO en IBF. Knokken voor de vier grote wereldtitels dus, want Baumgardner heeft ook de belt van de IBO rond haar middel.

Lees verder

Hoe gaat het nog met Feyenoord-supporter Mikey, 20 jaar nadat hij een internetmeme werd door zijn middelvinger op te steken?

Hij was het boze gezicht van Nederland na de moord op Pim Fortuyn. Of het symbool van de slechte Nederlandse opvoeding. Mikey Wilson groeide uit tot een heuse internetmeme en werd zowat alles nadat hij als vijfjarige zijn middelvinger uitstak tijdens de finale van de Uefa Cup. Nu, twintig jaar later, staat zijn Feyenoord vanavond opnieuw in de Europese finale. Met de man achter de iconische foto nog steeds als oersupporter.

Lees verder

AA Gent onderhandelt met KV Mechelen over Hugo Cuypers

AA Gent onderhandelt met KV Mechelen over spits Hugo Cuypers. Na de contractverlenging van Hein Vanhaezebrouck moet ook zijn eerste aanwinst volgen. Dat is - uiteraard - de aanvaller van Malinwa waar de hoofdtrainer al langer een flinke boon voor heeft.

Lees verder

Finalist 2021 Stefanos Tsitsipas haalt pas na vijfsetter en meer dan 3,5 uur tennis tweede ronde op Roland Garros

De Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De confrontatie duurde drie uur en 34 minuten.

Lees verder

De beelden van de onaangekondigde plas van Remco Evenepoel, terwijl vier ploegmakkers volle bak op kop sleuren richting finish

Remco Evenepoel pakte dinsdag meteen de dubbel in de Ronde van Noorwegen: ritzege en leiderstrui. En dat terwijl hij onderweg "10 tot 15 keer" moest gaan plassen. De laatste keer op 12 kilometer van de finish. Riskant, maar noodzakelijk aldus de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl.

Lees verder

Roma-verdediger Mancini niet bang voor Dessers: "Ik heb hem bestudeerd, maar Abraham is sterker"

Woensdagavond is een historische avond voor het Europese voetbal. Feyenoord en AS Roma spelen de allereerste finale van de UEFA Conference League. Cyriel Dessers kan de eerste topschutter ooit worden, José Mourinho de eerste die de drie Europese bekers wint.

Lees verder

Een dag in het spoor van Eden Hazard, die bij Real Madrid wil blijven: "Ik hoop dat ik nooit meer geblesseerd ben"

Eden Hazard kan weer lachen en wie dacht dat zijn avontuur bij Real Madrid op zijn laatste benen loopt, komt bedrogen uit. Of toch als het van hemzelf afhangt: "Het was mijn droom om voor Real te spelen en dat is het nog altijd." Een dag in het spoor van Hazard, vier dagen voor de Champions League-finale tegen Liverpool.

Lees verder

Mathieu van der Poel blijft ook in zware bergritten met 'wheelie' voor spektakel verzorgen in Giro

Mathieu van der Poel wil de Ronde van Italië koste wat kost uitrijden. Zijn Giro was al geslaagd na de eerste week, waarin hij de openingsetappe won en dan nog twee dagen in het roze reed. Maar hij blijft zich tonen. Is het niet vooraan in koers, dan ergens in een grupetto. Op sociale media duiken beelden op van de Nederlander die de Italiaanse fans imponeert met een 'wheelie' bergop tijdens de koninginnenrit van dinsdag. Ook afgelopen weekend reed hij al even op zijn achterwiel naar boven. Dan zit je nog fris genoeg om de Giro uit te rijden.

Lees verder

Groen licht voor Chelsea: Britse overheid keurt overname goed

De Britse regering heeft dinsdagavond de verkoop van Chelsea goedgekeurd. Minister van Sport, Nadine Dorries, maakte het nieuws woensdagmorgen bekend op Twitter. The Blues hadden de toestemming van de Britse regering nog nodig om een speciale verkooplicentie te bemachtigen. Tot 31 mei is de club actief onder een door de overheid uitgereikte aangepaste licentie.

Lees verder

PSG zet trainer vrouwenteam op non-actief na "ongepast gedrag", zaak werd heropend na berichten op sociale media

Paris Saint-Germain heeft de trainer van het vrouwenteam op non-actief gesteld. Didier Ollé-Nicolle zou zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan ongepaste acties en opmerkingen, meldt de Franse topclub dinsdag.

Lees verder

Beerschot wil sleutelspeler Sanusi langer aan zich binden

Beerschot zal de komende jaren niet met ­miljoenen smijten op de transfermarkt. En de zwaarste contracten gaan er deze zomer uit. "Maar we beseffen natuurlijk wel dat we enkele van de huidige sleutel­pionnen langer aan ons moeten binden", zegt Francis Vrancken.

Lees verder

Maak kennis met 'Beerschot 2.0': Vlaamse sportieve basisstructuur in overleg met United World

Maandagavond stelde Beerschot met Andreas Wieland een nieuwe trainer voor, gisteren onthulde de club een nieuwe sportieve structuur. Voorzitter Francis Vrancken geeft toe dat hij een aantal moeilijke maanden achter de rug heeft, maar kijkt intussen opnieuw positief naar de toekomst. "Met deze nieuwe structuur willen we meer gestroomlijnd en transparanter werken."

Lees verder

Mannen van Sokah Hoboken en vrouwen van AFP Antwerpen staan in bekerfinales tafeltennis: "Onbekende element van de loting kan weleens bepalend worden"

Zowel de mannen van Sokah Hoboken als de vrouwen van AFP Antwerpen zullen vandaag en morgen in Diest hun beste tafeltennis moeten bovenhalen, als ze met de Beker van België naar huis willen keren. Met respectievelijk de mannen van Diest en de vrouwen van Malonne bekampen ze in de finales de huidige kampioenenploegen.

Lees verder

De Genkse jaren van Wouter Vrancken als speler: ei zo na beet hij in derby vinger van Marc Hendrikx af

De onderhandelingen van KRC Genk met Wouter Vrancken lopen verder, het ziet er nog steeds naar uit dat hij de nieuwe trainer wordt. Wij wachten niet op het officiële groen licht en duiken nu al in de archieven. Van 2006 tot 2008 droeg de Truienaar in totaal 63 keer het blauwe shirt van de aartsrivaal. Het kostte toenmalig Kanarie Marc Hendrikx bijna een vinger.

Lees verder

Cyronn De Wilde staat met Lyra-Lierse op 90 minuten van finale: "Het is aan ons om het gepaste tegengif te vinden"

Met een 1-1-gelijkspel op zak begint Lyra-Lierse donderdag aan de return van zijn halve finale in de nationale eindronde tegen Tubeke. De Pallieters zijn vastberaden om de Waals-Brabanders uit het promotiedebat te knikkeren en zichzelf van een finaleplaats te voorzien tegen Mandel United of Eendracht Aalst.

Lees verder

Gewezen wielerbelofte Ken De Feyter (40) mikt op Paralympics van Parijs 2024: "Als ik de Spelen ooit nog wil halen, is het nu of nooit"

Rond de eeuwwisseling behoorde Ken De Feyter tot de toppers in de jeugdreeksen. Een weekend zonder podiumplaats was zeldzaam. Bij de beloften werd hij door het toenmalig ploegleidersduo Freddy Helssen-Valério Piva zelfs met open armen ontvangen bij de Eddy Merckx Boys, toen ruimschoots de beste belofte-ploeg van het land. Vandaag hoopt De Feyter zich te plaatsen voor de Spelen in Parijs, de Paralympische Spelen voor alle duidelijkheid.

Lees verder

Coach Benny Lunenburg sluit seizoen met Dessel Sport af in Dender: "We kunnen nog scherprechter spelen in het titeldebat"

Nog één keer alles geven en dan kunnen ook de spelers van Dessel eindelijk genieten van de zomerbreak. Die laatste opdracht van het seizoen oogt wel nog pittig, want de groen-witten gaan woensdagavond op bezoek in Dender.

Lees verder

Geen wereldbekerwedstrijden, wel enkele dagen Tsjechisch ziekenhuis voor Githa Michiels na ontstoken appendix: "Er zijn leukere dingen dan een dieet van soep en yoghurt"

Het zit Githa Michiels niet mee. De mountainbikester kreeg in het Tsjechische Nové Mesto af te rekenen met een ontstoken appendix. De Geelse zag daardoor meteen ook twee wereldbekerwedstrijden aan haar neus voorbijgaan.

Lees verder

Biniam Girmay kan na verder onderzoek in België opgelucht afreizen naar Eritrea: "Blij dat er geen blijvende schade zal zijn"

Intermarché - Wanty Gobert heeft woensdag een update gegeven over de gezondheidstoestand van Biniam Girmay. De 22-jarige Eritreeër moest vorige week woensdag opgeven in de Ronde van Italië door een oogblessure, die hij een dag eerder opliep tijdens de podiumceremonie na zijn ritwinst. "Ik voel me beter", laat Girmay zelf weten na verder onderzoek in België.

Lees verder

Officieel: Eupen stelt Bernd Storck aan als nieuwe coach

Drie dagen na zijn vertrek bij KRC Genk heeft Bernd Storck al een nieuwe club gevonden. De 59-jarige Duitser is rond met KAS Eupen, waar hij de Australiër Michael Valkanis zal opvolgen. Storck was vorige zomer ook al nadrukkelijk in beeld aan de Kehrweg, maar toen ging de club uiteindelijk in zee met een andere Duitser, Stefan Krämer.

Lees verder

Warriors-coach Steve Kerr praat niet over basketbal, maar eist wapenverbod: "Ik ben al die minuten stilte beu"

Coach Steve Kerr verloor dinsdagavond met zijn club Golden State Warriors in de play-offs van de NBA van de Dallas Mavericks, maar na afloop van de wedstrijd weigerde hij ook maar één woord vuil te maken aan de basketbalwedstrijd. Kerr hield in plaats daarvan een emotioneel betoog om wapens te verbieden in de Verenigde Staten.

Lees verder

LIVE. Het regent in Italië: wat gaat dat geven in uitdagende etappe?

Na de koninginnenrit staat er vandaag opnieuw een klauterpartij op de dagorde. Het leuke aan deze Giro is dat Richard Carapaz best ook eens uit zijn hok komt, want uiteindelijk heeft hij slechts drie seconden voorsprong op Jai Hindley. Vandaag kan de top vier op de steile slotklim van de Monterovero door elkaar geschud worden. Het terrein is alvast voorhanden. Volg alles hier LIVE!

Lees verder

Telenet blijft vijf jaar langer hoofdsponsor van KV Mechelen

KV Mechelen en hoofdsponsor Telenet willen voor twintig jaar samenwerking gaan. Beide partijen sloten een nieuwe deal tot juni 2027.

Lees verder

Te min voor Chelsea, keizer in Rome: Tammy Abraham wil vanavond samen met "nonkel José" topseizoen afsluiten met een prijs

in Londen aan de kant gezet na vijftien jaar, naar Rome uitgeweken voor een tweede kans en nu keizer met de hele stad aan zijn voeten. Het is niet het plot van Gladiator, wel het bijzondere verhaal van Tammy Abraham: topschutter bij AS Roma met 27 doelpunten. Woensdagavond krijgt hij met de finale van de Conference League de kans om zichzelf te belonen met een beker.

Lees verder

Vincent Kompany straks weg bij Anderlecht: Borussia Mönchengladbach en Burnley trekken aan zijn mouw

De kans dat Vincent Kompany vertrekt bij Anderlecht, wordt steeds groter. Door de spanning met het bestuur kan het zijn dat de coach één dezer dagen zelfs als de deur zelf achter zich toetrekt, zeker omdat de buitenlandse interesse ook toeneemt. Een nieuwe ploeg die verregaande interesse toont in de Anderlecht-coach is Borussia Mönchengladbach. Al blijft ook Burnley aan zijn mouw trekken.

Lees verder

Club Brugge hakt knoop door en promoveert Carl Hoefkens tot hoofdtrainer

Club Brugge heeft een nieuwe trainer. Carl Hoefkens (43), tot nu assistent, wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Ervaring als T1 heeft hij niet, maar hij geniet duidelijk veel vertrouwen van het bestuur. Hoefkens zal de steun krijgen van assistenten Rik De Mil en Paul Okon.

Lees verder

US Open-laureate Emma Raducanu moet op Roland Garros al in tweede ronde koffers pakken

Emma Raducanu (WTA 12) is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van Roland Garros. De 19-jarige Britse ging met 3-6, 6-1 en 6-1 onderuit tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 47).

Lees verder

Heftige beelden: hooligans Feyenoord en Roma clashen voor Conference League-finale, minstens 30 gewonden en 80 fans het land uitgezet
Na schermutselingen tussen aanhangers van AS Roma, Feyenoord en de politie in aanloop naar de Conference League-finale van woensdagavond in de Albanese hoofdstad Tirana, zijn 80 supporters van de...
Lees verder

Exit Alison Van Uytvanck: Amerikaans supertalent is in twee sets te sterk op Roland Garros
Alison Van Uytvanck (WTA 60) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van Roland Garros. Ze ging in twee sets onderuit tegen de Amerikaanse Coco Gauff (WTA 23), het achttiende...
Lees verder

Mbappé blijft, Neymar vertrekt bij PSG? Braziliaan reageert op transfergeruchten
Ondanks aanhoudende geruchten omtrent een mogelijk vertrek, ziet Neymar zijn toekomst toch in Parijs liggen. "Over die geruchten weet ik niets, maar wat mij betreft blijf ik bij PSG", vertelde de...
Lees verder

Wimbledon zal voor Andy Muray "nooit als een demonstratietoernooi aanvoelen", ondanks afwezigheid van rankingpunten
Voor Andy Murray blijft het aanzien van Wimbledon even groot, ook nu er op de komende editie geen rankingpunten te verdienen zijn. Via Twitter laat hij woensdag weten dat "Wimbledon nooit als een...
Lees verder

Antwerpsupporters verkiezen Jean Butez tot Golden Palace Player of the Season
De veertien clean sheets die Jean Butez op zijn conto schreef dit seizoen zijn de Antwerpfans niet ontgaan. Ze verkozen de doelman tot Golden Palace Player of the Season.
Lees verder

Harm Vanhoucke geeft op in de Giro
Harm Vanhoucke is niet langer actief in de Giro. De renner van Lotto Soudal stapte woensdag af in de zeventiende etappe. Een reden is nog niet bekend. Lotto Soudal raakte eerder ook al Caleb Ewan en...
Lees verder

Van toptalent bij Lierse tot hoofdtrainer bij Club Brugge: een portret van Carl Hoefkens, opvolger van Alfred Schreuder
Zeg niet langer assistent maar hoofdtrainer tegen Carl Hoefkens (43). Hij komt verrassend aan het roer bij Club Brugge, waar hij al eerder al kapitein was. Een terugblik op zijn afgelegde weg, als...
Lees verder

Mathieu van der Poel verslikt zich ei zo na in afdaling in poging om pijlsnelle landgenoot te volgen in de Giro
Een nieuwe Giro-rit, opnieuw veel Nederlanders in de ontsnapping. Mathieu van der Poel had er zin in en ging met de betere klimmers omhoog op de Passo del Vetriolo, een klim van eerste categorie. Hij...
Lees verder

Enorme twist: akkoord leek formaliteit, nu vreest Union vertrek van Felice Mazzu naar Anderlecht
Er is ongerustheid in het Dudenpark. Leek een nieuw contract met Felice Mazzu (56) gisteren nog een uitgemaakte zaak, dan schermt de coach van Union plots met interesse van andere clubs. Bij Union...
Lees verder

Eddy Demarez maakt comeback in 'Het journaal'
Eddy Demarez heeft woensdagmiddag zijn comeback gemaakt als sportanker in 'Het journaal'. De sportjournalist had begin mei al zijn comeback gemaakt als commentator, nadat hij in augustus vorig jaar...
Lees verder

Kompany op weg naar Burnley volgens transferexpert Fabrizio Romano
De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano schrijft dat Vincent Kompany dichtbij een overeenkomst staat met Burnley.
Lees verder

Salah heeft goed nieuws voor Liverpool, Klopp denkt niet aan wraak voor verloren Champions League-finale: "Zo zitten we niet in elkaar"
Liverpool-coach Jürgen Klopp reist niet naar Parijs af met wraakgevoelens voor de in 2018 verloren Champions League-finale tegen Real Madrid. Zaterdagavond staan beide teams in het Stade de France...
Lees verder

Remco Evenepoel overleeft waaiers in Ronde van Noorwegen maar verliest leiderstrui, Ethan Hayter sprint naar ritwinst
De tweede etappe in de Ronde van Noorwegen komt op naam van Ethan Hayter. Hij haalde het woensdag na 123,8 km van Ulvik naar Geilo in een waaieretappe in een sprint met een kleine groep voor Mike...
Lees verder

ROLAND GARROS. Alexander Zverev overleeft matchpunt in tweede ronde
Alexander Zverev (ATP 3) is woensdag door het oog van de naald gekropen in de tweede ronde van Roland Garros. Hij kwam tegen de Argentijn Sebastian Baez (ATP 36) 0-2 achter in sets, sleepte een...
Lees verder

Mathieu van der Poel kraakt op slotklim in de Giro: "Mijn laatste aanval was een beetje te optimistisch"
Even leek Mathieu van der Poel op weg naar een ritzege in een bergetappe van de Giro. Maar de Nederlander kraakte op de steile stukken van de slotklim en werd uiteindelijk twaalfde.
Lees verder

Red Flames al aan de bak voor EK: "Zin moet nog groeien" bij Wullaert, Vanhaevermaet kijkt uit naar "hoogtepunt in carrière"
De Red Flames, de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg, bereiden momenteel het aankomende Europees kampioenschap voor in Tubeke. Een lange voorbereiding, aangezien de eerste match van de Flames...
Lees verder

Het einde van The Process: de 10 momenten van Vincent Kompany's tweede leven bij Anderlecht
Vincent Kompany verlaat Anderlecht. Wie had dat voor dit seizoen durven voorspellen? Drie jaar geleden werd Vince The Prince teruggehaald om bij zijn paars-wit een nieuw hoofdstuk te schrijven: Trust...
Lees verder

Yellow Tigers verliezen oefenduel tegen Nederland
In een vriendschappelijke volleybalinterland hebben de Yellow Tigers woensdag in Sliedrecht een 3-2 nederlaag geleden tegen Nederland. De setstanden waren  25-17, 22-25, 25-27, 25-11 en 15-12.
Lees verder

Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute komt met statement over vertrek Vincent Kompany: "Een emotioneel moment"
Vincent Kompany is niet langer hoofdtrainer bij RSC Anderlecht. Na één seizoen als speler en twee als coach werd "gezamenlijk beslist" om de wegen te laten scheiden, zo klinkt het woensdag in een...
Lees verder

Het ene onmogelijke punt na het andere: Spaanse sensatie Carlos Alcaraz overleeft thriller van 4,5 uur op Roland Garros
Carlos Alcaraz heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Het zesde reekshoofd moest wel het onderste uit de kan halen tegen zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas (ATP 44).
Lees verder

Roland Garros-opponente voor clash in derde ronde: "Elise Mertens haalt net zoals ik veel ballen terug, we gaan vijf uur spelen"
Varvara Gracheva (WTA 71) wordt vrijdag de opponente van Elise Mertens (WTA 32) in de derde ronde van Roland-Garros. De Belgische nummer een in het vrouwentennis profiteerde woensdag in de tweede...
Lees verder

Vincent Kompany deelt video van zijn hoofdstuk bij Anderlecht: "Ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit"
Vincent Kompany is niet langer trainer bij RSC Anderlecht. Na één seizoen als speler en twee als coach werd "gezamenlijk beslist" om de wegen te laten scheiden. "Vandaag overheerst maar één gevoel",...
Lees verder

Een Belgische stunt op Roland-Garros: Sander Gillé en Joran Vliegen schakelen Franse titelverdedigers uit
Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich woensdag in Parijs voor de tweede ronde van het dubbelspel geplaatst op Roland-Garros. Dat ging ten koste van de Franse titelverdedigers Pierre-Hugues...
Lees verder

Een ontploffing op 700 kilometer van de wedstrijd zelf: 50.000 Roma-fans uit hun dak bij goal in Conference League-finale
AS Roma kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong in de Conference League-finale in Tirnana tegen Feyenoord. Met dank aan toptalent Nicolo Zaniolo (22). In het Stadio Olimpico in Rome gingen...
Lees verder

Kobe Vleminckx loopt in Dessau snelste Belgische 100 meter in zestien jaar tijd
Kobe Vleminckx heeft woensdag op een atletiekmeeting in het Duitse Dessau zijn persoonlijk record op de 100 meter aangescherpt tot 10.34. Het gaat om de snelste Belgische chrono in zestien jaar tijd.
Lees verder

Red Dragons starten Golden League met 3-0 zege tegen Letland
De Red Dragons (FIVB-26) zijn woensdag in Aalst met een 3-0 zege tegen Letland (FICB-49) gestart in de Golden League. De setstanden waren 25-16, 27-25 en 25-16. De Belgische volleybalmannen speelden...
Lees verder

Randolph wijst Filou Oostende de weg naar nieuwe zege in basketfinale: 11e titel op een rij ligt voor het grijpen
En heel vlot roterend Oostende zocht en vond zo vlot doorgang in de Mechelse defensie dat deze derde finale aan de rust (50-30) al in zijn definitieve plooi lag. Na de 86-69-overwinning leidt...
Lees verder

Kangoeroes Mechelen moet meerdere erkennen in Filou Oostende: 86-69
Na de overwinning op het eigen veld ging Kangoeroes Mechelen kansloos onderuit in Oostende. Vanaf het eerste quarter moesten de Mechelaars achtervolgen in de derde finale van de play-offs basketbal....
Lees verder

Schrale troost: Cyriel Dessers is topschutter van eerste editie Conference League
Cyriel Dessers is topscorer van de eerste editie van de Conference League geworden. De spits van Feyenoord kwam niet tot scoren tijdens de verloren finale tegen AS Roma (1-0), maar zijn concurrent...
Lees verder

LIVE GIRO. Wie wint de sprintersetappe tussen Borgo Valsugana en Treviso? Volg het hier LIVE !
Na het betere klimwerk van de voorbije dagen staat er vandaag nog eens een etappe voor de sprinters klaar. Kan MVDP zich nog eens laten zien met een vroege vlucht? Volg etappe 18 van de Giro hier...
Lees verder

Emotionele José Mourinho in tranen na vijfde Europese beker (en gekke statistiek): "We hebben geschiedenis geschreven"
AS Roma heeft woensdagavond de allereerste editie van de Conference League, de derde Europese clubcompetitie, op zijn naam geschreven. De Italianen haalden het in het Air Albania Stadium in Tirana...
Lees verder

Rafael Nadal boekt 300e zege op een Grand Slam
Rafael Nadal (ATP-5) heeft zich woensdag voor de derde ronde van Roland-Garros geplaatst. Dat deed de 35-jarige Spanjaard door de Fransman Corentin Moutet (ATP-139) met 6-3, 6-1 en 6-4 te verslaan,...
Lees verder