Doorgaan naar hoofdcontent

Remco Evenepoel na dubbelslag in Noorwegen: “Gespeeld met de wind”

HLN
Remco Evenepoel na dubbelslag in Noorwegen: "Gespeeld met de wind"
Dubbelslag voor Remco Evenepoel in de Ronde van Noorwegen. Onze landgenoot gooide in de derde rit iedereen overboord op een twaalf kilometer lange slotklim. Evenepoel herwint de leiderstrui en steekt met een voorsprong van meer dan een halve minuut op de tweede in het klassement meer dan één hand uit naar de eindzege.
Lees verder

Union wacht beslissing Mazzu bang af, maar vreest dat het succescoach en volledige staf kwijt is aan Anderlecht
Felice Mazzu is de absolute topkandidaat om Vincent Kompany op te volgen als coach van Anderlecht. Voor Union is het bang afwachten, al is de kans groot dat het zijn succescoach verliest. Mazzu wil naar verluidt zijn volledige staf meenemen naar het Lotto Park.
Lees verder

Transgender actrice Laverne Cox krijgt eigen Barbie
Ter ere van haar vijftigste verjaardag op 29 mei krijgt actrice en LGBTQ+-activiste Laverne Cox haar eigen Barbie. Het is de eerste keer dat een transgender vrouw geëerd wordt met een Barbie. De barbiepop, die deel uitmaakt van de Tribute Collection, draagt een zilveren bodysuit met daarover een rode baljurk, en heeft accessoires zoals laarzen met hoge hakken en zilveren oorbellen.
Lees verder

Politie Toronto schiet man neer die gewapend rondliep in schoolbuurt
De politie van de Canadese stad Toronto heeft een man neergeschoten die gewapend rondliep in een schoolbuurt. Vier scholen werden preventief in lockdown geplaatst.
Lees verder

Pools parlement schaft disciplinaire kamer voor rechters af
Het Poolse parlement heeft vandaag een wet aangenomen, waarmee de zeer omstreden disciplinaire kamer voor rechters wordt afgeschaft. De opheffing was een eis van de Europese Unie. De Poolse president Andrzej Duda uitte al de hoop dat door de nieuwe wet de ruzie met Brussel kan worden bijgelegd.
Lees verder

ROLAND GARROS. Medvedev stoot vlot door - zeven top tien-speelsters bij de vrouwen al naar huis
's Werelds nummer negen Danielle Collins heeft zich niet voor de derde ronde van Roland-Garros kunnen plaatsen. De 28-jarige Amerikaanse verloor met 6-4 en 6-3 van haar landgenote Shelby Rodgers (WTA-50) en is al de zevende speelster uit de top tien die uit het toernooi verdwijnt.
Lees verder

David Goffin na kwalificatie voor derde ronde in Parijs: "Diep vanbinnen is dit toch een kleine verrassing"
Voor het eerst sinds 2019 staat David Goffin (ATP 48) opnieuw in de derde ronde van Roland Garros. Mooie winst (3-6, 7-6, 6-2, 6-4) op Frances Tiafoe (ATP 27) zorgde voor veel blijdschap en een duel met twaalfde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 13).
Lees verder

'Steekneus' Alexander Hendrickx verliest ondanks twee doelpunten eerste finaleduel met Pinoké na shoot-outs
Alexander Hendrickx en Sébastien Dockier schrijven met hun club Pinoké geschiedenis in de Nederlandse Hoofdklasse. De club staat bij een allereerste play-offdeelname immers meteen in finale. Pinoké neemt het vandaag (nipt verlies - zie kader hieronder), zaterdag en misschien zondag op tegen grootmacht Bloemendaal. "We willen met Pinoké aan de top blijven", aldus topscorer Hendrickx.
Lees verder

ABBA voor het eerst in 36 jaar nog eens samen gefotografeerd op de rode loper
Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson en Agnetha Faltskog zijn nog eens samen gefotografeerd op de rode loper. Het viertal zakte af naar Londen voor de première van hun ABBA Voyage-concert in de gloednieuwe ABBA Arena in het Queen Elizabeth Olympic Park. Het was ondertussen al 36 jaar geleden dat de vier groepsleden nog eens samen in het openbaar verschenen zijn.
Lees verder

LIVE DARTS. Exit Peter Wright! Joe Cullen wint cruciaal duel en plaatst zich voor play-offs van Premier League
Geen Peter Wright in de play-offs van de Premier League. Joe Cullen won het cruciale duel van de Schotse wereldkampioen en plaatste zich zo voor de Final Four. Volg het vervolg van de laatste speeldag hier live of bekijk de wedstrijden op VTM 2!
Lees verder

GEZIEN? 'Meneer Vanneste': "Een gemiste kans om de echte leerkrachten te laten 'shinen'"
Tijs Vanneste maakt een carrièreswitch en gaat opnieuw lesgeven voor het Eén-programma 'Meneer Vanneste'. De poulain van de openbare omroep probeert zo een stand van zaken op te maken van wat er reilt en zeilt binnen het onderwijs van Vlaanderen. Slaagt het tv-gezicht daarin? Of blijft de reportagereeks te veel op de oppervlakte?
Lees verder

Toetsenist Andy Fletcher van Depeche Mode overleden
Andy Fletcher, toetsenist en mede-oprichter van de Britse band Depeche Mode, is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter.
Lees verder

Toetsenist Andy Fletcher (61) van Depeche Mode overleden
Andy Fletcher, toetsenist en mede-oprichter van de Britse band Depeche Mode, is op 61-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Twitter.
Lees verder

Twee dagen nadat lerares werd doodgeschoten op school in Texas, sterft haar man aan hartaanval
Amper twee dagen nadat lerares Irma Garcia werd doodgeschoten tijdens de schietpartij in een basisschool in Uvalde, Texas, is haar man overleden aan een hartaanval. Dat berichten lokale media, nadat het nieuws werd bevestigd door familieleden van het koppel. Irma en Joe Garcia vormden een stel sinds de middelbare school en waren ondertussen 24 jaar getrouwd. Ze laten vier kinderen na.
Lees verder

Alleenstaande mama Bianca vindt ondanks 'krap' budget toch huis in 'Blind gekocht': "Via de gewone markt had ik het wellicht niet kunnen krijgen"
Het was "de moeilijkste zoektocht ooit", maar alleenstaande mama Bianca (44) en haar zoon Jitse (18) hebben dan toch een huis gevonden via 'Blind gekocht'. Daarvoor waren uiteindelijk een radio-oproep, Bianca's állerlaatste spaarcenten en een klussend tv-team nodig. Ook drie weken na de opnames is Bianca nog altijd niet bekomen. "Ik ben zo ontzettend dankbaar."
Lees verder

Alleenstaande mama Bianca vindt toch huis in 'Blind gekocht': "Via de gewone markt was dit wellicht niet gelukt"
Het was "de moeilijkste zoektocht ooit", maar alleenstaande mama Bianca (44) en haar zoon Jitse (18) hebben dan toch een huis gevonden via 'Blind gekocht'. Daarvoor waren uiteindelijk een radio-oproep, Bianca's állerlaatste spaarcenten en een klussend tv-team nodig. Ook drie weken na de opnames is Bianca nog altijd niet bekomen. "Ik ben zo ontzettend dankbaar."
Lees verder

Plottwist in 'Huis gemaakt': slechts twee koppels mogen door naar de grote finale
Op donderdag was het opnieuw 'deadline dag' in het 'Huis gemaakt'. Zowel in Antwerpen, Boortmeerbeek als Beringen moest er een kraaknette keuken afgeleverd worden. Er stond namelijk weer heel wat op het spel: een kamerprijs van 2.000 euro. Daarnaast had Dina Tersago ook nog een nieuwtje in petto voor alle duo's en dat bleek even schrikken te zijn. "Wat een plottwist!"
Lees verder

Drieduizend ton Kinder-producten uit de markt gehaald, "tientallen miljoenen euro" verlies
Na het opduiken van honderden salmonellabesmettingen in Europa is er meer dan 3.000 ton aan Kinder-producten uit de markt gehaald. De "financiële impact" bedraagt "tientallen miljoenen euro". Dat zegt de directeur-generaal van Ferrero Frankrijk in een interview met Le Parisien.
Lees verder

Spaans parlement scherpt wet aan: alleen seks na instemming
Spanje heeft volgens de minister van Gelijkheid, Irene Montero, een grote stap gezet in de aanpak van "seksuele terreur en de cultuur van verkrachting". Het lagerhuis van het parlement in Madrid stemde donderdag in met een wetsvoorstel waardoor uitdrukkelijke instemming nodig is voor seks.
Lees verder

Tanja Dexters over veroordeling cocaïnehandel: "De waarheid heeft gewonnen"
Vanavond was Tanja Dexters (45) te gast in de laatste aflevering van 'De Cooke & Verhulst Show'. De voormalige Miss België, die net uit een moeilijke periode komt, vertelt hoe het nu met haar gaat.
Lees verder