Doorgaan naar hoofdcontent

REACTIES. De Laet: “Realistisch zijn en kijken naar kloof tussen plaats 2 en 3" - Mazzu: “4 op 6 is niet slecht”

HLN
REACTIES. De Laet: "Realistisch zijn en kijken naar kloof tussen plaats 2 en 3" - Mazzu: "4 op 6 is niet slecht"
Geen winnaar in Antwerp-Union. Ritchie De Laet en Brian Priske zijn blij met een punt. Felice Mazzu hoopt dan weer dat Club Brugge straks toch een steek(je) laat vallen in het Lotto Park.
Lees verder

Richarlison schenkt Everton belangrijke driepunter in strijd om het behoud tegen Chelsea, Lukaku 90 minuten op de bank
Chelsea heeft met 1-0 verloren op het veld van Everton. Lukaku startte op de bank en kwam daar niet van af. Met deze nederlaag doet Chelsea slechte zaak met het oog op een plek in de top vier. Everton pakt drie belangrijke punten en komt op twee punten van Leeds United en Burnley in de strijd om degradatie naar The Championship te vermijden.
Lees verder

Deze week in 'Familie': de benefiet voor Quinten neemt plots een dramatische wending...
Buiten een ferme dosis suspens, hangt er deze week ook heel wat spanning in de lucht voor verschillende personages. Niet in het minst voor Niko (Jo Hens). En daar heeft Sam heel wat mee te maken. Samira (Belinda Voorspoels) neemt dan weer een erg belangrijke beslissing en neemt Alfons (Jaak van Assche) in vertrouwen. Een berekend risico of een gevaarlijke stap...
 Bij de 'Friends' organiseren ze enthousiast de benefiet voor Quinten (Maxime De Winne). Maar Jelle (Maarten Cox) komt onverwacht binnen.
Lees verder

Sam Bennett veegt de nul weg in Frankfurt, drie Belgen in top tien bij Duits sprintfestival
De nul is weg voor Sam Bennett. De Ier van Bora-hansgrohe spurtte in de Duitse semiklassieker Eschborn-Frankfurt naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Fernando Gaviria werd tweede, Alexander Kristoff derde. Met Edward Theuns (6de), Arnaud De Lie (7de) en Piet Allegaert (9de) finishten ook drie Belgen in de top tien.
Lees verder

Wat is die 'onstabiele atmosfeer', waar de weerman soms over praat? En waarom zorgt die voor regenbuien?
Als de weerankers onheilspellend aankondigen dat we te kampen hebben met een 'onstabiele atmosfeer', dan grijpen we in een reflex al angstvallig naar onze paraplu's. Want een onstabiele atmosfeer betekent kans op buien. Maar hoe komt dat?
Lees verder

CELEB 24/7. Pete Davidson en Kim Kardashian voor het eerst samen op de rode loper en de Simpson-zusjes gingen samen op stap
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"'Geest van Kiev' staat symbool voor collectieve vechtlust van Oekraïense piloten"
De 'Geest van Kiev' bestaat dan toch niet. Dat bevestigt de Oekraïense luchtmacht. 'The Times' beweerde eerder dat een Oekraïense gevechtspiloot in z'n eentje veertig Russische vliegtuigen neergehaald had en plakte er zelfs een naam op: majoor Stepan Tarabalka. Foutief, zo blijkt nu. "Er leeft wel een geest, maar die staat symbool voor de collectieve vechtlust van getalenteerde piloten die met succes het luchtruim van Kiev en omgeving verdedigen", klinkt het.
Lees verder

Witsel bevestigt nakend vertrek bij Dortmund: "Ik zal hier volgend seizoen niet meer zijn"
Axel Witsel is aan zijn laatste weken bezig bij de Duitse topclub Borussia Dortmund, zo bevestigde de Rode Duivel na de verrassende thuisnederlaag tegen Bochum (3-4).
Lees verder

LIVE. Geen Verschaeren en Refaelov bij Anderlecht, wel Amuzu en Arnstad - Bij blauw-zwart de verwachte namen in de basis
Een clash in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt Club Brugge, dat eerst hoopt op een misstap van Union op de Bosuil om enkele uren later zelf tegen de grote rivaal te winnen. Schreuder verwacht "een heel agressief" paars-wit. Kompany: "Het is zaak om onszelf op de grote momenten te belonen." Kruipt RSCA recht na een dubbele opdoffer, of wint Club? De aftrap is om 18u30!
Lees verder

"Hoge officieren gedood bij aanval op Russische legerstaf in Izjoem"
Door een Oekraïense aanval op het hoofdkwartier van de Russische legerleiding in de stad Izjoem zijn volgens Kiev verschillende personen gedood. Onder hen zijn hoge officieren, liet Anton Herasjtsjenko, de adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken, weten via Telegram. Izjoem heeft 50.000 inwoners en ligt in het oosten van Oekraïne tussen Charkov en Donetsk.
Lees verder

Discussie in drukke winkelstraat eindigt in steekpartij in Oudenaarde: motorrijder (21) in levensgevaar
In het centrum van Oudenaarde is zondagnamiddag een 21-jarige motorrijder neergestoken na een discussie met enkele voetgangers. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.
Lees verder

Richarlison schenkt Everton belangrijke driepunter tegen Chelsea in strijd om het behoud, Lukaku 90 minuten op de bank
Chelsea heeft met 1-0 verloren op het veld van Everton. Lukaku startte op de bank en moest 90 minuten toekijken vanop de zijlijn. Met deze nederlaag doet Chelsea slechte zaak met het oog op een plek in de top vier. Everton pakt drie belangrijke punten en komt op twee punten van Leeds United en Burnley in de strijd om degradatie naar The Championship te vermijden.
Lees verder

Vader vermoord, maar toch niet naar de cel. "Het milde oordeel was terecht. Je moet ook het 'waarom' kunnen zien"
Je eigen vader vermoorden en toch niet naar de gevangenis moeten? Dat opmerkelijk vonnis kreeg de 22-jarige Jonas Verdyck. "U verdient een tweede kans, de jury gelooft dat u een goede jongen bent", luidde het milde en volgens advocaat Johan Platteau ook wijze oordeel van het hof. "Ik ben intens blij dat ik deze jongen heb kunnen redden."
Lees verder

Topdokter Elske Vrieze vecht mee tegen de belangrijkste doodsoorzaak bij jonge vrouwen: "Mijn patiënten moeten hier harder werken dan ikzelf"
Het negende seizoen van 'Topdokters' is vooral bevolkt door chirurgen, maar daarom maakt professor psychiatrie aan de KU Leuven Elske Vrieze (45) niet minder indruk. Zij heeft zich gespecialiseerd in eetstoornissen die vaak een jarenlange behandeling vergen. "Onze aanpak is niet te vergelijken met die van een chirurg", zegt ze. "De stijl van interactie met een patiënt is mijn scalpel."
Lees verder

Football Talk. Clement pakt 21 op 21 met AS Monaco - Vertrekt na Dom ook Shankland bij Beerschot?
Ook Angers heeft de pletwals van Philippe Clement en Monaco zondag op de 35e speeldag in de Ligue 1 geen punten kunnen afsnoepen. Het werd 2-0 voor de Monegasken. Abdoul Kader Bamba (42.) bracht de bezoekers op achterstand met een owngoal, Wissam Ben Yedder (61.) verdubbelde de voorsprong net voorbij het uur. Eliot Matazo kreeg nog eens een basisplaats en mocht dik tien minuten voor tijd gaan rusten van Clement.
Lees verder

PORTRET. Wie is Elon Musk écht? Deel 2: Tesla, of hoe hij zelf een hype werd én failliet dreigde te gaan. "Al mijn geld was op. Ik was één hoopje ellende"
Hij was plots de excentrieke multimiljonair die de wereld op z'n kop zette. Maar als SpaceX en Tesla elke maand 7 miljoen opsouperen, raakt zelfs het geld van Elon Musk (50) op. "Ik dacht dat dit het fucking einde was." Of hoe hij een hype werd precies op het moment dat hij álles dreigde te verliezen.
Lees verder

LIVE. De bal rolt in het Lotto Park! Wat kan Anderlecht, met Arnstad in de basis, in topper tegen Club Brugge?
Een clash in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt Club Brugge, dat eerst hoopt op een misstap van Union op de Bosuil om enkele uren later zelf tegen de grote rivaal te winnen. Schreuder verwacht "een heel agressief" paars-wit. Kompany: "Het is zaak om onszelf op de grote momenten te belonen." Kruipt RSCA recht na een dubbele opdoffer, of wint Club? De aftrap is om 18u30!
Lees verder

O'Sullivan krijgt het tijdens finale WK snooker aan de stok met Belgische ref: "Hij zoekt gewoon problemen"
Met Ronnie O'Sullivan in de buurt is het nooit saai. Tijdens de finale van het WK snooker tegen Judd Trump kreeg de Engelsman het zowaar aan de stok met... de Belgische scheidsrechter Olivier Marteel. O'Sullivan weigerde Marteel na de sessie zelfs de hand te schudden.
Lees verder

LIVE. Club blijft Anderlecht onder druk zetten, Vormer moet Rits al snel komen vervangen
Een clash in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt Club Brugge, dat eerst hoopt op een misstap van Union op de Bosuil om enkele uren later zelf tegen de grote rivaal te winnen. Schreuder verwacht "een heel agressief" paars-wit. Kompany: "Het is zaak om onszelf op de grote momenten te belonen." Kruipt RSCA recht na een dubbele opdoffer, of wint Club? Volg de match live op deze pagina.
Lees verder

Van 'aanhankelijke' labradoodle tot 'agressieve' rottweiler, hondenras heeft toch minder te maken met karakter van honden volgens wetenschappers
Wanneer mensen beslissen om een hond te nemen, gaat het bij het kiezen van de trouwe viervoeter om meer dan alleen het uiterlijk. Mensen die een speelse en slimme hond willen, gaan vaak voor een border collie. Een labrador wordt dan weer het vaakst als familiehond gekozen en wanneer mensen een echte waakhond willen, kiezen ze al snel voor een rottweiler. Hondenrassen worden al jaren gedefinieerd door bepaalde gedragingen en temperamenten, maar nu suggereert een nieuwe genetische studie dat ras alleen een slechte voorspeller is van het gedrag van honden.
Lees verder