Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 20 mei 2022

Radiopresentatrice Anke Buckinx beantwoordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

HLN
Radiopresentatrice Anke Buckinx beantwoordt 9 stoute vragen: "Ik ben zat na drie slokjes cava"
Wie naar de ochtendshow op radio Joe luistert, weet dat presentatrice Anke Buckinx (41) barst van de energie. Maar tegelijk worstelt het spring-in-'t-veld met een chronisch slaaptekort. "Soms ben ik 's avonds zo kapot dat ik in bed kruip mét make-up en zonder mijn tanden te poetsen." Stellen we Anke zeven stoute vragen, van ergste kater tot slechtste beslissing, dan wordt meteen duidelijk hoe voluit ze leeft — en soms een tikkeltje impulsief. "Het is daarna nooit meer goed gekomen met mijn kapsel."
Lees verder

Dilemma's leveren het enige plezier in game 'Best Month Ever!'
Je hebt als speler zo weinig omhanden in de nieuwe Poolse videogame 'Best Month Ever!' dat het bij momenten eerder een animatiefilm dan een game is. Maar de momenten waar je wél een handje in het verhaal hebt, met soms hartverscheurende keuzes, leveren wel min of meer relevante interacties op.
Lees verder

Spectaculaire spoorbrand veroorzaakt door koperdieven: "Dit was levensgevaarlijk"
In Aarschot verlichtte donderdagavond een brand aan de spoorweg de hemel. De oorzaak was een koperdiefstal, die toch heel wat schade heeft aangericht. "Er moet tussen de 500 en 1.000 meter kabel vervangen worden. Een aanzienlijk prijskaartje", zegt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel.
Lees verder

Dader(s) van spectaculaire spoorbrand onbekend: "Een aanzienlijk prijskaartje om tussen de 500 en 1.000 meter kabel te vervangen"
In Aarschot verlichtte donderdagavond een brand aan de spoorweg de hemel. De oorzaak was een koperdiefstal, die toch heel wat schade heeft aangericht. "Wij willen iedereen waarschuwen: dit was levensgevaarlijk", zegt Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel.
Lees verder

Jongen (11) neemt sleutels van Porsche Cayenne en veroorzaakt ongeval in Tubeke
Een kind van 11 jaar heeft gisteravond een verkeersongeval veroorzaakt in het centrum van Tubeke. Dat meldt het parket van Waals-Brabant.
Lees verder

Batibouw opent zaterdag de deuren en focust op energiezuinigheid
Na een afgelaste editie in 2021 en een uitgestelde beurs in maart opent Brussels Expo morgen de deuren voor de grootste bouw- en woonbeurs van België. Op Batibouw verzamelen 600 exposanten om hun oplossingen en nieuwigheden aan het publiek voor te stellen. In zeven paleizen gaat er extra aandacht uit naar energiebesparende oplossingen.
Lees verder

Démare zet paarse trui nog wat meer in de verf met derde etappezege in Giro
Arnaud Démare heeft de dertiende etappe in de Giro gewonnen. In de sprint was de Fransman van FDJ de snelste van het pak en hield hij Phil Bauhaus en Cavendish in de sprint nipt achter zich. 'La maglia ciclamino' diept met zijn derde etappewinst in deze Ronde van Italië zijn voorsprong in het puntenklassement nog wat verder uit.
Lees verder

Bijna evenveel vrouwen als mannen in nieuwe Franse regering
In Frankrijk is vrijdag de samenstelling van de nieuwe regering bekendgemaakt. In totaal telt die 27 ministers en staatssecretarissen, van wie 13 vrouwen.
Lees verder

ASSISEN. Medewerkster getuigt hoe Aquino broer met een list binnendrong in het mortuarium waar neergeschoten Hamidovic-kompaan opgebaard lag
Net voor Silvio Aquino op 27 augustus 2015 met 7 kogels doodgeschoten werd op de Sint-Hubertuslaan in Oudsbergen, slaagde de jongste Aquino broer er nog in om een van zijn belagers met een afgenomen wapen neer te schieten. Een mortuariummedewerkster (33) van het UZ Leuven getuigde hoe een andere Aquino broer enkele weken later met een list binnendrong in het mortuarium om een foto van de doodgeschoten Samson (22) te maken.
Lees verder

Comedian William Boeva presenteert WK 'Counter-Strike: Global Offensive' voor 40.000 bezoekers in Antwerps Sportpaleis: "Noem het gerust topsport"
Veertigduizend supporters uit zestig landen vuren dit weekend in het Antwerpse Sportpaleis acht topteams aan die strijden voor de wereldtitel in het populaire computergame 'Counter-Strike: Global Offensive'. In de prijzenpot zit een miljoen dollar. Presentator van dienst is comedian William Boeva, zelf een fervent gamer. "Noem het gerust topsport."
Lees verder

PORTRET. Mediamaker Terry Verbiest op 66-jarige leeftijd overleden: "Tijdens zijn hele leven was hij nooit onopvallend"
Journalist en mediafiguur Terry Verbiest (66) is gisteren na een lange ziekenhuisopname overleden. Een steunbeer van VTM, veel beluisterd radiomaker bij Radio 1 en papa van twee tienerzonen. Een portret van een man die elke functie in de media bekleedde, en voor wie het altijd beter kon: "Op de universiteit was hij de eerste die op de barricade stond om met de proffen te discussiëren."
Lees verder

REALITYCHECK. Dramatische etentjes en de terugkeer van 'Ex on the Beach: Double Dutch'
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Louwagie en De Witte gaan samen met Vanhaezebrouck door tot 2024: "Als je aan de trainer zegt 'blijf nog even', dan kan je het schip zelf ook niet verlaten"
Niet alleen Hein Vanhaezebrouck (58) verlengt zijn verblijf bij AA Gent tot 2024, ook voorzitter Ivan De Witte (74) en algemeen manager Michel Louwagie (66) verbinden zich ertoe om nog twee jaar door te gaan. Daarmee onderschrijft de club hoge ambities.
Lees verder

Hein krijgt over heel de lijn zijn zin, De Witte en Louwagie blijven net als Vanhaezebrouck tot 2024: "Als je zegt 'blijf nog even', kan je het schip zelf niet verlaten"
Niet alleen Hein Vanhaezebrouck (58) verlengt zijn verblijf bij AA Gent tot 2024, ook voorzitter Ivan De Witte (74) en algemeen manager Michel Louwagie (66) verbinden zich ertoe om nog twee jaar door te gaan. Daarmee onderschrijft de club hoge ambities.
Lees verder

Genetische afwijking verklaart waarom sommigen erg ziek worden bij stafylokokkeninfectie
Een defect in het OTULIN-gen bij een klein aantal mensen verklaart waarom zij een bijzonder ernstige vorm van stafylokokkeninfectie krijgen. Dat blijkt uit een internationale studie waaraan ook het UZ Leuven heeft meegewerkt. De studie werd vandaag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
Lees verder

LIVE F1. Ferrari's én Mercedessen sneller dan Max Verstappen in Barcelona
Met de GP van Barcelona is de Formule 1 toe aan manche nummer zes. Charles Leclerc is nog steeds leider, maar Max Verstappen is aan zijn opmars bezig. Wat wordt het daar in Catalonië? Volg het F1-weekend, met persconferenties, oefensessies en uiteraard de race zelf, in onderstaande liveblog.
Lees verder

IN BEELD. Sterren (en jurken) kijken op het Filmfestival van Cannes
Het Filmfestival van Cannes staat elk jaar weer garant voor een parade aan de grootste sterren en bijzondere outfits. We zetten de meest opvallende outfits voor u op een rijtje.
Lees verder

2 miljoen Belgen behoren tot lage middenklasse: "Met één tik kunnen ze de armoede intuimelen"
Maar liefst 2 miljoen Belgen behoren tot de 'lage middenklasse', en zouden met één tegenslag in de armoede kunnen belanden. Socioloog Geert Schuermans volgde vijf gezinnen in die situatie en schreef er het boek 'De achterblijvers' over. "Ze zijn door de politiek in de steek gelaten."
Lees verder

Drie gevallen van apenpokkenvirus in ons land gelinkt aan Darklands festival, bezoekers moeten extra waakzaam zijn voor symptomen
Volgens de Belgische autoriteiten houden de drie bevestigde gevallen van het apenpokkenvirus in ons land verband met het Darklands festival. Het lijkt aannemelijk dat het virus door buitenlandse bezoekers is meegebracht naar het festival na recente gevallen in andere landen.
Lees verder

FACTCHECK. Neen, apenpokken hebben niets te maken met chimpanseevirus in AstraZeneca-vaccin
Op sociale media duiken berichten op waarin een link wordt gelegd tussen het apenpokkenvirus en de aanwezigheid van een chimpanseevirus in het AstraZeneca-vaccin. Mensen suggereren zo dat het apenpokkenvirus gelinkt zou zijn aan het AstraZeneca-vaccin. "Pure waanzin", reageert viroloog Marc Van Ranst. "Dit zijn mensen die vaccins in diskrediet willen brengen."
Lees verder