Doorgaan naar hoofdcontent

Prins William en Kate delen nieuwe, zelfgemaakte foto's van jarige prinses Charlotte

HLN
Prins William en Kate delen nieuwe, zelfgemaakte foto's van jarige prinses Charlotte
De Britse prinses Charlotte mag maandag zeven kaarsjes uitblazen. Haar ouders William en Kate deelden op hun officiële Instagramaccount zondagavond laat twee kiekjes van hun dochter. "Morgen zeven", schreven ze daarbij.
Lees verder

Afvaller 'De mol' haalt finale net niet: "Ik dacht dat ik mijn angsten zou kunnen loslaten, maar dat was niet zo"
Ze werd door de makers van 'De mol' met heel veel plezier als één van de allergrootste Mol-verdachten geportretteerd. Omdat ze, zo voelden we al een tijdje aan, eigenlijk steevast onbewust en ongewild de boel saboteerde. Dat geeft de immer goedlachse Manu dan ook met veel plezier toe. Al vindt ze het naar eigen zeggen "super superjammer" dat ze de finale op het nippertje heeft gemist. Wij stelden Manu, euh Emanuelle, deze tien allesomvattende vragen. "Mijn meest voorkomende reactie was 'maar allez Manu meen je dit nu!'"
Lees verder

Politie zoekt aanrander van Viktor (18): "Hij sleurde hem mee tot diep in de struiken van Minnewaterpark"
De politie is op zoek naar een man die in het Minnewaterpark in Brugge de 18-jarige Viktor aanrandde. De tiener werd in de struiken gesleurd, waarna de verdachte hem betastte onder zijn kleren en ging hurken om hem oraal te bevredigen. Door zijn kalme handelswijze, bestaat de kans dat de dader niet aan zijn proefstuk toe was. Viktor kon uiteindelijk op de nipper ontsnappen.
Lees verder

Koningin Angèle wint drie MIA's, maar blijft met voetjes op de grond: "Ik ga nooit vergeten waar ik vandaan kom"
La reine a triomphé. Acht MIA's had Angèle (26) al op de kast staan, en sinds zaterdag mag ze daar nog drie aan toevoegen. En die kwam ze - wereldster of niet - netjes zelf in ontvangst nemen. Ze onderbrak er zelfs speciaal haar Britse promotour voor. "Mijn leven gaat ontzettend hard", vertelt ze ons in een eerste uitgebreide gesprek sinds ze doorbrak op het wereldtoneel. "Ik heb nooit begrepen waarom."
Lees verder

Koningin Angèle wint drie MIA's: "Nu snel terug naar Londen om op te treden met Dua Lipa"
La reine a triomphé. Acht MIA's had Angèle (26) al op de kast staan, en sinds zaterdag mag ze daar nog drie aan toevoegen. En die kwam ze - wereldster of niet - netjes zelf in ontvangst nemen. Ze onderbrak er zelfs speciaal haar Britse promotour voor. "Mijn leven gaat ontzettend hard. Ik kom van Linkebeek en dan sta je plots in Madison Square Garden in New York, ik heb nooit begrepen waarom."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Shining Girls': "Geen whodunit, maar een 'howdunit'"
Ze zou naar eigen zeggen dolgraag een keer in een romantisch drama of een billenkletsende komedie spelen, maar sinds Elisabeth Moss in 'The Haindmaid's Tale' laat zien wat ze voor elkaar krijgt in gitzwarte thrillers, ziet het er niet meteen naar uit dat ze snel een uitnodiging van romcom-koning Adam Sandler in de bus zal krijgen. Ook in deze driedelige minireeks, 'Shining Girls', is het lachen de Golden Globe-winnares al snel vergaan.
Lees verder

Acht doden, onder wie zes kinderen, bij brand in sloppenwijk Manilla
Bij een brand in een arme wijk in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, zijn acht mensen omgekomen. Onder hen waren zes kinderen, zo heeft de brandweer gemeld.
Lees verder

Belgisch wetsvoorstel voor dataopslag is "feitelijk verbod op chatapp Signal" en dat zorgt voor ongenoegen
Chatapp Signal wordt mogelijk illegaal door een wetsvoorstel in België. Dat voorstel schrijft voor dat communicatie-apps een bepaalde periode lang gegevens moeten bewaren over hun gebruikers, maar Signal slaat die gegevens nooit op. De app won begin 2021 sterk aan populariteit na ophef rond WhatsApp, de chatapp van Facebook-moederbedrijf Meta.
Lees verder

The Wanted-ster Tom Parker stierf terwijl vrouw z'n hand vasthield: "De engeltjes komen papa halen, zei ik"
Kelsey, de vrouw van de onlangs op 33-jarige leeftijd overleden The Wanted-zanger Tom Parker, heeft zijn hand vastgehouden terwijl hij stierf. Het was ondanks het verdriet een mooi moment, maar ze kon het amper opbrengen om vervolgens aan hun jonge kinderen te vertellen dat hun papa er niet meer was. Nog altijd heeft de weduwe steun aan een 'teken' dat ze van haar grote liefde kreeg. Dat vertelt Kelsey vandaag in haar eerste interview sinds de geliefde boybandzanger in maart overleed aan de gevolgen van een hersentumor.
Lees verder

The Wanted-ster Tom stierf terwijl vrouw z'n hand vasthield: "De engeltjes komen papa halen, zei ik"
Kelsey, de vrouw van de onlangs op 33-jarige leeftijd overleden The Wanted-zanger Tom Parker, heeft zijn hand vastgehouden terwijl hij stierf. Het was ondanks het verdriet een mooi moment, maar ze kon het amper opbrengen om vervolgens aan hun jonge kinderen te vertellen dat hun papa er niet meer was. Nog altijd heeft de weduwe steun aan een 'teken' dat ze van haar grote liefde kreeg. Dat vertelt Kelsey vandaag in haar eerste interview sinds de geliefde boybandzanger in maart overleed aan de gevolgen van een hersentumor.
Lees verder

Biniam Girmay is uitgevierd en klaar om te knallen, op naar roze trui in Giro? "Ik ga er alles aan doen"
Geen Bini, vidi, vici in Frankfurt. Biniam Girmay trok de sprint aan voor ploegmaat Alexander Kristoff (derde). De volgende halte: de Giro. "Na Gent-Wevelgem werd ik onthaald als een koning, maar de grote rondes genieten in Eritrea veel meer aanzien. Als ik een rit win, worden ze zot."
Lees verder

Netflix schrapt animatieserie die Meghan Markle zou maken
Een tegenvaller voor Meghan, de vrouw van prins Harry. Entertainmentwebsite Deadline meldt vandaag dat de serie 'Pearl', die de hertogin van Sussex voor Netflix zou maken, is gecanceld.
Lees verder

Ramadan eindigt vandaag in België: moslims vieren Eid al-Fitr
Eid al-Fitr, in de volksmond 'Suikerfeest', wordt dit jaar vastgelegd op maandag 2 mei. Dat meldt het Executief van Moslims van België (EMB) na een bijeenkomst van de Raad van Theologen.
Lees verder

Nieuw-Zeeland heropent grenzen voor internationale bezoekers
Nieuw-Zeeland is voor het eerst in twee jaar weer vrij toegankelijk voor reizigers uit ongeveer zestig landen waaronder België. Het land sloot in maart 2020 de grenzen voor bijna alle reizigers vanwege de coronapandemie.
Lees verder

Vandaag is het suikerfeest: wat staat er dan zoal op het menu? "Eigenlijk eten we zelfs niet zoveel suiker dan"
Vandaag is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij. Nu is het tijd voor Eid al-Fitr of het Suikerfeest. Maar wat schaft de pot die dag? En in welke mate ziet dat er hetzelfde uit bij iedereen? Wij gaan langs bij twee gezinnen die ons meenemen door het menu. "Omdat we de afgelopen weken minder aten, beginnen we altijd met licht eten zoals dadels om onze maag niet te overbelasten."
Lees verder

Simon van Bazart op eerste event met nieuw kapsel, na getuigenis over haarverlies: "Ik had al die reacties niet verwacht"
Tijdens de MIA's, die weekend, was 'Bazart'-gitarist Simon Nuytten (29) voor het eerst te zien met zijn nieuwe kapsel. Enkele weken geleden vertelde Simon op Instagram dat hij voortaan met een 'broske' door het leven gaat. Noodgedwongen, aangezien Simon al zeven jaar kampt met haarverlies.
Lees verder

Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji willen samen covoorzitters worden bij Groen
Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout stapt samen met Nadia Naji uit Molenbeek in de voorzittersrace bij Groen. Opvallend, ze doen dat niet als kandidaat-voorzitter en kandidaat-ondervoorzitter, maar als kandidaten voor het covoorzitterschap. Het duo stapt daarmee af van het model dat Groen tot vandaag hanteert en wil het voorbeeld van de Franstalige groenen van Ecolo overnemen.
Lees verder

Dieter Coppens is vertrokken voor een nieuw seizoen 'Down the Road'
"De valiezen zijn gepakt en de boardingpass ligt klaar", zo schrijft Dieter Coppens op zijn sociale media. Daar maakte hij bekend dat hij vertrokken is voor een nieuw seizoen 'Down the Road'.
Lees verder

Warriors nemen leiding in halve finales play-offs NBA, ook Milwaukee Bucks starten goed
Golden State Warriors heeft in de halve finales van de play-offs van de NBA (Western Conference) de leiding genomen tegen Memphis Grizzlies. De Warriors wonnen het eerste duel, gespeeld in Memphis, met 1 punt verschil: 117-116.
Lees verder

Yannick Carrasco, even terug in Vilvoorde, over zijn padelclub en Madrileense derby: "Zonder Courtois werd Real geen kampioen"
Een blitzbezoek. Yannick Carrasco (28) was gisteren in het land voor de kwalificaties van de Brussels Open Padel in zijn padelclub. Hij sprak er (kort) met de pers. "Eden Hazard? Het gaat goed met hem."
Lees verder